Narod i Pravda (Konakovic)

cvrčak_na_hedonizmu

#35326 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

pemanapemani wrote: 03/09/2024 21:36
cvrčak_na_hedonizmu wrote: 03/09/2024 17:21
pemanapemani wrote: 03/09/2024 17:03

Moze li napokon neki prijedlog rjesenja?

Kako natjerati HDZ da se pravicno oporezuju kladionice i SNSD da usvoji Zakon o porijeklu imovine, a da drzava ne bude totalno blokorana?

Koji bi trebali biti konkretni potezi trojke?

Jebi ga, ako mjesecima pises kako nista ne valja sto trojka radi, onda pretpostavljam da znas kako bi trebalo raditi da bude dobro i da drzava nije blokirana.
Mislim, ako konstantno izricito tvrdis da nesto nije dobro, logicno je da imas rjesenje da nesto bude dobro u pravilima igre koji su zadati i koje imamo na terenu.
Zasto su SNSD-u dali da udje u VM bez ikakvih uslova ? Zasto su im dali da njihovi ljudi preuzmu funkcije u OSI, Agenciji za strance, lijekove, mjerenje, zasto su im dali poziciju direktora UIO, platili onu zgradu. Nisam ja pricao da je to neki novi Dodik i da su dosli neki novi pregovaraci nego oni, jel tako ? Ne vidim ih nesto, ono sto vidim jeste da su ispunili sve zelje Dodika, a da apsolutno nista nisu dobili zauzvrat. Grijesim li, a ?

Umjesto SNSD-a, kojem preko Vojina Mijatovica ne das cetvrtog poslanika u DN-u iz Rs-a, u drzavnu vlast uvedes opoziciju. Onda Dodik nema vertikalu u entitetu i drzavi pa te ne moze jebavati kako hoce nego pustis njega koji drzi entitet i opoziciju koja je u drzavi da se svadjaju i hapse medjusobno. Usput dogovoris sa opozicijom usvajanje zakona o nelegalnoj imovini. Taman da ovi sataru Dodika i njegove.

Sto se tice HDZ-a ne moras im dati ustavno-pravnu i komisiju za imenovanje ( dvije najvažnije komsije u Federaciji, jer bez njih ne mozes imenovati nikoga ), ne moras im dati i Ceste i Autoputeve, ne moras im dati Fond za Okolis, ne moras im dati da kontrolisu i pravosudje i Ministarstvo Finansija, a ti uzmes mjesto Federalnog premijera. Ima nacina, mozes izvrsiti pritisak preko inspekcija, porezne, necega, nesto dobiti zauzvrat,.a ne samo ispunjavati njihove zelje i pozdrave.

Sto se tice kladionica glavnina para se svakako vrti u kantonima kod Bosnja, uvedi ozbiljne naknade na kantonalnom nivou, oporezuj tupane kockare iz svojih kantona i rijesio si dio problema, zar ne ?

Ali avaj, hoce to tako kad si duzan, a znamo da je dug zao drug.

Zapratite za jos, besplatnih, savjeta :D
Nisam znao da je trojka imala u rukama sve pozicije i onda ih dijelila HDZ, SNSD i sebi. :?

Imas Cvijanovic u Predsjednistvu i blokade, taman da Dodik na prevaru nije dobio 4 delegata u DN. To je proslo kada smo imali Ivanica u Predsjednistvu.
Mi jednostavno vise nismo imali vremena za blokadu drzave i nadjebavanje. Jos godina, dvije mandata kao 2018.-2022. i niko nas na svijetu vise ne bi smatrao za iole ozbiljnu drzavu. I ovako smo u kurcu, da smo imali jos dvije godine totalne blokade, prakticno drzave ne bi bilo.

Ne kazem da se treba sageti Dodiku i Covicu i ispunjavsti zelje, ali ne znam kako zamisljas sistem u kojem Dodik i Covic pristaju na manje bitne pozicije, a sve krucijalne za drzavu pozicije dobija tzv proBiH strana?

Ne znam, meni su na drzavnom nivou najbitnije pizicije Premijer, MInistar vanjskih poslova, Ministar odbrane i OSA. Tri od cetiri za tzv. proBiH snage.

