Opasno se smara na temiVjecita_zavrzlama wrote: ↑05/09/2024 20:42 Bosnjaci ne shvacaju koliko je ovo opasnp za nas
Malo nam fali da nas okarakterisu kao radikale e onda smo najebali
To je jedino opasno
Opasno se smara na temiVjecita_zavrzlama wrote: ↑05/09/2024 20:42 Bosnjaci ne shvacaju koliko je ovo opasnp za nas
Malo nam fali da nas okarakterisu kao radikale e onda smo najebali
Nova rijec stupidaruja, al ovo mozes u ovim mjesecima ok je cak pozeljno vrijedjatiChmoljo wrote: ↑05/09/2024 21:15Sta tebe boli dupe kakav ce ko lokal otvoriti, bolan ne bio?!sumirprimus wrote: ↑05/09/2024 20:57 Jebga meni je i alkohol problem, nije ovo saudi arabija hocu da poopijem casu sto sta fali? Dakle tacno se drustvo kao nikad jasnom crtom dijeli ovo nikad nije bilo ovako dakle uvelike se radi na islamizqciji bosnjaka. Sad zamislite komsije i susjede koji ovo citaju a zive u bosni. Sta ono hocemo jedinstvenu gradjansku drzavu?
Dzaba chmolji vrijedja ja znam da istina boli.
Ko si ti ko pojedinac pa da zahtijevas da neko mora urediti posao u koji je ulozio hiljade maraka onako kako ti mislis da treba?
Pa ja prvi ne bih otvorio manji lokal sa alkoholom, jer koji ce mi kurac pijane guzice kada je skuplji kolac od njegove pive ili brlje? Mislim doveli ste pricu do toga da samo muslimani otvaraju objekte bez alkohola. Kal da sa tim ne dolaze i druge stvari koje gledaju ljudi koji uloze u to i koji misle zivjeti od toga.
Al eto, treba da im je bitniji tvoj licni utisak da ovo nije saudijska arabija.
koja stupidarija jebote.
Imas pravo na stav. I da se pozdravljas kako god hoces.ZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 21:15 Kad smo kod selama, selam, shalom ili mir s tobom je isti kurac samo na drugom jeziku Ali to u jednoj multikulturalnoj sredini kao što je BiH ne treba da bude univerzalni pozdrav pored jednog Dobar dan.
Jesi ti napisao da zar nije imanentna nasem podrucju? Ja ti stavio dokaz da jeste bila.sumirprimus wrote: ↑05/09/2024 21:16 I mikad bolje nisu zivjele i fozivjel dvoj pricvat nego do skidanja feredza i dilaska mrskih komunista i sekularista. Prouci istoriju svije zemlje pammi reci kad su pocele prve ucenemćmi skolovane zene, sa austrougarima i komunkćjarama i mrskim jevrejima ili pod osmanlijama?
Slažem se. Sve dok ne pročitaš natpise svih mogućih i nemogućih medija na netu i TV koji obavezno navode ovo: "porijeklom iz BiH".
Nije problem selam između dvoje muslimana koji se znaju.Haris.ba wrote: ↑05/09/2024 21:19Imas pravo na stav. I da se pozdravljas kako god hoces.ZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 21:15 Kad smo kod selama, selam, shalom ili mir s tobom je isti kurac samo na drugom jeziku Ali to u jednoj multikulturalnoj sredini kao što je BiH ne treba da bude univerzalni pozdrav pored jednog Dobar dan.
Sto drugima oduzimas pravo da se pozdravljaju kako hoce? Sto je tvoj stav ok, a tudji nije?
A kakve veze ima zlocinac? Nikakve? Roditelji su mu porjeklom iz Bosne? Ja, i? Neko negdje u dijaspori napravi dijete, i Bosna da se aktivira kad to dijete nesta pocini? Je li drzavljanin Bosne?ZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 21:17
Fino sam napisao zašto, nemoj me quotati polovično.
ZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 21:10
.Nego da se neko od predstavnika vlasti na međunarodnom nivou oglasi povodom ovog ako zločinac (bilo koji) ima ikakve veze sa BiH.
O tome ja pričam.
Haris.ba wrote: ↑05/09/2024 21:24A kakve veze ima zlocinac? Nikakve? Roditelji su mu porjeklom iz Bosne? Ja, i? Neko negdje u dijaspori napravi dijete, i Bosna da se aktivira kad to dijete nesta pocini? Je li drzavljanin Bosne?ZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 21:17 .Nego da se neko od predstavnika vlasti na međunarodnom nivou oglasi povodom ovog ako zločinac (bilo koji) ima ikakve veze sa BiH.
Niti znamo je li ikada bio u Bosni. Znamo da je u nekoj teroristickoj organizaciji iz Sirije. Neka se Sirija izvinjava.
Znamo nas dvojica da taj mali idiot nikakve veze nema sa BiH. Ali 90% glupih europejaca će pročitati "Porijeklom iz BiH" bez ulaženja u detalje i ostade etiketa, ma koliko mala i tanka.ZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 21:20Slažem se. Sve dok ne pročitaš natpise svih mogućih i nemogućih medija na netu i TV koji obavezno navode ovo: "porijeklom iz BiH".
A to je, slažemo se obojica, vjerovatno potpuno nebitno, al' gle čuda, opet svi to navode.
U Plazi neka trgovina
Odgovori joj kako hoces.
To je do tog lika. Tebi smeta, sve ok.ZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 21:23 Problem je kad nastavnik neke OŠ (ne one predmetne koju smo spominjali) uđe u zbornicu i nazove selam a čak i zna da najmanje dvoje od deset koji sjede u toj zbornici nisu muslimani. Razumiješ?
Forsiranje mi smeta. Smeta mi univerzalizacija selama. Smeta mi kad nekom nepoznatom neko nazove selam ne znajući uopće koje je ovaj pozdravoprimac konfesije.
Koliko sam ja u vjeri, ako bog ikakav i postoji motorist me može samo pregazit
To je ta kao lažnja mržnja prema ljudima sa bradama a kao nema ništa protiv tradicionalnog islama.ZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 20:44 kad kažeš da ti smeta što se sad u nadpolovičnoj većini ugostiteljskih objekata u Zenici ne služi alkohol... Onda si islamofob je l'...
Ja, i?ZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 21:25
Znamo nas dvojica da taj mali idiot nikakve veze nema sa BiH. Ali 90% glupih europejaca će pročitati "Porijeklom iz BiH" bez ulaženja u detalje i ostade etiketa, ma koliko mala i tanka.
Taman posla, kad je takvih sve više i više. To je taj manjak senzibiliteta prema bilo kome ko nije bošnjak/musliman. Taj selam prema grupi nepoznatih za koje ne možeš sa 100% sigurnošću utvrditi da su svi muslimani ja više ne vidim kao grešku, dovoljno se puta ponovilo i od jako velikog uzorka ljudi da mogu slobodno da kažem da je to sad već na neki način bahaćenje i nametanje svojevrsno.Haris.ba wrote: ↑05/09/2024 21:30To je do tog lika. Tebi smeta, sve ok.ZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 21:23 Problem je kad nastavnik neke OŠ (ne one predmetne koju smo spominjali) uđe u zbornicu i nazove selam a čak i zna da najmanje dvoje od deset koji sjede u toj zbornici nisu muslimani. Razumiješ?
Forsiranje mi smeta. Smeta mi univerzalizacija selama. Smeta mi kad nekom nepoznatom neko nazove selam ne znajući uopće koje je ovaj pozdravoprimac konfesije.
Samo, selam nije univerzalan pozdrav. Taj lik to ne zna. I sta sad da se radi? Edukuj ga.
