Smijesna strana izbora

Lokalni izbori 2024: Gdje svaki glas broji... barem dok ne nestane struje!

Dobrodošli u naš kutak političke zabave, gdje se lokalni kandidati pretvaraju u superheroje, a glasanje postaje akcioni film s više zapleta od turskih serija! Ovdje možete pratiti ko trči za funkciju u općini, a ko se samo trudi da ne trči nigdje. Diskutujte, predviđajte i pratite kako vaši omiljeni (ili najmanje omiljeni) političari pokušavaju da ispune obećanja – od asfaltiranja ulice do postavljanja nove klupe u parku.
Pridružite se, jer iako su izbori ozbiljni... mi sigurno ne moramo biti!

Moderator: Bloo

Post Reply
Haris.ba

#201 Re: Smijesna strana izbora

Post by Haris.ba »

PM72 wrote: 11/09/2024 08:35 Nije glupa priča nego svi koji smo dobrovoljno uzeli pušku da bi ovakvi ko on vladali...
Znači mi smo glupani
Na kraju ispade tako. Lik nesposoban da bude u vojsci, ali nije da bude premijer. Ko Plenkovic. :D
PM72

#202 Re: Smijesna strana izbora

Post by PM72 »

Haris.ba wrote: 11/09/2024 08:36
PM72 wrote: 11/09/2024 08:35 Nije glupa priča nego svi koji smo dobrovoljno uzeli pušku da bi ovakvi ko on vladali...
Znači mi smo glupani
Na kraju ispade tako. Lik nesposoban da bude u vojsci, ali nije da bude premijer. Ko Plenkovic. :D
Naravno...što bi rek'o pokojni Đole -krivi smo mi.
kakavdanakneiskustvu

#203 Re: Smijesna strana izbora

Post by kakavdanakneiskustvu »

DaysleepeR wrote: 11/09/2024 08:28
basicm wrote: 10/09/2024 23:51
DaysleepeR wrote: 10/09/2024 21:23

Covjek koji nije fizicki sposoban za vojsku moze kostati zivota sebe i svojih saboraca haveru, de malo razmisli
Moze li se kako zahvaliti mu sto je otisao i tako spasio druge? Kako razvijen i istancan osjecaj drustvene odgovornosti.
Nego, koji je Bakirov izgovor?
:thumbup:
Haris.ba

#204 Re: Smijesna strana izbora

Post by Haris.ba »

DaysleepeR wrote: 11/09/2024 08:28 Nego, koji je Bakirov izgovor?
Je li opet ono - i sda je to radila? :D
DaysleepeR

#205 Re: Smijesna strana izbora

Post by DaysleepeR »

Glupa je priča jer ne možete liku nikakvu manu da nađete pa ga prozivate za nešto što su uradili mnogi koji se busaju u "patriotska" prsa.
Čovjek se ni ne ističe tobože patriotizmom, dakle priča glupa da ne može gluplja biti, vidi se da je drito iz zahiragićeve glupe tintare, gluplji su jedino oni koji je ponavljaju.
DaysleepeR

#206 Re: Smijesna strana izbora

Post by DaysleepeR »

Haris.ba wrote: 11/09/2024 08:45
Nije haveru, nego koji je njegov izgovor?
Imam ja još pulena patriota koji nisu dotakli puške a komplet im je platforma na patriotizmu.
izvrsni direktor
Vozim: Premium

#207 Re: Smijesna strana izbora

Post by izvrsni direktor »

tramvajtrojka wrote: 10/09/2024 18:27
kakavdanakneiskustvu wrote: 10/09/2024 15:20 Image
evo cekam citav dan @Prpa.ba i @palermo da nesto prokomentiraju u vezi ovog slucaja al jazuk izgleda :zzzz: , al su znali neki dan onoga iz zenice razapeti na sve strane :skoljka:
Jedno kad covjek iz "normalnih" stranaka predje u hdz, jbg zajebao ih sve, iskorio i onda pokazao pravo lice prelaskom u omiljenu mu hdz.
Ali potpuno drugo je kad iz hdz dovedes u svoju stranku.
Ali prpice i mujice to ne vide tako naravno
Karikaturist

#208 Re: Smijesna strana izbora

Post by Karikaturist »

A eto Forto je inace problem - prije njega su vladali bolji, posteniji, gazije bosanske. Daj ba.
Haris.ba

#209 Re: Smijesna strana izbora

Post by Haris.ba »

DaysleepeR wrote: 11/09/2024 08:47
Imam ja još pulena patriota koji nisu dotakli puške a komplet im je platforma na patriotizmu.
Bake je objasnio da je bio Rambo iza neprijateljskih linija.
A u medjuvremenu sekretarica u predsjednistvu.

