mislim da si ti malo pobrkalasuspect_zero wrote: ↑31/08/2024 19:55 Samo Arape više ne uzimajte dina vam više, jučer kroz grad sa svih strana arapi i sa muška i ženska dopiru, ko na tevhidu....svi isti majku mu....prođe jedna žena i zapahnu me Joop-ov Le Bain....joj došlo mi da je izgrlim ko najrođeniju
![]()
koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Moderator: anex
- black
#10751 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#10752 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Mislim da Zerača vise misli na oud, jer je vecina parfema koje Arapi koriste sa dominantnim notama ouda i bas su prepoznatljivi.. pa cak i lattafe..
-
suspect_zero
#10753 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Prošla Čaršijom, Ferhadijom, Titovom....do BBI, svi isto mirišu, jako 
Pitala sam u CM-u što više nemaju Guerlain, kaže cura povukli jer nije išlo, rasprodaju nisu mogli praviti samo popust 10-15% otprilike što opet nije bilo dovoljno da prodaju.
Kako skontah CK odobri najveći popust.
A DM je totalno smanjio ponudu parfema, nemaju više ni Givenchy, Dior, Lancome....a imali su po neki komad.
Burberry čini mi se samo jedna vrsta ostala a imali su 3-4 vazda.
Pitala sam u CM-u što više nemaju Guerlain, kaže cura povukli jer nije išlo, rasprodaju nisu mogli praviti samo popust 10-15% otprilike što opet nije bilo dovoljno da prodaju.
A DM je totalno smanjio ponudu parfema, nemaju više ni Givenchy, Dior, Lancome....a imali su po neki komad.
- vjeshalica
#10754 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Zivio Shalimarsuspect_zero wrote: ↑31/08/2024 21:43 Prošla Čaršijom, Ferhadijom, Titovom....do BBI, svi isto mirišu, jako
-
suspect_zero
#10755 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
vjeshalica wrote: ↑31/08/2024 23:51Zivio Shalimarsuspect_zero wrote: ↑31/08/2024 21:43 Prošla Čaršijom, Ferhadijom, Titovom....do BBI, svi isto mirišu, jako
Burberry čini mi se samo jedna vrsta ostala a imali su 3-4 vazda.![]()
Daaaaaa
- Emojti
#10756 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Mnogi nose parfeme sa OUD notom sto uopste za nosit po vrucem danu. Navece moze proci, ali sa manje sprejeva. Oud je vise za jesen, zimu. Imam Ameer Al oudh intense sa tom notom, predobar zaboli me glava instant od njega ali volimsuspect_zero wrote: ↑31/08/2024 21:43 Prošla Čaršijom, Ferhadijom, Titovom....do BBI, svi isto mirišu, jako
Arapski parfemi su trenutno hit u svijetu, prave odlicne klonove dizajnerskih i niche parfema, neki cak traju duze od orginala.
Npr Rasasi Hawas, Lattafa Fakhar Black, Armaf CDN Iconic, Armaf CDN Sillage, Armaf Milestone, Afnan Modest Une, Afnan Turtahi Blue, Armaf Aura Fresh itd.. To su sve "plavi" ljetni parfemi koji uopste nemaju nista u sebi da bi ikako podsjecalo na arapske. Ljudi nose ono sto im se svidja, nebito sto ih svako ima.
Npr u Mostaru stari most i okolica osjetim najvise Dior Sauvage, Creed Aventus (vjerovatno arapski klonovi) i Baccarat rouge 540 (takodjer arapski klonovi). Ove jake oud nose samo arapi, mada i baccarat svaka druga zenska nosi, a i on je po meni jak.
- leki hz
#10757 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ne znam da li svi isti parfem nose zato što im se sviđa, prije bih rekla zato što je hype oko tog parfema. Klonovi Baccarata smoriše, gdje god maknem isti miris. Jednostavno ne mogu da vjerujem da se svima sviđa. Bilo staro, bilo mlado, svi isto mirišu. Još kad osjetim taj miris na ovoj vrelini, hoću da povraćam.Emojti wrote: ↑01/09/2024 09:57Mnogi nose parfeme sa OUD notom sto uopste za nosit po vrucem danu. Navece moze proci, ali sa manje sprejeva. Oud je vise za jesen, zimu. Imam Ameer Al oudh intense sa tom notom, predobar zaboli me glava instant od njega ali volimsuspect_zero wrote: ↑31/08/2024 21:43 Prošla Čaršijom, Ferhadijom, Titovom....do BBI, svi isto mirišu, jako
.
Arapski parfemi su trenutno hit u svijetu, prave odlicne klonove dizajnerskih i niche parfema, neki cak traju duze od orginala.
