Sta vas najvise nervira kod vozaca
Moderators: _BataZiv_0809, anex
-
NediM17
#48351 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti bas brzas i to ne malo. 
-
BadBoy
#48352 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Znam da ima, ali ogroman zadatak odraslih ljudi je da kontorlišu i regulišu svoje emocije, tj. da se skuliraju i ne srljaju u gluposti.laik1981 wrote: ↑10/09/2024 20:54Guslaci te iznerviraju, onda od huje raspalis po gasu i napravis sranjeBadBoy wrote: ↑10/09/2024 16:25Ovo je glavna istina koju niko neće da kaže.laik1981 wrote: ↑10/09/2024 10:49
Odgovorio sam na Laplaceov post. Za ateistu upravo mislim da je jako los vozac bez obzira sto je on ubijedjen da je klasaNekoga ko misli da mu se vozaci koji voze po ogranicenju trebaju sklanjati ne treba uzimati za ozbiljno. Ili trola ili ne zna sta prica.
Do duse takvi me ne nerviraju ni 2% koliko ovi sto voze za frtalj ispod ogranicenja. I takvima bi vozacke oduzimao.
Mene guslaći toliko nerviraju kad se vuku ko mrtav konj po cesti, toliko da bih sve maljem zatuko. Ali to je sve što oni rade - nerviraju.
Ako pogledamo objektivno, većinu sranja na cesti sa ozbiljnim posljedicama prave vozači kao Ateista koji misle da su predobri vozači, pa onda nešto jurcaju preko mjere, ulijeću u makaze, guraju druge sa ceste, prave nerezonske poteze i misle da su svi drugi loši vozači.Ima i toga vjeruj.
I ono što se često voli ovdje reći, ne može neko drugi biti kriv za moje nepromišljene poteze. On gusla, JA sam se iznerviro, JA sam krenuo u nerezonsko preticanje, JA sam napravio belaj. JA sam se trebao skulirati i to je to.
A odlika nezrelih ljudi je da uvijek u drugima traže krivce za vlastite postupke jbg.
-
laik1981
#48353 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Mi smo bas poznati po samokontroli
Dobro smo ikako normalni 
-
inflames
#48354 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Šta sve čovjek neće pročitati, pa kad si toliko brz šta se žališ i očekuješ da ti se ko sklanja i pomjera udesno?
Bome situacija je jasna, bar meni, kad nekog stignem, ako sam brži prođem ga pa što se mene tiče neka i ubrzava ako mu je volja, znam mogućnosti svog vozila kao i sam put. Ako sam nesposoban da to uradim i ako mora neko da koči da bih ga prošao onda očigledno da i nisam toliko brz pa komotno mogu i da idem za njim.
Takođe, umjesto da se trkate isplanirajte put i krenite ranije pa vas onda neće ništa nervirati, pošto vidim da kao i ja imate vremena da pišete enormnu šuplju po forumu tako da vjerovatno imate vremena i da krenete 5 minuta ranije.
-
BadBoy
#48355 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nema se danas vremena, svaka minuta vrijedi. Zato ja svoje postove kucam dok pretićem
- canvra888
#48356 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Evo što se konkretno tebe tiče, problem je i brzina i loša procjena prije preticanja.Ateista wrote: ↑10/09/2024 22:10Diskusija se prosirila na puno toga, a hajde evo skontaj, ako neko pretice i sudari se sa onim iz suprotnog smjera, jeli tu problem neprilagodjena brzina ili sto nije dobro procijenio koliko ima prostora?Throttle wrote: ↑10/09/2024 19:55Kako nije uzrok brzina kad je diskusija od pocetka za ove sto voze u ogranicenju ili sitno preko? Da kazemo da voze unutar dozvoljenih +10, ako pretices, u prekrsaju si jer vozis makar 11 preko. Sam sebe pobijas vec par putaAteista wrote: ↑10/09/2024 19:19 Ne sporim da i to moze biti uzrok nesrece, ali je cesto stvarni uzrok nesto drugo, kod preticanja gotovo nikad nije. Teoretski, kod preticanja bi to moglo biti ako neko tokom preticanja razvije preveliku brzinu i ne uspije usporiti prije krivine, ili proklize tokom preticanja, ali to je rijetkost, uglavnom su to sudari zbog lose procjene prostora, ne zbog brzine. I ja sam isto tako naveo nekoliko primjera gdje je uzrok nesto drugo a vodi se kao neprilagodjena brzina.
