SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

maxell_sarajevo

#84326 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by maxell_sarajevo »

Danima onaj migrant stoji na ivicnjaku kod nogometnog saveza, nadrogiran, samo gledam kad će mi pasti pod auto.
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#84327 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by _BataZiv_0809 »

dječak sa šibicama wrote: 02/09/2024 21:37 Mnogi od njih dolaze iz kultura gdje je sve totalno drugacije, recimo ja znam za primjer naseg covjeka koji je radio dole u Congu, pomocna radna snaga lokalni crnci i ovaj nas debil je jednog crnca kinjio, gnjavio, crnac ode na seosko vijece svog plemena iznese problem i vijece staraca donese presudu da neko mora otici sa kopljem i proburaziti ovu nasu budalu.
Pa isli ovi iz firme da pregovaraju sa vijecem staraca da se ovaj izvini, nadonkadi neku stetu crncu, crnac se osjecao povrijedjenim i cast je trebala biti odbranjena kopljem :D

Sad zamisljam kakve obicaje imaju ovi iz Afganistana, Bangladesa... bio je onaj film francuski o gradjanskom ratu u Alziru pa seoski ucitelj glumi ga Vigo Mortensen, dobije od lokalnih bijelih policajaca nekog alzirca na cuvanje i da ga vodi na streljanje u neki grad. Alzirac je navodno ubio nekoga, a zapravo je neko njegov da li brat, nesto uradio pa se osveta ima izvrsiti na njemu jer je najstariji i lovi ga cijelo selo a on se samo branio. Tako nesto, kao krvna osveta kod crnogoraca.

Primitivna su to drustva.
Ovaj?
https://m.imdb.com/title/tt2936180/?ref_=ext_shr_lnk
mali_balon

#84328 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by mali_balon »

Sexy turisti
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#84329 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Truba »

maxell_sarajevo wrote: 02/09/2024 21:44 Danima onaj migrant stoji na ivicnjaku kod nogometnog saveza, nadrogiran, samo gledam kad će mi pasti pod auto.
Svako jutro ga vidim dok prolazim bajkom
Gleda u oci bulji
BadBoy

#84330 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by BadBoy »

mk ultra wrote: 02/09/2024 21:24
Ludzak wrote: 02/09/2024 21:17 zato što nemamo državu.
To je jedino tocno
Odnosno imamo je po mjeri stranaca
Netočno. Ovo je država po mjeri ovih plemena koji se nazivaju narodom. Stranci su nas pokušali dovesti u red ali ne ide.
dječak sa šibicama

#84331 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

_BataZiv_0809 wrote: 02/09/2024 21:47
Sad zamisljam kakve obicaje imaju ovi iz Afganistana, Bangladesa... bio je onaj film francuski o gradjanskom ratu u Alziru pa seoski ucitelj glumi ga Vigo Mortensen, dobije od lokalnih bijelih policajaca nekog alzirca na cuvanje i da ga vodi na streljanje u neki grad. Alzirac je navodno ubio nekoga, a zapravo je neko njegov da li brat, nesto uradio pa se osveta ima izvrsiti na njemu jer je najstariji i lovi ga cijelo selo a on se samo branio. Tako nesto, kao krvna osveta kod crnogoraca.

Primitivna su to drustva.
Ovaj?
https://m.imdb.com/title/tt2936180/?ref_=ext_shr_lnk
[/quote]

:thumbup:
Scheduler

#84332 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Scheduler »

Walking dead su postali
Naslovnica

#84333 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Naslovnica »

maxell_sarajevo wrote: 02/09/2024 21:44 Danima onaj migrant stoji na ivicnjaku kod nogometnog saveza, nadrogiran, samo gledam kad će mi pasti pod auto.
I ti bi isto izgledao da danima stojiš pored onakve Miljacke
:gunjastajl:
laik1981

