Ako sam upratio, tamo su već prebačene Kara-Dag brigada NG, 151.mehanizovana i 117.mehanizovana.
93.mehanizovana je dobila još jedan streljački bataljo i bataljon borbenih dronova. Ukupni broj bataljona, bez četa, koje ima ova brigada je 19.
Ako sam upratio, tamo su već prebačene Kara-Dag brigada NG, 151.mehanizovana i 117.mehanizovana.

Da, divizija. Od tih 19 bataljona: 3 su mehanizovana, 2 motorizovana, 3 streljačko-pješadijska i 1 tenkovski. Ranije sam to napisao, da sve veći broj brigada dobija svoje bataljone borbenih dronova. Do sada, imamo jedan cijeli puk borbenih dronova i sastavu 30.korpusa MP. Uskoro, očekujem, da će u sastavu KoV biti formirana brigada borbenih dronova. Sve naslućuje, da će se to desiti.
Ja i ocekujem da je u jednom trenutku samo preimenuju u diviziju.
Evo onog tenka kojeg su danas zarobili pripadnici brigade "Kara-Dag"...Romanija wrote: ↑05/09/2024 22:39 Oko ovog mostica prava tarapana vec nekoliko dana, Ukr sa jednim tenkom prijece prolaz.
[media]https://x.com/bayraktar_1love/status/18 ... 6084814927[/media]
Tred tatarigamija na ovu temu je odlican, preporucujem.geralt wrote: ↑05/09/2024 21:31A sta je slagao? Uzmi Deep State mapu, zumiraj na Pokrovsk. Imas gore lijevo kalendarske dane, mozes listati unazad zadnjih 5 dana (danasnji nije prikazan). A Deep State, kao i svaki crtac mapa, kasni minimalno dan za desavanjima za frontu.sumirprimus wrote: ↑05/09/2024 20:30 Intervju Sirskog dat Krristian Amanpur
Izgovorio je ociglednu laz. Dakle Sirski def laze, i to upravo onako za sta ga sami pojedini ukri iz vojnih krugova i optuzuju.
"Over the last six days, the enemy hasn’t advanced a single meter in the Pokrovsk direction," said CiC Olexandr Syrski in an interview with CNN
What's the point to misinform? How is that different from Gerasimov's statements?
In his first television interview since becoming military chief in February, the general told CNN’s Christiane Amanpour that he believed the Kursk operation had been a success.
“It reduced the threat of an enemy offensive. We prevented them from acting. We moved the fighting to the enemy’s territory so that [the enemy] could feel what we feel every day,” Syrskyi said, in a rare interview that offered a candid assessment of the war.
Ovo je vec ruska skola laffine
Toliko te zaslijepila mrznja prema Sirskom da si poceo ponavljati rusku propagandu o "konstantnom napredovanju".
relativno stari video.Crvene_brigade wrote: ↑05/09/2024 22:18 Braćo mila, kako su ih naslagali. Karanana, evo ih u kanalu, nisu u kotliću...
https://x.com/TOGAjano21/status/1831778885387907389
Evo ti da vježbaš dok ne nabaviš.drug_profi wrote: ↑05/09/2024 22:35 Uglavnom, predlažem svima koji imaju mogućnost, da nabave opremu za fpv, da vježbaju i uče.
I sam razmišljam da se počastim dronom i VR googlom. Ako ništa, da malo letim iznad šuma, rijeka i livada....
Točno će dron i VR postati osnovna oprema pjesadinaca.
6. rujna 2022. započela je Slobožanska ofenziva. U manje od tjedan dana gotovo cijeli okupirani teritorij Harkovske regije oslobođen je od agresorskih trupa. Nakon bijega Rusa iz Kijeva, ovo je bila druga ofenzivna operacija Ukrajine, koja je zadala težak udarac moralu neprijatelja i pobudila nade među Ukrajincima za brzi završetak rata. Nade, koje se, međutim, nisu ostvarile.
...U prvim danima rujna 2022. prohladne kiše zamijenile su paklene vrućine. Okupatori su kontrolirali oko 45% teritorija Harkovske oblasti, stvorivši moćnu skupinu u području Izjuma, koja je prijetila aglomeraciji Slovjansk-Kramatorsk. Gotovo svi poznati proboji u ratovima započinjali su na isti način - topničkom pripremom, nakon čega su uvježbane jedinice kretale u juriš na neprijateljske položaje. Slobožanska ofenziva okrenula je te ideje naglavačke.
Počelo je snažnom kampanjom dezinformacija koja je Rusima ostavila dojam da je Kijev doista u potpunosti usredotočen na "hersonske lubenice". Krajem kolovoza, agresor je iz regije Harkov prema jugu prebacio nekoliko borbeno spremnih jedinica, uključujući i 1. tenkovsku armiju. Zagrijana je bila i atmosfera u Harkovu. Gradom su se proširile glasine da će u Herson biti poslana 92. brigada Oružanih snaga Ukrajine, koja je branila Slobožanščinu od početka protuterorističke operacije 2014. godine. Načelnik regionalne vojne uprave Oleg Sinegubov čak je zbog toga nazvao zapovjednika Oružanih snaga Valerija Zalužnog.
