E bravo to je bitno za sustinuDidier wrote: ↑04/09/2024 16:54Fellaini jeste bijelac._BataZiv_0809 wrote: ↑04/09/2024 15:26To je stvar onih koji komentarisu. Ocigledno je da je svako u ovom videu vidio razlicito. Ukljucujuci tebe i mene.
Je li to Belgiji ne treba jedan Vincent Kompany, Emile Mpenza ili Maroane Fellaini samo zato sto nisu bijelci? Kontam da su joj njih 3 puno vise doprinijeli nego neka 3 random fetive lika na socijali.
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#21901 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#21902 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Auffff kakav krošeultima_palabra wrote: ↑04/09/2024 16:31Jel to pricas o settlerima na Zapadnoj obali?sumirprimus wrote: ↑04/09/2024 16:22 Dobro nije samo mraka u pitanju, dodju u tvoju drzavu bjezec od tamo nekih represivnih sistema i onda ne zele da se poviinuju pravlima i zakonima tvoje drzave krijuc se iza toboz vjerskih nesloboda. Koji su klinac onda i dolazili?
-
sumirprimus
#21903 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Da bas ko je u ciju kucu dosao i kako? S obzirom na sama imena mjesta, tipa jerushalaim, zion, hebron.ultima_palabra wrote: ↑04/09/2024 16:53Znaci sad nije problem ko je u ciju kucu dosao, nego su problem muslimani i kad su domicilni i kad su migranti? Pa sto ne kazes otvoreno nego uvijas nesto?sumirprimus wrote: ↑04/09/2024 16:40Da bas, setleri su samo mikrouzorak sta bi bilo kad bi bilo po europi, kad bi se europejci upalili nedaj boze ko izraelci
Ako se upale “ne daj Boze” ubit ce 2% muslimanske populacije po izraelskom receptu, a tebi ce biti toplo oko srca?
Ja kazem otvoreno , ja sam protiv podrske militantnim islamistima koje zapad dezignira kao teroristicke organizacije tipa hamasa, koji je ovo najnovije srnje i zapoceo 07.10, a koji se ovde otboreno zovu pokretom otpora .
- Didier
#21904 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne znam je li bitno za suštinu, ne znam ni šta je tema, ali nije okej konstantno za Arape govoriti kako nisu bijelci jer eto nisu Evropljani._BataZiv_0809 wrote: ↑04/09/2024 16:58E bravo to je bitno za sustinuDidier wrote: ↑04/09/2024 16:54Fellaini jeste bijelac._BataZiv_0809 wrote: ↑04/09/2024 15:26
To je stvar onih koji komentarisu. Ocigledno je da je svako u ovom videu vidio razlicito. Ukljucujuci tebe i mene.
Je li to Belgiji ne treba jedan Vincent Kompany, Emile Mpenza ili Maroane Fellaini samo zato sto nisu bijelci? Kontam da su joj njih 3 puno vise doprinijeli nego neka 3 random fetive lika na socijali.
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#21905 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Cudan ti je ovaj komentar bata kad si sam naveo da ti zbog crnaca u njemackoj ili svicaskoj reprezentaciji to za tebe vise nije prava njemacka ili svicarska_BataZiv_0809 wrote: ↑04/09/2024 15:26To je stvar onih koji komentarisu. Ocigledno je da je svako u ovom videu vidio razlicito. Ukljucujuci tebe i mene.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
#21906 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Mislim da nisam tako rekao, a znam da interpretacija koju navodis nije tacna.izvrsni direktor wrote: ↑04/09/2024 17:05
Cudan ti je ovaj komentar bata kad si sam naveo da ti zbog crnaca u njemackoj ili svicaskoj reprezentaciji to za tebe vise nije prava njemacka ili svicarska
- ultima_palabra
#21907 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sve je meni jasno. Da je kako smanjiti broj muslimana i u BiH, ne bi bilo toliko lose za zivot?sumirprimus wrote: ↑04/09/2024 17:00Da bas ko je u ciju kucu dosao i kako? S obzirom na sama imena mjesta, tipa jerushalaim, zion, hebron.ultima_palabra wrote: ↑04/09/2024 16:53Znaci sad nije problem ko je u ciju kucu dosao, nego su problem muslimani i kad su domicilni i kad su migranti? Pa sto ne kazes otvoreno nego uvijas nesto?sumirprimus wrote: ↑04/09/2024 16:40
Da bas, setleri su samo mikrouzorak sta bi bilo kad bi bilo po europi, kad bi se europejci upalili nedaj boze ko izraelci
Ako se upale “ne daj Boze” ubit ce 2% muslimanske populacije po izraelskom receptu, a tebi ce biti toplo oko srca?
Ja kazem otvoreno , ja sam protiv podrske militantnim islamistima koje zapad dezignira kao teroristicke organizacije tipa hamasa, koji je ovo najnovije srnje i zapoceo 07.10, a koji se ovde otboreno zovu pokretom otpora .