Jebi ga, bilo bi super da je tu SIPA, UIO, MF..., samo ne znam metodu kako to sve dobiti, a ti ocito znas, pa ako ti nije problem da napises.

Isto tako na nivou FBiH.
Jebo ga i Vojin da ga jebo, pa do jucer je dizan u nebesa, a sad malo BIA, malo Dodik.
Gubis se ko abdest, pitao si me kako natjerati SNSD da prihvati zakon o nelegalno stecenoj imovini i kako natjerati HDZ da dopusti oporezivanje kladionica. Ja ti referat napisem, objasnim odnosno predlozim sta se trebalo uciniti, a ti samo preskocis na kraju. Jel to neozbiljno ? Jesil ozbiljan i nepristrsan sagovornik, jer se ne cinis kao takav.

Usput, nit nas ko shvata ozbiljno, nit imamo dio drzave. BiH je klasicna kolonija u kojoj EU/Ameri kopaju i rade sta hoce, koriste nas kao kusur u regionu, a u toj koloniji i banana drzavi mi smo uspjeli da budemo degradirani u gradjane drugog reda. Tuga.

Ako ne razumijes napisano onda ti je ganjanje licnih interesa, ala kolega gajgerov brojac, pomutilo percepciju iil bas naivno razmisljas kao kakav neiskusni desetogodisnji djecak, zaista nemam trece objasnjenje.
Last edited by cvrčak_na_hedonizmu on 04/09/2024 01:36, edited 1 time in total.
internazionale

#35328 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by internazionale »

pemanapemani wrote: 03/09/2024 22:47
palermo wrote: 03/09/2024 22:21
pemanapemani wrote: 03/09/2024 22:01

Fino napisem da je napravljen mali pomak, labava deblokada, a ti to protumacis kako sam rekao da je med i mlijeko. :-)

Ti si nedavno napisao.kako je za vrijeme vladavine SDA bilo puno bolje. Jebi ga, tebe Bog ne bi mogao ubijediti u suprotno.

Opet, Dodik prvi put u karijeri na Sudu BiH koji ne priznaje, otvoreni kakvi takvi pristupni pregovori sa EU, nema velikih koruptivnih afera, Rezolucija u UN o genocidu u Srebrenici.

Da vise nista ne urade do 2026., bolji su za 50% od zadnjih 8 godina SDA i DF, a 100% vise uradjenog posla od 18 godina Komsicevog "rudarskog" rada za drzavu.
Jel ti syvarno mislis da je me I drago da je bilo bolje ,za vrijeme SDA. Nije bolan...ali je bilo bolje, yacnije receno, nikad nije bilo gore.

I stvarno se pitam, jel ti ozbiljno ne vidis kuda ide ovo pisanje po Bosnjacima.....mislim, ne ubjedivao te ja, ako sam ne vidis.
I kao neko te oduvijek cijenio unaprijed sam odbacio mogucnost da znas ali ti odgovara. Jer takvih je ovdje poprilican broj
Mozes li konkretno objasniti kakvo tacno - pisanje po Bosnjacima?

Iskreno, samo vidim da odredjen broj Bosnjaka postaje placipickasta masa koja non stop nesto kuka, spominje palestinizaciju Bosnjaka da to vise prelazi u patologiju, kao da bi to stvarno zeljeli Bosnjaci =Palestinci.

Predeverali agresiju i genocid, napokon dobili drzavu, vratili narodno ime...i ono kmeci i hoce da nazor bude jadni Palestinac kojeg tare krscanski zapad. :-)

Naravno, bilo je bolje kada su vladali ljudi koji su svoje Bosnjake htjeli prikljuciti na usisivace za vrijeme pandemije i na tome hajrovati milione.

Trojka bas treba dobro sjebati stvar da nadmase samo ovu bolesnu namjeru onih za koje ti tvrdis da su bolji.
Jasna ti je predizborna taktika sda pogani.
Galami preko svojih medija i društvenih mreža o izdaji, sva govna iz proteklih 30 godina fakturiši trojci itd...

To je njihov level, kakve konkretne stvari od njih
tramvajtrojka

#35329 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

internazionale wrote: 04/09/2024 15:37
pemanapemani wrote: 03/09/2024 22:47
palermo wrote: 03/09/2024 22:21

Jel ti syvarno mislis da je me I drago da je bilo bolje ,za vrijeme SDA. Nije bolan...ali je bilo bolje, yacnije receno, nikad nije bilo gore.

