LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Moderator: Bloo
-
made_in_sarajevo
#151 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
U picki materinoj eto gdje su investicije. Kad se promjene zakoni i sistem da ti vazda fali papir i da ti za bilo sta treba milion papira bit ce i investicija u vecem broju. Nije svako lidl i nece svako da bude lidl da kad ih fasisti drkaju sa papirima da ovi govore pa dobro pomakni rok otvaranja jer cemo tu uzeti dobre pare
-
Crvene_brigade
#152 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
E sad treba pratiti iz kojih sredstava (crnih fondova?) će Efendić finansirati predizbornu kampanju? Izborni zakon BiH je vrlo jasan i striktan po pitanju finansiranja stranaka i stranačkih predizbornih aktivnosti:
CBBIH U AKCIJI: Efendićevoj Stranci za BiH blokirano 28 bankovnih računa pred kampanju!
Za samo dva mjeseca Centralna banka BiH blokirala je 28 računa Stranke za BiH, a među njima i glavni račun ove partije koju vodi Semir Efendić.
Naime, Centralna banka BiH redovno objavljuje spisak blokiranih računa, na kojima je Stranka za BiH redovna, a u julu i augustu su dodali još 28 račun. Efendićeva stranka ima ogromna dugovanja još iz vremena kada je SBiH vodio Amer Jerlagić i zbog nemogućnosti da ispoštuju sve obaveze CBBiH im blokira račune čak i u lokalnim organizacijama.Zanimljivo je da su nove blokade stigle dva mjeseca prije zvaničnog početka predizborne kampanje, a još je zanimljivije da je SBIH-u blokiran i glavni račun otvoren u Unicredit banci. Taj račun je blokiran 16. jula, dok je 26. augusta blokiran račun za posebne namjene također u Unicredit banci. Pored glavnog, SBiH su blokirani i računi za posebnu namjenu, računi organizacionih dijelova kao i nekoliko računa za redovno poslovanje. Ovo otvara pitanja kako će Efendićeva stranka finansiranu predizbornu kampanju. Posebno je ovo pitanje interesantno s obzirom na to da su pravila finansiranja kampanje pooštrena i podrazumijevaju striktna pravila kao što je npr. to da stranke moraju imati poseban račun za kampanju.
Izvor: ”Raport i Avaz”
CBBIH U AKCIJI: Efendićevoj Stranci za BiH blokirano 28 bankovnih računa pred kampanju!
Za samo dva mjeseca Centralna banka BiH blokirala je 28 računa Stranke za BiH, a među njima i glavni račun ove partije koju vodi Semir Efendić.
Naime, Centralna banka BiH redovno objavljuje spisak blokiranih računa, na kojima je Stranka za BiH redovna, a u julu i augustu su dodali još 28 račun. Efendićeva stranka ima ogromna dugovanja još iz vremena kada je SBiH vodio Amer Jerlagić i zbog nemogućnosti da ispoštuju sve obaveze CBBiH im blokira račune čak i u lokalnim organizacijama.Zanimljivo je da su nove blokade stigle dva mjeseca prije zvaničnog početka predizborne kampanje, a još je zanimljivije da je SBIH-u blokiran i glavni račun otvoren u Unicredit banci. Taj račun je blokiran 16. jula, dok je 26. augusta blokiran račun za posebne namjene također u Unicredit banci. Pored glavnog, SBiH su blokirani i računi za posebnu namjenu, računi organizacionih dijelova kao i nekoliko računa za redovno poslovanje. Ovo otvara pitanja kako će Efendićeva stranka finansiranu predizbornu kampanju. Posebno je ovo pitanje interesantno s obzirom na to da su pravila finansiranja kampanje pooštrena i podrazumijevaju striktna pravila kao što je npr. to da stranke moraju imati poseban račun za kampanju.
Izvor: ”Raport i Avaz”
- nivla
#153 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
treba pobrojati uspjehe nacelnika
https://istinomjer.ba/lokalni-istinomje ... nacelnika/
https://istinomjer.ba/lokalni-istinomje ... nacelnika/
-
Drugclanbiblioteke
#154 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ne kontam investicije u sta?
Nemamo gotov autoput od EU do glavnig grada
Sva radna snaga koja nesto vrijedi je vec u EU.
Komunalije su sa inflacijom dostigle nerazvijene drzaave u EU.
Korupcija
Nepostojanje vladavine zakona
Dvije drzave u drzavi
Konstantne tenzije unazad 30 godina bez obzira konje na vlasti.
