Savezna Republika Njemačka

Post Reply
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#701 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Truba »

Vjecita_zavrzlama wrote: 05/09/2024 20:42 Bosnjaci ne shvacaju koliko je ovo opasnp za nas

Malo nam fali da nas okarakterisu kao radikale e onda smo najebali
Opasno se smara na temi
To je jedino opasno
sumirprimus

#702 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by sumirprimus »

Chmoljo wrote: 05/09/2024 21:15
sumirprimus wrote: 05/09/2024 20:57 Jebga meni je i alkohol problem, nije ovo saudi arabija hocu da poopijem casu sto sta fali? Dakle tacno se drustvo kao nikad jasnom crtom dijeli ovo nikad nije bilo ovako dakle uvelike se radi na islamizqciji bosnjaka. Sad zamislite komsije i susjede koji ovo citaju a zive u bosni. Sta ono hocemo jedinstvenu gradjansku drzavu?
Dzaba chmolji vrijedja ja znam da istina boli.
Sta tebe boli dupe kakav ce ko lokal otvoriti, bolan ne bio?!

Ko si ti ko pojedinac pa da zahtijevas da neko mora urediti posao u koji je ulozio hiljade maraka onako kako ti mislis da treba?

Pa ja prvi ne bih otvorio manji lokal sa alkoholom, jer koji ce mi kurac pijane guzice kada je skuplji kolac od njegove pive ili brlje? Mislim doveli ste pricu do toga da samo muslimani otvaraju objekte bez alkohola. Kal da sa tim ne dolaze i druge stvari koje gledaju ljudi koji uloze u to i koji misle zivjeti od toga.

Al eto, treba da im je bitniji tvoj licni utisak da ovo nije saudijska arabija.

:lol: koja stupidarija jebote.
Nova rijec stupidaruja, al ovo mozes u ovim mjesecima ok je cak pozeljno vrijedjati :thumbup:
Jasno je meni da vas je sve vise preokrenutih, i da meni nije mjesto vise ovdje s vama, jasno ko dan, a sta tek reci za susjede i komsije, samo tako nastavite :thumbup: :bih:
Sve šiše da se itvore, bez mrskog alkohola, boza i serbe, cevapi i rokenril. Oh wait. I rnr ce doci na red
Haris.ba

#703 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Haris.ba »

ZoomZoomKiwi wrote: 05/09/2024 21:15 Kad smo kod selama, selam, shalom ili mir s tobom je isti kurac samo na drugom jeziku Ali to u jednoj multikulturalnoj sredini kao što je BiH ne treba da bude univerzalni pozdrav pored jednog Dobar dan.
Imas pravo na stav. I da se pozdravljas kako god hoces.

Sto drugima oduzimas pravo da se pozdravljaju kako hoce? Sto je tvoj stav ok, a tudji nije?
sumirprimus wrote: 05/09/2024 21:16 I mikad bolje nisu zivjele i fozivjel dvoj pricvat nego do skidanja feredza i dilaska mrskih komunista i sekularista. Prouci istoriju svije zemlje pammi reci kad su pocele prve ucenemćmi skolovane zene, sa austrougarima i komunkćjarama i mrskim jevrejima ili pod osmanlijama?
Jesi ti napisao da zar nije imanentna nasem podrucju? Ja ti stavio dokaz da jeste bila.

Kazem ti, neka se svako oblaci kako hoce. Imamo drustveno pravilo da barem nesta malo odjece treba da imamo na sebi u javnosti. I to je ok.
Kako se ko voli oblaciti - sta tebe i mene briga.
ZoomZoomKiwi

#704 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by ZoomZoomKiwi »

Haris.ba wrote: 05/09/2024 21:13 Terorizam se osudjuje ne gledajuci nacionalnost/porjeklo pocinioca. A, ne znam sto bi se uopce institucije BiH petljale u unutrasnje stvari Austrije i Njemacke.
Slažem se. Sve dok ne pročitaš natpise svih mogućih i nemogućih medija na netu i TV koji obavezno navode ovo: "porijeklom iz BiH".

