Ti bi i da radis i da primas platu, jos i godisnji, ne moze i jare i pare.
Nije dovoljno sto ti neko da priliku da radis i napredujes, ti bi jos i platu.
Moderator: anex
Jel ti kaze gazda postuje radno vrijemeZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 13:57 Kod nas su oduvijek te defaultne stvari za iščuđavanja i posebnog navođenja.
Ono kad se negdje zaposliš prvo pitanje nije kolika je plata, nego jesi prijavljen hahahaha
Mozda je 3000/4ZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 13:34 Tačno mi dođe da zatvorim firmu i zapalim diplomu.
Doduše, ta diploma će da me izbavi odavdje, pa neka je još malo![]()
Najveća plata što sam uhvatio u zadnje vrijeme je 1800, imaju je konobari u Nargila baru Bagdad u Vitezu. Plus bakšiš i prijavljeni su i sve ono što kaže Nečko po zakonuZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 13:34 Tačno mi dođe da zatvorim firmu i zapalim diplomu.
U elektroprivrediZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 13:43Ma gdje u BiH ima dipl. ing. el. sa 6 godina iskustva više od 4000 KM netto da se odmah prijavim i nogama i rukama i zubima da čupam.
Treba naučiti njemački i prihvatiti odgovornost da radiš na mašini vrijednoj nekoliko miliona eura. Ovaj mali je inače sin od jednog od izvršnih direktora sa ŽFBH, provjereno ima jake veze, a sad je direktor ove firme.
zanimljivo...niko da postavi pitanje koliko sati se radi, koliko dana u sedmici, je li prijava na 3.000 ili je 3.000 brutto sto je ustvari cca 1.500 netto, ima li prekovremenog rada i je li placen. samo nek je redovna pa makar i 3 milje bilaZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 13:34 Tačno mi dođe da zatvorim firmu i zapalim diplomu.
I ja baš čitam i kontam o tom entuzijazmu
Jbg sad, pa ne zapošljavaju fudbalere u Španiji gdje je neto duplo manji od bruto.goredole wrote: ↑08/09/2024 22:39zanimljivo...niko da postavi pitanje koliko sati se radi, koliko dana u sedmici, je li prijava na 3.000 ili je 3.000 brutto sto je ustvari cca 1.500 netto, ima li prekovremenog rada i je li placen. samo nek je redovna pa makar i 3 milje bilaZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 13:34 Tačno mi dođe da zatvorim firmu i zapalim diplomu.
![]()
jbg to sto ti u netto racunas topli obrok, regres i prijevoz je do tebe.p206 wrote: ↑08/09/2024 22:54Jbg sad, pa ne zapošljavaju fudbalere u Španiji gdje je neto duplo manji od bruto.goredole wrote: ↑08/09/2024 22:39zanimljivo...niko da postavi pitanje koliko sati se radi, koliko dana u sedmici, je li prijava na 3.000 ili je 3.000 brutto sto je ustvari cca 1.500 netto, ima li prekovremenog rada i je li placen. samo nek je redovna pa makar i 3 milje bilaZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 13:34 Tačno mi dođe da zatvorim firmu i zapalim diplomu.
![]()
a) Udio u doprinosima koji plaća zaposleni:
- FBiH: 17% za penzijsko i invalidsko osiguranje, 12,5% za zdravstveno osiguranje i 1,5% za osiguranje u slučaju nezaposlenosti (ukupno 31% na bruto platu).
- RS: 18,5% za penzijsko i invalidsko osiguranje, 10,2% za zdravstveno osiguranje, 0,6% za osiguranje u slučaju nezaposlenosti i 1,7% za zaštitu djece (ukupno 31% na bruto platu)
- Brčko Distrikt: 17% za penzijsko i invalidsko osiguranje za poslodavce koji primjenjuju FBiH Zakona i 18,5% za penzijsko i invalidsko osiguranje za poslodavce koji primjenjuju RS Zakon, 12% za zdravstveno osiguranje, 1,5% za osiguranje u slučaju nezaposlenosti (ukupno: 32% na bruto platu).
b) Udio u doprinosima koji plaća poslodavac:
- FBiH : 6% za penzijsko i invalidsko osiguranje, 4% za zdravstveno osiguranje i 0,50% za osiguranje u slučaju nezaposlenosti (ukupno 10,50% na bruto platu).
- RS: nema ove vrste doprinosa.
- Brčko Distrikt: 6% za penzijsko i invalidsko osiguranje za poslodavce na koje se primjenjuje FBiH Zakon.
I kad sve to oguli “država” onda skinu i još 10% sa svega toga.p206 wrote: ↑08/09/2024 22:54Jbg sad, pa ne zapošljavaju fudbalere u Španiji gdje je neto duplo manji od bruto.goredole wrote: ↑08/09/2024 22:39zanimljivo...niko da postavi pitanje koliko sati se radi, koliko dana u sedmici, je li prijava na 3.000 ili je 3.000 brutto sto je ustvari cca 1.500 netto, ima li prekovremenog rada i je li placen. samo nek je redovna pa makar i 3 milje bilaZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 13:34 Tačno mi dođe da zatvorim firmu i zapalim diplomu.
![]()
a) Udio u doprinosima koji plaća zaposleni:
- FBiH: 17% za penzijsko i invalidsko osiguranje, 12,5% za zdravstveno osiguranje i 1,5% za osiguranje u slučaju nezaposlenosti (ukupno 31% na bruto platu).
- RS: 18,5% za penzijsko i invalidsko osiguranje, 10,2% za zdravstveno osiguranje, 0,6% za osiguranje u slučaju nezaposlenosti i 1,7% za zaštitu djece (ukupno 31% na bruto platu)
- Brčko Distrikt: 17% za penzijsko i invalidsko osiguranje za poslodavce koji primjenjuju FBiH Zakona i 18,5% za penzijsko i invalidsko osiguranje za poslodavce koji primjenjuju RS Zakon, 12% za zdravstveno osiguranje, 1,5% za osiguranje u slučaju nezaposlenosti (ukupno: 32% na bruto platu).
b) Udio u doprinosima koji plaća poslodavac:
- FBiH : 6% za penzijsko i invalidsko osiguranje, 4% za zdravstveno osiguranje i 0,50% za osiguranje u slučaju nezaposlenosti (ukupno 10,50% na bruto platu).
- RS: nema ove vrste doprinosa.
- Brčko Distrikt: 6% za penzijsko i invalidsko osiguranje za poslodavce na koje se primjenjuje FBiH Zakon.