Telemach BH

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
MTV

#23526 Re: Telemach BH

Post by MTV »

Bas si duhovit.

Nijedan RTL a ni Nova nema logo u boji. Titlovi nigdje veze sa onim sto idu na kanalima.
Image
Image
Image
Image

RTL nema logotipe na desnoj strani u HR, iz aviona se vidi da ovo nisu pravi kanali
Image

+ ovdje stari logo nove tv koji se ne koristi u HR haman 5 godina
Image

Nisu registrovani kod AEMa, logotipi nigdje veze, na ta 2 RTLa titlovi razliciti a svi RTLovi na svojim kanalima imaju iste titlove.
Ponovit cu nemaju AEM dozvolu a da TV kuce ilegalno emituju te kanale pogotovo u uredjenoj EU drzavi dobili bi milionske kazne.
https://pmu.e-mediji.hr/Public/PregledS ... ernet.aspx

Sve su to fake kanali a ti ako si uvjeren da su pravi, sta ja da ti radim.
Tiger 033

#23527 Re: Telemach BH

Post by Tiger 033 »

MTV wrote: 04/09/2024 18:06 Sve su to fake kanali a ti ako si uvjeren da su pravi, sta ja da ti radim.
Prejak si. burazeru...predajem se... :run: pozdrav...
dembele

#23528 Re: Telemach BH

Post by dembele »

Telemach wrote: 03/09/2024 11:24
chakany wrote: 03/09/2024 10:10 Mogli su izbaciti i ovaj BHT 1 SD, ionako je isti program kao i na BHT 1 HD. I eto kad se izbacila Una TV i kad bi se izbacio BHT 1 SD, ima prostora :D
Nikad ne znam koliko općenito ima slobodnog prostora za uvođenje novih kanala na digitalnoj.
Ako već ne mogu uvesti regionalne kanale, ima i ovih domaćih koliko hoćete: RTV SLON Tuzla, TV K3, RTV BPK, RTV USK, PRO TV, itd itd...
Iako, nije mi jasno kod Una TV zašto je nisu zamjenili sa Una TV Srbija. Dobro sigurno bi morao i novi ugovor, nije to baš tako jednostavno.
Zdravi @Dupli_skalp @chakany,
Hvala što ste nam se obratili na ovaj način. Kada je u pitanju UNA TV, isti od 01.08. nije dio naše programske sheme, budući da je ova TV kuća prestala sa realizacijom svog programa u BiH. Sa naše strane kontinuirano radimo na unapređenju usluga i programske sheme te smo po posljednjim izmjenama od 01.08. u ponudu uvrstili kanal Sky News na svim platformama. Na ovom kanalu možete pratiti širok spektar tema uključujući politiku, ekonomiju, sport, zabavu, tehnologiju i međunarodne događaje.

Svakako vas podsjećamo da je u našoj ponudi dostupno preko 250 TV kanala različitog žanra i sadržaja. Dodatno korisnicima je na raspolaganju u Video klub, sa preko 25.000 naslova u Premium paketu te mogućnost korištenja opcije TV unazad do 7 dana.
Za dodatna pitanja i informacije u vezi naših usluga i ponude vam uvijek stojimo na raspolaganju.
Joj @Telemach druže pa zar baš nije moglo ništa bolje da se ubaci u programski šemu od Sky News? Za svaki kanal se može dodati neki spektakularni opis i najava ali da je bilo mnogo boljih rješenja i kanala sa kojima bi i korisnici bili zadovoljniji bilo je.

Znam ja da uvijek uslijedi odgovor kako se kontinuirano obogaćuje ponuda, ali ako je gledati trend šta sve ubacujete u ponudu u zadnje vrijeme, onda je bolje da ništa ne dodajete. Stvarno bih volio vidjeti da je neko na ovom pdf u moru prijedloga za nove kanale tražio baš Sky News.

Shvaćam ja da ti i ko god već piše iza @Telemach ne odlučuje kao ni ja šta će se dodati u programsku šemu, već šta pošalju šefovi iz centrale ali ako ništa drugo poštedite nas ove glorifikacije i preuveličavanja u opisu svakog dodanog kanala kao da se radi o Arena Sport kanalima.