A to je, slažemo se obojica, vjerovatno potpuno nebitno, al' gle čuda, opet svi to navode.
ZoomZoomKiwi

#705 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by ZoomZoomKiwi »

Haris.ba wrote: 05/09/2024 21:19
ZoomZoomKiwi wrote: 05/09/2024 21:15 Kad smo kod selama, selam, shalom ili mir s tobom je isti kurac samo na drugom jeziku Ali to u jednoj multikulturalnoj sredini kao što je BiH ne treba da bude univerzalni pozdrav pored jednog Dobar dan.
Imas pravo na stav. I da se pozdravljas kako god hoces.

Sto drugima oduzimas pravo da se pozdravljaju kako hoce? Sto je tvoj stav ok, a tudji nije?
Nije problem selam između dvoje muslimana koji se znaju.

Problem je kad nastavnik neke OŠ (ne one predmetne koju smo spominjali) uđe u zbornicu i nazove selam a čak i zna da najmanje dvoje od deset koji sjede u toj zbornici nisu muslimani. Razumiješ?

Forsiranje mi smeta. Smeta mi univerzalizacija selama. Smeta mi kad nekom nepoznatom neko nazove selam ne znajući uopće koje je ovaj pozdravoprimac konfesije.
JohnnyS

#706 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by JohnnyS »

Ne smatram se nekim islamofobom, ali bi mi iskreno čudno kad me danas u prodavnica sportske opreme prodavačica pozdravila sa selamom. Možda čudno jer mi se prvi put dogodilo. Jesam li ja njoj trebao odgovoriti s Hvaljen Isus i Marija?
Haris.ba

#707 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Haris.ba »

ZoomZoomKiwi wrote: 05/09/2024 21:17

Fino sam napisao zašto, nemoj me quotati polovično.
ZoomZoomKiwi wrote: 05/09/2024 21:10

.Nego da se neko od predstavnika vlasti na međunarodnom nivou oglasi povodom ovog ako zločinac (bilo koji) ima ikakve veze sa BiH.

A kakve veze ima zlocinac? Nikakve? Roditelji su mu porjeklom iz Bosne? Ja, i? Neko negdje u dijaspori napravi dijete, i Bosna da se aktivira kad to dijete nesta pocini? Je li drzavljanin Bosne?

Niti znamo je li ikada bio u Bosni. Znamo da je u nekoj teroristickoj organizaciji iz Sirije. Neka se Sirija izvinjava.
ZoomZoomKiwi

#708 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by ZoomZoomKiwi »

JohnnyS wrote: 05/09/2024 21:23 Ne smatram se nekim islamofobom, ali bi mi iskreno čudno kad me danas u prodavnica sportske opreme prodavačica pozdravila sa selamom. Možda čudno jer mi se prvi put dogodilo. Jesam li ja njoj trebao odgovoriti s Hvaljen Isus i Marija?
O tome ja pričam.

-------------------------------------------------------------
Haris.ba wrote: 05/09/2024 21:24
ZoomZoomKiwi wrote: 05/09/2024 21:17 .Nego da se neko od predstavnika vlasti na međunarodnom nivou oglasi povodom ovog ako zločinac (bilo koji) ima ikakve veze sa BiH.
A kakve veze ima zlocinac? Nikakve? Roditelji su mu porjeklom iz Bosne? Ja, i? Neko negdje u dijaspori napravi dijete, i Bosna da se aktivira kad to dijete nesta pocini? Je li drzavljanin Bosne?

Niti znamo je li ikada bio u Bosni. Znamo da je u nekoj teroristickoj organizaciji iz Sirije. Neka se Sirija izvinjava.

