Tromblon wrote: ↑05/09/2024 12:39
Prošle sezone kad nije igrao govorio sam da Saudijac vrijedi 5 miliona. Smijali mi se. Danas kažem da uz dobrog individualnog trenera i fitnes stručnjaka može i do 10 miliona. Ko ne vidi toliki potecijal neka kupuje naočale.
Taktički da se usavrši, poboljša pregled igre i tajming za dodavanje, te nabije malo mišića i snage postati će još bolji nego sada.
Te idiote što hoće mrvice nogama iz kluba istjerati. Jaberu ugovor do 2028. i stalno raditi sa njim.
Nije to baš tako jednostavno kako mi mislimo! Prvo, da bi klub dobio odštetu od 5-10 miliona taj igrač bi morao imati dugogodišnji ugovor koji bi klub koji ga kupuje morao isplatiti.
Drugo, da bi uopšte imao taj dugogodišnji ugovor tom igraču bi morali dati strašnu platu za naše uslove da bi ga uopšte potpisao, jer niko ne misli u Želji karijeru provesti, svima smo mi nužna stepenica koju moraju proći. Tako da je malo vjerovatno da će neko Želji dati polovinu od desetogodišnje karijere za nekakvu platu koju može imati negdje na zapadu na nekom amaterskom nivou.
Treće, taj bi morao biti neka TOP klasa igrača, reprezentativac, u top formi … da bi neko dao tolike pare za njega jer i oni se moraju nekom pravdati.
Moje mišljenje, ako je u pitanju 1,5m €, da bi mi trebali njega prodati. To je za ovaj nivo lige odlična cifra, pogotovo kada znamo da on ima jednogodišnji ugovor i na kraju sezone može otići džaba. Ne mora čekati ni kraj sezone jer kada mu ostane 6 mjeseci ugovora (to je za par mjeseci) on ima odriješene ruke da bez znanja kluba sa kojim ima ugovor može pregovarati i ugovarati buduće ugovore sa drugim.
Prema tome, ako ne možemo potpisati novi dugogodišnji ugovor sa njim, nama je najbolja opcija prodaja.