Ko je lud da investira?
Nemamo gotov autoput od EU do glavnig grada
Sva radna snaga koja nesto vrijedi je vec u EU.
Komunalije su sa inflacijom dostigle nerazvijene drzaave u EU.
Korupcija
Nepostojanje vladavine zakona
Dvije drzave u drzavi
Konstantne tenzije unazad 30 godina bez obzira konje na vlasti.
Ko je lud da investira?
- dječak sa šibicama
#155 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Mislim da je "treba vam jos jedan papir" birokratija najveci odbijac investitorima.
A papir dobijes kad podmazes.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#156 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Nekako poslije expo je lidl najavio dolazak u bih. Eto investicije. Izvoli dokazi da to nema veze sa expoEl_comadante wrote: ↑07/09/2024 12:32Tačno cijeli svijet ide na expo zbog investicija. Prošlo je dovoljno vremena. Gdje su te investicije u BiH?izvrsni direktor wrote: ↑07/09/2024 09:22Jel moguce da i sad odlazak na expo spominjete kao nesto lose? Tacno su sda botovi isprali mozak.
Bukvalno citav svijet izlaze na expo, sve drzave svijeta. Umjesto kritikovati one sto nisu htjeli nasu drzavu predstaviti na expo, ono idalje kritikuje one koju su se izborili da nasa drzava bude dio tog normalnog svijeta svijeta
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#157 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
evo Bendži i mladež sdpa čiste Vraca
sjete se ublehari partizana pred svake izbore, a ovi kad bi ustale vake bi streljali #smajlikojipovraća
sjete se ublehari partizana pred svake izbore, a ovi kad bi ustale vake bi streljali #smajlikojipovraća
- anelsol
#158 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Njemu su najbolja reklama načelnici susjednih opština Tanović i Mandić.husoboss wrote: ↑06/09/2024 10:19Rumeni, neznalica, mahalaš koji dobije izbore u mjestima Buća, Boljakov, Briješće, Sokolje...
Priča o obrazu, "izdaji", selam...
Stvorio je u tim mjestima sektu oko sebe, kult ličnosti izgradio jače nego Berilo i Ejubovićtoliko su agresivni ovi koji ga brane da je nevjerovatno. Ima ih cije bi mišljenje u nekim situacijama cijenio, ali...
Rumeni realno iz ciklusa u ciklus nema protukandidata, ni Delić to nije bio realno ali je bio blizu da u tom hajpu ga pomete.
-
DebelinJoe
#159 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ja htio da na mjestu porodične kuće gradim zgradu sa stanovima. Četiri sprata stanova, u prizemlju poslovni prostor. Pronađem arhitektu, inžinjera građevine i firmu da to izgradi.dječak sa šibicama wrote: ↑07/09/2024 12:52 Mislim da je "treba vam jos jedan papir" birokratija najveci odbijac investitorima.
Podnesen zahtjev u opštini. Pa čekaj, pa čekaj, pa čekaj.
Odem jedan dan do opštine, kazu ne moze se graditi tu. Kako ne moze, na sve strane se gradi, zašto ja ne mogu graditi. Eto ne moze.
I onda mjesec dva kasnije, dobijem poziv na kafu, neki ljudi čuli da imam problema oko dozvola, pa eto da pomognu. I dobijem kontakt u Zavodu za izgradnju KS kome da se obratim i koliko debelu kovertu da ponesem da se sve podmaže i pogura.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#160 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Meni sva diskusija upucuje na to da je proBiH/bosnjacko glasacko tijelo dobro uznapredovalo.
Let's face it.
Kad smo to SDA nacelnicima brojali sta su uradili? Kad se to preispitivalo Koldze, Ajnadzice, Memice i njima slicne? Znalo se da je incumbent nacelnik uvijek favorit za pobjedu i to je tako bilo do 2020. kad se Trojka ujedinila i pomela postojece nacelnike.
Sad se ipak drukcija pjesma pjeva.
I to se Trojka puno ostrije secira.
Isto kad roditelji imaju 2 djeteta, jednog odlikasa jednog propaliteta.
Oba dobiju dvojku, propaliteta slave, odlikasa kritikuju.
Oba dobiju peticu, propaliteta slave, odlikasu kazu pa to se od tebe ocekuje
Let's face it.