Ja se ocu ne bi sklonio ako sam regularan a ne takvima. Vozim poprilicnu godisnju kilometrazu, ako sam preko ogranicenja ne ocekujem da ljudi bjeze u kanal ili na prosirenje da ja prodjem. Ako imam prostora preteknem, ako ne, cekam priliku i gas
Ako sam ja u prekrsaju ili zelim da budem, onaj ispred nema veze s tim
Brzina - zbog žaljenja u par navrata da si bez vozačke ostao i loša procjena prije preticanja - nakon one situacije kada se javio forumaš koji umalo nije bio izguran, a sve jer si ti krenuo u preticanje prije uvjeravanja da se radnja može izvršiti bezbjedno.
- Ateista
#48357 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Dzaba brzina i sve, kad naletis na dionicu sa krivinama, bez preglednog pravca, ili mozda preporucujes da preticem na punoj u krivini?inflames wrote: ↑10/09/2024 22:52Šta sve čovjek neće pročitati, pa kad si toliko brz šta se žališ i očekuješ da ti se ko sklanja i pomjera udesno?
Bome situacija je jasna, bar meni, kad nekog stignem, ako sam brži prođem ga pa što se mene tiče neka i ubrzava ako mu je volja, znam mogućnosti svog vozila kao i sam put. Ako sam nesposoban da to uradim i ako mora neko da koči da bih ga prošao onda očigledno da i nisam toliko brz pa komotno mogu i da idem za njim.
Takođe, umjesto da se trkate isplanirajte put i krenite ranije pa vas onda neće ništa nervirati, pošto vidim da kao i ja imate vremena da pišete enormnu šuplju po forumu tako da vjerovatno imate vremena i da krenete 5 minuta ranije.
Nije uopste pitanje vremena, to je valjda jasno. Ja se ne trkam ni sa kim, vozim svojim tempom.
Edit: a to "neka ubrzava" je suplja, sve da vozis ferarija i ne znam kakvo ubrzanje da imas, na nasim magistralama gdje nekad imas jako malo prostora za preticanje, ne moze nikako biti svejedno kad ti neko ubrzava dok ga pretices, pogotovo sto se ne preticu samo kante, ima itekako jakih auta koja inace peglaju a kad hoces da ih preteknes oni po gasu, dzaba i da si nesto brzi od njih, ako je pravac kratak ne mozes nista.
-
komsinica_s_drugog
#48358 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa ako pretices nekog ko na ogranicenju 80 vozi 87, pa napravis udes brzina je uzrok. Da si vozio normalno , a ne brzo ne bi preticao i nista se ne bi dogodilo.Ateista wrote: ↑10/09/2024 22:10Ti mene zezas?Throttle wrote: ↑10/09/2024 19:55Kako nije uzrok brzina kad je diskusija od pocetka za ove sto voze u ogranicenju ili sitno preko? Da kazemo da voze unutar dozvoljenih +10, ako pretices, u prekrsaju si jer vozis makar 11 preko. Sam sebe pobijas vec par putaAteista wrote: ↑10/09/2024 19:19 Ne sporim da i to moze biti uzrok nesrece, ali je cesto stvarni uzrok nesto drugo, kod preticanja gotovo nikad nije. Teoretski, kod preticanja bi to moglo biti ako neko tokom preticanja razvije preveliku brzinu i ne uspije usporiti prije krivine, ili proklize tokom preticanja, ali to je rijetkost, uglavnom su to sudari zbog lose procjene prostora, ne zbog brzine. I ja sam isto tako naveo nekoliko primjera gdje je uzrok nesto drugo a vodi se kao neprilagodjena brzina.
Ja se ocu ne bi sklonio ako sam regularan a ne takvima. Vozim poprilicnu godisnju kilometrazu, ako sam preko ogranicenja ne ocekujem da ljudi bjeze u kanal ili na prosirenje da ja prodjem. Ako imam prostora preteknem, ako ne, cekam priliku i gas
Ako sam ja u prekrsaju ili zelim da budem, onaj ispred nema veze s tim![]()
Diskusija se prosirila na puno toga, a hajde evo skontaj, ako neko pretice i sudari se sa onim iz suprotnog smjera, jeli tu problem neprilagodjena brzina ili sto nije dobro procijenio koliko ima prostora? Nije uopste pitanje jeli on tad u prekrsaju, vec sta je uzrok nesrece, a u tom slucaju nije brzina nego losa procjena kod preticanja, to je ogromna razlika. Vecinom je nesto drugo, kao sto sam naveo primjer onih koji tipkaju po mobitelu dok voze ili nesto slicno, ako se zbog toga slupaju i ne bude jasnih dokaza zasto je doslo do toga, vodi ce se pod neprilagodjena brzina, a realno je uzrok telefon ili sta vec, bez obzira na to jeli tad vozio preko ogranicenja ili ne.
