Glupo pitanje.
Jedan bi prodavao plin iz (preko) Hrvatske, drugi bi ga mogao trošiti u BiH.
Stara vijest koja se reciklira u propagandne svrhe protiv "neugodnih podstanara" i njihovog peksinluka.
Glupo pitanje.
Tacnije, Plenki ne bi ni prodavao plin. Taj plin bi bio izraelski i prodavao bi ga Amir fakticki sam sebi. Slican aranzman ko rafinerija u Bosanskom Brodu sa Gazpromom.
Zar je mora napraviti u Mostaru ???Haris.ba wrote: ↑06/09/2024 09:02Tacnije, Plenki ne bi ni prodavao plin. Taj plin bi bio izraelski i prodavao bi ga Amir fakticki sam sebi. Slican aranzman ko rafinerija u Bosanskom Brodu sa Gazpromom.
Samo im treba infrastruktura. Hrvatska ce samo naplacivati koristenje iste.
Bice zanimljivo vidjeti hoce li se Mostarcima svidjeti plinska elektrana.
Zar u našoj državi to ne radi naša država? Na tom projektu sam mogao po tvojoj logici i ja zaobići državu pa praviti dogovore sa Irancima? Još ću iz Irana dovesti najjeftiniji. Po čemu Plenković i pratnja sa hrvatskim državljanstvom imaju prednost u odnosu na mene sa bosanskim državljanstvom?
Neće to biti stara vijest nego i nova i opet nova ako se nastavi sa ovom praksom. I dokle?
Stara vijest koja se reciklira u propagandne svrhe protiv "neugodnih podstanara" i njihovog peksinluka.
Ranije je istraživanje Detektora, na osnovu prvostepenih i drugostepenih presuda za djela učinjena iz mržnje i presuda s kvalifikacijom “izazivanje nacionalne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti”, pokazalo da, i kada dođe do optužnica, presude su najčešće uslovne, niže od godinu dana ili oslobađajuće.
I ja bih pravio gdje mi postojeća infrastruktura smanjuje troškove.
Dobro to kažeš - "naša država". Naša država nije jedina koja će snositi troškove gradnje plinovoda, a druga država želi da se uvjeri da će plinovod kroz njenu državu biti investiciono opravdan jer je projektiran na pet puta veću potrošnju od trenutne u "našoj državi" koju ništa ne spriječava da i dalje preko Turskog toka troši jeftiniji ruski plin.skupljac_zeljeza wrote: ↑06/09/2024 09:40
Zar u našoj državi to ne radi naša država? Na tom projektu sam mogao po tvojoj logici i ja zaobići državu pa praviti dogovore sa Irancima? Još ću iz Irana dovesti najjeftiniji. Po čemu Plenković i pratnja sa hrvatskim državljanstvom imaju prednost u odnosu na mene sa bosanskim državljanstvom?
Ako visokorangirani funkcioner SDA ovako govori javno, čemu se nadati od onih što škrabaju anonimno.skupljac_zeljeza wrote: ↑06/09/2024 09:40 Neće to biti stara vijest nego i nova i opet nova ako se nastavi sa ovom praksom. I dokle?
Ako jednu glupost pravdaš drugom onda bravo za tebe.Ako visokorangirani funkcioner SDA ovako govori javno, čemu se nadati od onih što škrabaju anonimno.
Hoces reci, da je 100 hijada Srba iz Kninske Krajine domicilno stanovnistvo.Novak20 wrote: ↑06/09/2024 10:11
Ako visokorangirani funkcioner SDA ovako govori javno, čemu se nadati od onih što škrabaju anonimno.
“Ja mislim da smo mi vlasnici u zemlji, a da imamo neugodne podstanare, iza kojih uvijek moramo čistit, mest i tako dalje, popravljati, izgrađivati, graditi, nadograđivati.” Ovu skandaloznu rečenici, odgovarajući na konstataciju novinara kako ima dojam da su “Bošnjaci podstanari u svojoj zemlji” izgovorio je u intervju za muslimansku televiziju BIR, odnosno televiziju Islamske zajednice u BiH, predsjednik Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Džafer Alić (SDA), piše Hrvatski Medijski Servis.
Baš svi?sumirprimus wrote: ↑06/09/2024 11:56 al se vi ne sjecate da su svi bosnjani prije dolaska osmanlija bili krscani, nekako vazda tajdetalj promakne![]()
U pravu si vjerovatno je bilo. Moja greska. Pogresno sam se izrazio.Škobo Habu wrote: ↑06/09/2024 12:01Baš svi?sumirprimus wrote: ↑06/09/2024 11:56 al se vi ne sjecate da su svi bosnjani prije dolaska osmanlija bili krscani, nekako vazda tajdetalj promakne![]()
Nije bilo pagana koji su štovali slavenske kultove?
Mora da si ti obavljao službeni popis po bosanskom kraljevstvu kad već tvrdiš da su SVI bili kršćani?