Odgovorih ti ovdje:
ZoomZoomKiwi wrote: 05/09/2024 21:20
Haris.ba wrote: 05/09/2024 21:13 Terorizam se osudjuje ne gledajuci nacionalnost/porjeklo pocinioca. A, ne znam sto bi se uopce institucije BiH petljale u unutrasnje stvari Austrije i Njemacke.
Slažem se. Sve dok ne pročitaš natpise svih mogućih i nemogućih medija na netu i TV koji obavezno navode ovo: "porijeklom iz BiH".

A to je, slažemo se obojica, vjerovatno potpuno nebitno, al' gle čuda, opet svi to navode.
Znamo nas dvojica da taj mali idiot nikakve veze nema sa BiH. Ali 90% glupih europejaca će pročitati "Porijeklom iz BiH" bez ulaženja u detalje i ostade etiketa, ma koliko mala i tanka.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#709 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by _BataZiv_0809 »

JohnnyS wrote: 05/09/2024 21:23 Ne smatram se nekim islamofobom, ali bi mi iskreno čudno kad me danas u prodavnica sportske opreme prodavačica pozdravila sa selamom. Možda čudno jer mi se prvi put dogodilo. Jesam li ja njoj trebao odgovoriti s Hvaljen Isus i Marija?
Gdje to
JohnnyS

#710 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by JohnnyS »

_BataZiv_0809 wrote: 05/09/2024 21:27
Gdje to
U Plazi neka trgovina
ZoomZoomKiwi

#711 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by ZoomZoomKiwi »

To je zato što ne puštaš motocikliste ispred sebe. :lol:
Haris.ba

#712 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Haris.ba »

Odgovori joj kako hoces.

Meni je to lijep pozdrav od katolika. Kad bi mi katolik rekao Hvaljen Isus ili Marija, ja bih isto odgovorio. Pomoz Bog, ide isto Pomoz Bog.
ZoomZoomKiwi wrote: 05/09/2024 21:23 Problem je kad nastavnik neke OŠ (ne one predmetne koju smo spominjali) uđe u zbornicu i nazove selam a čak i zna da najmanje dvoje od deset koji sjede u toj zbornici nisu muslimani. Razumiješ?

Forsiranje mi smeta. Smeta mi univerzalizacija selama. Smeta mi kad nekom nepoznatom neko nazove selam ne znajući uopće koje je ovaj pozdravoprimac konfesije.
To je do tog lika. Tebi smeta, sve ok.

Samo, selam nije univerzalan pozdrav. Taj lik to ne zna. I sta sad da se radi? Edukuj ga.
JohnnyS

#713 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by JohnnyS »

ZoomZoomKiwi wrote: 05/09/2024 21:29 To je zato što ne puštaš motocikliste ispred sebe. :lol:
Koliko sam ja u vjeri, ako bog ikakav i postoji motorist me može samo pregazit :D
iClass

#714 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by iClass »

ZoomZoomKiwi wrote: 05/09/2024 20:44 kad kažeš da ti smeta što se sad u nadpolovičnoj većini ugostiteljskih objekata u Zenici ne služi alkohol... Onda si islamofob je l'...
To je ta kao lažnja mržnja prema ljudima sa bradama a kao nema ništa protiv tradicionalnog islama.

Zanimljivo je kako se krene od toga da smetaju ljudi koji mogu ugroziti živote drugim a dođe do toga da smeta objekaz bez alkohola.

Ja koliko znam, Islamska zajednica je poprilično jasna u vezi prodaje alkohola u svojim restoranima, kafićima i trgovinama.

Vama lagano padne maska na ovakvim rečenicama, jer vrlo brzo se okrene priča protiv nekih elementarnih islamskih pravila koje zagovara i vaš lokalni golobradati imam, zato i jeste islamofobni.

