Ima smisla, zbog njegove politike i dan danas tom obilaznicom autobusi voze ljude prema Njemačkoj
Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Moderator: anex
- JohnnyS
#30726 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#30727 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Bit ce sad kad nas krenu slikat i uzimat nam otiske ko zadnjem olosuJohnnyS wrote: ↑05/09/2024 12:14Džaba ti pun kapacitet s naše strane kad nisam niti jednom vidio da s hrvatske strane budu aktivne više od dvije kućice za automobile.megaribi1 wrote: ↑05/09/2024 12:11 Nakon otvaranja ovog mosta, taj put je najbrža (ne i najjeftinija) opcija za one koji putuju na more između Ploča i Zadra. Doljani/Metković ostaju najbrža opcija za Pelješac, Opuzen i Klek. Neum i Slano definitivno preko Stoca, a vjerovatno i Dubrovnik. Cavtat i Crna Gora do Budve preko Tjentišta i Trebinja. Ulcinj, Bar i Albanija sada su povezani najgorim putem preko Šćepan Polja. Za Rijeku, Istru i Trst ići će se preko Gradiške i Zagreba. Senj i Karlobag mislim preko Travnika i Bihača.
Iz ovog slijedi da ubuduće (s obzirom na broj putnika koji idu na spomenuta odredišta) treba staviti Bijaču u sezoni u puni kapacitet (jer će je sada puno više vozača koristiti), proširiti i prijelaz Neum 2, nastaviti gradnju sjevernog dijela autoputa i sagraditi bolji put Brod na Drini-Šćepan Polje.
- ZoomZoomKiwi
#30728 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
_BataZiv_0809 wrote: ↑05/09/2024 12:35Bit ce sad kad nas krenu slikat i uzimat nam otiske ko zadnjem olosuJohnnyS wrote: ↑05/09/2024 12:14Džaba ti pun kapacitet s naše strane kad nisam niti jednom vidio da s hrvatske strane budu aktivne više od dvije kućice za automobile.megaribi1 wrote: ↑05/09/2024 12:11 Nakon otvaranja ovog mosta, taj put je najbrža (ne i najjeftinija) opcija za one koji putuju na more između Ploča i Zadra. Doljani/Metković ostaju najbrža opcija za Pelješac, Opuzen i Klek. Neum i Slano definitivno preko Stoca, a vjerovatno i Dubrovnik. Cavtat i Crna Gora do Budve preko Tjentišta i Trebinja. Ulcinj, Bar i Albanija sada su povezani najgorim putem preko Šćepan Polja. Za Rijeku, Istru i Trst ići će se preko Gradiške i Zagreba. Senj i Karlobag mislim preko Travnika i Bihača.
Iz ovog slijedi da ubuduće (s obzirom na broj putnika koji idu na spomenuta odredišta) treba staviti Bijaču u sezoni u puni kapacitet (jer će je sada puno više vozača koristiti), proširiti i prijelaz Neum 2, nastaviti gradnju sjevernog dijela autoputa i sagraditi bolji put Brod na Drini-Šćepan Polje.
Volimo bit ološ to ti je
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#30729 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Eh i gradjani Novog Zelanda ce morat to isto
- ZoomZoomKiwi
#30730 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Da, nema veze, planiram prvo malo druge kontinente da obiđem, EU sam prošao uzduž i poprijeko, svim mogućim prijevoznim sredstvima
-
RJ57
#30731 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
nek samo crveno završe biće puna kapasumirprimus wrote: ↑05/09/2024 12:04 da hoce u dogledno vrijeme zavrsit to crveno i zuto obojeno i puna kapa
-
RJ57
#30732 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
za samoubice .. ja tuda idem još samo ako me puškom natjeraju. zadnji put sam čak naletio iza jedne krivine na mjesto gdje je pola trake falilo...rupa i to je to, nikome nije palo na pamet ni da označi mjesto a kamoli nešto više. sreća pa nije bila noćmegaribi1 wrote: ↑05/09/2024 12:11 Nakon otvaranja ovog mosta, taj put je najbrža (ne i najjeftinija) opcija za one koji putuju na more između Ploča i Zadra. Doljani/Metković ostaju najbrža opcija za Pelješac, Opuzen i Klek. Neum i Slano definitivno preko Stoca, a vjerovatno i Dubrovnik. Cavtat i Crna Gora do Budve preko Tjentišta i Trebinja. Ulcinj, Bar i Albanija sada su povezani najgorim putem preko Šćepan Polja. Za Rijeku, Istru i Trst ići će se preko Gradiške i Zagreba. Senj i Karlobag mislim preko Travnika i Bihača.
Last edited by RJ57 on 05/09/2024 12:48, edited 1 time in total.
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
#30733 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Jel ima vec selfija sa mosta
?