Ja nemam problem sto je neko otisao/spasio se rata.
Samo me nerviraju ta neka opravdanja. Crijevo naljevo i slicno.

Lik otisao i gotovo. Imao i dozvolu, i to je to.
PM72

#210 Re: Smijesna strana izbora

Post by PM72 »

Karikaturist wrote: 11/09/2024 08:48 A eto Forto je inace problem - prije njega su vladali bolji, posteniji, gazije bosanske. Daj ba.
Ma jebo Fortu,ko kakav čovjek,stručnjak i političar.Samo mi smeta kad ga neko brani.Ni prvi ni zadnji dezerter koji nam sad pravi spletke
DaysleepeR

#211 Re: Smijesna strana izbora

Post by DaysleepeR »

Haris.ba wrote: 11/09/2024 08:50

Čovjek uopšte nema kvazi patriotsku priču, već gleda u budućnost.
To što mu klošari sa državne sise ne mogu nikakvu konkretnu manu naći je presmiješno.
Isto kao da mene neko proziva da sam luftao sa fizičkog a ja se ni ne kandidujem za sportsku fukciju.

Birajte neke druge teme, ne ponižavajte sebe ko papagaji ponavljajući nekakve ideje rođene u glupim tintarama.
Haris.ba

#212 Re: Smijesna strana izbora

Post by Haris.ba »

DaysleepeR wrote: 11/09/2024 08:54 Čovjek uopšte nema kvazi patriotsku priču, već gleda u budućnost.
To što mu klošari sa državne sise ne mogu nikakvu konkretnu manu naći je presmiješno.
Isto kao da mene neko proziva da sam luftao sa fizičkog a ja se ni ne kandidujem za sportsku fukciju.

Birajte neke druge teme, ne ponižavajte sebe ko papagaji ponavljajući nekakve ideje rođene u glupim tintarama.
Slazem se. Samo, trebalo je reci borcima kad su se borili da ce biti skroz nebitno jesi li se borio. Da ce to biti kvazipatriotska prica, gledanje u proslost, i nebitna stavka za politicku funkciju.

Ko sto se vec napisalo, ko se borio - ispao budala.
DaysleepeR

#213 Re: Smijesna strana izbora

Post by DaysleepeR »

Čovjek uopšte nije kandidat na ovim izborima...

eto toliko ste politički pismeni
dembele

#214 Re: Smijesna strana izbora

Post by dembele »

Haris.ba wrote: 11/09/2024 08:50

Bake je rekao da je on bio spreman umrijeti za Sarajevo, ono da su kojim slučajem četnici ušli u trezor. Do tada je telepatski iz trezora uništavao artiljeriju i ljudstvo sarajevsko-romanijskog korpusa.
DaysleepeR

#215 Re: Smijesna strana izbora

Post by DaysleepeR »

Haris.ba wrote: 11/09/2024 08:56
DaysleepeR wrote: 11/09/2024 08:54 Čovjek uopšte nema kvazi patriotsku priču, već gleda u budućnost.

Slazem se. Samo, trebalo je reci borcima kad su se borili da ce biti skroz nebitno jesi li se borio. Da ce to biti kvazipatriotska prica, gledanje u proslost, i nebitna stavka za politicku funkciju.

Zar to nije bilo jasno od minute kad je Alija obećao zlatke kašike?
Sve ono za šta se borci osjećaju zakinuti trebaju adresirati na adrese onih koji su im obećavali kule i gradove.
A to nije Forto.
Better Man

#216 Re: Smijesna strana izbora

Post by Better Man »

DaysleepeR wrote: 11/09/2024 08:59

Sve ono za šta se borci osjećaju zakinuti trebaju adresirati na adrese onih koji su im obećavali kule i gradove.
A to nije Forto.
Kakva je to država gdje ti poredsjednik države na pitanje šta ćemo sad nakon potpisivanja Dejtona kaže da će biti nepravde, kriminala i korupcije. Znači predsjednik države otvoreno i javno podržao nepravdu, kriminal i korupciju, umjesto da je rekao da će svaki vid nepravde, kriminala i korupcije biti najstrožije sankcionisan.
Last edited by Better Man on 11/09/2024 10:12, edited 1 time in total.
ljubijankic

#217 Re: Smijesna strana izbora

Post by ljubijankic »

Better Man wrote: 11/09/2024 09:36
DaysleepeR wrote: 11/09/2024 08:59

A to nije Forto.
Kakva je to država gdje ti poredsjednik države na pitanje šta ćemo sad nakon potpisivanja Dejtona kaže da že biti nepravde, kriminala i korupcije. Znači predsjednik države otvoreno i javno podržao nepravdu, kriminal i korupciju, umjesto da je rekao da će svaki vid nepravde, kriminala i korupcije biti najstrožije sankcionisan.
Pa znao je lik s kim se okružio. Vjerovatno dok je skontao kakve lešinare je okupio oko sebe bilo je kasno za povratak i promjene
So What!