„Rekao sam mu da to ne treba raditi, da je 92. brigada naš glavni borbeni organizam, i to je pogrešno ne samo s vojnog gledišta već i s političkog, to će oslabiti vjeru ljudi. Zalužni mi je na to rekao: Oleg, sve razumijem, ali daj mi samo dva dana, obećavam ti da će sve biti u redu“, kaže Sinegubov.
Ujutro 6. rujna fronta se počela pomicati. „Napadajući neprijateljske položaje malim postrojbama na širokoj fronti, Oružane snage Ukrajine nisu zabrinule rusko zapovjedništvo koje u prvim satima ofenzive poruke s crte dodira nije shvatilo kao informaciju o velikom napadu", stoji u analizi Odjela za odnose s javnošću Oružanih snaga Ukrajine. Glavni stožer je cijeli dan šutio o događajima u regiji Harkov. Ukrajinske trupe su se brzo kretale u pravcu Balakliya-Volokhiv Yar-Shevchenkove-Kupyansk. Prvi dan su prešle oko 20 kilometara, a 8. rujna još 50 kilometara. Bio je to potpuni trijumf...
Ofenziva je zapravo prestala na početku listopada i za to je bilo nekoliko razloga. Prvi: Rusi su stabilizirali obranu koristeći prirodne granice - rijeke i visove. “Neprijatelj je pojačao otpor i digao rezerve.Prebacili su mnoge jedinice iz Rusije ili s drugih područja fronte", objasnio je Oleksandr Sirski 2023. Drugi razlog je umor boraca, koji su gotovo mjesec dana djelovali “na adrenalinu”. Treći je bio da se sve više i više opreme kvarilo, a popravci su dugo trajali. Četvrti faktor je vrijeme. Kiša je od kraja rujna padala gotovo neprekidno i seoske ceste postale su neprohodne...

Pripadnici 12. brigade specijalnih snaga Azov ponovno su preuzeli kontrolu nad dijelom naselja New York u regiji Donjeck i deblokirali okruženu ukrajinsku vojsku, objavio je Azov.
Napominje se da je brigada uključena u obrambene i ofenzivne akcije u smjeru Toreck kako bi poboljšala taktički položaj obrambenih snaga. Azov djeluje izravno u naselju New York i njegovoj okolici.
"U vrijeme uključivanja brigade u neprijateljstva na ovom smjeru, stanje na prvoj crti bojišnice bilo je katastrofalno. Zahvaljujući visokom moralu, hrabrosti i profesionalizmu boraca brigade, Azov je uspio stabilizirati situaciju, vratiti kontrolu nad dijelom New Yorka i deblokirati obrambene snage koje su bile u neprijateljskom okruženju”, navodi se u priopćenju.
Situacija na području New Yorka i dalje je napeta. Rusi izvode do 15 napada svaki dan, ali Azov drži liniju i uspješno protunapada, stoji u izvješću. Azov ističe da su izjave okupatora o potpunom zauzimanju New Yorka manipulacija. Trenutno naše snage kontroliraju dio naselja.
Tad smo, ja mislim po prvi put, vidjeli pune mogućnosti one jedinice Kraken, koja je nevjerovatno efikasno čistila Balakliju i Kupjansk. Njihovi videozapisi tih akcija su do danas jedni od najboljih koje je ukrajinska vojska objavila.Čitalac wrote: ↑06/09/2024 07:40„Rekao sam mu da to ne treba raditi, da je 92. brigada naš glavni borbeni organizam, i to je pogrešno ne samo s vojnog gledišta već i s političkog, to će oslabiti vjeru ljudi. Zalužni mi je na to rekao: Oleg, sve razumijem, ali daj mi samo dva dana, obećavam ti da će sve biti u redu“, kaže Sinegubov.
Ujutro 6. rujna fronta se počela pomicati. „Napadajući neprijateljske položaje malim postrojbama na širokoj fronti, Oružane snage Ukrajine nisu zabrinule rusko zapovjedništvo koje u prvim satima ofenzive poruke s crte dodira nije shvatilo kao informaciju o velikom napadu", stoji u analizi Odjela za odnose s javnošću Oružanih snaga Ukrajine. Glavni stožer je cijeli dan šutio o događajima u regiji Harkov. Ukrajinske trupe su se brzo kretale u pravcu Balakliya-Volokhiv Yar-Shevchenkove-Kupyansk. Prvi dan su prešle oko 20 kilometara, a 8. rujna još 50 kilometara. Bio je to potpuni trijumf...
Ofenziva je zapravo prestala na početku listopada i za to je bilo nekoliko razloga. Prvi: Rusi su stabilizirali obranu koristeći prirodne granice - rijeke i visove. “Neprijatelj je pojačao otpor i digao rezerve.Prebacili su mnoge jedinice iz Rusije ili s drugih područja fronte", objasnio je Oleksandr Sirski 2023. Drugi razlog je umor boraca, koji su gotovo mjesec dana djelovali “na adrenalinu”. Treći je bio da se sve više i više opreme kvarilo, a popravci su dugo trajali. Četvrti faktor je vrijeme. Kiša je od kraja rujna padala gotovo neprekidno i seoske ceste postale su neprohodne...