FK Željezničar

Sve o FK Željezničar...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

UnKnownBA

#89551 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Željezničar je dobio rekordnu ponudu iz Rusije za Abdulmalika Al-Jabera

https://sportske.ba/clanak/sportske-ba- ... g_rewarded
Zahvalili se starom Štiliću pa sad “dovode” Popovića sa 34 godine. :-) Ne vidim šta to on može a nije Štila mogao …

Ovo za Slogu ne treba ni komentarisati, ako nismo u stanju dobiti loši Široki i Slogu kući onda nam je sredina tabele domet. Sigurno se za ove kikseve neće moći vaditi na ovim klubovima iz vrha, tako da ne čupamo kosu bezveze jer smo vjerovatno i ove sezone samo posmatrači.
aCme

#89552 Re: FK Željezničar

Post by aCme »

https://sportklub.n1info.hr/nogomet/haj ... od-zvezde/

U tekstu gdje treba da piše Željezničar stavili Sarajevo i obratno :roll:
insaneinthebrain

#89553 Re: FK Željezničar

Post by insaneinthebrain »

Sta ces, nepismenih kvazinovinara na bacanje :roll:
insaneinthebrain

#89554 Re: FK Željezničar

Ode i Faris. Nadam se da ce dovesti jos nekog
UnKnownBA

#89555 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Kako su krenuli trebaće nam i nova uprava a sa njom i novi trener a i sportski direktor … čitam maloprije u nekom članku.

Da nas nije stvarno bi nas trebalo izmisliti! Kod nas vazda neke interesne sfere, dvije strane … Željo je samo zanimanje. Tačno Bošnjo ne može bez vlasnika da lupi šakom o sto. Toliko smo uprava promijenili a izgleda probleme nismo riješili. 😩

Daj bože da doživimo za našeg vijeka normalan klub gdje je Željin interes ispred svega.
Bambino Blu

#89556 Re: FK Željezničar

Post by Bambino Blu »

UnKnownBA wrote: 04/09/2024 14:52 Kako su krenuli trebaće nam i nova uprava a sa njom i novi trener a i sportski direktor … čitam maloprije u nekom članku.

Da nas nije stvarno bi nas trebalo izmisliti! Kod nas vazda neke interesne sfere, dvije strane … Željo je samo zanimanje. Tačno Bošnjo ne može bez vlasnika da lupi šakom o sto. Toliko smo uprava promijenili a izgleda probleme nismo riješili. 😩

Daj bože da doživimo za našeg vijeka normalan klub gdje je Željin interes ispred svega.
Isto maloprije procitao i nije mi bilo dobro, ocigledno da nekome smeta kada imamo iole dobre rezultate...
Mea_parvitas

#89557 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Sve dok je Zeljo klub svih, i uprave i direktora i navijaca, gdje se ne zna ko pije, ko placa, ko dovodi, ko odvodi, ko kome odgovara, tj. dok ne bude zaista drustvo jednog lica/ulagaca, imacemo ovakve situacije gdje klosari zele da se okoriste o klub, ili da zadrze uticajni dio, ne vrte se tu male pare...
aCme

#89558 Re: FK Željezničar

Post by aCme »

Kutarisat se i Vukoje
Porodice Foht

#89559 Re: FK Željezničar

Post by Porodice Foht »

Bambino Blu wrote: 04/09/2024 16:27
UnKnownBA wrote: 04/09/2024 14:52 Kako su krenuli trebaće nam i nova uprava a sa njom i novi trener a i sportski direktor … čitam maloprije u nekom članku.