Npr Rasasi Hawas, Lattafa Fakhar Black, Armaf CDN Iconic, Armaf CDN Sillage, Armaf Milestone, Afnan Modest Une, Afnan Turtahi Blue, Armaf Aura Fresh itd.. To su sve "plavi" ljetni parfemi koji uopste nemaju nista u sebi da bi ikako podsjecalo na arapske. Ljudi nose ono sto im se svidja, nebito sto ih svako ima.
Npr u Mostaru stari most i okolica osjetim najvise Dior Sauvage, Creed Aventus (vjerovatno arapski klonovi) i Baccarat rouge 540 (takodjer arapski klonovi). Ove jake oud nose samo arapi, mada i baccarat svaka druga zenska nosi, a i on je po meni jak.
- dembele
#10758 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
I koji "arap" je onako ponajbolja replika originalnog parfema?
-
Juliuscezar
#10759 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Često se može osjetit i u ljeto da se krositi joop home
-
Adoxxx
#10760 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Mancera Cosmic pepper top parfem ko voli fazon Chanel Allure homme sport extreme.
- Emojti
#10761 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
- Armaf Club De Nuit Milestone. Traje duze nego orginalni, i iskopiran je vrhunski. Creed je razblazio svoje parfeme, cak i Aventus koji je nekad trajao po 7-8 sati, trenutni batchevi traju oko 4-5.
- Rasasi la yuqawam mada mu je cijena dosta skuplja nego milestone, odlican klon
- Rasasi Hawas nije klon, izasao je 2015, a Paco Rabbane Invictus Aqua 2016 izasao. Godinu poslije, pa sad ko je koga iskopirao.
- Al Haramain Amber Oud Tobacco
- Maison Alhambra The Tux
- Swiss arabian shaghaf oud
- Lattafa Fakhar Gold Extrait
- Maison alhambra Afro Leather
- Lattafa Qaa'ed Intense
- Lattafa Ameer Al Oudh Intense
- Maison Alhambra Sceptre Malachite
Itd....
Ima toga i previse i boljih i losijih klonova. Npr svi hvale Afnan 9pm, klon Ultra Male JPG, imam ga, a imam i Ramz Silver od Lattafe. Licno preferiram Ramz Silver jer ima notu kruske za razliku od 9pm i mnogo ljepse mi pase, dugotrajan je i do 2 dana na majici, projekcija isto odlicna.
Milestone n1.
Naravno i moram dodati Lattafa Atlas sa nenormalnom projekcijom i trajanjem, nuklearka.
- dembele
#10762 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ovo je baš široko elaboriranoEmojti wrote: ↑01/09/2024 21:46- Armaf Club De Nuit Milestone. Traje duze nego orginalni, i iskopiran je vrhunski. Creed je razblazio svoje parfeme, cak i Aventus koji je nekad trajao po 7-8 sati, trenutni batchevi traju oko 4-5.
- Rasasi la yuqawam mada mu je cijena dosta skuplja nego milestone, odlican klon
- Rasasi Hawas nije klon, izasao je 2015, a Paco Rabbane Invictus Aqua 2016 izasao. Godinu poslije, pa sad ko je koga iskopirao.
- Al Haramain Amber Oud Tobacco
- Maison Alhambra The Tux
- Swiss arabian shaghaf oud
- Lattafa Fakhar Gold Extrait
- Maison alhambra Afro Leather
- Lattafa Qaa'ed Intense
- Lattafa Ameer Al Oudh Intense
- Maison Alhambra Sceptre Malachite
Itd....
Ima toga i previse i boljih i losijih klonova. Npr svi hvale Afnan 9pm, klon Ultra Male JPG, imam ga, a imam i Ramz Silver od Lattafe. Licno preferiram Ramz Silver jer ima notu kruske za razliku od 9pm i mnogo ljepse mi pase, dugotrajan je i do 2 dana na majici, projekcija isto odlicna.
Milestone n1.
Naravno i moram dodati Lattafa Atlas sa nenormalnom projekcijom i trajanjem, nuklearka.
- konektovan
#10763 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Taj Armaf milestone nikako ne mogu svariti, vise puta testirao, i svaki put fail. Cudan miks nota, nepostojan..jedan od najlosijih armafa.
-
mnjonja
#10764 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Imam zelju za 540tkom ali bih jos ispitala kompatibilnost prije izlijetanja i dizanja kredita
Gdje je najneofirnije otic i naspricat se?
Da mi ga je pronosat bar 2-3 dana da vidim jel to to
Ne daje mi se 50KM za dekant da isprobavam..
Gdje je najneofirnije otic i naspricat se?
Da mi ga je pronosat bar 2-3 dana da vidim jel to to
Ne daje mi se 50KM za dekant da isprobavam..
- konektovan
#10765 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Nema dzabe ni u stare.... 
-
mnjonja
#10766 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ma ima 
Samo treba znat
Samo treba znat
- konektovan
#10767 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Za baccarat tesko... 
