SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

dječak sa šibicama

#84351 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Poznavajuci krajisnike, ja sam bio uvjeren da oni nece dopustiti da im migranti rade probleme, tamo se cakija pistolj ili Zolja povlace za ruznu rijec, medjutim... kad sistem brani ove, onda se ne vrijedi ni suprostavljati mozes samo najebati.

Poljska i slicni su se zastitili, Madjari digli ogradu, sjetimo se histerije o "fasistima i nacistima" jer ljudi brane svoje gradjane. Mi nemamo taj nivo drzavnosti i suverenosti, pa paradira ko hoce kroz drzavu i preko granice.
nivla

#84352 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by nivla »

na deset ubistava koja imamo u 2 mjeseca jedno je vezano za migrante i odmah je stav da ih treba istjerati itd
kao da se medijski zeli stvoriti atmosfera da su opasni iako ih je vecina samo u potrazi za boljim zivotom na zapadu i ovo im je usputna stanica
i madjari i poljaci jesu nacisticki nastrojeni jer im ukrajinski migranti ne smetaju
sumirprimus

#84353 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sumirprimus »

Optimus09 wrote: 02/09/2024 21:31 Drugi svijet,drugi mentalitet,druga kultura :roll:
nasa braca. treba to pomoc u zivotu, napatili se grehota je
dječak sa šibicama

#84354 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Pistolj u dzepu, gudra u veni i prolazna stanica na putu ka boljem zivotu u Europi.

Ima logike. Cim se docepa Minhena, baca pistolj i ide raditi u nekom restoranu.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#84355 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

normalno da ne smetaju radisni ljudi s kojima mozes osnovati poduzece obitelj i brzo ce se integrirati u skolu
i govore gotovo istim jezikom jelte
slavenskim
Laplace

#84356 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

zigson wrote: 03/09/2024 11:07
Laplace wrote: 03/09/2024 10:56
nepass1 wrote: 02/09/2024 19:27 Ne moze se nasa police sporazumiti snjima pa nece da se brukaju
Zašto ne koriste univerzalni jezik?

Image
Ubjedjivac?
Vrlo učinkovit.
vjeshalica

#84357 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

nivla wrote: 03/09/2024 11:37 na deset ubistava koja imamo u 2 mjeseca jedno je vezano za migrante i odmah je stav da ih treba istjerati itd
kao da se medijski zeli stvoriti atmosfera da su opasni iako ih je vecina samo u potrazi za boljim zivotom na zapadu i ovo im je usputna stanica
i madjari i poljaci jesu nacisticki nastrojeni jer im ukrajinski migranti ne smetaju
Nemas pojma da nije samo jedno ubistvo samo jedno krivicno djelo sa kojim se bave. Ima tu jos svega, a ne djeluju da zele bolji zivot osim zapadne socijalne dojke. Prema tome, sto ne znate ne pricajte
Naslovnica

#84358 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

vjeshalica wrote: 03/09/2024 11:45
nivla wrote: 03/09/2024 11:37 na deset ubistava koja imamo u 2 mjeseca jedno je vezano za migrante i odmah je stav da ih treba istjerati itd
Nemas pojma da nije samo jedno ubistvo samo jedno krivicno djelo sa kojim se bave. Ima tu jos svega, a ne djeluju da zele bolji zivot osim zapadne socijalne dojke. Prema tome, sto ne znate ne pricajte
@nivla
Jebote, ja ne mogu da prenesem paštetu u Hrvatsku, ono došlo ko zna odakle, prego 20 granica, ne zna ni on više kako se zove, nadrogirano, alkoholizirano, naoružano, agresivno.
I ja bih u potragu za boljim životom ali mi treba pasoš, radna dozvola, poslodavac, certifikat o poznavanju stranog jezika itd.
Svi koji su bježali iz ratom zahvaćenih područja treba da imaju status izbjeglice, da budu zaštićeni itd.
Zna se tačno kako je naš narod u ratu odlazio u izbjeglištvo i šta i kako se moglo, a šta i kako se nije moglo.
Ovi koji nama dolaze su većinski horde bandita bez identiteta koji koriste debilizam sistema.
Niti jedna iole stručna i kvalifikovana individua neće a ovakav način ići u potragu za boljim životom.
Da je JNA na granici, prvo bi pucali onda bi pitali za ime i prezime.
Bježi ba i vi i jadni migranti.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#84359 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

maxell_sarajevo wrote: 02/09/2024 21:44 Danima onaj migrant stoji na ivicnjaku kod nogometnog saveza, nadrogiran, samo gledam kad će mi pasti pod auto.
Ono je strasno..nekad upravi prugom..dok ga trajvan ne stigne. :-)
vjeshalica

