Gubis se ko abdest, pitao si me kako natjerati SNSD da prihvati zakon o nelegalno stecenoj imovini i kako natjerati HDZ da dopusti oporezivanje kladionica. Ja ti referat napisem, objasnim odnosno predlozim sta se trebalo uciniti, a ti samo preskocis na kraju. Jel to neozbiljno ? Jesil ozbiljan i nepristrsan sagovornik, jer se ne cinis kao takav.pemanapemani wrote: ↑03/09/2024 21:36Nisam znao da je trojka imala u rukama sve pozicije i onda ih dijelila HDZ, SNSD i sebi.cvrčak_na_hedonizmu wrote: ↑03/09/2024 17:21Zasto su SNSD-u dali da udje u VM bez ikakvih uslova ? Zasto su im dali da njihovi ljudi preuzmu funkcije u OSI, Agenciji za strance, lijekove, mjerenje, zasto su im dali poziciju direktora UIO, platili onu zgradu. Nisam ja pricao da je to neki novi Dodik i da su dosli neki novi pregovaraci nego oni, jel tako ? Ne vidim ih nesto, ono sto vidim jeste da su ispunili sve zelje Dodika, a da apsolutno nista nisu dobili zauzvrat. Grijesim li, a ?pemanapemani wrote: ↑03/09/2024 17:03
Moze li napokon neki prijedlog rjesenja?
Kako natjerati HDZ da se pravicno oporezuju kladionice i SNSD da usvoji Zakon o porijeklu imovine, a da drzava ne bude totalno blokorana?
Koji bi trebali biti konkretni potezi trojke?
Jebi ga, ako mjesecima pises kako nista ne valja sto trojka radi, onda pretpostavljam da znas kako bi trebalo raditi da bude dobro i da drzava nije blokirana.
Mislim, ako konstantno izricito tvrdis da nesto nije dobro, logicno je da imas rjesenje da nesto bude dobro u pravilima igre koji su zadati i koje imamo na terenu.
Umjesto SNSD-a, kojem preko Vojina Mijatovica ne das cetvrtog poslanika u DN-u iz Rs-a, u drzavnu vlast uvedes opoziciju. Onda Dodik nema vertikalu u entitetu i drzavi pa te ne moze jebavati kako hoce nego pustis njega koji drzi entitet i opoziciju koja je u drzavi da se svadjaju i hapse medjusobno. Usput dogovoris sa opozicijom usvajanje zakona o nelegalnoj imovini. Taman da ovi sataru Dodika i njegove.
Sto se tice HDZ-a ne moras im dati ustavno-pravnu i komisiju za imenovanje ( dvije najvažnije komsije u Federaciji, jer bez njih ne mozes imenovati nikoga ), ne moras im dati i Ceste i Autoputeve, ne moras im dati Fond za Okolis, ne moras im dati da kontrolisu i pravosudje i Ministarstvo Finansija, a ti uzmes mjesto Federalnog premijera. Ima nacina, mozes izvrsiti pritisak preko inspekcija, porezne, necega, nesto dobiti zauzvrat,.a ne samo ispunjavati njihove zelje i pozdrave.
Sto se tice kladionica glavnina para se svakako vrti u kantonima kod Bosnja, uvedi ozbiljne naknade na kantonalnom nivou, oporezuj tupane kockare iz svojih kantona i rijesio si dio problema, zar ne ?
Ali avaj, hoce to tako kad si duzan, a znamo da je dug zao drug.
Zapratite za jos, besplatnih, savjeta![]()
![]()
Imas Cvijanovic u Predsjednistvu i blokade, taman da Dodik na prevaru nije dobio 4 delegata u DN. To je proslo kada smo imali Ivanica u Predsjednistvu.
Mi jednostavno vise nismo imali vremena za blokadu drzave i nadjebavanje. Jos godina, dvije mandata kao 2018.-2022. i niko nas na svijetu vise ne bi smatrao za iole ozbiljnu drzavu. I ovako smo u kurcu, da smo imali jos dvije godine totalne blokade, prakticno drzave ne bi bilo.
Ne kazem da se treba sageti Dodiku i Covicu i ispunjavsti zelje, ali ne znam kako zamisljas sistem u kojem Dodik i Covic pristaju na manje bitne pozicije, a sve krucijalne za drzavu pozicije dobija tzv proBiH strana?
Ne znam, meni su na drzavnom nivou najbitnije pizicije Premijer, MInistar vanjskih poslova, Ministar odbrane i OSA. Tri od cetiri za tzv. proBiH snage.
Jebi ga, bilo bi super da je tu SIPA, UIO, MF..., samo ne znam metodu kako to sve dobiti, a ti ocito znas, pa ako ti nije problem da napises.
Isto tako na nivou FBiH.
Jebo ga i Vojin da ga jebo, pa do jucer je dizan u nebesa, a sad malo BIA, malo Dodik.
Usput, nit nas ko shvata ozbiljno, nit imamo dio drzave. BiH je klasicna kolonija u kojoj EU/Ameri kopaju i rade sta hoce, koriste nas kao kusur u regionu, a u toj koloniji i banana drzavi mi smo uspjeli da budemo degradirani u gradjane drugog reda. Tuga.
Ako ne razumijes napisano onda ti je ganjanje licnih interesa, ala kolega gajgerov brojac, pomutilo percepciju iil bas naivno razmisljas kao kakav neiskusni desetogodisnji djecak, zaista nemam trece objasnjenje.