I stvarno se pitam, jel ti ozbiljno ne vidis kuda ide ovo pisanje po Bosnjacima.....mislim, ne ubjedivao te ja, ako sam ne vidis.
I kao neko te oduvijek cijenio unaprijed sam odbacio mogucnost da znas ali ti odgovara. Jer takvih je ovdje poprilican broj
Mozes li konkretno objasniti kakvo tacno - pisanje po Bosnjacima?

Iskreno, samo vidim da odredjen broj Bosnjaka postaje placipickasta masa koja non stop nesto kuka, spominje palestinizaciju Bosnjaka da to vise prelazi u patologiju, kao da bi to stvarno zeljeli Bosnjaci =Palestinci.

Predeverali agresiju i genocid, napokon dobili drzavu, vratili narodno ime...i ono kmeci i hoce da nazor bude jadni Palestinac kojeg tare krscanski zapad. :-)

Naravno, bilo je bolje kada su vladali ljudi koji su svoje Bosnjake htjeli prikljuciti na usisivace za vrijeme pandemije i na tome hajrovati milione.

Trojka bas treba dobro sjebati stvar da nadmase samo ovu bolesnu namjeru onih za koje ti tvrdis da su bolji.
Jasna ti je predizborna taktika sda pogani.
Galami preko svojih medija i društvenih mreža o izdaji, sva govna iz proteklih 30 godina fakturiši trojci itd...

To je njihov level, kakve konkretne stvari od njih
Meni je najjace kad neki dan predsjedništvo SDA izjavi da je trojka kriva za stanje u osbih i za nenaoruzavanje, a njihov sexy selmo prodao boga oca od oruzja iz tih istih osbih, i nisu imali za gaca :lol:
putokaz1

#35330 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by putokaz1 »

I mi kupujemo Rafale
Prpa.ba

#35331 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Slab skup u Bihacu, Konakovic i raja. Sta je reci? Pokvario se Gajger? :mrgreen:
tramvajtrojka

#35332 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 07/09/2024 12:41 Slab skup u Bihacu, Konakovic i raja. Sta je reci? Pokvario se Gajger? :mrgreen:
eto vas kao vucicevci brojite glave na skupovima :lol: :lol: ne brinite se svakako uzimate samo u mjestima gdje nema semafora :mrgreen:
Prpa.ba

#35333 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

Sad skupovi nebitni, a kad se salju urgencije da se okupi sto vise ljudi da se pokaze snaga, to je onako reda radi.. 8)
tramvajtrojka

#35334 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by tramvajtrojka »

Prpa.ba wrote: 07/09/2024 19:10 Sad skupovi nebitni, a kad se salju urgencije da se okupi sto vise ljudi da se pokaze snaga, to je onako reda radi.. 8)
haj barem se ne prave kristalne veceri kao vasi u banovicima sinoc, od onoga ljudi nisu znali jel zasjalo sunce u banovicima u deset navecer il je bego gutic na celu kolone :lol: :lol: :mrgreen:
PM72

#35335 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by PM72 »

Koga će Elmedin okupit...tri autobusa koja će vodat po skupovima
Prpa.ba

#35336 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

tramvajtrojka wrote: 07/09/2024 19:14
Prpa.ba wrote: 07/09/2024 19:10 Sad skupovi nebitni, a kad se salju urgencije da se okupi sto vise ljudi da se pokaze snaga, to je onako reda radi.. 8)
haj barem se ne prave kristalne veceri kao vasi u banovicima sinoc, od onoga ljudi nisu znali jel zasjalo sunce u banovicima u deset navecer il je bego gutic na celu kolone :lol: :lol: :mrgreen:
Nije fino mijenjati temu.

Tri autobusa ljudi, i to nakon urgencija da se sabere sto vise NiP-ovaca kako bi pokazali da nisu krenuli stopama SBB-a.

Krenuli su stopama SBB-a. :bih:
narcisaa

#35337 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by narcisaa »

Prpa.ba wrote: 07/09/2024 20:12
tramvajtrojka wrote: 07/09/2024 19:14
Nije fino mijenjati temu.