Isto maloprije procitao i nije mi bilo dobro, ocigledno da nekome smeta kada imamo iole dobre rezultate...
Izgleda, predobro je bilo da bi dugo trajalo. :sad: I ja sam zbunjen odakle pare sad odjednom (Badzak?), ali kontam valjda cemo sad znati "kolko nam je dug jorgan". Nesporazumi su poceli oko Al Jabera, po meni, i sto to prije rijese prije ce proci i ta navodno nesloga i polarizacija u UO.
Bambino Blu

#89560 Re: FK Željezničar

Post by Bambino Blu »

Porodice Foht wrote: 05/09/2024 10:51
Bambino Blu wrote: 04/09/2024 16:27

Izgleda, predobro je bilo da bi dugo trajalo. :sad: I ja sam zbunjen odakle pare sad odjednom (Badzak?), ali kontam valjda cemo sad znati "kolko nam je dug jorgan". Nesporazumi su poceli oko Al Jabera, po meni, i sto to prije rijese prije ce proci i ta navodno nesloga i polarizacija u UO.
razumljivo da jesu, na jednoj strani imas majmune koji bi odmah da ga utale i da se rastale a na drugoj imas strani ljude koji bi ga ostavili jos u Zelji jer nemamo adekvatnu zamjenu da bi kasnije profitirali. Ovim je to puno cekati i pritiscu...
insaneinthebrain

#89561 Re: FK Željezničar

Raspadamo se :zzzz:
Ode i Vukoja
bicakcic_solomon

#89562 Re: FK Željezničar

Post by bicakcic_solomon »

Mogao je ruke dati, ali očito ne zeli minute na kapaljku. Sretno svakako Bože
Tromblon

#89563 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Prošle sezone kad nije igrao govorio sam da Saudijac vrijedi 5 miliona. Smijali mi se. Danas kažem da uz dobrog individualnog trenera i fitnes stručnjaka može i do 10 miliona. Ko ne vidi toliki potecijal neka kupuje naočale.

Taktički da se usavrši, poboljša pregled igre i tajming za dodavanje, te nabije malo mišića i snage postati će još bolji nego sada.

Te idiote što hoće mrvice nogama iz kluba istjerati. Jaberu ugovor do 2028. i stalno raditi sa njim.
Tromblon

#89564 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

Đorić i Zuban očiti višak, ali Vukoja je mogao biti od koristi.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#89565 Re: FK Željezničar

Post by hrasno38 »

Svidja mi se kako radi ova uprava. Doveden si, nisi nista pokazao hvala i dovidjenja. Jedino mislim da malom Zubanovicu nije data prava prilika mada on bas iza sebe i nema neku posebnu karijeru.Predpostavljam da se rjesavaju viska da bi doveeli dobrog stopera sto je sasvim OK.
Mea_parvitas

#89566 Re: FK Željezničar

Post by Mea_parvitas »

Ma i Zuban ima vec 24 godine a nista vala... Svi koji su otisli, neka su, ako nas to nece dalje kostati novca, jer su bezveze igraci.
UnKnownBA

#89567 Re: FK Željezničar

Post by UnKnownBA »

Tromblon wrote: 05/09/2024 12:39 Prošle sezone kad nije igrao govorio sam da Saudijac vrijedi 5 miliona. Smijali mi se. Danas kažem da uz dobrog individualnog trenera i fitnes stručnjaka može i do 10 miliona. Ko ne vidi toliki potecijal neka kupuje naočale.

Taktički da se usavrši, poboljša pregled igre i tajming za dodavanje, te nabije malo mišića i snage postati će još bolji nego sada.

Te idiote što hoće mrvice nogama iz kluba istjerati. Jaberu ugovor do 2028. i stalno raditi sa njim.
Nije to baš tako jednostavno kako mi mislimo! Prvo, da bi klub dobio odštetu od 5-10 miliona taj igrač bi morao imati dugogodišnji ugovor koji bi klub koji ga kupuje morao isplatiti.

Drugo, da bi uopšte imao taj dugogodišnji ugovor tom igraču bi morali dati strašnu platu za naše uslove da bi ga uopšte potpisao, jer niko ne misli u Želji karijeru provesti, svima smo mi nužna stepenica koju moraju proći. Tako da je malo vjerovatno da će neko Želji dati polovinu od desetogodišnje karijere za nekakvu platu koju može imati negdje na zapadu na nekom amaterskom nivou.

Treće, taj bi morao biti neka TOP klasa igrača, reprezentativac, u top formi … da bi neko dao tolike pare za njega jer i oni se moraju nekom pravdati.

