Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
NediM17 wrote: ↑09/09/2024 17:14
Na šta će to tek ličiti kad puste u promet viseće vrtove kralja semira.
Pa ne znam koliko sam puta to napisao
Al evo doci ce do spoznaje
Kad sveze kolona prvo od Bulevara do Energoinvesta KT i tu ti automatski KT gubi smisao jer je zatvoren guzvom
I dalje se sve samo jedno na drugo kaci, i vozila koja ce dodatno pristizati kroz DZBijedica, pa opet sve na jednu trakicu ka međunarnodnom nasilju Nova Otoka sa hiljadu kola i puteljkom
Onda Stup koji se provlaci kroz kasarnu i vamo kod Fisa izlazi
Ljudi koji skrecu u DzBijedica iz Bulevara kod Bitumenke
Itd itd...
Ljepota u najavi
Jedno od rješenja tih "belaja u najavi" bi bilo da se od kt kod Grasa pa do kt kod otvorene pijace Otoka urade 2+2 trake , te da isto tako 2+2 produže do Vjetrenjače (taj dio ulice koja je tu ne znam zašto jednosmjerna mi je jedno od najnebuloznijih prometnih rješenja u cijelom gradu) i tu ukrste sa glavnom cestom opet većim kružnim tokom.....
Ili da sa ovoh novog nadvoznjaka ide nova petlja Alipasino
Postojeći nivo da ostane za skretanje prema ilidzi
Podignuti novi nadvoznjak za pravo (mijmilo/dobrinja) + izlaz bez semafora ka gradu
To bi napravilo neki smisao svemu ovome
Ovako nisi apsolutno nista dobio samo pomjeras guzvu sa Otoke na Alipasino
Kad sveze kolona prvo od Bulevara do Energoinvesta KT i tu ti automatski KT gubi smisao jer je zatvoren guzvom
I dalje se sve samo jedno na drugo kaci, i vozila koja ce dodatno pristizati kroz DZBijedica, pa opet sve na jednu trakicu ka međunarnodnom nasilju Nova Otoka sa hiljadu kola i puteljkom
Itd itd...
Ljepota u najavi
Jedno od rješenja tih "belaja u najavi" bi bilo da se od kt kod Grasa pa do kt kod otvorene pijace Otoka urade 2+2 trake , te da isto tako 2+2 produže do Vjetrenjače (taj dio ulice koja je tu ne znam zašto jednosmjerna mi je jedno od najnebuloznijih prometnih rješenja u cijelom gradu) i tu ukrste sa glavnom cestom opet većim kružnim tokom.....
ne moze 2+2, gurali su dugo vremena tu pricu ali nema mjesta dok ELPI stoji ondje... tako da RP je opet vracen da ide kruzni ispred dijamanta i cesta iza elpija tamo prema Buca
A Nova Otoka zagradili su onaj dio parkinga tamo prema glavnoj, kazu da ide prikljucak na cestu mada sumnjam da ce i to ista rijesiti
moja pretpostavka da treba prikljucke za lidl uraditi, a to opet nije posao bosmana i stete da rade, a opet pametno da nisu udarili asfalt pa haj opet kopaj.
Itd itd...
Ljepota u najavi
to nije rješenje već ostatak stare saobraćajnice ako se ne varam a za 2 i 3 kružni koji si nacrtao nema mjesta i to posebno za drugi
S lijeva na desno :(postojeći) kružni kod Grasa, (postojeći) kružni kod pijace, onda onaj "nedefinisani dio ulice DŽ.Bihedića , a treći kružni bi bio kod "vjetrenjače", prostora ko u priči.....
Nema šanse da ubace 2x2 od Grasa do Kvadranta a da ne posijeku ona drveca u Džemala Bijedića.
Doduse od ulice Velika drveta ostali samo jablani u Grasovom krugu.
Zar ne bi nastavak gradskog autoputa jos 2km trebao rasteretiti gužve na Otoci , Stupu i Rajlovcu?
mayab wrote: ↑10/09/2024 20:03
S lijeva na desno :(postojeći) kružni kod Grasa, (postojeći) kružni kod pijace, onda onaj "nedefinisani dio ulice DŽ.Bihedića , a treći kružni bi bio kod "vjetrenjače", prostora ko u priči.....
kod OŠ Čengić Vila 1 prostora kao u prići za kružni tok? možda nekako na silu da se ugura ali definitivno nema puno prostora. Treći neći da spominjem jer je suludo u ovom trenutku bez denivelacije Bulevara Meše Selimovića nešto ovako spomenuti a ako se već to radi Pofalići su veći prioritet.