#218 Re: Smijesna strana izbora

Post by So What! »

DaysleepeR wrote: 11/09/2024 08:59Zar to nije bilo jasno od minute kad je Alija obećao zlatke kašike?
A to nije Forto.
Alija nigdje nije obecao zlatne kasike, to je urbani mit i smijesno je ponavljati takvu mantru, pogotovo da bi se nesto dokazalo u ovakvoj raspravi.

PM72 wrote: 11/09/2024 08:52
Karikaturist wrote: 11/09/2024 08:48 A eto Forto je inace problem - prije njega su vladali bolji, posteniji, gazije bosanske. Daj ba.
Ma jebo Fortu,ko kakav čovjek,stručnjak i političar.Samo mi smeta kad ga neko brani.Ni prvi ni zadnji dezerter koji nam sad pravi spletke
Osnovni problem kadrova Nase Stranke je uvijek bio sto nisu vodili prljave kampanje i igrali prljavo, a to nas narod voli, nego vazda su vrtili negu laganu i uljudnu pricu.

S druge strane imamo jedan zaista siledzijski SDA koji kad god podcijenim, clanovi i simpatizeri te stranke me podsjete da uopste nisu toliko neintaligentni i na sta su sve spremni.

Edin Forto je jedan sasvim korektan politicar, koji je odlicno obavljao funkcije na kojima je radio. Vjerovatno nije bio najbolji kadar ikada na pozicijama premijera i ministra, ali kao sto rekoh odgovorio je zadatku.

S druge strane jedan Nedzad Brankovic je dobitnik Zlatnog ljiljana jer je projektovao Sarajevski ratni tunel i on nam je vladao, poznat kao najomrazeniji i najbezobrazniji federalni premijer te eto imao je ratni staz, kao i gomila njih, pa su se pokazali kao teske ublehe.

Osim Forte, za ratnu historiju se prozivao i Kojovic, a nazva ga i Safet Mesanovic cetnikom. Safet kojeg moja porodica godinama licno zna, nikad mi nije djelovao kao neko ko je spreman da izjavi tako nesto jer bih odmah pomislio otkud njemu pravo za tako nesto. Ali pokaza se Safet kao ono pravo SDA-ovsko smece, a covjek je rodjen i odrastao u Beocinu u Srbiji, rat proveo u Minhenu, poslije rata doselio se u Zabrdje gdje mu brat radi kao imam i ja stvarno ne znam otkud njemu muda da naziva nekog ko je proveo rat u Sarajevu cetnikom.

Helem, taktika lincovanja kadrova Trojke od strane SDA-jungda se uvijek zavrsi na Nasoj Stranci jer se oni i ne brane, Vlasi i Pederi ko sto bi se kolokvijalno reklo, dok SDP-ovci i NIP-ovci kao stari lisci znaju dobro i da poklope.
DaysleepeR

#219 Re: Smijesna strana izbora

Post by DaysleepeR »

So What! wrote: 11/09/2024 10:09
DaysleepeR wrote: 11/09/2024 08:59Zar to nije bilo jasno od minute kad je Alija obećao zlatke kašike?
A to nije Forto.
Alija nigdje nije obecao zlatne kasike, to je urbani mit i smijesno je ponavljati takvu mantru, pogotovo da bi se nesto dokazalo u ovakvoj raspravi.

Nije u pravu si, rekao im je tačno šta će biti.
Ja pričam besmislice tačno u skladu sa besmislom ove rasprave o čovjeku koji uopšte nije kandidat na izborima.

Styling

#220 Re: Smijesna strana izbora

Post by Styling »

PM72 wrote: 11/09/2024 08:52
Pravno ih ne mozemo ni zvati dezerterima jer je proglasena abolicija i svi ispravni. Tu je drzava opalila samar borcima. Treba ustanoviti ko je bio zagovornik abolicije i ko je sve podrzao. Te osobe treba kriviti. Pobjegulje mogu setati svijetla obraza.
DaysleepeR

#221 Re: Smijesna strana izbora

Post by DaysleepeR »

Ne može se zvati dezerterom neko ko nije bježao od poziva u vojsku.

To je pravna kvalifikacija, vrlo jasna.