Moje mišljenje, ako je u pitanju 1,5m €, da bi mi trebali njega prodati. To je za ovaj nivo lige odlična cifra, pogotovo kada znamo da on ima jednogodišnji ugovor i na kraju sezone može otići džaba. Ne mora čekati ni kraj sezone jer kada mu ostane 6 mjeseci ugovora (to je za par mjeseci) on ima odriješene ruke da bez znanja kluba sa kojim ima ugovor može pregovarati i ugovarati buduće ugovore sa drugim.

Prema tome, ako ne možemo potpisati novi dugogodišnji ugovor sa njim, nama je najbolja opcija prodaja.
liyf

#89568 Re: FK Željezničar

Post by liyf »

hrasno38 wrote: 05/09/2024 12:56 Jedino mislim da malom Zubanovicu nije data prava prilika mada on bas iza sebe i nema neku posebnu karijeru
U potpunosti se slažem
Tromblon

#89569 Re: FK Željezničar

Post by Tromblon »

UnKnownBA wrote: 05/09/2024 16:01
Tromblon wrote: 05/09/2024 12:39 Prošle sezone kad nije igrao govorio sam da Saudijac vrijedi 5 miliona. Smijali mi se. Danas kažem da uz dobrog individualnog trenera i fitnes stručnjaka može i do 10 miliona. Ko ne vidi toliki potecijal neka kupuje naočale.

Nije to baš tako jednostavno kako mi mislimo! Prvo, da bi klub dobio odštetu od 5-10 miliona taj igrač bi morao imati dugogodišnji ugovor koji bi klub koji ga kupuje morao isplatiti.

Drugo, da bi uopšte imao taj dugogodišnji ugovor tom igraču bi morali dati strašnu platu za naše uslove da bi ga uopšte potpisao, jer niko ne misli u Želji karijeru provesti, svima smo mi nužna stepenica koju moraju proći. Tako da je malo vjerovatno da će neko Želji dati polovinu od desetogodišnje karijere za nekakvu platu koju može imati negdje na zapadu na nekom amaterskom nivou.

Treće, taj bi morao biti neka TOP klasa igrača, reprezentativac, u top formi … da bi neko dao tolike pare za njega jer i oni se moraju nekom pravdati.

Moje mišljenje, ako je u pitanju 1,5m €, da bi mi trebali njega prodati. To je za ovaj nivo lige odlična cifra, pogotovo kada znamo da on ima jednogodišnji ugovor i na kraju sezone može otići džaba. Ne mora čekati ni kraj sezone jer kada mu ostane 6 mjeseci ugovora (to je za par mjeseci) on ima odriješene ruke da bez znanja kluba sa kojim ima ugovor može pregovarati i ugovarati buduće ugovore sa drugim.

Prema tome, ako ne možemo potpisati novi dugogodišnji ugovor sa njim, nama je najbolja opcija prodaja.
Pročitaj post do kraja prije replike.
insaneinthebrain

#89570 Re: FK Željezničar

hajd sto Hiros nije normalan na terenu, izgleda ni na cesti nije bas najbolji :roll:
kakotakonikako

#89571 Re: FK Željezničar

Post by kakotakonikako »

Zacepi gosp. Badzak usta svim lazljivcima i misevima :lol: :lol: :lol: :lol:
Tvrtko II Kotromanić

#89572 Re: FK Željezničar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

dusmani jedva docekali da krenu sa clancima
Tvrtko II Kotromanić

#89573 Re: FK Željezničar

Post by Tvrtko II Kotromanić »

liyf wrote: 05/09/2024 16:07
hrasno38 wrote: 05/09/2024 12:56 Jedino mislim da malom Zubanovicu nije data prava prilika mada on bas iza sebe i nema neku posebnu karijeru
U potpunosti se slažem
uz duzno postovanje njemu i njegovom ocu, Faris jednostavno nije kapacitet za Zelje
a evo vidim tesko i za bilo koji drug klub u PL, s obzirom da je potpisao za Famos
insaneinthebrain

#89574 Re: FK Željezničar

Idemo na titulu. Reko Jasmin :thumbup:
Da vidimo jos tih pojacanja. Malo odbranu pojacati za pocetak
Didier

#89575 Re: FK Željezničar

Post by Didier »

Danas će Santos potpisati na dvije godine. :mrgreen: :D
Post Reply