Evo ja ne vidjeh da je iko napisao riječ pohvale što ste ubacili Sky News što je prije itekako bilo zastupljeno. kada su neki drugi kanali dodavani u ponudu.
dennxster

#23529 Re: Telemach BH

Post by dennxster »

dembele wrote: 04/09/2024 22:49
Telemach wrote: 03/09/2024 11:24
chakany wrote: 03/09/2024 10:10 Mogli su izbaciti i ovaj BHT 1 SD, ionako je isti program kao i na BHT 1 HD. I eto kad se izbacila Una TV i kad bi se izbacio BHT 1 SD, ima prostora :D
Nikad ne znam koliko općenito ima slobodnog prostora za uvođenje novih kanala na digitalnoj.
Ako već ne mogu uvesti regionalne kanale, ima i ovih domaćih koliko hoćete: RTV SLON Tuzla, TV K3, RTV BPK, RTV USK, PRO TV, itd itd...
Iako, nije mi jasno kod Una TV zašto je nisu zamjenili sa Una TV Srbija. Dobro sigurno bi morao i novi ugovor, nije to baš tako jednostavno.
Zdravi @Dupli_skalp @chakany,
Hvala što ste nam se obratili na ovaj način. Kada je u pitanju UNA TV, isti od 01.08. nije dio naše programske sheme, budući da je ova TV kuća prestala sa realizacijom svog programa u BiH. Sa naše strane kontinuirano radimo na unapređenju usluga i programske sheme te smo po posljednjim izmjenama od 01.08. u ponudu uvrstili kanal Sky News na svim platformama. Na ovom kanalu možete pratiti širok spektar tema uključujući politiku, ekonomiju, sport, zabavu, tehnologiju i međunarodne događaje.

Svakako vas podsjećamo da je u našoj ponudi dostupno preko 250 TV kanala različitog žanra i sadržaja. Dodatno korisnicima je na raspolaganju u Video klub, sa preko 25.000 naslova u Premium paketu te mogućnost korištenja opcije TV unazad do 7 dana.
Za dodatna pitanja i informacije u vezi naših usluga i ponude vam uvijek stojimo na raspolaganju.
Joj @Telemach druže pa zar baš nije moglo ništa bolje da se ubaci u programski šemu od Sky News? Za svaki kanal se može dodati neki spektakularni opis i najava ali da je bilo mnogo boljih rješenja i kanala sa kojima bi i korisnici bili zadovoljniji bilo je.

Znam ja da uvijek uslijedi odgovor kako se kontinuirano obogaćuje ponuda, ali ako je gledati trend šta sve ubacujete u ponudu u zadnje vrijeme, onda je bolje da ništa ne dodajete. Stvarno bih volio vidjeti da je neko na ovom pdf u moru prijedloga za nove kanale tražio baš Sky News.

Shvaćam ja da ti i ko god već piše iza @Telemach ne odlučuje kao ni ja šta će se dodati u programsku šemu, već šta pošalju šefovi iz centrale ali ako ništa drugo poštedite nas ove glorifikacije i preuveličavanja u opisu svakog dodanog kanala kao da se radi o Arena Sport kanalima.

Evo ja ne vidjeh da je iko napisao riječ pohvale što ste ubacili Sky News što je prije itekako bilo zastupljeno. kada su neki drugi kanali dodavani u ponudu.
Slažem se u potpunosti sa ovim postom. Nismo mi toliko "zanimljivo tržište" da bi se napravile neke drastične inovativne promjene u programskoj shemi naše mreže. Činjenica je da je ponuda kanala slaba, da se moraju poštovati autorska prava i sve obaveze kanala čiji se program distribuira, ali stvarno bi trebalo malo više da osluškujete šta korisnici žele, šta su mogućnosti, provesti istraživanja gledanosti, ponude i potražnje.... @Telemach šta pripremate za jesen koja će uskoro ?!
chakany

#23530 Re: Telemach BH

Post by chakany »