-
sumirprimus
#21908 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne boze sacuvaj, bosanski muslimani su ovde opstali vijekovima bez da su ikad nalicili arapskom sviejtu i realno radikalnijioj verziji islama. I najvise su se razvili i obrazovali pod mrskim komunistima . Ovom narodu jje imanentnije sekularno nego islamisticko drustvo Ali ti koji si otisao u mozda i najjacu i najrazvijeniji zemlju svijeta nisi fer zelec svojim sunarodnicima izolaciju jer islamizacija stanovnistvs u ovakvoj podjeli kakva vlada u svijetu ne vodi nigdje drugdje. A radi se na na islamizaciji
A kako tek okrenu pricu sa hamasa na bosanske muslimane
A kako tek okrenu pricu sa hamasa na bosanske muslimane
- ZoomZoomKiwi
-
elcaliente
#21910 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Nadam se da su ovi nasi iz Minehna zivi i zdravi, da niko nije uletio u napad.
Skafe nadam se da nisi isao na sisanje.
Skafe nadam se da nisi isao na sisanje.
- jeza u ledja
#21911 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A ti si, jel, postavio iz nekog drugog razloga?_BataZiv_0809 wrote: ↑04/09/2024 15:26To je stvar onih koji komentarisu.
Ovo je samo jedan od mnogo tvojih postova u slicnom maniru.
- jeza u ledja
#21912 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
A zasto bi to uopste trebalo biti bitno u sta ih se svrstava?
- Didier
#21913 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa nije bitno vama što ste se obrazovali po amerikama i slično, ali je faktički netačno. Da li bi ti volio da si u nečijim očima crnac?jeza u ledja wrote: ↑05/09/2024 17:38A zasto bi to uopste trebalo biti bitno u sta ih se svrstava?
- jeza u ledja
#21914 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Mogu ja reci i da sam Azijac, to nece promjeniti kako na mene gledaju drugi.Didier wrote: ↑05/09/2024 18:42Pa nije bitno vama što ste se obrazovali po amerikama i slično, ali je faktički netačno. Da li bi ti volio da si u nečijim očima crnac?
Sta je uopste bijelac? Jesu li Indijci bijelci? Afganistanci? Jesu li Mauritanci bijelci? Sudanci? Pogledaj reprezentaciju Saudijske Arabije. Svi su Arapi, rodjeni i odrasli tamo. Jesu li bijelci, crnci? Nije da zelim ulaziti u tu raspravu, skontaces poentu.
Kad povezes da to nisu naucni pojmovi, vec stvar percepcije ili samodeklarisanja, onda skontas da se taj problem nece rijesiti definicijama.
- Didier
#21915 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
To apsolutno nije stvar percepcije ili samodeklarisanja, nego upravo suhe činjenice. Zbog takvih stavova danas svako može biti žensko ili muško, kako mu se ćefne, pa evo izgleda sad mogu birati i rasujeza u ledja wrote: ↑05/09/2024 19:07Mogu ja reci i da sam Azijac, to nece promjeniti kako na mene gledaju drugi.
Sta je uopste bijelac? Jesu li Indijci bijelci? Afganistanci? Jesu li Mauritanci bijelci? Sudanci? Pogledaj reprezentaciju Saudijske Arabije. Svi su Arapi, rodjeni i odrasli tamo. Jesu li bijelci, crnci? Nije da zelim ulaziti u tu raspravu, skontaces poentu.
Kad povezes da to nisu naucni pojmovi, vec stvar percepcije ili samodeklarisanja, onda skontas da se taj problem nece rijesiti definicijama.
Ima mnogo ljudi koji su pomiješani, i to je druga priča, ali Arapi i Indijci su bijelci, iako su čak nekad tamniji od afričkih crnaca koji recimo žive u Skandinaviji. Tu se ne radi samo o boji kože, nego i o fizičkim predispozicijama, i nauka je na to dala odgovor.
Arapi nisu crnci, ne pripadaju ni žutoj rasi, dakle naravno da su bijelci, a pogotovo Marokanci.
Sudanaca ima svakakvih, a većinom su crnci, ali to su jedini Arapi koji su većinski crnci.
- jeza u ledja
#21916 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Oo, pa ti si strucnjak za rasne klasifikacije izgleda!Didier wrote: ↑05/09/2024 19:43To apsolutno nije stvar percepcije ili samodeklarisanja, nego upravo suhe činjenice. Zbog takvih stavova danas svako može biti žensko ili muško, kako mu se ćefne, pa evo izgleda sad mogu birati i rasujeza u ledja wrote: ↑05/09/2024 19:07Mogu ja reci i da sam Azijac, to nece promjeniti kako na mene gledaju drugi.
Kad povezes da to nisu naucni pojmovi, vec stvar percepcije ili samodeklarisanja, onda skontas da se taj problem nece rijesiti definicijama.![]()
Ima mnogo ljudi koji su pomiješani, i to je druga priča, ali Arapi i Indijci su bijelci, iako su čak nekad tamniji od afričkih crnaca koji recimo žive u Skandinaviji. Tu se ne radi samo o boji kože, nego i o fizičkim predispozicijama, i nauka je na to dala odgovor.
Arapi nisu crnci, ne pripadaju ni žutoj rasi, dakle naravno da su bijelci, a pogotovo Marokanci.