#84334 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

Salu na stranu, oni su ozbiljna sigurnosna prijetnja. Ne mislim tu na neku visoku sigurnost, vec na obicni svakodnevni zivot. Nadrogirani fanaticni divljaci koji vec duze vrijeme prezivljavaju u teskim uslovima. Dobar ih dio nema sta izgubiti. Zatvor im dodje kao neko all inclusive odmaraliste. Policija nema nikakvog rjesenja. Nece ove sa raskrsnica da sklone, a da se bave ozbiljnijim zajebancijama.
Haris.ba

#84335 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

Jucer kad su hapsili one kod rtv doma, ide rotacija kod stadiona Otoka. Reko, sta im je. Kad, nadjose migranta u kanalu odvodnom pored uz sami zid stadiona. Odmah je to uz cestu. Nadrogiran ili pijan lezi ko u tabutu. Mogu misliti da je zabauljao iz tog kanala na cestu, a auto prolazi. Postanes ubica u sekundi.
tramvajtrojka

#84336 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by tramvajtrojka »

laik1981 wrote: 03/09/2024 08:32 Salu na stranu, oni su ozbiljna sigurnosna prijetnja. Ne mislim tu na neku visoku sigurnost, vec na obicni svakodnevni zivot. Nadrogirani fanaticni divljaci koji vec duze vrijeme prezivljavaju u teskim uslovima. Dobar ih dio nema sta izgubiti. Zatvor im dodje kao neko all inclusive odmaraliste. Policija nema nikakvog rjesenja. Nece ove sa raskrsnica da sklone, a da se bave ozbiljnijim zajebancijama.
veliki broj problema predstavljaju veliki broj NVO udruzenja koje kupe kajmak od stranaca i sami stranci da se oni ne diraju, pa dignu kuku i motiku kad policija ih krene malo pretresati po blazuju, slusao sam jarana iz policije koji je isao u te pretrese dole kaže dodju mi stranci ublehe kazu budite fini u pretresu vidite kakvu mi inkluziju imamo ovdje, i poslije kad im pokazu hladnog oružja da moze biti isfasiran na hiljadu nacina :-)

Isti slucaj je i sa turcima koji dolaze preko aerodroma ogromna kolicina mrake se svaki dan vrati nazad, tako da bukvalno dodjemo kao prvi evropski stit od najezde svakakvih mracnjaka,
Haris.ba

#84337 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

tramvajtrojka wrote: 03/09/2024 08:39 veliki broj problema predstavljaju veliki broj NVO udruzenja koje kupe kajmak od stranaca i sami stranci da se oni ne diraju, pa dignu kuku i motiku kad policija ih krene malo pretresati po blazuju, slusao sam jarana iz policije koji je isao u te pretrese dole kaže dodju mi stranci ublehe kazu budite fini u pretresu vidite kakvu mi inkluziju imamo ovdje, i poslije kad im pokazu hladnog oružja da moze biti isfasiran na hiljadu nacina
Ne kontam fakat. Sta mogu te nvo? Medijski te isfasirati? Ja, i?

Kako Poljskoj ne mogu nista? Poenta je da se ne zeli raditi. Plata ide, laganini....
vjeshalica

#84338 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Haris.ba wrote: 03/09/2024 09:10
tramvajtrojka wrote: 03/09/2024 08:39 veliki broj problema predstavljaju veliki broj NVO udruzenja koje kupe kajmak od stranaca i sami stranci da se oni ne diraju, pa dignu kuku i motiku kad policija ih krene malo pretresati po blazuju, slusao sam jarana iz policije koji je isao u te pretrese dole kaže dodju mi stranci ublehe kazu budite fini u pretresu vidite kakvu mi inkluziju imamo ovdje, i poslije kad im pokazu hladnog oružja da moze biti isfasiran na hiljadu nacina
Ne kontam fakat. Sta mogu te nvo? Medijski te isfasirati? Ja, i?