#84360 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Naslovnica wrote: 03/09/2024 11:56
@nivla
Jebote, ja ne mogu da prenesem paštetu u Hrvatsku, ono došlo ko zna odakle, prego 20 granica, ne zna ni on više kako se zove, nadrogirano, alkoholizirano, naoružano, agresivno.
I ja bih u potragu za boljim životom ali mi treba pasoš, radna dozvola, poslodavac, certifikat o poznavanju stranog jezika itd.
Svi koji su bježali iz ratom zahvaćenih područja treba da imaju status izbjeglice, da budu zaštićeni itd.
Zna se tačno kako je naš narod u ratu odlazio u izbjeglištvo i šta i kako se moglo, a šta i kako se nije moglo.
Ovi koji nama dolaze su većinski horde bandita bez identiteta koji koriste debilizam sistema.
Niti jedna iole stručna i kvalifikovana individua neće a ovakav način ići u potragu za boljim životom.
💯 :thumbup:
Dzontra_Volta

#84361 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Dzontra_Volta »

Maloprije idem putem Pale - Sarajevo, negdje kod Kozije ćuprije policija PC sa rotacijama, a malo nakon toga i dvije patrole kantonalne policije sa rotacijama. Posmatraju odozgo sa vijadukta prema dole.
Kod Vijećnice još jedno neoznaceno vozilo sa rotacijama i hitna, idu prema gore.
dječak sa šibicama

#84362 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Dzontra_Volta wrote: 03/09/2024 15:12 Maloprije idem putem Pale - Sarajevo, negdje kod Kozije ćuprije policija PC sa rotacijama, a malo nakon toga i dvije patrole kantonalne policije sa rotacijama. Posmatraju odozgo sa vijadukta prema dole.
Kod Vijećnice još jedno neoznaceno vozilo sa rotacijama i hitna, idu prema gore.

https://www.klix.ba/vijesti/crna-hronik ... /240903097
vjeshalica

#84363 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Pored nasih faca domacih paralelopipeda, sad i ovi
Bullet Tooth Tony

#84364 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Bullet Tooth Tony »

Dariva im je redovno okupljaliste ..

Zauzmu one klupe sto su postavljene uz Miljacku .. droga viski rostilj .. bas kontam gledaj jadnih migranata 3 flase Jacka pred njima
Naslovnica

#84365 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

dječak sa šibicama wrote: 03/09/2024 15:24
Dzontra_Volta wrote: 03/09/2024 15:12 Maloprije idem putem Pale - Sarajevo, negdje kod Kozije ćuprije policija PC sa rotacijama, a malo nakon toga i dvije patrole kantonalne policije sa rotacijama. Posmatraju odozgo sa vijadukta prema dole.

Isto k'o da su sa planete majmuna selene mi.
Naslovnica

#84366 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

Bullet Tooth Tony wrote: 03/09/2024 15:50 Dariva im je redovno okupljaliste ..

Zauzmu one klupe sto su postavljene uz Miljacku .. droga viski rostilj .. bas kontam gledaj jadnih migranata 3 flase Jacka pred njima
Ne znaš koja je to patnja cugati viski bez leda
Chloe
Photo mod

#84367 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chloe »

Naslovnica wrote: 03/09/2024 11:56
@nivla
Mi iz Krajine smo isto kao migranti prelazili granice i dolazili do raznih država sadašnje EU.
Ja sam imala dogovoren prelazak preko tzv SAO Krajine do Karlovca tj. Zagreba gdje su mi stric i tetka rah. živjeli, pa sam trebala za Njemačku, ali sam odustala, nisam željela ići. Neki članovi moje obitelji su otišli, kao i masa drugih koji su imali novac.

