Venecuela

Post Reply
jeza u ledja

#1826 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

Sanjarko wrote: 09/09/2024 12:05
Point. wrote: 09/09/2024 10:19 Šta je trebao, da ga ludi brkati kamiondžija strpa u tvorza.
I to ako treba i poginuti za to kako Bata reče ideale i mnoge druge stvari.

Ovo režirano po meni. Jest vlast u Venecueli loša ali šta je Američka bolja tokom historije i danas.

Jedino se par država opire u Latinskoj Americi, Gringosima.

Ali past će vjerovatno i Venecuela pod njihovu šapu i kontrolu kad tad.
Cemu se opiru Tita ti? Svom narodu?

Cuj opiru se. :roll: Najbogatija drzava Juzne Amerike je postala najsiromasnija drzava Juzne Amerike u roku 2 decenije vlasti ovih jadnika, ali "opiru se". Milioni ljudi, cevrtina populacije zemlje, je pobjegla iz tog raja u zadnjih 10 godina, ali "opiru se". Ni jedna druga drzava u Juznoj Americi nema istu vlast i iste likove u foteljama ovoliko godina.
Sanjarko

#1827 Re: Venecuela

Post by Sanjarko »

jeza u ledja wrote: 09/09/2024 16:14
Point. wrote: 09/09/2024 10:19 Šta je trebao, da ga ludi brkati kamiondžija strpa u tvorza.

Ovo režirano po meni. Jest vlast u Venecueli loša ali šta je Američka bolja tokom historije i danas.

Cuj opiru se. :roll: Najbogatija drzava Juzne Amerike je postala najsiromasnija drzava Juzne Amerike u roku 2 decenije vlasti ovih jadnika, ali "opiru se". Milioni ljudi, cevrtina populacije zemlje, je pobjegla iz tog raja u zadnjih 10 godina, ali "opiru se". Ni jedna druga drzava u Juznoj Americi nema istu vlast i iste likove u foteljama ovoliko godina.
Nece pod Americku itd komandu, legitimno od strane njih. Ameri prozivali nekad Komuniste da hoce preuzeti svijet itd, da su globalisti itd, a ispadose Ameri i sateliti to upravo, a i od Amera je to legitimno.

Igra i uticaji svega necega na njihovo siromastvo itd. Nije bezazlen uticaj i sa strane na njih, ima jos uticaja, sto sta faktora je u igri, i nisu Amerika da stancaju novac kako im se prohtije, nisu ni EU.

Prejaka je Amerika da bi im se dugo opirali, a ono u vezi Amerike ignorisao si. Oni u Venecueli mozda su jadnici, ali nisu psihopate i sociopate i sl kao u Americi.

Juce bila emisija Doktrina Soka, CIA sta je radila od elektro-sokiranja psihickih oboljelih osoba na njima pa drugih eksperimenata.

Samo je pitanje cije ces g*vno prije pojesti, nista drugo. Niko nije dobar.
jeza u ledja

#1828 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

Sanjarko wrote: 09/09/2024 16:25
Nece pod Americku itd komandu, legitimno od strane njih.
Nece ko? Legitimno od strane koga? Nece pod "americku komandu", ali zato hoce pod rusku, jel?

O cemu pricas bolan? Diktator na vlasti i ne da fotelju.
detroit-mercy

#1829 Re: Venecuela

Post by detroit-mercy »

jeza u ledja wrote: 09/09/2024 17:03
Nece ko? Legitimno od strane koga? Nece pod "americku komandu", ali zato hoce pod rusku, jel?

Nece ni S.Koreja, koja je na ovom forumu proglasavana posljednjim bastionom slobode :mrgreen: al da pitas te iste forumse da idu u te slobodarske zemlje zivjeti :skoljka: nope.
Ludi diktatori zasjeli i jebu svoj narod u zdrav mozak.
Sanjarko

#1830 Re: Venecuela

Post by Sanjarko »

Vode svoju politiku, legitimno je to zar ne, i Ameri vode svoju samo na drugi nacin, legitimno je i to, sad legalno od strane i jednih i drugih nije nista skoro. Ali ignore samo Americke politike, a popljuj Venecuelansku i od strane drugih.