Koliko oni uopće imaju slobodnog prostora na digitalni za ubacivanje novih kanala? Treba se i to znati. Mislim da nemaju puno, jer nedavno su objavili kako nemaju mjesta za ubacivanje SK Fight HD kanala na digitali, jer kako kažu nemaju prostora i tehničkih mogućnosti.
MTV

#23531 Re: Telemach BH

Post by MTV »

Nesto mogu ubaciti umjesto Une HD.
chakany

#23532 Re: Telemach BH

Post by chakany »

MTV wrote: 05/09/2024 10:03 Nesto mogu ubaciti umjesto Une HD.
To svakako. I kad bi izbacili BHT SD, eto još malo prostora :mrgreen:
Ma oni se prvenstveno trebaju riješiti analogne kablovske i smanjivati još taj broj kanala na njoj. Onda će i digitalna prodisati.
MTV

#23533 Re: Telemach BH

Post by MTV »

chakany wrote: 05/09/2024 10:48
Ma oni se prvenstveno trebaju riješiti analogne kablovske i smanjivati još taj broj kanala na njoj. Onda će i digitalna prodisati.
S obzirom da su izbacili CAM module rekao bih da se okrecu EONu a tamo su neograniceni. Problem je sto nije ostalo puno kanala koje mogu ubaciti.
U predhodnim postovima sam napisao sta bi mogli a imaju ostale njihove kompanije SBB/telemachhr/si
dennxster

#23534 Re: Telemach BH

Post by dennxster »

MTV wrote: 05/09/2024 11:08
chakany wrote: 05/09/2024 10:48
S obzirom da su izbacili CAM module rekao bih da se okrecu EONu a tamo su neograniceni. Problem je sto nije ostalo puno kanala koje mogu ubaciti.
U predhodnim postovima sam napisao sta bi mogli a imaju ostale njihove kompanije SBB/telemachhr/si
Previše je kanala koji nemaju svrhu, mislim da bi Telemach trebao napraviti stvarno detaljnu analizu gledanosti kanala, potrebe za istim, uporediti sestrinske firme i njihove liste, dopuniti, brisati, naravno uz ušeće svih nas pretplatnika.
Evo recimo i SBB i Telemach HR imaju crnogorske TV E i Gradska Tv,
Obje imaju Pink (osnovni, iako ne gledam, ali eto ima) .
Mislim može se update izvršiti, ali oni nama na kapaljku to daju :-)
sarajevosa

#23535 Re: Telemach BH

Post by sarajevosa »

Zašto se nekad desi da internet uspori skroz ili da ga nema, ti odeš na router 192.168.0.1 kad ni njemu ne možeš da pristupiš ili je vrlo sporo, a kad restartuješ router onda opet radi i internet i pristup routeru?
dembele

#23536 Re: Telemach BH

Post by dembele »

Lijepo bi bilo da se nekada korisnicima ponudi anketa u kojoj mogu izabrati 5 od ponuđenih 10 kanala koji se mogu dodati u programsku ponudu. Bio bi to vid fine interakcije i saradnje sa korisnicima gdje bi oni sami mogli biti dobrim dijelom uključeni u izgled ukupne programske ponude. Šta većina izabere, ubacuj i mirna bosna.

To ponekad uraditi, ne mora biti stalna praksa jer oni prijedlozi na famozni mail za nove kanale, Bog dragi zna gdje to završi i pročita li to iko i pokazaće praksa nemaju nikakvog efekta.

Sjećam se jedne prilike kada je poslano brdo prijedloga za nove kanale i na kraju malo je nedostajalo da dodaju rusku verziju TV 1000, pored činjenice da u ponudi već imamo balkansku verziju tog kanala.

Upload bi također trebao biti znatno veći.
dennxster

#23537 Re: Telemach BH

Post by dennxster »

dembele wrote: 05/09/2024 13:31 Lijepo bi bilo da se nekada korisnicima ponudi anketa u kojoj mogu izabrati 5 od ponuđenih 10 kanala koji se mogu dodati u programsku ponudu. Bio bi to vid fine interakcije i saradnje sa korisnicima gdje bi oni sami mogli biti dobrim dijelom uključeni u izgled ukupne programske ponude. Šta većina izabere, ubacuj i mirna bosna.