-
Dzontra_Volta
#30734 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Kapacitet na graničnim prelazima se teško može povećati, s obzirom na kočenje iz manjeg entiteta u vezi zapošljavanja u graničnoj policiji. Sve ih je manje i uskoro neće imati ko raditi na granici. Oni hoće da entitetske policije kontrolišu granicu.
-
Dzontra_Volta
#30735 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ne znam za tunel, ali je u vrijeme Alijanse za promjene (početak 2000-tih sa Lagumdzijinim SDP-om na čelu) izgrađen most prema Čapljini od federalnih para, kao dio magistralnog puta.
I nazvali su ga po Franji Tuđmanu, iako je finansiran kroz federalnu direkciju za ceste.
I nazvali su ga po Franji Tuđmanu, iako je finansiran kroz federalnu direkciju za ceste.
-
sarajevsko_pivo
#30736 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ova zemlja definitvno nema buducnosti u ovakovom sastavu. Malo grupica uziva a ostatak se jednostavno pati.Dzontra_Volta wrote: ↑05/09/2024 12:47 Kapacitet na graničnim prelazima se teško može povećati, s obzirom na kočenje iz manjeg entiteta u vezi zapošljavanja u graničnoj policiji. Sve ih je manje i uskoro neće imati ko raditi na granici. Oni hoće da entitetske policije kontrolišu granicu.
- drug_profi
#30737 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Inače meni Saša izgleda kao rijedak slučaj nekog ko hoće da radi u korist građana.DaysleepeR wrote: ↑05/09/2024 09:03 Konačno smo i mi u FBiH u skladu sa ostatkom Evrope.
Sramota da je RS ovo uveo od početka a FBiH tek sad.
https://www.linkedin.com/posts/sasa-mag ... er_desktopSasa Magazinovic 2nd
MP at Parliament of Bosnia and Herzegovina
23m
Od poslaničkog pitanja/inicijative do rješenja “problema”:
JEFTINIJA CESTARINA ZA MOTOCIKLE
1. Ljudi su mi ukazali na nelogičnost da se za motocikle u FBiH plaća jednaka cijena cestarine kao za automobile, uz komentar da smo po tome jedinstveni u regiji, ali i Evropi.
2. Obratio sam se JP Autoceste FBiH (JP Autoputevi RS su od ranije odredili nižu cijenu za motocikle).
3. Obratio sam se ministrici prometa i komunikacija FBiH Andrijani Katić.
4. Dobio odgovore: Ministrica je upit ocijenila opravdanim i naložila JP Autoceste FBiH da isti razmotre i dostave zahtjev za izmjenu Pravilnika o sistemu naplate cestarine na autoputevima i Uredbe o naplati naknade za korištenje autoceste.
5. Nakon pristiglog prijedloga ministrica Katić donosi novi Pravilnik koji je objavljen u Službenim novinama.
6. Rezultat: 50% niža cijena cestarine za motocikle od 01.01.2025.
Kao i sve drugo, za neke ljude je ovo važno, drugima ne znači mnogo, ali za mene je uvijek lijep osjećaj kad građanska inicijativa preko izabranog zastupnika bude upućena na odgovarajuću adresu i realizuje se. Zahvaljujem ministrici Katić.
- JohnnyS
#30738 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Radije nek donese zakon da motorist ne smije prestizati kolonu na granici
- ZoomZoomKiwi
#30739 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Da vidim tebe u kožnom odijelu na suncu na 40°C kako se kuhaš u redu iza klimatiziranih automobila.
Svaki put pustim motoriste i svaki put ću ih pustiti.
- So What!
#30740 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Sto se tice naziva na novoj dionici,
• petlja Pocitelj/Bivolje Brdo je preimenovana u petlju Capljina
• petlja Zvirovici je ranije preimenovana u petlju Medjugorje (druga dionica)
• tunel Pocitelj je preimenovan u tunel Hercegovina
• most Pocitelj je preimenovan u most Hercegovina
• tunel/podvoznjak ispod interegionalne petlje Pocitelj (za JJAC) je nazvan tunel Pocitelj
• interegionalna petlja jos uvijek nosi radni naziv Pocitelj
• petlja Pocitelj/Bivolje Brdo je preimenovana u petlju Capljina
• petlja Zvirovici je ranije preimenovana u petlju Medjugorje (druga dionica)
• tunel Pocitelj je preimenovan u tunel Hercegovina
• most Pocitelj je preimenovan u most Hercegovina
• tunel/podvoznjak ispod interegionalne petlje Pocitelj (za JJAC) je nazvan tunel Pocitelj
• interegionalna petlja jos uvijek nosi radni naziv Pocitelj
- DaysleepeR
- JohnnyS
#30742 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Neka kupi automobil.DaysleepeR wrote: ↑05/09/2024 13:53Zakon kaže da smije, a tako nešto samo bezmozgnim debilčinama smeta.