Tri autobusa ljudi, i to nakon urgencija da se sabere sto vise NiP-ovaca kako bi pokazali da nisu krenuli stopama SBB-a.

Krenuli su stopama SBB-a. :bih:
Ne mogu, ovo su lokalni izbori :wink: .
Vozd sbb-a, 2X je pokusao da zajase tron svetog ludog trojstva pa nije uspio organizujuci svaki put rulju da pale i ruse.

https://www.klix.ba/vijesti/bih/epilog- ... /140207111
https://www.klix.ba/vijesti/bih/uzivo-p ... /140207060
bicakcic_solomon

#35338 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by bicakcic_solomon »

Smiješan skup na Dobrinji. Više se ljudi skupi kad Mujo prebije Fatu na Alipasinom
made_in_sarajevo

#35339 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by made_in_sarajevo »

bicakcic_solomon wrote: 07/09/2024 22:12 Smiješan skup na Dobrinji. Više se ljudi skupi kad Mujo prebije Fatu na Alipasinom
Bio sam drugim povodom i danas je inace Dobrinja prazna. Juce su sdp i nasa stranka bili na istom mjestu ali je i Dobrinja krcata bila.
Prpa.ba

#35340 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Prpa.ba »

I u Centru otvorili kampanju skromnim druzenjem kandidata, gosti kandidati iz drugih opstina. :mrgreen:
drug_profi

#35341 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

Šta znači brojnosti?
Ništa. Ja bio jučer cajnoslu u Vogosci. Sdp posvuda. Crvene majice, slikaju se trajala.
Ja produžio dalje. Mislim,zašto bih stajao i slušao predizbornu? Halo?
A sdp ce dobiti moje glasove
made_in_sarajevo

#35342 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by made_in_sarajevo »

Proziva sda bot za slabu posjecenost, njima zvanicne slike koje su odobrili klixu par komada zahiraga, dia i filozofa sa mikrofonon
JovicSA

#35343 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JovicSA »

NiP-u predviđam sudbinu SzBiH, neće dobaciti ni do pola kao na prošlim izborima. Možda je to za kanton i nepravedno jer tu i imaju najbolje rezultate.
DonieBrasco

#35344 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by DonieBrasco »

Blago recno glup narod ako između Trojke prosirene i SDFA sa satelitima izabere SDFA i satelite.

U svakom slucaju Trojka je manje zlo.
drug_profi

#35345 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by drug_profi »

DonieBrasco wrote: 09/09/2024 13:04 Blago recno glup narod ako između Trojke prosirene i SDFA sa satelitima izabere SDFA i satelite.
I to SDFA koja nista nije naucila iz svog poraza. Nije ucinila nikakve promjene da pomislis da su se popravili.
JovicSA

#35346 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by JovicSA »

DonieBrasco wrote: 09/09/2024 13:04 Blago recno glup narod ako između Trojke prosirene i SDFA sa satelitima izabere SDFA i satelite.

U svakom slucaju Trojka je manje zlo.
Percepcija u narodu je takva stvorena da je NiP i Trojka kriva za sve pa čak i za odluke koju je donijela SDA prije 15-20 godina. Konkretno odluka o gradnji ovog famoznog Mosta autoceste na jugu, običan narod kudi NiP i Trojku za to a sve SDA aminovala još dok je Adnan Terzić bio direktor Autocesta F.BiH :-)
doktor78

#35347 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by doktor78 »

Narativ o izdajnicima, koji je stvoren od strane SDA propagandne mašinerije, a potpomognut intelektualcima tipa Senada Pećanina, Faruka Šehića, Dragana Bursaća i sličnih, počeo je davati rezultate. Evo Konakpvić juče verbalno napadnut. Šta je sljedeće: letva po glavi kao Silajdžiću '96.?
HelaS