Zna se kad je proglašena mobilizacija na slobodnoj teitoriji i svaki punoljetni muškarac koji je ostao u Sarajevu do datuma do kada je Forto ostao je prošao kroz sistem. Neki su se sami prijavili i bili raspoređeni, neki su bili raspoređeni od strane vojnih odsjeka, oni tek punoljetni su završili obuku i bili raspoređeni, neko je bio redovan student pa je samim tim po zakonu ove zemlje bio oslobođen do okončanja studija, neko je bio raspoređen na radnu obavezu jer je država morala fukcionisati, a neko je bio proglašen nesposobnim i oslobođen vojske.

Niko od gore navedenih koji su prošli kroz sistem nije dezerter. Opet se ponavljaju debilizmi nastali u još debilnijim glavama.
Ateista

#222 Re: Smijesna strana izbora

Post by Ateista »

Nema napretka u ovoj drzavi dok god se u ovakvim stvarima poziva na neke ratne (ne)zasluge i slicno, kada se ne gleda da li neko radi svoj posao kako treba i moze li pomoci da nam drzava/kanton/opstina ili sta vec napreduje, vec se prica o kvazi-patriotizmu i stalno vraca na to gdje je neko bio u ratu, dok god se pri zaposljavanju sehidskoj djeci daje prednost umjesto da se gleda ko je bolji za neki posao.

Nisam protiv da drzava na neki nacin nagradi one koji su se borili za istu, ali kada je u pitanju posao (politicke pozicije su nista drugo nego radno mjesto) tu treba da se gleda ko je kvalitetan i sposoban za to radno mjesto, a ne nikakve ratne zasluge i patriotizam, to se na drugi nacin nagradjuje.

Zaboli mene da li mi je recimo nacelnik opstine patriota, radije cu nekog ko nije patriota ali radi svoj posao kako treba i ja kao gradjanin imam korist, nego patriotu koji ne radi nista korisno. Patriotizam se prodaje naivnima.
Ironmen

#223 Re: Smijesna strana izbora

Post by Ironmen »

Ateista wrote: 11/09/2024 10:51 Nema napretka u ovoj drzavi dok god se u ovakvim stvarima poziva na neke ratne (ne)zasluge i slicno, kada se ne gleda da li neko radi svoj posao kako treba i moze li pomoci da nam drzava/kanton/opstina ili sta vec napreduje, vec se prica o kvazi-patriotizmu i stalno vraca na to gdje je neko bio u ratu, dok god se pri zaposljavanju sehidskoj djeci daje prednost umjesto da se gleda ko je bolji za neki posao.

Nisam protiv da drzava na neki nacin nagradi one koji su se borili za istu, ali kada je u pitanju posao (politicke pozicije su nista drugo nego radno mjesto) tu treba da se gleda ko je kvalitetan i sposoban za to radno mjesto, a ne nikakve ratne zasluge i patriotizam, to se na drugi nacin nagradjuje.

Zaboli mene da li mi je recimo nacelnik opstine patriota, radije cu nekog ko nije patriota ali radi svoj posao kako treba i ja kao gradjanin imam korist, nego patriotu koji ne radi nista korisno. Patriotizam se prodaje naivnima.
Zlazem se u potpunosti sa ovime ali da se posle dejtonskog sporazuma sprovelo oduzimanje imovine dezerterima i da krenu od 0 kao i nasi broci, to da se sprovelo odma na pocetku onda je ok ovo sto ti predlazes.
Ateista

#224 Re: Smijesna strana izbora

Post by Ateista »

Ironmen wrote: 11/09/2024 10:55
Ateista wrote: 11/09/2024 10:51 Nema napretka u ovoj drzavi dok god se u ovakvim stvarima poziva na neke ratne (ne)zasluge i slicno, kada se ne gleda da li neko radi svoj posao kako treba i moze li pomoci da nam drzava/kanton/opstina ili sta vec napreduje, vec se prica o kvazi-patriotizmu i stalno vraca na to gdje je neko bio u ratu, dok god se pri zaposljavanju sehidskoj djeci daje prednost umjesto da se gleda ko je bolji za neki posao.

Zlazem se u potpunosti sa ovime ali da se posle dejtonskog sporazuma sprovelo oduzimanje imovine dezerterima i da krenu od 0 kao i nasi broci, to da se sprovelo odma na pocetku onda je ok ovo sto ti predlazes.
Ne znam sta da ti kazem za to oduzimanje imovine, licno nisam za to. Razumijem da drzava ocekuje neke obaveze od strane gradjana, ali smatram da je to malo pretjerano. Ovo govorim generalno, ova drzava ovakva kakva je nema pravo nista i nikome da oduzima, to moze ocekivati ona koja i nudi nesto svojim gradjanima i ima na osnovu cega da trazi obavezu.
Post Reply