U osnovi jedino vam od islama ne smeta Mujo koji je za Bajram u džamiji a istu večer se napije.
Haris.ba

#715 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Haris.ba »

ZoomZoomKiwi wrote: 05/09/2024 21:25
Znamo nas dvojica da taj mali idiot nikakve veze nema sa BiH. Ali 90% glupih europejaca će pročitati "Porijeklom iz BiH" bez ulaženja u detalje i ostade etiketa, ma koliko mala i tanka.
Ja, i?

Nek misle sta hoce. To nece nista specijalno promjeniti. Ko je islamofob, nastavice biti. Ko nije, zna o cemu se radi.
ZoomZoomKiwi

#716 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by ZoomZoomKiwi »

Haris.ba wrote: 05/09/2024 21:30
ZoomZoomKiwi wrote: 05/09/2024 21:23 Problem je kad nastavnik neke OŠ (ne one predmetne koju smo spominjali) uđe u zbornicu i nazove selam a čak i zna da najmanje dvoje od deset koji sjede u toj zbornici nisu muslimani. Razumiješ?

To je do tog lika. Tebi smeta, sve ok.

Samo, selam nije univerzalan pozdrav. Taj lik to ne zna. I sta sad da se radi? Edukuj ga.
Taman posla, kad je takvih sve više i više. To je taj manjak senzibiliteta prema bilo kome ko nije bošnjak/musliman. Taj selam prema grupi nepoznatih za koje ne možeš sa 100% sigurnošću utvrditi da su svi muslimani ja više ne vidim kao grešku, dovoljno se puta ponovilo i od jako velikog uzorka ljudi da mogu slobodno da kažem da je to sad već na neki način bahaćenje i nametanje svojevrsno.

No dobro, ja ću uskoro da se pozdravljam sa Kia Ora :mrgreen:
ZoomZoomKiwi

#717 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by ZoomZoomKiwi »

iClass wrote: 05/09/2024 21:32
ZoomZoomKiwi wrote: 05/09/2024 20:44 kad kažeš da ti smeta što se sad u nadpolovičnoj većini ugostiteljskih objekata u Zenici ne služi alkohol... Onda si islamofob je l'...
To je ta kao lažnja mržnja prema ljudima sa bradama a kao nema ništa protiv tradicionalnog islama.

Zanimljivo je kako se krene od toga da smetaju ljudi koji mogu ugroziti živote drugim a dođe do toga da smeta objekaz bez alkohola.

Ja koliko znam, Islamska zajednica je poprilično jasna u vezi prodaje alkohola u svojim restoranima, kafićima i trgovinama.

Vama lagano padne maska na ovakvim rečenicama, jer vrlo brzo se okrene priča protiv nekih elementarnih islamskih pravila koje zagovara i vaš lokalni golobradati imam, zato i jeste islamofobni.

U osnovi jedino vam od islama ne smeta Mujo koji je za Bajram u džamiji a istu večer se napije.
Q.E.D.
Vjecita_zavrzlama

#718 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Vjecita_zavrzlama »

Ozbiljno? Jel moguce… ja sam bio svijedok kada u prodavnici pokrivena prodavacica pozdravlja pokrivenj zenu za zdravo

To tvoje je bas ekstremno, sta si joj odg?
tramvajtrojka

#719 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by tramvajtrojka »

ZoomZoomKiwi wrote: 05/09/2024 21:35

Q.E.D.
al je zanimljiva uvijek ova upotreba rijeci islamofobija, poklope te sa njom cim im se opravdana kritika na koju nemaju valjanog argumenta iznese :roll: samo mojne pricati o nezgodnim stvarima i stavljaj ih pod tepih dok se jednog dana ne preliju
ZoomZoomKiwi

#720 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by ZoomZoomKiwi »

tramvajtrojka wrote: 05/09/2024 21:40

Q.E.D.
al je zanimljiva uvijek ova upotreba rijeci islamofobija, poklope te sa njom cim im se opravdana kritika na koju nemaju valjanog argumenta iznese :roll: samo mojne pricati o nezgodnim stvarima i stavljaj ih pod tepih dok se jednog dana ne preliju
Ma frajer je jednim svojim upisom dokazao sve moje poente. Kako rekoh, Q.E.D.