Kad smo to SDA nacelnicima brojali sta su uradili? Kad se to preispitivalo Koldze, Ajnadzice, Memice i njima slicne? Znalo se da je incumbent nacelnik uvijek favorit za pobjedu i to je tako bilo do 2020. kad se Trojka ujedinila i pomela postojece nacelnike.
Sad se ipak drukcija pjesma pjeva.
I to se Trojka puno ostrije secira.
Isto kad roditelji imaju 2 djeteta, jednog odlikasa jednog propaliteta.
Oba dobiju dvojku, propaliteta slave, odlikasa kritikuju.
Oba dobiju peticu, propaliteta slave, odlikasu kazu pa to se od tebe ocekuje
- dječak sa šibicama
#161 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ajnadzic je organizovao krcenje siprazja ispod Bosnalijeka uz prugu, pa dijelio turske kokakole i sendvice, zapravo je CZ sve uradila 
Na zalost, danas je sikara prasuma, i lisice se pojavljuju dodju sa Betanije, a aktuelna administracija nema namjeru prokrciti. ISsina, tu bi gradjani trebali u akciju, ali ne moze gospoda grablje i motike a-a.
Na zalost, danas je sikara prasuma, i lisice se pojavljuju dodju sa Betanije, a aktuelna administracija nema namjeru prokrciti. ISsina, tu bi gradjani trebali u akciju, ali ne moze gospoda grablje i motike a-a.
- cyprus
#162 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Unpopular opinion: da sam registrovan na Novom Sarajevu, sad bih glasao za Koldžu... Objektivno, on mi djeluje čovjek o sebi, pri sebi... Ne sjećam se da li je bilo nekih naročitih skandala za njegove vladavine (možda sam zaboravio)... Zapravo od njega me odbijalo samo to što je bio SDA... Sad više nije, i iskreno ne znam šta bih mu sad zamjerio_BataZiv_0809 wrote: ↑07/09/2024 13:50...Kad se to preispitivalo Koldze, Ajnadzice, Memice i njima slicne?...
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#163 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Nije sporan on personalno nego stranka (i bivsa i sadasnja) i zato od mene glas nikad nece vidjeticyprus wrote: ↑07/09/2024 13:55 Unpopular opinion: da sam registrovan na Novom Sarajevu, sad bih glasao za Koldžu... Objektivno, on mi djeluje čovjek o sebi, pri sebi... Ne sjećam se da li je bilo nekih naročitih skandala za njegove vladavine (možda sam zaboravio)... Zapravo od njega me odbijalo samo to što je bio SDA... Sad više nije, i iskreno ne znam šta bih mu sad zamjerioZa razliku od Benjamine...
-
Crvene_brigade
#164 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Kako se ne sjećaš da li je bilo "nekih naročitih skandala" tog SDA-ovca? Samo za onu zgradurinu kod "Hitne pomoći" morao bi dobiti desetak godina robije. I navodno, veoma brzo će i odgovarati pred zakonom za to, ali i za druge aferime za vrijeme šesneastogodišnje vladavine.cyprus wrote: ↑07/09/2024 13:55Unpopular opinion: da sam registrovan na Novom Sarajevu, sad bih glasao za Koldžu... Objektivno, on mi djeluje čovjek o sebi, pri sebi... Ne sjećam se da li je bilo nekih naročitih skandala za njegove vladavine (možda sam zaboravio)... Zapravo od njega me odbijalo samo to što je bio SDA... Sad više nije, i iskreno ne znam šta bih mu sad zamjerio_BataZiv_0809 wrote: ↑07/09/2024 13:50...Kad se to preispitivalo Koldze, Ajnadzice, Memice i njima slicne?...Za razliku od Benjamine...
Last edited by Crvene_brigade on 07/09/2024 14:12, edited 2 times in total.
-
DebelinJoe
#165 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ja bih isto. Koldzo je veliki čovjek, bolji nego i nova i stara njegova stranka.cyprus wrote: ↑07/09/2024 13:55Unpopular opinion: da sam registrovan na Novom Sarajevu, sad bih glasao za Koldžu... Objektivno, on mi djeluje čovjek o sebi, pri sebi... Ne sjećam se da li je bilo nekih naročitih skandala za njegove vladavine (možda sam zaboravio)... Zapravo od njega me odbijalo samo to što je bio SDA... Sad više nije, i iskreno ne znam šta bih mu sad zamjerio_BataZiv_0809 wrote: ↑07/09/2024 13:50...Kad se to preispitivalo Koldze, Ajnadzice, Memice i njima slicne?...Za razliku od Benjamine...
