Zašto je problem da se nađete u kafiću, na javnom mjestu?
Čak štoviše, to mi je sigurnije nego da dolazim do tebe, možda ćeš me opljačkati.
Zašto je problem da se nađete u kafiću, na javnom mjestu?
neću da gubim vrijeme
Jarane ti si tajanstven ko James BondkB27 wrote: ↑22/07/2024 12:19 Da, i ja sam sto puta imao upite Mogu li doci do tebe da vidim sta sve prodajes, mozda bih jos nesto kupio i slicno. No-no.
I naravno ne nosim nikome nista po gradu, osim ako mi je bas bas bas usput i kupac zvuci kao normalna osoba, ili je osoba koja je vec jednom nesto kupovala i bila korektna - onda mi nije mrsko kada je usput. Jer to nasa stoka, cast izuzecima, ne posmatra kao uslugu nego kao bolju startnu poziciju za "pregovore" - kad si mi vec dosao na noge, sad ja imam bolji polozaj da te mrcvarim sa cijenom, sa ovim, sa onim.![]()
Javno mjesto jako blizu mene gdje se moze bezbjedno i bezbrizno stati pjeske, autom, biciklom, ostati po potrebi proizvoljno dugo da se nesto pogleda/proba, i to je to. Kome ne odgovara, ima drugi prodavac (odnosno nema za vecinu onog sto prodajem). Unaprijed dogovoreno tacno vrijeme, ili prozoves 5 minuta ranije pa dodjem. "Krenuo sam eto me za oko sat" (nemam ja vremena za tvoje "oko" koje obicno bude + pola sata), "krecem sa Dobrinje" (sta ja znam ides li pjeske ili motorom) i slicno ne smatram dogovorenim vremenom.
Kome ne odgovara, ima brza posta, moze i iz Sarajeva u Sarajevo - sto da ne. I u radnji kad kupujes, mozes ili doci u radnju ili naruciti putem poste.
Izasao novi ps5 i ja ga imam day one. Sa burazom se kladim da ga mogu za duplo prodati. Istu vecer javlja se lik hoce da kupi. 22:30 eto ga. Kontam sad valja iznijeti pred zgradu izaci ce tri lika i ukrasti ga
Zbog cega?zli_hordas wrote: ↑23/07/2024 08:00Jarane ti si tajanstven ko James BondkB27 wrote: ↑22/07/2024 12:19 Da, i ja sam sto puta imao upite Mogu li doci do tebe da vidim sta sve prodajes, mozda bih jos nesto kupio i slicno. No-no.
I naravno ne nosim nikome nista po gradu, osim ako mi je bas bas bas usput i kupac zvuci kao normalna osoba, ili je osoba koja je vec jednom nesto kupovala i bila korektna - onda mi nije mrsko kada je usput. Jer to nasa stoka, cast izuzecima, ne posmatra kao uslugu nego kao bolju startnu poziciju za "pregovore" - kad si mi vec dosao na noge, sad ja imam bolji polozaj da te mrcvarim sa cijenom, sa ovim, sa onim.![]()
Javno mjesto jako blizu mene gdje se moze bezbjedno i bezbrizno stati pjeske, autom, biciklom, ostati po potrebi proizvoljno dugo da se nesto pogleda/proba, i to je to. Kome ne odgovara, ima drugi prodavac (odnosno nema za vecinu onog sto prodajem). Unaprijed dogovoreno tacno vrijeme, ili prozoves 5 minuta ranije pa dodjem. "Krenuo sam eto me za oko sat" (nemam ja vremena za tvoje "oko" koje obicno bude + pola sata), "krecem sa Dobrinje" (sta ja znam ides li pjeske ili motorom) i slicno ne smatram dogovorenim vremenom.
Kome ne odgovara, ima brza posta, moze i iz Sarajeva u Sarajevo - sto da ne. I u radnji kad kupujes, mozes ili doci u radnju ili naruciti putem poste.
Kod mene tako jednom,golf 4 parkiran u dvoristu.Dva lika nesto gledaju.nepass1 wrote: ↑23/07/2024 08:16Izasao novi ps5 i ja ga imam day one. Sa burazom se kladim da ga mogu za duplo prodati. Istu vecer javlja se lik hoce da kupi. 22:30 eto ga. Kontam sad valja iznijeti pred zgradu izaci ce tri lika i ukrasti ga![]()
Reko udji ti u garazu, kontam bar imaju kamere, ja spreman i na fajt.
Crni pasat zatamnjen, izlazi lik kaze nisam djetetu uspio kupiti, izludi me. Iskesira 1800KM, sav sretan ode
Steta, bas je bilo povoljnih stvari
Je li ti stvarno mislis da si kupio iphon na carsiji?gradskadjeca wrote: ↑28/08/2024 09:49Steta, bas je bilo povoljnih stvari![]()
elem trazim maloprije bateriju za sony kameru kad "Baterija je nova samo otpakovana da se provjeri jel ispravna" - NE KONTAM
Isto kad sam prije nekoliko mjeseci kupio nov iphone 13 na bas carsiji u Sarajevu, a prodavac otvori telefon, skide onu foliju ( a to mi je uvijek bio predivan momenat ), kaze da vidim da li je sve ok sa telefonom. Bas smo fuj.