Ne branim ja njih, ali ni Americku ne mirisem, a sta se tice DR Koreje ne bi o toj izvali nikako, a ni gdje bi prije. Sto kritikujem i jedne i druge, ne znaci da ne bi odabrao stranu.

Za vrijeme SSSR-a i Nacista u bitci kod Staljingrada isli od strane SSSR-a komadanti sa vojnicima na pricuvne polozaje dok su druge tek regrutovane vojnike gurali bez oruzja ili slabo naoruzane u napad, a kad ih takve Nacisti koji su bili bolje naoruzani pricepe i odbiju im napad i ovi se daju u bjezaniju, SSSR komadanti sa vojnicima ih iz pricuvnih polozaja ubijali i otvarali vatru na njih, tjerajuci ih u napad i nazivajuci ih izdajnicima.

Koga bi vi izabrali u tom slucaju? SSSR ili Naciste? Koju stranu?
melac

#1831 Re: Venecuela

Post by melac »

Sanjarko wrote: 09/09/2024 17:24

Vode svoju politiku, legitimno je to zar ne, i Ameri vode svoju samo na drugi nacin, legitimno je i to, sad legalno od strane i jednih i drugih nije nista skoro. Ali ignore samo Americke politike, a popljuj Venecuelansku i od strane drugih.

Ne branim ja njih, ali ni Americku ne mirisem, a sta se tice DR Koreje ne bi o toj izvali nikako, a ni gdje bi prije. Sto kritikujem i jedne i druge, ne znaci da ne bi odabrao stranu.

Za vrijeme SSSR-a i Nacista u bitci kod Staljingrada isli od strane SSSR-a komadanti sa vojnicima na pricuvne polozaje dok su druge tek regrutovane vojnike gurali bez oruzja ili slabo naoruzane u napad, a kad ih takve Nacisti koji su bili bolje naoruzani pricepe i odbiju im napad i ovi se daju u bjezaniju, SSSR komadanti sa vojnicima ih iz pricuvnih polozaja ubijali i otvarali vatru na njih, tjerajuci ih u napad i nazivajuci ih izdajnicima.

Koga bi vi izabrali u tom slucaju? SSSR ili Naciste? Koju stranu?
Nije legitimno ako nema podrsku naroda, ali stvarnu a ne pod pritiskom ili indokrinacijom. Eto to je legitimnost. Ovi ga sigurno nemaju.
jeza u ledja

#1832 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

Sanjarko wrote: 09/09/2024 17:24 Vode svoju politiku,
Ne vode svoju politiku, vec rade sta diktator odluci.
Sanjarko

#1833 Re: Venecuela

Post by Sanjarko »

Previše vi gledate svijet crno, bijelo, sivo, a svijet je i crn, i bijel, i siv.
jeza u ledja

#1834 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

Sanjarko wrote: 09/09/2024 19:19 Previše vi gledate svijet crno, bijelo, sivo, a svijet je i crn, i bijel, i siv.
Mislim da ti pak gledas crno-bijelo sa tom anti-imperijalistickom pricom.
Point.

#1835 Re: Venecuela

Post by Point. »

Sanjarko wrote: 09/09/2024 19:19 Previše vi gledate svijet crno, bijelo, sivo, a svijet je i crn, i bijel, i siv.
Kamiondžija je izgubio izbore, ne znam o kakvoj legitimnosti Madura buncaš.
Sanjarko

#1836 Re: Venecuela

Post by Sanjarko »

jeza u ledja wrote: 09/09/2024 22:09
Kakvom anti-imperijalističkom pričom? Što kažem da Amerika i Ameri imaju pun ormar kostura.

Od pučeva po Latinskoj Americi do svega i svačega drugdje.