- Emojti
#10768 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ne znam gdje si testirao, ja sam u DM vise puta i brutalan je. Mirise na more, lubenicu (iako nije navedeno u notama na fragnatici), ambroxan. Jednostavno vrh, a duzina 1 spreja na ruci se osjeti cijel dan. Svi recenzenti su ga pohvalili cak i bolje od orginala, a kod nas sa ovih prostora "Parfemicar" takodjer. Kod arapa je vecinom moguce dobiti bzvz parfem na prvo testiranje. Zato je preporučljivo da se pri otpakiranju naprska par sprejeva da bi novi zrak usao u bocu. Nakon sedmicu, dvije parfem bude mnogo bolji jer je "sazrio". Cak neki budu i nakon par mjeseci bas drugaciji i bolji nego u startu i pojacava se dugotrajnost. Pa je moguce da si naletio na novu bocu ili ti jednostavno ne lezi taj Creed Milessime Imperial. Takodjer Armaf Club De Nuit Sillage ili Iconic isprobaj. Sillage je Creed Silver Mountain Water i jako dobro odradjen mada nisam imao gdje testirat, a Iconic je bleu de chanel edp/edt mix sa nekim twistom nije bas 1:1 ali traje duze nego chanelkonektovan wrote: ↑01/09/2024 23:23 Taj Armaf milestone nikako ne mogu svariti, vise puta testirao, i svaki put fail. Cudan miks nota, nepostojan..jedan od najlosijih armafa.
- konektovan
#10769 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Kako znas da je nesto dobro odradjeno a nisi probao?? 
- BHF_Manijak
#10770 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Armaf Club de Nuit ti je kopija Aventusa Creedovog, a razlika u cijeni je nekih 400-500KM. Sto se kvalitete parfema tice, apsolutno nikakve razlike, osim ako si snob i zelis da ti u sobi stoji "Creed" umjesto Armaf. Inace po mirisu i trajnosti apsolutno nikakve razlike.
Ima takodjer or Armafa Untold - to ti je kopirja Baccarat Rouga. Kvalitet vec gore opisan.
La Yuqawam od Rasasija je kopija Tuscan Leathera od Tom Forda, performans cak i mnogo bolji/jaci nego TF-ov.
Ovo je onako iz glave na prvu, ja nisam neki ekstremni fan svih sad klonova, volim nekad i original uzeti, posebno kada nije velika razlika u cijeni, kao recimo sto je Al Haramain brend dosta visok, iako su "Arapi", imaju dosta klonova, ali nije iskreno neka aman razlika u cijeni, tako da bih prije uzeo original nego njih.
- Rugafet
- dembele
#10772 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Isprobao Armaf CDNM EDT, prilično jak i dopadljiv. Kakva je parfemska a posebno ova limitirana edp verzija?BHF_Manijak wrote: ↑02/09/2024 14:54Armaf Club de Nuit ti je kopija Aventusa Creedovog, a razlika u cijeni je nekih 400-500KM. Sto se kvalitete parfema tice, apsolutno nikakve razlike, osim ako si snob i zelis da ti u sobi stoji "Creed" umjesto Armaf. Inace po mirisu i trajnosti apsolutno nikakve razlike.
Ima takodjer or Armafa Untold - to ti je kopirja Baccarat Rouga. Kvalitet vec gore opisan.
La Yuqawam od Rasasija je kopija Tuscan Leathera od Tom Forda, performans cak i mnogo bolji/jaci nego TF-ov.
Ovo je onako iz glave na prvu, ja nisam neki ekstremni fan svih sad klonova, volim nekad i original uzeti, posebno kada nije velika razlika u cijeni, kao recimo sto je Al Haramain brend dosta visok, iako su "Arapi", imaju dosta klonova, ali nije iskreno neka aman razlika u cijeni, tako da bih prije uzeo original nego njih.
-
Leon16v
- Vozim: Staro željezo
#10773 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Ma EDT klasični po meni je najbolji
-
Operativac11
#10774 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Zenička varalica.dembele wrote: ↑30/08/2024 21:15 Gledaj ti ovog hadže, Dior Sauvage i Acqua di Gio ako se oboje kupi 50 KM a pojedinačna cijena iznosi 30 KM.![]()
"Originalni parfemi , made in France,UK,Spain,Italy,Germany!"![]()
https://olx.ba/shops/Parfemi_sany/aktivni
-
Nisamsdaali
#10775 Re: koje mirisalce koristite ... :D ... ???!!!
Terre de hermes koji sam dobio na poklon prejak i premračan sam po sebi, ali u kombinaciji sa blue parfemom daje strašan miris, dosta osvježavajuć i muževan. Konkretno sam ga pomiješao sa ralph lauren polo blue