Kako Poljskoj ne mogu nista? Poenta je da se ne zeli raditi. Plata ide, laganini....
Predstavi migranta kao jadnu siroktinju kojem je 50 clanova familije poginulo negdje u Pakistanu(lafo lafone) pokazuju slike navodne djece koju su ostavili ili su pomrla=> skupe simpatije od budalastog naseg naroda merhametlijskog=>narod jedva doceka da pljuje i trazi razloge i u drugim stvarima da dodatno sere ne sagledavajuci slucaj sa svih strana=> medijski linc pljuvanje uznemiravanje,prijetnje od poznatog i nepoznatog jer tlacis siroktilju a ne lopove.
Eto zasto.

Meni su licno pricali ljudi koji rade sa migrantima kako oni izdogovaraju posao putovanja, i preuzimaju ih razni likovi koji ih prevoze po drzavama, i kad hoce da dodju povuku sa sobom kao "svoje dijete,majku,oca itd" a ustvari oni nisu nikakav rod, i tako se kao vode skupa da bi mogli u tranzitnoj ruti da putuju i placaju. Pa ko prezivi. Pola tih sa djecom,mozda i vise, nisu djeca. Svercaju i prodaju djecu,zene za roblje....i jako su dobro organizovani jer se konekcije dobro poznaju i vrlo su sposobni prezivljavati ekstremne uslove.
laik1981

#84339 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laik1981 »

Ma to su samo opravdanja za nerad. Kakve nvo i gluposti. Policija je generalno jedna obicna skupina neradnika koja samo gleda da im smjena prodje sa sto manje obavljenog posla. Znao sam ih gledati po sat zastekane kako sjede u autima i drkaju mobitele dok cekaju da smjena zavrsi.Ne do bog moze im sta izletiti, pa da zaglave sa papirologijom. Bolje se zastekati i cekati da zavrsi.
Haris.ba

#84340 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

vjeshalica wrote: 03/09/2024 09:16 Predstavi migranta kao jadnu siroktinju kojem je 50 clanova familije poginulo negdje u Pakistanu(lafo lafone) pokazuju slike navodne djece koju su ostavili ili su pomrla=> skupe simpatije od budalastog naseg naroda merhametlijskog=>narod jedva doceka da pljuje i trazi razloge i u drugim stvarima da dodatno sere ne sagledavajuci slucaj sa svih strana=> medijski linc pljuvanje uznemiravanje,prijetnje od poznatog i nepoznatog jer tlacis siroktilju a ne lopove.
Eto zasto.
Ja ti kazem da to medijski je totalno nebitno. Kada postoji volja da se rijesi problem. A, ta politicka volja ne postoji. Da stane iza policije i kaze - pratimo vas finansijski i institucionalno.
vjeshalica

#84341 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Haris.ba wrote: 03/09/2024 09:19
vjeshalica wrote: 03/09/2024 09:16 Predstavi migranta kao jadnu siroktinju kojem je 50 clanova familije poginulo negdje u Pakistanu(lafo lafone) pokazuju slike navodne djece koju su ostavili ili su pomrla=> skupe simpatije od budalastog naseg naroda merhametlijskog=>narod jedva doceka da pljuje i trazi razloge i u drugim stvarima da dodatno sere ne sagledavajuci slucaj sa svih strana=> medijski linc pljuvanje uznemiravanje,prijetnje od poznatog i nepoznatog jer tlacis siroktilju a ne lopove.
Eto zasto.
Ja ti kazem da to medijski je totalno nebitno. Kada postoji volja da se rijesi problem. A, ta politicka volja ne postoji. Da stane iza policije i kaze - pratimo vas finansijski i institucionalno.
Kako kome...medijski je bitno jer dohvaca obicnog gradjanina. To se nas sviju tice ,sta mislis koliko je nebitno medijski nekom Krajisniku kojem su migre kucu zapalile, a mediji sute o tome? Itekako je bitno da se zna sta se desava.
dječak sa šibicama

#84342 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Mozda samo imaju upute "odozgo" da ne diraju migrante.