U Hr se čekala prilika da se pređe u državu u kojoj su nekog imali, isto ilegalno. Plaćalo se na hiljade KM ti prelasci. Preko tzv SAO Krajine Srbima, a druga mreže su postojale za dalje.
Išlo se i bez dokumenata, u tim prelazcima se gubili dokumenti i svašta je bivalo.
dječak sa šibicama

#84368 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Tacno, u SLO sam ratnih godina druzio sa ljudima koji su ilegalno prebacivali ljude preko granica, iz Hrvatska preko Sutle u SLO a onda preko sume u Austriju.
Za par hiljada dojc maraka, prelazak preko sume i u trenutku kad shvatis da si prosao (mnoge su granicari hvatali pa vracali nazad u SLO) bacas svoj pasos i licnu kartu ako je imas, obicno su se u Klagenfurtu i Liebnitzu neki i u Grazu ako dodju do njega, prijavljivali u prvu policijsku stanicu i idu u azilantski centar. Pola godine godinu zabrana izlaska, a onda lagano u sistem imigracije, dozvole za kretanje, radna dozvola itd.

Upoznao sam dosta krajisnika koji su preko SAO Krajine izlazili, vecinom kanalima kroz autonomiju, neki su isli i sumom pa bio je i slucaj onih nesretnika sto su iz Rijeke krenuli ka Krajini pa pohvatani na slunjskim brdima od strane Marticeve vojske.
Trgovina ljudima je cvjetala, tada kao i sada, i ti azilantski centri bar kako sam ja cuo od ovih poznanika, bili su puni ljudi iz "trecih zemalja". Samo nije taj talas migranata bio tako masovan kao danas, daleko manji brojevi.

Poslije rata su iz B. Krupe i Cazina ljudi svercovani u Malme, sistem je bio u gepeku, ili sakriveni u kamionu, meni poznanici nudili ja odbio rekoh ne pada mi na pamet da se blamiram na granici :D oni sto su otisli, ako su prosli bitno da se docepaju Malmea, dobiju od policije smjestaj u centru azilantskom i kasnije svedske papire.
Nekad u to vrijeme sa kraja devedesetih bio je i kanal za srebrenicane u Francusku, pa su zivjeli u satorima i nekim improvizovanim centrima, cak je i par medija pisalo o tome. Mislim da su kasnije svi prebaceni u "raj za bosance", Saint Louis. Malo mi cudno zasto tako, jer su srebrenicani sa IOM papirima vrlo lako odlazili u Ameriku.

Uvijek se trgovalo ljudima i trgovace se.

Cak su se i papiri za Kanadu rjesavali preko "posrednika", nas covjek koji sredjuje sa Kanadjanima za par hiljada markica da te ne zajebavaju, ne odbiju i slicno, jer su imali neke programe koje moras zadovoljiti uvjetima. Nevjerovatno ali istinito.
narcisaa

#84369 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by narcisaa »

Naslovnica wrote: 03/09/2024 15:52

Poslao ih Torabi, rekao im da je ovdje planeta zelenih kornjaca i energetizirana (posvecena) voda uz pomoc koje prelaze u zemlje gdje teku rijeke meda i mlijeka, na drvecu rastu suskave novcanice, svaki dobije auto koje pozeli i djevicu ociju poput bisera koju covjek nije dodirnuo :D .
last mohicans

#84370 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by last mohicans »

Ovaj slučaj se brzo zaboravio.
https://avaz.ba/vijesti/crna-hronika/60 ... tio-glavom
Chloe
Photo mod

#84371 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chloe »

dječak sa šibicama wrote: 03/09/2024 17:34
Spoiler
Show
Tacno, u SLO sam ratnih godina druzio sa ljudima koji su ilegalno prebacivali ljude preko granica, iz Hrvatska preko Sutle u SLO a onda preko sume u Austriju.
Za par hiljada dojc maraka, prelazak preko sume i u trenutku kad shvatis da si prosao (mnoge su granicari hvatali pa vracali nazad u SLO) bacas svoj pasos i licnu kartu ako je imas, obicno su se u Klagenfurtu i Liebnitzu neki i u Grazu ako dodju do njega, prijavljivali u prvu policijsku stanicu i idu u azilantski centar. Pola godine godinu zabrana izlaska, a onda lagano u sistem imigracije, dozvole za kretanje, radna dozvola itd.