Od eksperimenata nad psihičkim bolesnicima od strane CIA itd, pa primjene toga nad narodom širom svijeta.

Virgin America, daj ba. Ne možete podnijeti kritiku Amerike i njihove klike pa napadate svakog ko ih kritikuje jer napadom na onog ko kritikuje se najbolje skreće s onoga šta rade i šta su radili.

Ja anti-imperijalista i sl. Ja koji sam globalista u međuostalom.

Samo nisam pakšu pa da ne mislim na svijet i narod, na ljude.

Totalna zamjena svega.
Last edited by Sanjarko on 09/09/2024 22:31, edited 1 time in total.
Sanjarko

#1837 Re: Venecuela

Post by Sanjarko »

Point. wrote: 09/09/2024 22:23
O Venecuelanskoj legitimnosti, ovako su i Čaveza napadali, isti modus operandi.
swanfilter

#1838 Re: Venecuela

Post by swanfilter »

Onaj Maduro je fakat balvan, malo je reci. I ako je ko zasluzio sat americke demokracije, onda je to on.

Ja ne vjerujem da zna i autobus voziti, kako se navodi.

Svi ti vlastodrzci imaju neku osobinu po kojoj su poznati ili ostanu upamceni. Neka je i najgora. Al Maduro mi je toliko bezlican.

Haj barem zatvori granicu il protjeraj narod da ti bude lakse glumiti vođu. Ukini izbore i promijeni Ustav, da znamo kako alternativa nije moguca jer nakon tebe je potop.

Oni likovi iz Tadzikistana, Kirgistana i drugih drzava azijskih stepa cak su WC skoljke po sebi poimenovali.

Fakat ne znam po cemu ce juznoamericki vozac autobusa, general Rojs biti upamcen.

E moj Chavezu. Bolje da si sve Amerima prodao ...
tramvajtrojka

#1839 Re: Venecuela

Post by tramvajtrojka »

swanfilter wrote: 09/09/2024 23:27 Onaj Maduro je fakat balvan, malo je reci. I ako je ko zasluzio sat americke demokracije, onda je to on.

Ja ne vjerujem da zna i autobus voziti, kako se navodi.

Svi ti vlastodrzci imaju neku osobinu po kojoj su poznati ili ostanu upamceni. Neka je i najgora. Al Maduro mi je toliko bezlican.

Haj barem zatvori granicu il protjeraj narod da ti bude lakse glumiti vođu. Ukini izbore i promijeni Ustav, da znamo kako alternativa nije moguca jer nakon tebe je potop.

Oni likovi iz Tadzikistana, Kirgistana i drugih drzava azijskih stepa cak su WC skoljke po sebi poimenovali.

Fakat ne znam po cemu ce juznoamericki vozac autobusa, general Rojs biti upamcen.

E moj Chavezu. Bolje da si sve Amerima prodao ...
ostace upamcen po tome da mu ljudi u drzavi plaćaju dvije rolne toalet papira sa dvije kile novca
Hendrix

#1840 Re: Venecuela

Post by Hendrix »

Za zemlju sa najvecim nalazistima nafte na svijetu jednostavno nema izgovora da bude ovako sjebana. Osim vlastite nesposobnosti. Znam da je romanticno kriviti sve osim ovih lafo revolucionara iz pokreta otpora u vlasti, ali cinjenica je da nisu pametni da od zemlje naprave oazu kakva bi trebala biti.

Jednostavno neke zemlje su toliko zagrizle u korupciju i nesposobnost da ne mogu iskoristiti enormno bogatsvo koje imaju. Nek se ugledaju na arapske zemlje i daju narodu zivot kakav moze da ima.

Nema izgovora, dzaba kriviti USA, Rusiju, vanzemaljce...imas bogatstvo, glumis budalu i drzis zemlju u dubiozi. Kao da je obicnom narodu bitno ko je na vlasti i da li USA uzima reket od nafte, daj mu zivot normalan ostalo su nijanse.
jeza u ledja

#1841 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

Sanjarko wrote: 09/09/2024 22:30
Kakvom anti-imperijalističkom pričom? Što kažem da Amerika i Ameri imaju pun ormar kostura.

