Pozdrav,otacxxl wrote: ↑31/08/2024 16:41 Pozdrav,
U zadnje vrijeme me se opsno svidja XC 60 prve generacije facelift. Ima ih dosta na olx-u. Sta se moze ocekivati od ovakvog auta sa 200k+ na satu.
https://olx.ba/artikal/62473335#
Gledam i ove novije SUV-ove tipa sportaga i tucsona ali su me nekako ko igracke naspram volova.
Malo info sa iskustvene strane ( već 4godine vozim takav).
Semering poluosovine zadnji diff, curenje prednje sajbe kada se pojavi mora na izgradnju-ugradnju, PK remen preventivno na svakom drugom malom servisu, neki regulator na kompresoru klime. To je to od vanrednih stavki.
Redovno održavanje nije skupo, mali servis je oko 260 KM bez filtera nafte, on je sam oko 80 ali se ne mjenja često. Veliki servis je oko 1.300, zavisi koji set uzmeš i koji servis radi (može i jeftinije).
Auto je dobar, tih, udoban, ne tjera te na brze vožnje iako je solidno jak. Više se vozi kao podignuti karavan nego kao suv. Na AP, idealna brzina mu je oko 140, tada ne troši mnogo (oko 9) i nema zvukova vjetra. Na magistralnim cestama može se proći sa 7l, grad izmedju 10 i 13 u zavisnosti od gužve.
Kabina je prostrana, mana je sto je sajba prilično zakosena pa vozač i suvazac vječito sjede u suncu, nazad je bolja priča. Gepek onako, ali nas 4. (dvoje je djece) za sedmodnevno putovanje uspijemo sve spakovati unutra uz malo tetrisa.
Probleme sa aut mjenjačem, egr, dpf, diznama nisam nikad imao, a nadam se i da neću. Do sada je prešao 250.000 i ja ga jos ne planiram mjenjati.
Sretno.