To ponekad uraditi, ne mora biti stalna praksa jer oni prijedlozi na famozni mail za nove kanale, Bog dragi zna gdje to završi i pročita li to iko i pokazaće praksa nemaju nikakvog efekta.

Sjećam se jedne prilike kada je poslano brdo prijedloga za nove kanale i na kraju malo je nedostajalo da dodaju rusku verziju TV 1000, pored činjenice da u ponudi već imamo balkansku verziju tog kanala.

Sve potpisujem :-D @Telemach može li neka anketa u dogledno vrijeme ?!
chakany

#23538 Re: Telemach BH

Post by chakany »

EON slavi 7. rođendan.
5. septembra 2017. godine pokrenut EON prvo kao web stranica, a kasnije su krenuli sa EON BOX-ovima, mobilnim i Smart aplikacijama.
Živio nam naš EON.

Onaj osjećaj kad preskočim reklame kod sadržaja unazad je neprocijenjiv :mrgreen:
MTV

#23539 Re: Telemach BH

Post by MTV »

chakany wrote: 05/09/2024 18:04 Onaj osjećaj kad preskočim reklame kod sadržaja unazad je neprocijenjiv :mrgreen:
Definitivno :D
chakany

#23540 Re: Telemach BH

Post by chakany »

Još sam ja prije par godina kupio Bluetooth miš samo zbog preskakanja reklama.
Joj zavalim se u fotelju, uzmem miš u ruke, samo klik, klik i klik :lol:
Lijenost je gadna :lol:
Spojim laptop preko HDMI kabla na TV i ošini po prašini Mujo :lol:
Telemach

#23541 Re: Telemach BH

Post by Telemach »

dennxster wrote: 05/09/2024 15:26
dembele wrote: 05/09/2024 13:31 Lijepo bi bilo da se nekada korisnicima ponudi anketa u kojoj mogu izabrati 5 od ponuđenih 10 kanala koji se mogu dodati u programsku ponudu. Bio bi to vid fine interakcije i saradnje sa korisnicima gdje bi oni sami mogli biti dobrim dijelom uključeni u izgled ukupne programske ponude. Šta većina izabere, ubacuj i mirna bosna.

Zdravo @chakany, @dembele, @dennxster, @MTV,
Veliko hvala na iskazanim prijedlozima i sugestijama. Iste smo evidentirali i proslijediti relavantnom odjelu. Prijedlozi koje korisnici dostavljaju putem e-maila se također bilježe. Cijeneći ograničenost raspoživih kapaciteta naših platformi, import novih kanala nije tehnički moguće realizirati. Ukoliko na osnovu procjena uz dodatna ulaganja u proširivanje kapaciteta te iskazani interes korisnika za određene kanale u narednom periodu bude eventualnih izmjena o navedenom ćemo vas blagovremeno informisati.
Podsjećamo vas da kontinuirano radimo na unapređenju naše ponude, kako bismo je učinili što kvalitetnijom te aktivno sprovodimo i besplatnu digitalizaciju za preostali broj korisnika koji koriste samo usluge analogne televizije.
Za dodatna pitanja i informacije vam svakako uvijek stojimo na raspolaganju.
DaysleepeR

#23542 Re: Telemach BH

Post by DaysleepeR »

Obzirom na popularnost UFC-a i generalno MMA sporta, SK Fight plače za HD signalom...
dennxster

#23543 Re: Telemach BH

Post by dennxster »

