Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Lokalni izbori 2024: Gdje svaki glas broji... barem dok ne nestane struje!
Dobrodošli u naš kutak političke zabave, gdje se lokalni kandidati pretvaraju u superheroje, a glasanje postaje akcioni film s više zapleta od turskih serija! Ovdje možete pratiti ko trči za funkciju u općini, a ko se samo trudi da ne trči nigdje. Diskutujte, predviđajte i pratite kako vaši omiljeni (ili najmanje omiljeni) političari pokušavaju da ispune obećanja – od asfaltiranja ulice do postavljanja nove klupe u parku.
Pridružite se, jer iako su izbori ozbiljni... mi sigurno ne moramo biti!
HelaS wrote: ↑08/09/2024 10:52
Pravo na brzi dolazak u Bihać, pravo na rotacije i upotrebu prava prvenstva na cestama u BiH nije donio Konaković. On samo koristi beneficije koje su izmislili, kreirali i zakonima omogućili prethodni SDA politički moćnici, sebe radi prioritetno. I to tako postoji unazad 30 godina
Pa nije voznja pod rotacijama ljudsko pravo. Ono, svako jutro ga policija privede i tjera da se voza u crnim limuzinama.
Poenta je sto uopce o tome prica. Koja je svrha te price?
Sta je htio onom pricom da kaze? Da nije Krajina daleko ako imas rotacije?
Šta lupetaš ti jutros Pišem da je SDA donio te zakone i da traju 30 godina i niko se ne buni. Kad te iste zakone koriste drugi, onda je galama
Po istim zakonima nijedan političar visokog rizika ne smije odustati od vozila pod rotacijama. Naravno da neće snositi konsekvence ako odustane, ali time pokazuje nepoštivanje spram države i njenih propisa
U svojoj nishodljivosti prema konkretnom politicaru ne mozes da shvatis da se ne radi o vozilima pod rotacijama koje voze iznad ogranicenja.
Da li on mora upaliti rotacije i jurcati, pa onda mu Bihac ne izgleda daleko od Sarajeva?
Izadji malo na zrak iz odredjenih tamnih prostorija. Onda ces shvatiti ko lupeta.
Dokle vise "i sda je ovo radila"?
I zar je Dino politicar visokog rizika? Stvarno? Primjeti se.
I opet, koja je poenta njegove price? Sta je htio da poruci? Da je sda donosila lose zakone?
giannibelif wrote: ↑08/09/2024 10:35
Dovoljno proći kroz Banoviće da vidiš ono sivilo i čemer. Jedno od jadnijih mjesta na Balkanu.
U gradu kojeg ce energetska tranzicija nabit nogom u guzicu ono svojim dizel krntijama napravilo kolonu od 10 kilometara.
Uđeš u Živinice iz pravca Banovića, kao da si u drugoj državi. Narod na ulicama, parkinzi puni, autobusi, kamioni, restorani krcati, treba ti dvadeset minuta da izađeš i nastaviš prema Tuzli. Ovamo Banovići i Zavidovići doslovno mrtvi gradovi.
pa ne vozi on i ne odredjuje on to. To ie posao DKPT i svaki ministar ima pratnju. Pratnju ima funkcija, a ne konakovic i slicni. Dkpt vozi kako vozi i godinama tako, nema tu konakovic sta se kurciti ili biti fin. Mogao je uzeti renta car ali kao funkciju ministra ima pratnju svugdje gdje ga logicno prate sluzbena auta. Nece valjda i pratnji renta car uzet.
Npr kad ovo bilo ko drugi radi ne smeta vam, ali konakovic odma svi vriste.
Stvarno smo napredovali, glavni problem rotacije.....kakvo neofirno bacanje prasine u oci....ok jeste problem ali kap u moru problema......
Sano nas sda moze izvuci iz ovih govana
Treba mozda pogledati cijeli video da bi se razumio kontekst. Evo ja pretpostavljam da se pricalo o povezanosti Krajine i da je napravio doskocicu u fazonu "ko sam ja da vam o tome pricam mene voze rotacije".
Da je neumjesno koristenje rotacija, naravno da jeste. Da svi to rade, vala rade. Narod to ne kaznjava na izborima
Jedna velika francuska limuzina i pripadnici DKPT su uvijek vidjani na predizbornim skupovima DF-a, a za Baketa niko ni ne pita
PM72 wrote: ↑08/09/2024 11:03
Meni je smiješno da jedan ministar vanjskih poslova u svojoj državi ima pratnju sa rotacijama.Žuri mu se u vlastitoj zemlji pa upali rotacije...
Hajd rotacije, mutacije manje više, ali lik žuri nigdje drugo do na predizborni skup. Ne obazire se na ograničenja i radare, jer to je za fukaru ionako
Tačno. Rotacija je ok ako ideš na bitan sastanak negdje nešta za državu, a na predizborni skup nebih dozvolio ikako da koristi službeno auto.
_BataZiv_0809 wrote: ↑08/09/2024 12:37
....
Da je neumjesno koristenje rotacija, naravno da jeste. Da svi to rade, vala rade. Narod to ne kaznjava na izborima
....
Nije tačno da rade svi.
Edin Forto ne ide na sastanke koji imaju veze samo sa Našom strankom, uključujući i predizborna druženja, u automobilu koje pripada Ministarstvu saobraćaja i komunikacija BiH, nego u privatnom autu (bez rotacija i pratnje).
_BataZiv_0809 wrote: ↑08/09/2024 12:37
....
....
Nije tačno da rade svi.
Edin Forto ne ide na sastanke koji imaju veze samo sa Našom strankom, uključujući i predizborna druženja, u automobilu koje pripada Ministarstvu saobraćaja i komunikacija BiH, nego u privatnom autu (bez rotacija i pratnje).
nisam znao
Znam da je kao Premijer KS hodao pjeske vazda