Ja kao radnik ukoliko zelim raditi nedjeljom meni to niko nema pravo zabraniti. Sta ako imam svoju malu radnju u mahali gdje radim sa porodicom i sa njima planiram smjene ? I neko da nam brani rad ? Sta ako sam osoba bez porodice koja će radije uzeti nedjelju da radi da bi dobio vecu dnevnicu i slobodan radni dan kao kompenzaciju da zavrsim nesto sto mi treba ? Znaju da će pasti na sudu pa su "pametnice" skontale da ne brane rad, nego ce samo te ljude prebaciti na druge poslove kao sto je recimo slaganje robe u magacinu. Sto kao sto sam rekao na pocetku, obara samu poentu ovog zakona jer ce ljudi ipak raditi ali samo na drugoj lokaciji a mi nećemo moci kupovati. Znaci niko nije na dobitku.
Druze to sto ti nemas sta pametno raditi nedjeljom ne znaci da mi ostali nemamo. Nedjeljom i svim ostalim danima gradovi trebaju da vrve od ljudi i da sve radi 0/24. Gradovi su nam mrtvi i penzionerski a ti bi da zatvaras pa da umrtvis jos vise. Hoces li to zatvoriti fast foodove kada ljudi idu jesti nakon izlaska kada otkuca ponoc subotom ? Je li to ti isti radnici u hitnoj, vatrogasci i policija nemaju svoje porodice i nemaju pravo na nedjelju ? Oni su pristali na te uslove kada su odabrali taj posao isto kao sto su trgovci odabrali svoje gdje kao sto je milion puta receno imaju pravo na 2 slobodna dana svakako bez da se precizira koji su to dani radi specificnosti posla.teskeredzic_22 wrote: ↑08/09/2024 21:38Crpka.
Kakav fail.
Ne mora raditi ništa nedeljom osim hitne , vatrogasaca i policije , nek se sve završi subotom do 23:59
Kafići - ne rade , grupa vozdra, dozvoli se eventualno 15 radnih nedelja kafićima , gosti se prerasporede , ljepota.
Ono sto treba uraditi je samo postroziti inspekciji nadzor da se sadasnji zakon postuje i sve je ok.