A sto se tice sklanjanja brzima, vec sam i to ponovio hiljadu puta - ne mora niko ali bi to bilo fer i korektno, ne vidim zasto to ne bi uradili. Ja bih se sigurno sklonio da mi pridje neko brzi od mene, sad to sto ne pamtim kad sam naletio na brzeg je druga prica, ali hipoteticki ako bi se desilo ne bih imao problem da se sklonim, neka ide ako je brzi.![]()
Tesko skontat, je li ?
- Ateista
#48359 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ti cini mi se mijesas neke stvari, znas li razlikovati prekrsaj od stvarnog uzroka udesa? Jeli stvarno tesko za shvatiti da neko u momentu ili neposredno pred udes moze biti u nekom prekrsaju ali da on nije uzrok tog udesa vec neki drugi prekrsaj? Neko prodje kroz crveno i napravi prekrsaj, ako lupi u auto kojem je zeleno onda je uzrok prolazak kroz crveno, ako prodje kroz crveno kad nema nikoga ali lupi u banderu jer je gledoa u telefon, prolazak kroz crveno iako jeste prekrsaj, nije uzrok sudara.canvra888 wrote: ↑10/09/2024 23:52Evo što se konkretno tebe tiče, problem je i brzina i loša procjena prije preticanja.Ateista wrote: ↑10/09/2024 22:10Diskusija se prosirila na puno toga, a hajde evo skontaj, ako neko pretice i sudari se sa onim iz suprotnog smjera, jeli tu problem neprilagodjena brzina ili sto nije dobro procijenio koliko ima prostora?Throttle wrote: ↑10/09/2024 19:55
Kako nije uzrok brzina kad je diskusija od pocetka za ove sto voze u ogranicenju ili sitno preko? Da kazemo da voze unutar dozvoljenih +10, ako pretices, u prekrsaju si jer vozis makar 11 preko. Sam sebe pobijas vec par puta
Ako sam ja u prekrsaju ili zelim da budem, onaj ispred nema veze s tim
Brzina - zbog žaljenja u par navrata da si bez vozačke ostao i loša procjena prije preticanja - nakon one situacije kada se javio forumaš koji umalo nije bio izguran, a sve jer si ti krenuo u preticanje prije uvjeravanja da se radnja može izvršiti bezbjedno.
- Ateista
#48360 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Nije bas tako, banalizujes previse stvari. Sta ako taj na ogranicenju 80 vozi 60 i neko ga pretice sa 87, jeli i tad brzina uzrok i u cemu je razlika?komsinica_s_drugog wrote: ↑11/09/2024 08:33Pa ako pretices nekog ko na ogranicenju 80 vozi 87, pa napravis udes brzina je uzrok. Da si vozio normalno , a ne brzo ne bi preticao i nista se ne bi dogodilo.Ateista wrote: ↑10/09/2024 22:10Ti mene zezas?Throttle wrote: ↑10/09/2024 19:55
Kako nije uzrok brzina kad je diskusija od pocetka za ove sto voze u ogranicenju ili sitno preko? Da kazemo da voze unutar dozvoljenih +10, ako pretices, u prekrsaju si jer vozis makar 11 preko. Sam sebe pobijas vec par puta
Ako sam ja u prekrsaju ili zelim da budem, onaj ispred nema veze s tim![]()
Diskusija se prosirila na puno toga, a hajde evo skontaj, ako neko pretice i sudari se sa onim iz suprotnog smjera, jeli tu problem neprilagodjena brzina ili sto nije dobro procijenio koliko ima prostora? Nije uopste pitanje jeli on tad u prekrsaju, vec sta je uzrok nesrece, a u tom slucaju nije brzina nego losa procjena kod preticanja, to je ogromna razlika. Vecinom je nesto drugo, kao sto sam naveo primjer onih koji tipkaju po mobitelu dok voze ili nesto slicno, ako se zbog toga slupaju i ne bude jasnih dokaza zasto je doslo do toga, vodi ce se pod neprilagodjena brzina, a realno je uzrok telefon ili sta vec, bez obzira na to jeli tad vozio preko ogranicenja ili ne.
A sto se tice sklanjanja brzima, vec sam i to ponovio hiljadu puta - ne mora niko ali bi to bilo fer i korektno, ne vidim zasto to ne bi uradili. Ja bih se sigurno sklonio da mi pridje neko brzi od mene, sad to sto ne pamtim kad sam naletio na brzeg je druga prica, ali hipoteticki ako bi se desilo ne bih imao problem da se sklonim, neka ide ako je brzi.![]()
Tesko skontat, je li ?
