uvijek aktuelna za nas fudbal
Moderators: Charuga, Tomahawk11
Neka Barbe, ali puno eksperimentise. Izvedi najace, izvedi u formaciji koja nam najvise pase, ne mjenjaj prirodne pozicije igracima i ne rotiraj svaku tekmu pola tima i igraces definitivno bolje.hrasno38 wrote: ↑10/09/2024 23:33 Ja sam kad se sjetim koliko su se prizivali neki igraci iz ove reprezentacije a pljuvali oni koji su bili....koliko se prizivio Barbarez iako u zivotu nije vodio utakmicu sa klupe a sad se vec oplelo i po tim igracima i po Barbi.
Ono jeste cinjenica da ovih par tesko da su talenti, da je Bajraktarevic extra talenat i da ga treba baciti odmah u vatru jer nema se sta cekati sa 19 godina, da je Vasilj cas odlican cas katastrofalan, da Edinu jednostavno nema ko dati dobro loptu osim ovog malo amerikanca, da su nam dva standardna igraca otisli iz odbrane a trecem se kako kaze Barba izgleda nije igralo. Mislim da nije trebao Varesanovica slati na tribine jer on moze biti i te kako opasan za gol, Demirovic je poprilicno samoziv igrac i vrlo tesko daje loptu kad dodje do protivnickog sesnaesterca.
Medjutim opet u ove dvije utakmice koje smo igrali objektivno sa jacim reprezentacijama bilo je dobrih rola koje su vrlo jasno pokazale nedostatke sto je dobro. Ovo je nova reprezentacija sa jako piuno mladih igraca i valja to ukomponovati sa samo par treninga.
Igramo u grupi sa zaista prejakim protivnicima i svaka od tih utakmica je odlicno iskustvo a svaki bod je veliki uspjeh. Za sve treba vremena i treba pustiti Barbu sa svojim strucnim stabom da sve to utegne.
Ja se pomirio ima jedno 7-8 godina...
Bod je bod i svakako je bolje nego poraz.betametazon wrote: ↑10/09/2024 23:25 Bod u egal utakmici je ok.
Bod u utakmici protiv njemacke, holandije, francuske, spanije, italije...na strani je ok.
Bod protiv nekog ko je prethodno izgubio glat 5:0 i ko je izgledao kao velesila samo zato sto si ti veletaraba je katastrofa.
Bio bi k'o kuca da ti se podrepila jedna losa utakmica ali opet se uspio spasiti nekako.
Ali bezmalo deset godina unazad nemas igru...i nemas nikakvih naznaka promjena ikakvih. Pa jbt milioniti put slusam kako mi trebamo zrtvovati neko trenutno takmicenje a praviti ekipu za buducnost. Pa citavu jednu generaciju cemo izgubiti "pravljenjem" nekakve buduce reprezentacije.
Lose, nismo taj nivo, sa time se treba pomiriti.