Q.E.D.iClass wrote: ↑05/09/2024 21:32To je ta kao lažnja mržnja prema ljudima sa bradama a kao nema ništa protiv tradicionalnog islama.ZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 20:44 kad kažeš da ti smeta što se sad u nadpolovičnoj većini ugostiteljskih objekata u Zenici ne služi alkohol... Onda si islamofob je l'...
Zanimljivo je kako se krene od toga da smetaju ljudi koji mogu ugroziti živote drugim a dođe do toga da smeta objekaz bez alkohola.
Ja koliko znam, Islamska zajednica je poprilično jasna u vezi prodaje alkohola u svojim restoranima, kafićima i trgovinama.
Vama lagano padne maska na ovakvim rečenicama, jer vrlo brzo se okrene priča protiv nekih elementarnih islamskih pravila koje zagovara i vaš lokalni golobradati imam, zato i jeste islamofobni.
U osnovi jedino vam od islama ne smeta Mujo koji je za Bajram u džamiji a istu večer se napije.
Ozbiljno? Jel moguce… ja sam bio svijedok kada u prodavnici pokrivena prodavacica pozdravlja pokrivenj zenu za zdravo
al je zanimljiva uvijek ova upotreba rijeci islamofobija, poklope te sa njom cim im se opravdana kritika na koju nemaju valjanog argumenta izneseZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 21:35Q.E.D.iClass wrote: ↑05/09/2024 21:32To je ta kao lažnja mržnja prema ljudima sa bradama a kao nema ništa protiv tradicionalnog islama.ZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 20:44 kad kažeš da ti smeta što se sad u nadpolovičnoj većini ugostiteljskih objekata u Zenici ne služi alkohol... Onda si islamofob je l'...
Zanimljivo je kako se krene od toga da smetaju ljudi koji mogu ugroziti živote drugim a dođe do toga da smeta objekaz bez alkohola.
Ja koliko znam, Islamska zajednica je poprilično jasna u vezi prodaje alkohola u svojim restoranima, kafićima i trgovinama.
Vama lagano padne maska na ovakvim rečenicama, jer vrlo brzo se okrene priča protiv nekih elementarnih islamskih pravila koje zagovara i vaš lokalni golobradati imam, zato i jeste islamofobni.
U osnovi jedino vam od islama ne smeta Mujo koji je za Bajram u džamiji a istu večer se napije.
Ma frajer je jednim svojim upisom dokazao sve moje poente. Kako rekoh, Q.E.D.tramvajtrojka wrote: ↑05/09/2024 21:40al je zanimljiva uvijek ova upotreba rijeci islamofobija, poklope te sa njom cim im se opravdana kritika na koju nemaju valjanog argumenta izneseZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 21:35Q.E.D.iClass wrote: ↑05/09/2024 21:32
To je ta kao lažnja mržnja prema ljudima sa bradama a kao nema ništa protiv tradicionalnog islama.
U osnovi jedino vam od islama ne smeta Mujo koji je za Bajram u džamiji a istu večer se napije.samo mojne pricati o nezgodnim stvarima i stavljaj ih pod tepih dok se jednog dana ne preliju
Također i za tebe u ostalim postovima a i za sumira koji žali za muslimanima sa kojima je izlazio u parkove i pio.
Kakav valjan argument, čovjeku smeta što čovjek praktikuje osnovnu stvar svoje vjere oko čijeg pravila se slaže Islamska zajednica (ako je ona već neko mjerilo umjerenosti).tramvajtrojka wrote: ↑05/09/2024 21:40 al je zanimljiva uvijek ova upotreba rijeci islamofobija, poklope te sa njom cim im se opravdana kritika na koju nemaju valjanog argumenta iznesesamo mojne pricati o nezgodnim stvarima i stavljaj ih pod tepih dok se jednog dana ne preliju
Vjecita_zavrzlama wrote: ↑05/09/2024 21:38Ozbiljno? Jel moguce… ja sam bio svijedok kada u prodavnici pokrivena prodavacica pozdravlja pokrivenj zenu za zdravo
To tvoje je bas ekstremno, sta si joj odg?