Brzina je uzrok udesa onda kada neko izgubi kontrolu jer nije prilagodio brzinu uslovima, cak ne mora ni biti prekoracenje brzine, moze se izgubiti kontrola ako su losi uslovi na cesti. Dakle, nevezano za to da li je prekoracio ogranicenje, ako neko prebrzo udje u krivinu i izgubi kontrolu, ne stigne da zakoci jer je prebrzo vozio u datim uslovima i slicno, tu uzrok jeste neprilagodjena brzina. Moze se teoretski desiti i tokom preticanja da neko proklize i izgubi kontrolu, ne uspori dovoljno pred krivinu, i tad jeste do brzine.
Sa druge strane, ako neko uleti u makazice jer je preticao na nepreglednoj krivini, ili nije dobro procijenio koliko je onaj iz suprotnog smjera udaljen i slicno, tu uzrok nije brzina vec losa procjena. Tu cak moze biti problem premala brzina i slab auto, jer mozda da je imao bolje ubrzanje mozda bi stigao da ga pretekne na vrijeme i vrati se, tako da mozda i tu jeste problem brzina, ali ne prevelika vec premala.
- Chloe
- Photo mod
#48361 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Još uvijek raspravljate o ograničenjima, preticanjima
Ima li kakvih zaključaka?
Ima li kakvih zaključaka?
-
laik1981
- Ateista
-
kakaljin
#48364 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zakljucak, pusti budalu da te pretekne sto prije a ti nastavi voziti svoju voznju dalje. Ne ometaj nikoga i ucestvuj u saobracaju maksimalno koncentrisano i prati sitauciju da bi mogao reagovati na vrijeme. Nemoj misliti da si jedini na cesti
- Laplace
-
BadBoy
#48366 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa naravno. Ako ne blicaš i ne zalijepiš se prije preticanja, da li si zaista pretekao?!
-
inflames
#48367 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zaključak je da ako materijalna tačka A pretiče materijalnu tačku B, može doći do sudara sa materijalom tačkom C, koja se kreće suprotnim smjerom, ali na istom pravcu, ako i samo ako se tačka A kreće brzinom manjom od brzine svjetlosti.
Pod uslovom da se tačke B i C kreću brzinama koje su manje od brzine svjetlosti.
U suštini ako bi preticali nekog beskonačnom brzinom preticanje u vremenu ne bi ni postojalo, te samim tim ne bi moglo doći do sudara zbog same brzine.
Pod uslovom da se tačke B i C kreću brzinama koje su manje od brzine svjetlosti.
U suštini ako bi preticali nekog beskonačnom brzinom preticanje u vremenu ne bi ni postojalo, te samim tim ne bi moglo doći do sudara zbog same brzine.
- Laplace
#48368 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Zaključak: dok pametniji popuštaju budale kolo vode.
- mk ultra
- Grijem se na: Ugalj
- Vozim: Bahato
- Horoskop: Maćak
#48369 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240911103
Tocno tako ako su svi u svojim voznim trakama nema sanse da dodje do udesa pa da 300kmh oboje voze
A slucajevi teskih nesreca bas uzrokovanih brzinom, kod nas su rijetke
A opet je tu u 99% kum alkohol, droga i prostitucija
Ko neki dan krecem od energoinvesta pravo prema blazuju
I pricaju dvojca na semaforu A64F fl i kombista, i hajde tolerisem poszrav, ali razglabanje jok. Ja na sirenu, ovaj ko sad ce on pobjeci.
Navukao je po mom skromnom misljenju 140kmh i takav uletio u krivinu prema blazuju
Nisam testirao gornje granice, ali gornja ugodna granica na suhom u toj krivini je 110-115, preko toga kola mozda i mogu ali jel ima potrebe ne znam
Elem, zanese mu zadnji kraj, pa ga vrati nekako i onda je prikocio i uz salavate nastavio 60 i nije pravio probleme vise dalje sam ga pretekao
Tocno tako ako su svi u svojim voznim trakama nema sanse da dodje do udesa pa da 300kmh oboje voze
A opet je tu u 99% kum alkohol, droga i prostitucija
I pricaju dvojca na semaforu A64F fl i kombista, i hajde tolerisem poszrav, ali razglabanje jok. Ja na sirenu, ovaj ko sad ce on pobjeci.