Motorista nema klimu, ne može stajati u koloni izložen suncu, opasno je po život.
Ali treba mućnut praznoglavom tintarom.
Ovaj put ću ti oprostiti uvrede pa ti neću prijaviti upis, pretpostavljam da si često vozio motor bez kacige.
- JohnnyS
#30743 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Kad god mogu zapriječit ću im. Ne mislim dulje stajati na granici zbog njihovog izbora prijevoznog sredstva.ZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 13:51 Da vidim tebe u kožnom odijelu na suncu na 40°C kako se kuhaš u redu iza klimatiziranih automobila.
- ZoomZoomKiwi
#30744 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Bošnjo se odmah uvrijedi kad ga neko prođe u redu, jerbo bošnjo mora bit prvi.
Meni je to presmiješno, stani u red uživaj u klimi i pusti ljude da se ne tope na vrelom asfaltu u full opremi kad već ne moraju.
Izgubit ćeš cijele dvije minute svog života, ali nije tebi do te dvije minute, nego te se uvrijedi znaš, ĐE ĆE KO ISPRED MENE hahahahaha

presmiješno materemi
Meni je to presmiješno, stani u red uživaj u klimi i pusti ljude da se ne tope na vrelom asfaltu u full opremi kad već ne moraju.
Izgubit ćeš cijele dvije minute svog života, ali nije tebi do te dvije minute, nego te se uvrijedi znaš, ĐE ĆE KO ISPRED MENE hahahahaha
presmiješno materemi
- JohnnyS
#30745 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ne želim dulje čekati, ne želim da mi djeca sjede dulje u autu nego što trebaju, jebe mi se za motorista, njihov izbor prijevoznog sredstva, ko ih jebe, na cesti se maknem kad god mogu, na granici nikad.
- ZoomZoomKiwi
#30746 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Ma svakako ne možeš spriječiti da te prođu nema teorije.
Jedino da izazoveš sudar, u kom slučaju si 100% kriv i onda ćeš i ti i djeca da ostanete još par sati na suncu dok traje uviđaj
Pusti i uživaj, a frustracije izazvane sistemom, nejebicom, malom kitom ili praznim novčanikom liječi negdje drugdje
Jedino da izazoveš sudar, u kom slučaju si 100% kriv i onda ćeš i ti i djeca da ostanete još par sati na suncu dok traje uviđaj
Pusti i uživaj, a frustracije izazvane sistemom, nejebicom, malom kitom ili praznim novčanikom liječi negdje drugdje
- Ozimician
#30747 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Mislim da je na +40 ljudski pustiti motoriste da prolaze. Problem je kad se to isto radi i na +20.
Takodje mi je zanimljivo kako to da motoristi npr. u Austriji to ne rade kad je zastoj na cesti?
Ja nisam nikad motorom putovao preko granice jer mi logisticki nema nikakvog smisla. Nisam cak nikad ni na autoput izasao s motorom.
Takodje mi je zanimljivo kako to da motoristi npr. u Austriji to ne rade kad je zastoj na cesti?
Ja nisam nikad motorom putovao preko granice jer mi logisticki nema nikakvog smisla. Nisam cak nikad ni na autoput izasao s motorom.
- ZoomZoomKiwi
#30748 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Pa ti ni nemaš A kategoriju a ni motorOzimician wrote: ↑05/09/2024 14:05 Mislim da je na +40 ljudski pustiti motoriste da prolaze. Problem je kad se to isto radi i na +20.
- Ozimician
#30749 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
A kategoriju imam, motor nemam, imao sam nekad kao mladji 125 ccm.ZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 14:06Pa ti ni nemaš A kategoriju a ni motorOzimician wrote: ↑05/09/2024 14:05 Mislim da je na +40 ljudski pustiti motoriste da prolaze. Problem je kad se to isto radi i na +20.
Ja nisam nikad motorom putovao preko granice jer mi logisticki nema nikakvog smisla. Nisam cak nikad ni na autoput izasao s motorom.![]()
- JohnnyS
#30750 Re: Autoputevi u BiH - Koridor 5C
Dovoljno mi je da jebem motoriste na granici, godi mi nejebici :*ZoomZoomKiwi wrote: ↑05/09/2024 14:05 Ma svakako ne možeš spriječiti da te prođu nema teorije.
Jedino da izazoveš sudar, u kom slučaju si 100% kriv i onda ćeš i ti i djeca da ostanete još par sati na suncu dok traje uviđaj![]()
Pusti i uživaj, a frustracije izazvane sistemom, nejebicom, malom kitom ili praznim novčanikom liječi negdje drugdje![]()