Drugclanbiblioteke wrote: ↑10/09/2024 22:47
Nema šanse da ubace 2x2 od Grasa do Kvadranta a da ne posijeku ona drveca u Džemala Bijedića.
Doduse od ulice Velika drveta ostali samo jablani u Grasovom krugu.
Zar ne bi nastavak gradskog autoputa jos 2km trebao rasteretiti gužve na Otoci , Stupu i Rajlovcu?
drug_profi wrote: ↑11/09/2024 08:46
Ovo je plan i on je najbolje rješenje, samo što ima da se izgradi oko 2 km ceste na kojoj ima oko 300 metara duzine pod objektima koje treba rusiti.
i što je najtužnije i nema previše objekata (kuća) - mislim da je u pitanju 15tak i to su sve na relaciji Mercator-Klas. Da su počeli prije 10 godina otkupljivati već bi imali sve završeno.
Ovo je plan i on je najbolje rješenje, samo što ima da se izgradi oko 2 km ceste na kojoj ima oko 300 metara duzine pod objektima koje treba rusiti.
Ovo se moze uraditi bez vecih problema od Elpija na Dzemala Bijedica do spoja sa Paromlinskom. Mislim da i nema nekih ogromnih objekata na trasi.
Ovo se moze uraditi bez vecih problema od Elpija na Dzemala Bijedica do spoja sa Paromlinskom. Mislim da i nema nekih ogromnih objekata na trasi.
A, onda ganjati dalje prosirenje 2x2.
To svakako, i bitno bi ubrzalo saobraćaj na ovom kritičnom dijelu kraj Otoke.
Kompletna Drinska i kompletna Safeta Zajke treba biti 2+2 da bi se rasteretila Guzva na otoci i u dijelu od Otoke do kruznog toka kod Hife u Buca potoku. Isto tako 2+2 treba biti od novog kruznog kod grasa do kruznog kod pijace i od pijace do kruznog kod Hife. To bi maksimalno rasteretilo saobracaj i u N.Gradu, a i u N Sarajevu.
Moze li se prosiriti onaj podvoznjak sto uvijek plavi da ispod njega moze proci 2+2.
Isto tako bilo bi dobro 2+2 napraviti i od kriznog u Pofalicima do spajanja na Drinsku. Kada bi se sve to moglo napraviti bilo bi ludilo.
Last edited by laik1981 on 11/09/2024 09:18, edited 1 time in total.
laik1981 wrote: ↑11/09/2024 09:15
Kompletna Drinska i kompletna Safeta Zajke treba biti 2+2 da bi se rasteretila Guzva na otoci i u dijelu od Otoke do kruznog toka kod Hife u Buca potoku. Isto tako 2+2 treba biti od novog kruznog kod grasa do kruznog kod pijace i od pijace do kruznog kod Hife. To bi maksimalno rasteretilo saobracaj i u N.Gradu, a i u N Sarajevu.
Moze li se prosiriti onaj podvoznjak sto uvijek plavi da ispod njega moze proci 2+2.
Planirano je prosirenje tog podvoznjaka.
Nego, sto se ne odustane vise od price oko tog prosirenja. Eno, nacrtano kuda se trasa moze provuci jednostavno.
laik1981 wrote: ↑11/09/2024 09:15
Planirano je prosirenje tog podvoznjaka.
Nego, sto se ne odustane vise od price oko tog prosirenja. Eno, nacrtano kuda se trasa moze provuci jednostavno.
Isto bi uradio i na podvoznjaku na Pofalicima. To su neke kriticne tacke zbog kojih zna sve zacepiti.
Najbolje rjesenje je GA. I nema nikakve ceste koja ce to zamjeniti. Mozemo mi kuckati kruzni tamo, kruzni ovamo, 2+2 slijevati u 1+1, krpiti...dzaba.
Guzve ce nestati kad se izgradi
- Juzna long
- GA
- Prva trans
- kompletira 2+2 na XII trans
Ovo moraju biti prioriteti NULA.
A ne nekakvi viseci kurci po buca potoku i kruzni tokici po cvili. Bacanje para.
I dalje ostaje glavna magistrala kao jedina poveznica zapad - istok. I dalje ostaje kozji put ka Vogosci i tamo tom dijelu koji se siri i naseljava. I dalje ostaje kozji put duz juzne koji se koristi kao tranzit kroz grad. I dalje ostaje usko grlo kod esmeralde gdje autoput svodis ponovo na kozju stazu.