Navukao je po mom skromnom misljenju 140kmh i takav uletio u krivinu prema blazuju
Nisam testirao gornje granice, ali gornja ugodna granica na suhom u toj krivini je 110-115, preko toga kola mozda i mogu ali jel ima potrebe ne znam
Elem, zanese mu zadnji kraj, pa ga vrati nekako i onda je prikocio i uz salavate nastavio 60 i nije pravio probleme vise dalje sam ga pretekao
- darius_maximus
- canvra888
#48371 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Umjesto BMW samo stavi Ateista 
- canvra888
#48372 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Ne znam da li si pročitao, ali napisah da konkretno kad si ti u pitanju, problem je i loša procjena prije preticanjaAteista wrote: ↑11/09/2024 08:34Ti cini mi se mijesas neke stvari, znas li razlikovati prekrsaj od stvarnog uzroka udesa? Jeli stvarno tesko za shvatiti da neko u momentu ili neposredno pred udes moze biti u nekom prekrsaju ali da on nije uzrok tog udesa vec neki drugi prekrsaj? Neko prodje kroz crveno i napravi prekrsaj, ako lupi u auto kojem je zeleno onda je uzrok prolazak kroz crveno, ako prodje kroz crveno kad nema nikoga ali lupi u banderu jer je gledoa u telefon, prolazak kroz crveno iako jeste prekrsaj, nije uzrok sudara.canvra888 wrote: ↑10/09/2024 23:52Evo što se konkretno tebe tiče, problem je i brzina i loša procjena prije preticanja.
- Ateista
#48373 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
mk ultra wrote: ↑11/09/2024 15:53 https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240911103
A opet je tu u 99% kum alkohol, droga i prostitucija![]()
Elem, zanese mu zadnji kraj, pa ga vrati nekako i onda je prikocio i uz salavate nastavio 60 i nije pravio probleme vise dalje sam ga pretekao![]()
Tako je, ima slucajeva da neko zbog brzine ne uspije ostati u svojoj traci, ali to je rijetkost. Cesce je bespotrebno sjecenje krivina (@Laplace bi imao sta da kaze na to
- Ateista
#48374 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
U tu pricu ne bih opet ulazio, davno sam objasnio sve, i mozemo se sloziti da se ne slazemo.canvra888 wrote: ↑11/09/2024 16:21Ne znam da li si pročitao, ali napisah da konkretno kad si ti u pitanju, problem je i loša procjena prije preticanjaAteista wrote: ↑11/09/2024 08:34Ti cini mi se mijesas neke stvari, znas li razlikovati prekrsaj od stvarnog uzroka udesa? Jeli stvarno tesko za shvatiti da neko u momentu ili neposredno pred udes moze biti u nekom prekrsaju ali da on nije uzrok tog udesa vec neki drugi prekrsaj? Neko prodje kroz crveno i napravi prekrsaj, ako lupi u auto kojem je zeleno onda je uzrok prolazak kroz crveno, ako prodje kroz crveno kad nema nikoga ali lupi u banderu jer je gledoa u telefon, prolazak kroz crveno iako jeste prekrsaj, nije uzrok sudara.canvra888 wrote: ↑10/09/2024 23:52
Evo što se konkretno tebe tiče, problem je i brzina i loša procjena prije preticanja.
Brzina - zbog žaljenja u par navrata da si bez vozačke ostao i loša procjena prije preticanja - nakon one situacije kada se javio forumaš koji umalo nije bio izguran, a sve jer si ti krenuo u preticanje prije uvjeravanja da se radnja može izvršiti bezbjedno.![]()
- canvra888
#48375 Re: Sta vas najvise nervira kod vozaca
Pa složio se cijeli forum da bi te policija/sud teretila kao krivca, kao i svakog ko je bio u suprotnoj neposredno prije nesreće, a ovaj drugi uredno u svojoj traci... a ti se možeš ne slagati do prekosutraAteista wrote: ↑11/09/2024 16:28U tu pricu ne bih opet ulazio, davno sam objasnio sve, i mozemo se sloziti da se ne slazemo.canvra888 wrote: ↑11/09/2024 16:21Ne znam da li si pročitao, ali napisah da konkretno kad si ti u pitanju, problem je i loša procjena prije preticanjaAteista wrote: ↑11/09/2024 08:34
Ti cini mi se mijesas neke stvari, znas li razlikovati prekrsaj od stvarnog uzroka udesa? Jeli stvarno tesko za shvatiti da neko u momentu ili neposredno pred udes moze biti u nekom prekrsaju ali da on nije uzrok tog udesa vec neki drugi prekrsaj? Neko prodje kroz crveno i napravi prekrsaj, ako lupi u auto kojem je zeleno onda je uzrok prolazak kroz crveno, ako prodje kroz crveno kad nema nikoga ali lupi u banderu jer je gledoa u telefon, prolazak kroz crveno iako jeste prekrsaj, nije uzrok sudara.![]()
![]()