Telemach wrote: 06/09/2024 12:41
dennxster wrote: 05/09/2024 15:26

Zdravo @chakany, @dembele, @dennxster, @MTV,
Veliko hvala na iskazanim prijedlozima i sugestijama. Iste smo evidentirali i proslijediti relavantnom odjelu. Prijedlozi koje korisnici dostavljaju putem e-maila se također bilježe. Cijeneći ograničenost raspoživih kapaciteta naših platformi, import novih kanala nije tehnički moguće realizirati. Ukoliko na osnovu procjena uz dodatna ulaganja u proširivanje kapaciteta te iskazani interes korisnika za određene kanale u narednom periodu bude eventualnih izmjena o navedenom ćemo vas blagovremeno informisati.
Podsjećamo vas da kontinuirano radimo na unapređenju naše ponude, kako bismo je učinili što kvalitetnijom te aktivno sprovodimo i besplatnu digitalizaciju za preostali broj korisnika koji koriste samo usluge analogne televizije.
Za dodatna pitanja i informacije vam svakako uvijek stojimo na raspolaganju.
@Telemach Mislim da su korisnici iskazali interes za neke nove usluge, kanale. Najtransparentiji način je da se napravi analiza i anketa sa korisnicima mreže, kako bi se dobili jasni pokazatelji šta je gledano, šta nije i slično.
Meni je iskreno dovoljan interenet i super sam zadovoljan ( ne bih vas mijenjao nikada :) ) ali redovno gledam i televiziju.
Još jedan prijedlog je da se ubace Hayatovi novi kanali , posebnice Hayat Love Box, odličan tematski muzički kanal ...mislim da za taj upgrade ima odmah mjesta na mreži :D
Lp
Bosnjo84

#23544 Re: Telemach BH

Post by Bosnjo84 »

Tiger 033 wrote: 04/09/2024 17:34
MTV wrote: 04/09/2024 09:44 90% njih ne postoji

Doma, Nova Cinema, Nova Family ne mogu radi autorskih prava na serije i filmove zato mi u BiH imamo Nova Max i Nova Series.

RTL Plus neke 2016-2017 postao RTL Living

HRT docu, Nova cinema 4K, Nova premium,Nova-dokumentary fake IPTV kanali (neko s kucnog PCa ih emituje, piraterija zesca) nijedan nije od Nove HR ili HRTa. Nemaju AEM dozvolu a da TV kuce ilegalno emituju te kanale pogotovo u uredjenoj EU drzavi dobili bi milionske kazne.
Inače sve ove fake kanale emituje moj komšija iz stana sprat ispod mene

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Direktan link
https://postimg.cc/gallery/D1xqTpJ
Zaboravio si i novu croacia world koja ide čak i u Australiju.
House

#23545 Re: Telemach BH

Post by House »

DaysleepeR wrote: 06/09/2024 12:46 Obzirom na popularnost UFC-a i generalno MMA sporta, SK Fight plače za HD signalom...
+1

SK Golf u HD-u jbt.
diablobih

#23546 Re: Telemach BH

Post by diablobih »

Oj ja, bolja slika na streamu nego na sk fight, stvarno sramota.
Hercegoviina

#23547 Re: Telemach BH

Post by Hercegoviina »

koji su kanali proširenom paketu /ovo što košta 7 KM/ na mytelemach stranici?
crnivrag

#23548 Re: Telemach BH

Post by crnivrag »

Hercegoviina wrote: 06/09/2024 23:03 koji su kanali proširenom paketu /ovo što košta 7 KM/ na mytelemach stranici?
Ovi pored kojih piše "Prošireni":
https://telemach.ba/wp-content/uploads/ ... ema-12.pdf
drug_profi

#23549 Re: Telemach BH

Post by drug_profi »

@Telemach , ne radi vam wspay.
Pokušao sam bar 10 puta platiti račun linkom sa svog profila na mojtelemach.ba. Svaki put poruka - neuspješno.
Hercegoviina

#23550 Re: Telemach BH

Post by Hercegoviina »

crnivrag wrote: 06/09/2024 23:35
Hercegoviina wrote: 06/09/2024 23:03 koji su kanali proširenom paketu /ovo što košta 7 KM/ na mytelemach stranici?
Ovi pored kojih piše "Prošireni":
https://telemach.ba/wp-content/uploads/ ... ema-12.pdf
ovi stingray radio kanali su mi zaključani iako tu piše du su u osnovnom paketu
Post Reply