Sudanaca ima svakakvih, a većinom su crnci, ali to su jedini Arapi koji su većinski crnci.
O kojoj nauci se radi? Gdje ima ta nauka da se i mi o tome nesto edukujemo? Jel euguenika?
-
smijesni_ste
#21917 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ovi Austrijanci nešto pravo agresivni ili nam Kix nešto krije
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bild ... /240905104
https://www.klix.ba/vijesti/svijet/bild ... /240905104
- geralt
#21918 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ne postoje bioloske granice medju rasama, samo drustvene. Crnac u Americi moze biti 7/8 evropskog i 1/8 africkog porijekla, i crnci i bijelci ce ga svrstati medju crnce.Didier wrote: ↑05/09/2024 19:43To apsolutno nije stvar percepcije ili samodeklarisanja, nego upravo suhe činjenice. Zbog takvih stavova danas svako može biti žensko ili muško, kako mu se ćefne, pa evo izgleda sad mogu birati i rasujeza u ledja wrote: ↑05/09/2024 19:07Mogu ja reci i da sam Azijac, to nece promjeniti kako na mene gledaju drugi.
Kad povezes da to nisu naucni pojmovi, vec stvar percepcije ili samodeklarisanja, onda skontas da se taj problem nece rijesiti definicijama.![]()
Ako te interesuje sta moderna nauka (ne ona iz 1933.) ima reci o tome, izvoli i citaj: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5299519/
-
sumirprimus
#21919 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ja iskreno nisam znao ni o naciji ni o vjeri kamol o rasama i tim problemima do rata i posle rata.
Ali sam kasnije cuo u 2 zemlje eu, drugo ste vi . Wtf
Na tu neku temu o rasi, neradnicima, spcijali i toj spiki.
Ali sam kasnije cuo u 2 zemlje eu, drugo ste vi . Wtf
- Didier
#21920 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jebe mi se gdje će ga svrstati u Americi, kao da su oni neko mjerilo. Njima su Španjolci među bijelcima, a Peruanci su "Hispanic", niđe veze.
-
Piaty
#21921 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jaka stručnost vidjeti da je Morgan Freeman crnac, a bijelac Edin Džeko.jeza u ledja wrote: ↑05/09/2024 20:40Oo, pa ti si strucnjak za rasne klasifikacije izgleda!Didier wrote: ↑05/09/2024 19:43To apsolutno nije stvar percepcije ili samodeklarisanja, nego upravo suhe činjenice. Zbog takvih stavova danas svako može biti žensko ili muško, kako mu se ćefne, pa evo izgleda sad mogu birati i rasujeza u ledja wrote: ↑05/09/2024 19:07
Mogu ja reci i da sam Azijac, to nece promjeniti kako na mene gledaju drugi.
O kojoj nauci se radi? Gdje ima ta nauka da se i mi o tome nesto edukujemo? Jel euguenika?
Jok eto iste su rase
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#21922 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?

triba se ugledati na američko sudstvo
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
- sarenoselo
#21924 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Do juče su ovi zapadni europljani pljackali i Afriku, i Ameriku, i sve gdje je noga bijelca kročila. Kako su se vaktile odnosili ovi civilizirani Belgijanci prema stanovništvu Konga, Englezi prema Aboridzinima i tako dalje, sve nositelji europskih vrijednosti… a ove demokrate, da ne spominjem, gdje su donijeli demokratiju odnijeli su sve ostalo što je imalo vrijedilo. I sad im smeta sve što im hoda ulicama a nije po njihovim aršinima, pa ne moRe i pita i tepsija.
Usput, ex Yu, većih rasista nema na svijetu, kad skontaš mi ustvari mrzimo sve što nije bijelo kao mi iako tih drugačijih realno nema (puno) na tom prostoru. Da ne spominjem ostale mržnje bez ikakve osnove a kojima smo prebogati. Da, generaliziram i kažem MI SVI pa možda i ja (a da nisam svjesna). I onda bismo išli u Minhen da budemo veći švabe od Hansa i Helge
Usput, ex Yu, većih rasista nema na svijetu, kad skontaš mi ustvari mrzimo sve što nije bijelo kao mi iako tih drugačijih realno nema (puno) na tom prostoru. Da ne spominjem ostale mržnje bez ikakve osnove a kojima smo prebogati. Da, generaliziram i kažem MI SVI pa možda i ja (a da nisam svjesna). I onda bismo išli u Minhen da budemo veći švabe od Hansa i Helge
- Ozimician
#21925 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Da, ali mi sprovodimo i u tome jednakopravnost - mrzimo sve jednako.
Takodje smo i pred korupcijom ravnopravni - svi imaju priliku da budu korumpirani i koriste blagodati korupcije.
To je ono po cemu se nase podneblje istice u odnosu na Z. Evropu, oni to rade selektivno i zbog toga je to kod njih rasizam, a kod nas nije.
Takodje smo i pred korupcijom ravnopravni - svi imaju priliku da budu korumpirani i koriste blagodati korupcije.
To je ono po cemu se nase podneblje istice u odnosu na Z. Evropu, oni to rade selektivno i zbog toga je to kod njih rasizam, a kod nas nije.