Pa sta?sumirprimus wrote: ↑06/09/2024 11:56 al se vi ne sjecate da su svi bosnjani prije dolaska osmanlija bili krscani, nekako vazda tajdetalj promakne![]()
Opcenito disidenata bude od 1 do 20% inace nisu disedenti nego mjenstrimŠkobo Habu wrote: ↑06/09/2024 12:01Baš svi?sumirprimus wrote: ↑06/09/2024 11:56 al se vi ne sjecate da su svi bosnjani prije dolaska osmanlija bili krscani, nekako vazda tajdetalj promakne![]()
Nije bilo pagana koji su štovali slavenske kultove?
Mora da si ti obavljao službeni popis po bosanskom kraljevstvu kad već tvrdiš da su SVI bili kršćani?
skupljac_zeljeza wrote: ↑06/09/2024 10:56 Zašto taj dio posla ne radi u svojoj državi gdje će na sto staviti hrvatsku i izraelsku zastavu. Ovdje u Bosni na stolu nema bosanske zastave niti bosanskih predstavnika. Kakva bi reakcija bila da Bećirević sa Turcima dogovara u Zagrebu slične projekte sa bosanskom i turskom zastavom bez Hrvata? Šta bi na Poskoku pisali?
Ako jednu glupost pravdaš drugom onda bravo za tebe.Ako visokorangirani funkcioner SDA ovako govori javno, čemu se nadati od onih što škrabaju anonimno.
BAK-eV wrote: ↑06/09/2024 11:03Hoces reci, da je 100 hijada Srba iz Kninske Krajine domicilno stanovnistvo.Novak20 wrote: ↑06/09/2024 10:11
Ako visokorangirani funkcioner SDA ovako govori javno, čemu se nadati od onih što škrabaju anonimno.
“Ja mislim da smo mi vlasnici u zemlji, a da imamo neugodne podstanare, iza kojih uvijek moramo čistit, mest i tako dalje, popravljati, izgrađivati, graditi, nadograđivati.” Ovu skandaloznu rečenici, odgovarajući na konstataciju novinara kako ima dojam da su “Bošnjaci podstanari u svojoj zemlji” izgovorio je u intervju za muslimansku televiziju BIR, odnosno televiziju Islamske zajednice u BiH, predsjednik Skupštine Hercegovačko-neretvanske županije Džafer Alić (SDA), piše Hrvatski Medijski Servis.
A zna se recimo, da su neki "Hrvati" u okolini Gruda, Ljubuskog, Posusja naseljeni od strane Austrije i to sa Albancima katolicima.
Nakon 130 godina oni jesu Hrvati ali ipak i nisu bas "domicilni". Pogledaj im lokalno groblje.
Doduse ima i drugih "Hrvata" ili "Bosnjaka" poputa Muhameda Filipovica, "Turaka" Cengica, veliki broj nekih Madjara, Srbijanaca, koji prelaskom na islam bivaju prisiljeni napustiti Madjarsku, Srbiju, Crnu Goru i utapaju se u domicilne Bosnjake.
Kako god okrenes, ipak je do 1878 ovo bila zemlja Bosnjaka razlicitih vjera.
To sto su se katolici i pravoslavci opredjelili za srpsku ili hrvatsku naciju ih i cini dijelom te nacije.
A srpksa i hrvatska nacija ne moze biti domicilno stanovnstvo niti vlasnik ove zemlje.
Mogu imati moc, sto i imaju i sad se to ispoljava u smislu separatizma, sto je i logicno - podstanar koji hoce da rusi kucu ili je prepise svojim korjenima.
Slusaj jarane, fino ti je Badinter objasnio jos 1991, da su Srbi i Hrvati nacionalna manjina svugdje (da svugdje pa cak i u Bosni i Hercegovini) osim u Srbiji i Hrvatskoj, ako nastanu nezavisna drzava Srbija i Hrvatska.Novak20 wrote: ↑06/09/2024 13:30BAK-eV wrote: ↑06/09/2024 11:03Hoces reci, da je 100 hijada Srba iz Kninske Krajine domicilno stanovnistvo.Novak20 wrote: ↑06/09/2024 10:11
A zna se recimo, da su neki "Hrvati" u okolini Gruda, Ljubuskog, Posusja naseljeni od strane Austrije i to sa Albancima katolicima.
Nakon 130 godina oni jesu Hrvati ali ipak i nisu bas "domicilni". Pogledaj im lokalno groblje.
Doduse ima i drugih "Hrvata" ili "Bosnjaka" poputa Muhameda Filipovica, "Turaka" Cengica, veliki broj nekih Madjara, Srbijanaca, koji prelaskom na islam bivaju prisiljeni napustiti Madjarsku, Srbiju, Crnu Goru i utapaju se u domicilne Bosnjake.
Kako god okrenes, ipak je do 1878 ovo bila zemlja Bosnjaka razlicitih vjera.
To sto su se katolici i pravoslavci opredjelili za srpsku ili hrvatsku naciju ih i cini dijelom te nacije.
A srpksa i hrvatska nacija ne moze biti domicilno stanovnstvo niti vlasnik ove zemlje.
Mogu imati moc, sto i imaju i sad se to ispoljava u smislu separatizma, sto je i logicno - podstanar koji hoce da rusi kucu ili je prepise svojim korjenima.![]()
Jel' ti to ozbiljno ?
Hoću reći ono što sam već napisao, a odnosi se i na tebe.![]()