-
putokaz1
#166 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Dobili ste Trojku sacuvajte je
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#167 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Ilidza je sigurna
Bar se nadam
Bar se nadam
-
PM72
#168 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Završio je fakultet brže od Dinecyprus wrote: ↑07/09/2024 13:55Unpopular opinion: da sam registrovan na Novom Sarajevu, sad bih glasao za Koldžu... Objektivno, on mi djeluje čovjek o sebi, pri sebi... Ne sjećam se da li je bilo nekih naročitih skandala za njegove vladavine (možda sam zaboravio)... Zapravo od njega me odbijalo samo to što je bio SDA... Sad više nije, i iskreno ne znam šta bih mu sad zamjerio_BataZiv_0809 wrote: ↑07/09/2024 13:50...Kad se to preispitivalo Koldze, Ajnadzice, Memice i njima slicne?...Za razliku od Benjamine...
-
Kuvet
#169 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Pa ja vise ne znam sta je sa ovim vladavinama po 15 godina na jednoj poziciji. Fino uvesti da mozes 2 mandata imati i cao. Ovako rumeni 100 godina ce vladati, zbog Cesira, Boljakovog, Brijesca i Sokolja.
-
made_in_sarajevo
#170 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Cuj koldzo "dajem pare zelji Allaha mi cim izbori prodju i svi glasate za mene" je dobar covjek
. Frajer nista nije uradio niti unaprijedio u novom sarajevu, osim graha za penzionere na igmanu i vjecito davanje para zelji.
Dobar nacelnik je muzur, dobar nacelnik je efendic na pocetku dok nije skontao da su talovi i glumljenje Boga ipak bolje, pa i mandic sto vidim po internetu radi manje vise posao nacelnika, sredi lokalnu neku cestu, stepenice i slicno.
Kriminalni su danasnji efendic, berilo, beg i svaki sda nacelnik, tanovic ko i koldzo zato i jest nogiran od trojke.
Zato i jesu skoro svi nacelnici sda u zatvoru danas, garant napad na bosnjake pajel. Samo ne znam kako se koldzo izvuko, jos pogotovo kad je dokrajcio Zrak.
Inace slazem se da treba ograniciti mandate. 2 ili plafon 3 ili uvesti 2 ali ako se gradi nesto od znacaja za opstinu da sljedeci obavezno mora zavrsiti taj posao bez razjebavanja svsga i pisanja tendera po svom cejfu za isti posao
Dobar nacelnik je muzur, dobar nacelnik je efendic na pocetku dok nije skontao da su talovi i glumljenje Boga ipak bolje, pa i mandic sto vidim po internetu radi manje vise posao nacelnika, sredi lokalnu neku cestu, stepenice i slicno.
Kriminalni su danasnji efendic, berilo, beg i svaki sda nacelnik, tanovic ko i koldzo zato i jest nogiran od trojke.
Zato i jesu skoro svi nacelnici sda u zatvoru danas, garant napad na bosnjake pajel. Samo ne znam kako se koldzo izvuko, jos pogotovo kad je dokrajcio Zrak.
Inace slazem se da treba ograniciti mandate. 2 ili plafon 3 ili uvesti 2 ali ako se gradi nesto od znacaja za opstinu da sljedeci obavezno mora zavrsiti taj posao bez razjebavanja svsga i pisanja tendera po svom cejfu za isti posao
-
Anquilla
#171 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Prvi put otkad imam pravo glasa, moj listić će biti nevažeći.
Nažalost, ne vidim dovoljno dobrog kandidata za načelnika opštine Novo Sarajevo.
Nažalost, ne vidim dovoljno dobrog kandidata za načelnika opštine Novo Sarajevo.
-
Naslovnica
#172 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Nikada nisam niti jedne izbore propustio, ali ovaj put sam baš blizi da ne izađem na biralište.
Jednostavno, niti znam ko je na izborima niti kome da dam glas.
Jedino Šteta ako može solo da se glasa za njega, ovo ostalo tanko skroz.
-
Naslovnica
#173 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Haman isti post...
-
made_in_sarajevo
#174 Re: LOKALNI IZBORI U KS - 2024
Izadji i napisi cokite me u guzicu i tako tvoj glas ne moze nikome otici na brojanjuNaslovnica wrote: ↑07/09/2024 15:21 Nikada nisam niti jedne izbore propustio, ali ovaj put sam baš blizi da ne izađem na biralište.
- nivla