:kakoste:
iClass

#721 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by iClass »

Q.E.D.
Također i za tebe u ostalim postovima a i za sumira koji žali za muslimanima sa kojima je izlazio u parkove i pio.

Tanka je linija između Dodika koji kaže kako hodža arlauče i osobe kojoj smeta musliman koji je otvorio bezalkoholni restoran. Ustvari, Dodik i sam zna da napada muslimane i to je riješen slučaj ali ovi drugi koji često glume liberale nisu ni svjesni šta pričaju.

Vaš problem u pravo i jeste to što ste navikli na ljude koji se izjašnjavaju muslimanima a žive ateistički život. Vi nemate ništa protiv tih "muslimana" jer su kao i vi. Ali čim neki musliman počne i da praktikuje islam, to vam smeta pa čak i kada ne dira nikoga nego od svog novca u privatnom vlasništcu otvori lokal kojeg bi mogao otvoriti i u Berlinu, New Yorku, Londonu.

To je isto kao da ja kažem da nemam ništa protiv vegana koji jedu meso, čim vegan prestane jesti meso onda mi smeta. Još mi smeta kada vegan otvori u privatnom vlasništvu veganski restoran.

Niste ni svjesni koliko ste smješni i kakve gluposti pišete i onda se čudite što ste islamofobni. Pa da u USA kažeš da ti smeta što je musliman otvorio bezalkoholni restoran, prvi bi vas napali američki atestički liberali i nazvali islamofobima. Ali eto, bitno je da vi imate prijatelje Muju i Sulju, što deru po flaši a izjašnjavaju se muslimanama pa vas se ne može nazvati islamofobima. Možda čak Muji idete na iftar onih mjesec dana kad Mujo ne dere flašu.

Radi takvih ideja i raste zainteresovanost za brade i ostale stvari.
ZoomZoomKiwi

#722 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by ZoomZoomKiwi »

Znači Afganistan je l' tako? Tome težimo?
iClass

#723 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by iClass »

tramvajtrojka wrote: 05/09/2024 21:40 al je zanimljiva uvijek ova upotreba rijeci islamofobija, poklope te sa njom cim im se opravdana kritika na koju nemaju valjanog argumenta iznese :roll: samo mojne pricati o nezgodnim stvarima i stavljaj ih pod tepih dok se jednog dana ne preliju
Kakav valjan argument, čovjeku smeta što čovjek praktikuje osnovnu stvar svoje vjere oko čijeg pravila se slaže Islamska zajednica (ako je ona već neko mjerilo umjerenosti).

Obrnimo situaciju.

Da li bi osoba sa bradom kojoj smeta što je neko otvorio kafić sa alkoholom bio prozvan ekstremistom jer mu to smeta?
JohnnyS

#724 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by JohnnyS »

Vjecita_zavrzlama wrote: 05/09/2024 21:38
Ozbiljno? Jel moguce… ja sam bio svijedok kada u prodavnici pokrivena prodavacica pozdravlja pokrivenj zenu za zdravo

To tvoje je bas ekstremno, sta si joj odg?

Dobar dan.

Možda inače kaže dobar dan na poslu, a privatno ovako pa joj "pobjeglo", možda tako pozdravlja inače, možda ovo, možda ono. Meni to nije neki problem uopće, samo mi neobično bilo. Ne bih frku od toga pravio, samo sam spomenuo kako se bila načela ta tema.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#725 Re: Savezna Republika Njemačka

Post by Velkoski »

eh pošto nije neki Sirijac i ne mere na tu temu, prešlo se na ovu drugu :D

u svakom slučaju, ponavljam, ja bih deportovao sve porijeklom iz bejha jer ne poštuju lokalne običaje, a evidentno žive i na socijali. To što su bijeli ne treba biti olakotna okolnost
Post Reply