A bateriju sigurno necu kupiti, jer je za mene polovna i koristena.
Da si trgovac kontao bi. Zamisli sa kakvom stokom radis koja kupi od tebe i kada mu dodje kaze da ne radi. Evo meni dodje baterija, ja je zamjenim sa svojom. Kako ces skontati da sam to uradio? Ili bilo kojom drugom komponentom koja je tipska.gradskadjeca wrote: ↑28/08/2024 09:49 "Baterija je nova samo otpakovana da se provjeri jel ispravna" - NE KONTAM
Jesi se usrecio gdje da kupis. Stari trik, daj da ja skinem da se ne vidi da je vec skidana.Isto kad sam prije nekoliko mjeseci kupio nov iphone 13 na bas carsiji u Sarajevu, a prodavac otvori telefon, skide onu foliju ( a to mi je uvijek bio predivan momenat ), kaze da vidim da li je sve ok sa telefonom. Bas smo fuj.
Ne, telefon je fabricki zapakovan bio, to mi ne moze niko podvaliti, vidio sam kada je ispred mene raskinuo one papire sto sto cuvaju kutiju spojenu. Telefon je proizveden bio nekad u Januaru 2024, na kutiji je takodjer pisalo da je spakovan 02/24. Telefon je dosao iz Ukrajine. Provjerio sam datum aktivacije i serijski broj, sve je bilo ok. Kupio sam od firme koja se dugo bavi ovim poslom. Malo sam stariji pa znam ih sve u dusu, ali me je ovo iznenadilo. Ko zna sta im se sve desavalo. Ja krivim nas narod jbg kao i ti. Medjutim ima nekoliko programa koji kod apple uredjaja prepoznaju odmah da li je sta zamijenjeno. Apple ima bazu podataka gdje tacno znaju koji je serijski broj bilo koje komponente ugradjen u telefon i tu nema fule. 3utools za windows i mac, mislim da jos bar 2 imaju samo za imac, i vidio sam da te alate koriste i u servisima. Takodjer je to validan dokaz i na sudu.1Dante1 wrote: ↑28/08/2024 11:19Da si trgovac kontao bi. Zamisli sa kakvom stokom radis koja kupi od tebe i kada mu dodje kaze da ne radi. Evo meni dodje baterija, ja je zamjenim sa svojom. Kako ces skontati da sam to uradio? Ili bilo kojom drugom komponentom koja je tipska.gradskadjeca wrote: ↑28/08/2024 09:49 "Baterija je nova samo otpakovana da se provjeri jel ispravna" - NE KONTAM
Jesi se usrecio gdje da kupis. Stari trik, daj da ja skinem da se ne vidi da je vec skidana.Isto kad sam prije nekoliko mjeseci kupio nov iphone 13 na bas carsiji u Sarajevu, a prodavac otvori telefon, skide onu foliju ( a to mi je uvijek bio predivan momenat ), kaze da vidim da li je sve ok sa telefonom. Bas smo fuj.
e moj ti... pa youtubito ti pun videa kako se pakuju i prepakiraju sve moguce marke i markice ne samo mobitela vec i stosta drugog. Fakat izgleda novije nego iz fabrikegradskadjeca wrote: ↑28/08/2024 23:37Ne, telefon je fabricki zapakovan bio, to mi ne moze niko podvaliti, vidio sam kada je ispred mene raskinuo one papire sto sto cuvaju kutiju spojenu. Telefon je proizveden bio nekad u Januaru 2024, na kutiji je takodjer pisalo da je spakovan 02/24. Telefon je dosao iz Ukrajine. Provjerio sam datum aktivacije i serijski broj, sve je bilo ok. Kupio sam od firme koja se dugo bavi ovim poslom. Malo sam stariji pa znam ih sve u dusu, ali me je ovo iznenadilo. Ko zna sta im se sve desavalo. Ja krivim nas narod jbg kao i ti. Medjutim ima nekoliko programa koji kod apple uredjaja prepoznaju odmah da li je sta zamijenjeno. Apple ima bazu podataka gdje tacno znaju koji je serijski broj bilo koje komponente ugradjen u telefon i tu nema fule. 3utools za windows i mac, mislim da jos bar 2 imaju samo za imac, i vidio sam da te alate koriste i u servisima. Takodjer je to validan dokaz i na sudu.1Dante1 wrote: ↑28/08/2024 11:19Da si trgovac kontao bi. Zamisli sa kakvom stokom radis koja kupi od tebe i kada mu dodje kaze da ne radi. Evo meni dodje baterija, ja je zamjenim sa svojom. Kako ces skontati da sam to uradio? Ili bilo kojom drugom komponentom koja je tipska.gradskadjeca wrote: ↑28/08/2024 09:49 "Baterija je nova samo otpakovana da se provjeri jel ispravna" - NE KONTAM
Dozvoli da nesto naucis. Zao mi je ako ti ubacujem sumnju, mozemo se mi dogovoriti da je telefon zaista original, no ne dozvoli da vjerujes slijepo.gradskadjeca wrote: ↑28/08/2024 23:37 Ne, telefon je fabricki zapakovan bio, to mi ne moze niko podvaliti, vidio sam kada je ispred mene raskinuo one papire sto sto cuvaju kutiju spojenu