Upoznao sam dosta krajisnika koji su preko SAO Krajine izlazili, vecinom kanalima kroz autonomiju, neki su isli i sumom pa bio je i slucaj onih nesretnika sto su iz Rijeke krenuli ka Krajini pa pohvatani na slunjskim brdima od strane Marticeve vojske.
Trgovina ljudima je cvjetala, tada kao i sada, i ti azilantski centri bar kako sam ja cuo od ovih poznanika, bili su puni ljudi iz "trecih zemalja". Samo nije taj talas migranata bio tako masovan kao danas, daleko manji brojevi.

Poslije rata su iz B. Krupe i Cazina ljudi svercovani u Malme, sistem je bio u gepeku, ili sakriveni u kamionu, meni poznanici nudili ja odbio rekoh ne pada mi na pamet da se blamiram na granici :D oni sto su otisli, ako su prosli bitno da se docepaju Malmea, dobiju od policije smjestaj u centru azilantskom i kasnije svedske papire.
Nekad u to vrijeme sa kraja devedesetih bio je i kanal za srebrenicane u Francusku, pa su zivjeli u satorima i nekim improvizovanim centrima, cak je i par medija pisalo o tome. Mislim da su kasnije svi prebaceni u "raj za bosance", Saint Louis. Malo mi cudno zasto tako, jer su srebrenicani sa IOM papirima vrlo lako odlazili u Ameriku.

Uvijek se trgovalo ljudima i trgovace se.

Cak su se i papiri za Kanadu rjesavali preko "posrednika", nas covjek koji sredjuje sa Kanadjanima za par hiljada markica da te ne zajebavaju, ne odbiju i slicno, jer su imali neke programe koje moras zadovoljiti uvjetima. Nevjerovatno ali istinito.

Da.

Drugi su one prve masovne kolone koje su neke države primale u određenom broju u kolektivne smještaje.
Poslije se moglo legalno samo ako neko može garantirati za tebe i ispunjavati određene uslove.

U tim kolektivnim smještajima je bilo isto svega, i tuča, i krađa, i policija dežurala .... Bilo je situacija gdje su Nijemci selili iz tih kvartova zbog izbjeglica sa Balkana.

Ništa Balkanci nisu bili bolji od migranata, osim što su bili u uređenijim državama.
Trappist

#84372 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Trappist »

dječak sa šibicama wrote: 03/09/2024 11:29 Poznavajuci krajisnike, ja sam bio uvjeren da oni nece dopustiti da im migranti rade probleme, tamo se cakija pistolj ili Zolja povlace za ruznu rijec, medjutim... kad sistem brani ove, onda se ne vrijedi ni suprostavljati mozes samo najebati.

Poljska i slicni su se zastitili, Madjari digli ogradu, sjetimo se histerije o "fasistima i nacistima" jer ljudi brane svoje gradjane. Mi nemamo taj nivo drzavnosti i suverenosti, pa paradira ko hoce kroz drzavu i preko granice.
E moj ti, sta su ti krajisnici para namlatili na ovim migrantima...
tramvajtrojka

#84373 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tramvajtrojka »

Naslovnica wrote: 03/09/2024 15:52

Njemacka place za ovakvim buducim naucnicima :mrgreen: :lol:
Rothmans

#84374 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Rothmans »

A trebamo im se naguzit svi pa da ne ispadnemo nacisticki nastrojeni ? Nek su im se najebali matere odmah na startu pa tamo i ne pomisljaju pomolit lopovske njuske, a tolerantnoj Evropi vec izlazi na nos koketiranje s ovom gubarijom.
sumirprimus

#84375 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by sumirprimus »

Rothmans wrote: 03/09/2024 18:15
A trebamo im se naguzit svi pa da ne ispadnemo nacisticki nastrojeni ? Nek su im se najebali matere odmah na startu pa tamo i ne pomisljaju pomolit lopovske njuske, a tolerantnoj Evropi vec izlazi na nos koketiranje s ovom gubarijom.
Zanimljivo razmisljanje, da je druga tema u pitamju bio bi trajni ban
Post Reply