Od eksperimenata nad psihičkim bolesnicima od strane CIA itd, pa primjene toga nad narodom širom svijeta.

Virgin America, daj ba. Ne možete podnijeti kritiku Amerike i njihove klike pa napadate svakog ko ih kritikuje jer napadom na onog ko kritikuje se najbolje skreće s onoga šta rade i šta su radili.

Totalna zamjena svega.
Ne, ti lupas gluposti na svakoj temi.
Sanjarko

#1842 Re: Venecuela

Post by Sanjarko »

jeza u ledja wrote: 10/09/2024 00:30
Sanjarko wrote: 09/09/2024 22:30

Totalna zamjena svega.
Ne, ti lupas gluposti na svakoj temi.
Lupam i lažem. :thumbup:
Point.

#1843 Re: Venecuela

Post by Point. »

Sanjarko wrote: 09/09/2024 22:33
O kakvoj legitimnosti, šta pričaš bolan. Maduro je izgubio izbore, sad proganja protivnike. Klasična diktatorska ubleha.
Sanjarko

#1844 Re: Venecuela

Post by Sanjarko »

Point. wrote: 10/09/2024 07:08

O kakvoj legitimnosti, šta pričaš bolan. Maduro je izgubio izbore, sad proganja protivnike. Klasična diktatorska ubleha.
Klike Venecuelanske, i Maduro je na vlasti od 2012 ili 2013 godine kada je umro Hugo, znaci oko 11 godina, premalo je to vremena da bi okvalifikovan bio kao diktator, ali nejse upravu ste svi, down with Maduro. :bih:
jeza u ledja

#1845 Re: Venecuela

Post by jeza u ledja »

Sanjarko wrote: 10/09/2024 07:27

Klike Venecuelanske, i Maduro je na vlasti od 2012 ili 2013 godine kada je umro Hugo, znaci oko 11 godina, premalo je to vremena da bi okvalifikovan bio kao diktator, ali nejse upravu ste svi, down with Maduro. :bih:
Tako je. Nije ukrao dovoljno izbornih ciklusa. Treba mu jos nekoliko da bude kvalifikovan kao diktator.
Vidi se da nisi paksu i da mislis na narod i ljude.
detroit-mercy

#1846 Re: Venecuela

Post by detroit-mercy »

Sanjarko wrote: 10/09/2024 07:27

A koliko treba da jebe svoj narod u zdrav mozak po tvojoj procjeni, jos jedno 20-30 godina da bi bio dikator :mrgreen:
Peacean

#1847 Re: Venecuela

Post by Peacean »

apsidejzi

#1848 Re: Venecuela

Post by apsidejzi »

jeza u ledja wrote: 09/09/2024 16:14

Jest, kao i srbadija iz RS-a.
apsidejzi

#1849 Re: Venecuela

Post by apsidejzi »

Sva prica oko Venecuele pocinje i zavrsava sa PETRODOLAROM. Ako pristanu da prodaju naftu u dolarima, nece biti rata. Ako ne pristanu, ameri ce uci da zaustave kartele navodno i onda ce uvesti petrodolar.
Sanjarko

#1850 Re: Venecuela

Post by Sanjarko »

apsidejzi wrote: 01/11/2025 10:24 Sva prica oko Venecuele pocinje i zavrsava sa PETRODOLAROM. Ako pristanu da prodaju naftu u dolarima, nece biti rata. Ako ne pristanu, ameri ce uci da zaustave kartele navodno i onda ce uvesti petrodolar.
Kolumbija i mnoge druge im države ne smetaju, a imaju kartele mnogo jače od i u Venecueli. Hoće pod šapu da ih stave, i tjt. A prethodna raspava šta je bila, neka svako prosudi ko je upravu, a ja ne tvrdim da sam 100% u pravu nikada, ni u čemu.
Post Reply