#35348 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by HelaS »

doktor78 wrote: 09/09/2024 20:09 Narativ o izdajnicima, koji je stvoren od strane SDA propagandne mašinerije, a potpomognut intelektualcima tipa Senada Pećanina, Faruka Šehića, Dragana Bursaća i sličnih, počeo je davati rezultate. Evo Konakpvić juče verbalno napadnut. Šta je sljedeće: letva po glavi kao Silajdžiću '96.?
DF. DF je najveće političko zlo u Bosni i Hercegovini. Prefrigani Komšić, podli Begić i kompletna ta njihova javna i prikrivena bulumenta rovarili su i rovare Trojku sve vrijeme njihove vlasti, najviše spram HDZ koji vodi borbu na ličnoj osnovi protiv Komšića, a ovaj perfidno preko Trojke protiv HDZ. Sve su to lični interesi, nikom od njih na pamet ne pada ni država, ni društvo, ni privreda, ekonomija, a o NATO ili EU da i ne govorimo.
cvrčak_na_hedonizmu

#35349 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by cvrčak_na_hedonizmu »

Dzaba krecite, ovi su sami sebe potopili ponasajuci se kao otirac HDZ-a, SNSD-a, EU i Amera. Logicno da ces stvoriti sliku o sebi kao o otiracu. Kako neces biti otirac kada javno zagovaras koncesiju sarajevskog aerodroma koji radi dobro, kada ti kopa ko hoce i sta hoce u drzavi za kikiriki od Varesa preko Kupresa do Majevice ( litijum, magenzij, bla, bla ).

Ne mozes voditi politiku kada za federalnog premijera postavis Nemina Njivu, gurnes lika kao sto je Vojin za podpredsjednika, kamatatu i nasilniku Rami das Federalni Mup, zenicki zatvor, kada ti premijer KS bude bezlicni Uk, Mandici, Tanovici nacelnici, kada je zdravstvo KS u kolapsu, Vodovod takodjer, kada malo malo nekakav iz kartela bude uhapsen u Sarajevu, o redovnim obacunima u KS da ne govorim, javno branis drotove koji su cuvali likove iz kartela, kuma koji im je zavrsavao vozila, spavanje, zastitu i mogu ovako unedogled, a na sve to predstavljajuci se kao neki novi pregovarac naguzis se HDZ-u i SNSD-u predvodjenim nekim novim Dodikom :D pri cemu vise napadas Komsica i sdO stakore od gore navedenih separatista, kada se ponasas kao da si opozicija a ne vlast koja fakticki ima vertikalu.

I onda sve to pravdas pricom kako su ovi drugi vece zlo :D To su, dugovi, price za debile. Trojku treba pomesti na lokalnim izborima pa se mozda opamete mada ne vidim kako jer su im dali sve sta su zatrazili, a dobili su zauzvrat karinu za uho. Nemaju vise s cim da trguju. To ce im dohakati.

Uvodjenje Dodika u VM i dopustanje njegovim kadrovima da preuzmu raznorazne agencije tipa Sipe, agencija za mjerenje, strance, lijekove, davanje direktora UIO, kupovine zgrade umjesto da si uveo opoziciju u drzavnu vlast je "kriminal" koji se nije morao desiti, a desio se. Sada snosi posljedice, mozda naucis drugi put ili popravis gajgerov brojac za pronalazak kvalitetnog kadra, jer ovo do sada je debakl opstih razmjera sa tendencijom da bude jos gore.
Point.

#35350 Re: Narod i Pravda (Konakovic)

Post by Point. »

HelaS wrote: 09/09/2024 20:15
doktor78 wrote: 09/09/2024 20:09 Narativ o izdajnicima, koji je stvoren od strane SDA propagandne mašinerije, a potpomognut intelektualcima tipa Senada Pećanina, Faruka Šehića, Dragana Bursaća i sličnih, počeo je davati rezultate. Evo Konakpvić juče verbalno napadnut. Šta je sljedeće: letva po glavi kao Silajdžiću '96.?
DF. DF je najveće političko zlo u Bosni i Hercegovini. Prefrigani Komšić, podli Begić i kompletna ta njihova javna i prikrivena bulumenta rovarili su i rovare Trojku sve vrijeme njihove vlasti, najviše spram HDZ koji vodi borbu na ličnoj osnovi protiv Komšića, a ovaj perfidno preko Trojke protiv HDZ. Sve su to lični interesi, nikom od njih na pamet ne pada ni država, ni društvo, ni privreda, ekonomija, a o NATO ili EU da i ne govorimo.
Briljiraš kao i uvijek. Zar se DF nije samougasio, ili će se ugasiti, niko ne glasa za tu šaku jada, i sad oni najveće političko zlo :-)
Post Reply