Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
citroen xm wrote: ↑10/09/2024 11:10
Meni 1.6 benzinac u pravoj sarajevskoj špici uzme 12 litara, zimi i 13 plina. Oduzmi od toga litar jer računam da nešto malonviše potroši plina nego benzina i eto dođem na 11-12 litara.
Bez obzira na moderniju tehnologiju i manju kubikažu, teško da potroši 4 litra manje.
Dizel uzme dvocifreno, samo vecina ili ne zna racunati ili laze sebe ili nas ili i sebe i nas.
Manja kubikaza ne znaci pausalno manja potrosnja, to samo kod konektovanog, u dovoljno teskom autu ce troklipac potrositi i vise.
Dobru ustedu goriva u gradu donosi jedino hibridizacija (sto ces vratiti isto i vise na cijeni auta i popravaka je drugi par opanaka),
Dizel od 150 ks i vise,..ce mozda potrositi 10 ak litara, ovisno o prosjeku brzine..tezine vozila, stila voznje..
Postavljao sam slike nedavno A3 2.0 tdi 150 ks dsg, taj auto u gradu, uz prosjek brzine do 25 km ne trosi vise od 7 litara..ali, vama je to nepojmljivo i nezamislivo u benzinjarama.
konektovan wrote: ↑10/09/2024 13:11
Dizel od 150 ks i vise,..ce mozda potrositi 10 ak litara, ovisno o prosjeku brzine..tezine vozila, stila voznje..
Postavljao sam slike nedavno A3 2.0 tdi 150 ks dsg, taj auto u gradu, uz prosjek brzine do 25 km ne trosi vise od 7 litara..ali, vama je to nepojmljivo i nezamislivo u benzinjarama.
konektovan wrote: ↑10/09/2024 13:11
25 grada nije vidjelo, zeleni val uhvacen
Meni se vrti stalno od 21 do 25 km/h prosjek u oba auta, a zivim na mojmilu..voznja do koseva i nazad, rana jutarnja, podnevna...kakav zeleni val u Sarajevu?!
Meni 2.0 163KS po gradu oko 10-11 trosio uredno, nikad skoro nije manje... Daj meni bilo koje auto, da po spici idem na posao i nazad, pa kad u guzvi provedes 45min, vidjet ces kako dizeli trose
Qler wrote: ↑10/09/2024 13:22
Meni 2.0 163KS po gradu oko 10-11 trosio uredno, nikad skoro nije manje... Daj meni bilo koje auto, da po spici idem na posao i nazad, pa kad u guzvi provedes 45min, vidjet ces kako dizeli trose
Ti su ekstremne situacije...ali ne zaglavim svaki dan 45 min. Nekad budem 15 min, nekad 20, nekad 30...
Zato se i uzima prosjek...i brzine, potrosnje...
Toliko se gleda na potrosnju u gradu a 95% auta na predje vise od 2 hiljade kilometara godisnje prave gradske, podijelis to na mjesece i skontas da se raspravljas o 10 maraka mjesecno.
Kolege, šta bi preporučili za suprugu,neko manje auto po mogućnosti dizel i automatik mada nije pod moranje, do nekih 13k. Ovu Corsu koju ste postavljali svakako mislim pogledati danas vjerovatno,čini mi se ok .. imate li još nekih sličnih preporuka . Unaprijed hvala
kravamuzara wrote: ↑10/09/2024 13:38
Toliko se gleda na potrosnju u gradu a 95% auta na predje vise od 2 hiljade kilometara godisnje prave gradske, podijelis to na mjesece i skontas da se raspravljas o 10 maraka mjesecno.
To ja odavno govorim..Jednom godisnje na odmor vecina ode i po gradu malo,...
Ludilo cijena. Kolega je tako prije par mjeseci prodavao istog golfa, 1.4 obični, ovdje kupljen, sasvim korektno stanje, tako prešao oko 150.
Otišao ispod 10k, i to jedva. Ne znam što ovaj vrijedi toliko.