Njih je neko, podsjetimo se, i doveo u europu. Sigurno ne NVO na svoju ruku, neko je cijelu operaciju i platio.
Haris.ba

#84343 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

vjeshalica wrote: 03/09/2024 10:06 Kako kome...medijski je bitno jer dohvaca obicnog gradjanina. To se nas sviju tice ,sta mislis koliko je nebitno medijski nekom Krajisniku kojem su migre kucu zapalile, a mediji sute o tome? Itekako je bitno da se zna sta se desava.
Ja pricao o medijskoj satanizaciji policije i politicara koji bi odlucili da rade svoj posao.

Manje vise se zna sta se dogadja. Ne mogu se sakriti ekcesi kada se dese. Stvar je sto postoji kapak da se o tome raspravlja na nacin da se radi od institucija da rade svoj posao.
vjeshalica

#84344 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Haris.ba wrote: 03/09/2024 10:09
vjeshalica wrote: 03/09/2024 10:06 Kako kome...medijski je bitno jer dohvaca obicnog gradjanina. To se nas sviju tice ,sta mislis koliko je nebitno medijski nekom Krajisniku kojem su migre kucu zapalile, a mediji sute o tome? Itekako je bitno da se zna sta se desava.
Ja pricao o medijskoj satanizaciji policije i politicara koji bi odlucili da rade svoj posao.

Manje vise se zna sta se dogadja. Ne mogu se sakriti ekcesi kada se dese. Stvar je sto postoji kapak da se o tome raspravlja na nacin da se radi od institucija da rade svoj posao.
Ok,nismo se razumjeli. Ako neko nesto poduzme imas nazalost veliki procenat gradjana koji ce pljuvati? Njih ne bole tudji problemi.
Haris.ba

#84345 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

vjeshalica wrote: 03/09/2024 10:10 Ok,nismo se razumjeli. Ako neko nesto poduzme imas nazalost veliki procenat gradjana koji ce pljuvati? Njih ne bole tudji problemi.
Ti su nebitni. Oni ce pljuvati sta god da uradis ili ne uradis. To su oboljeli kriticari kojima je kritika ovisnost.

Rezultat je bitan.

P.S.
Bila je negdje tema o migrantima. Vjerovatno izbrisana.

https://nap.ba/qpost/371651

Hoće li BiH preuzeti brigu o migrantima, strane organizacije uputile pismo Nešiću i drugim institucijama
(Patria) - Vijeće ministara BiH na današnjoj sjednici trebalo bi da razmatra i Prijedlog odluke o osnivanju Radne grupe za pripremu prijedloga plana tranzicije u upravljanju migracijama, privremenim prihvatnim centrima, s međunarodnih organizacija na institucije Bosne i Hercegovine.

U pismu koje je Međunarodna organizacija UNHCR uputila ministru sigurnosti BiH Nenadu Nešiću, skrenuta mu je pažnja na potrebu sveobuhvatnog plana za tranziciju u upravljanju migracijama i azilo
vjeshalica

#84346 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

To je prisila velikih sila da prihvatimo migre odnosno udomimo kao oni sto rade.
Haris.ba

#84347 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

vjeshalica wrote: 03/09/2024 10:20 To je prisila velikih sila da prihvatimo migre odnosno udomimo kao oni sto rade.
I naravno, klapnucemo bez glasa. Ali, zato bih ja insistirao da kamp ide tamo gdje zivi Forto ili Dino.
Laplace

#84348 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

_BataZiv_0809 wrote: 31/08/2024 20:43 Ko pjeva
Kamo sreće da je pjevao ovaj:

Image
Laplace

#84349 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Laplace »

nepass1 wrote: 02/09/2024 19:27 Ne moze se nasa police sporazumiti snjima pa nece da se brukaju
Zašto ne koriste univerzalni jezik?

Image
zigson

#84350 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zigson »

Laplace wrote: 03/09/2024 10:56
nepass1 wrote: 02/09/2024 19:27 Ne moze se nasa police sporazumiti snjima pa nece da se brukaju
Zašto ne koriste univerzalni jezik?

Image
Ubjedjivac?
Post Reply