"Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Moderator: anex
- dječak sa šibicama
#8326 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Blizu mene u lokalnom konzumu jedna radnica na godisnjem druga ozljedila ruku, nema ko raditi, skratili radno vrijeme i ne rade nedeljom dok se ove ne vrate.
I to radnici sami tako donijeli odluku, iz direkcije im rekli nema zamjene, snalazite se kako znate. Pa njih troje rade u tri smjene do sest popodne.
Kakva firma...
I to radnici sami tako donijeli odluku, iz direkcije im rekli nema zamjene, snalazite se kako znate. Pa njih troje rade u tri smjene do sest popodne.
Kakva firma...
- Optimus09
#8327 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Imam vozacku za kamion,ali kada vidim kolone pored granica te peglanje policije na dnevnom nivou,izgubim volju.
Svaka cast ko ima zivce za taj posao.
Svaka cast ko ima zivce za taj posao.
- dječak sa šibicama
#8328 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Kolona je samo na ulazu u EU, dalje nema granica, osim ako ides u Svicu.
Za BiH spedicije jeste zajebancija na granici, navodno na Gradiski brze ide nego na Brodu, gdje se ona kolona nerijetko razvuce stotinama metara.
Za BiH spedicije jeste zajebancija na granici, navodno na Gradiski brze ide nego na Brodu, gdje se ona kolona nerijetko razvuce stotinama metara.
- Ateista
- Ateista
#8330 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Da, vjerovatno da moze tako u nekim specificnim lokacijama i terminima kao SFF, ali samo taj kratki period._BataZiv_0809 wrote: ↑01/09/2024 10:25 Moze u udarnom objektu za SFF
Da dobro pljacka prepijane strance
-
Bobi
- Forum administrator
- Grijem se na: J.P."Grijanje"Zenica
- Vozim: TDI sve crveno
-
dgL_
#8332 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ima li ko da radi ili je radio u Euro Asfaltu? Kakvi su uslovi? Mislim na nabavu, komercijalu itd...
- Romeo 80
- Grijem se na: Džemper
- Vozim: Azijsku nakazu
#8333 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Nisam radio ali sam cuo od ljudi koji jesu da su uslovi uzasni. Porodicna firma u kojoj je normalno da te guze ako nisi njihov, na dnevnom nivou.
Znam dvije osobe koje su imale tu nesrecu da rade tu i pobjegle su glavom bez obzira vrlo brzo.
Znam dvije osobe koje su imale tu nesrecu da rade tu i pobjegle su glavom bez obzira vrlo brzo.
- anex
- Nindža revizor
- Grijem se na: čumur
- Vozim: Scott i Kuga
- Horoskop: imam
- vjeshalica
#8335 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Paščadija propala lazu da im treba ljudi, kod mene momcic iz komsiluka se prijavljivao na te oglase sve zivo od vozaca do tih prodavaca unutra niko ga ne zove. Samo bezveze vrte oglase nikome se ne javljaju.dječak sa šibicama wrote: ↑01/09/2024 22:54 Blizu mene u lokalnom konzumu jedna radnica na godisnjem druga ozljedila ruku, nema ko raditi, skratili radno vrijeme i ne rade nedeljom dok se ove ne vrate.
Kakva firma...
Ima neki razlog vjerovatno nazor idu da propadnu ko ih jebe.
-
hali gali halid
#8336 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Jucer prolazim pored onog puba kod Vrazove (preko puta Pivnice), cini mi se da se Minjon zove, vidim stavili natpis "zatvoren zbog nedostatka radne snage".
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#8337 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ista priča u BL je za pojedine markete, stalno objavljuju oglase za prijem radnika, a nikoga ne zovuvjeshalica wrote: ↑03/09/2024 08:03 Paščadija propala lazu da im treba ljudi, kod mene momcic iz komsiluka se prijavljivao na te oglase sve zivo od vozaca do tih prodavaca unutra niko ga ne zove. Samo bezveze vrte oglase nikome se ne javljaju.
Kakav je to fetiš, ne kontam...
- ZoomZoomKiwi
#8338 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Možda bacaju te prijave, da mogu zaposliti Nepalce za manje para.
- Haris.ba
#8339 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Stari fazon da se pokaze da raste firma, da ima radnih mjesta. A, i imas opcije ako ti neko da otkaz u medjuvremenu da brzo popunis mjesto.Lajavikrelac wrote: ↑03/09/2024 08:17Ista priča u BL je za pojedine markete, stalno objavljuju oglase za prijem radnika, a nikoga ne zovuvjeshalica wrote: ↑03/09/2024 08:03 Paščadija propala lazu da im treba ljudi, kod mene momcic iz komsiluka se prijavljivao na te oglase sve zivo od vozaca do tih prodavaca unutra niko ga ne zove. Samo bezveze vrte oglase nikome se ne javljaju.![]()
Kakav je to fetiš, ne kontam...
A, i besplatna reklama.
- Domaci izdajnik
- Horoskop: Vodokotlić
#8340 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ne znam stvarno zašto onda kukaju...Od tih lopova su mi najjači oni što lažu u oglasima za posao - napiše da traži vozača, fakturistu ili poziciju u marketingu pa kad dođeš tamo bude "ta pozicija je trenutno popunjena, ali vam možemo ponuditi mjesto magacionera/konobara"
naravno to ti kažu nakon tri kruga preseravanja kao da u NASA apliciraš...
Kao nekada oni lopovi što su uvaljivali magnetne dušeke, uređaje protiv zračenja, masažere, samokuhajuće šerpetine, svemoćne usisivače i slično pa raspišu oglas kao da se radi u najmanju ruku o Googletu ili Microsoftu
I poslije se čude kada ljudi lažu u CV-ju
pa vidjeli od vas prilagođavamo se trendovima na tržištu rada 
Kao nekada oni lopovi što su uvaljivali magnetne dušeke, uređaje protiv zračenja, masažere, samokuhajuće šerpetine, svemoćne usisivače i slično pa raspišu oglas kao da se radi u najmanju ruku o Googletu ili Microsoftu
I poslije se čude kada ljudi lažu u CV-ju
- vjeshalica
#8341 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Lajavikrelac wrote: ↑03/09/2024 08:29 Ne znam stvarno zašto onda kukaju...Od tih lopova su mi najjači oni što lažu u oglasima za posao - napiše da traži vozača, fakturistu ili poziciju u marketingu pa kad dođeš tamo bude "ta pozicija je trenutno popunjena, ali vam možemo ponuditi mjesto magacionera/konobara"naravno to ti kažu nakon tri kruga preseravanja kao da u NASA apliciraš...
Kao nekada oni lopovi što su uvaljivali magnetne dušeke, uređaje protiv zračenja, masažere, samokuhajuće šerpetine, svemoćne usisivače i slično pa raspišu oglas kao da se radi u najmanju ruku o Googletu ili Microsoftu![]()
I poslije se čude kada ljudi lažu u CV-jupa vidjeli od vas prilagođavamo se trendovima na tržištu rada
![]()
-
dvajt
#8342 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Lokalna pekara traži radnice, konzum skraćeno radi, oglas da traže radkine, ona bašta na početku vilsa na stolovima natpisi sa molbom za strpljenje, u slučaju da nema kelnera budite slobodni naručiti za šankom 
-
Grb1
#8343 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Zna li iko kakvi su uslovi u walter aec firmi?
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8344 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
sjećam se pod garancijom brzi servis cca 2 minute
ali kad je bakj star neće da pogledaju zategnuti sajle na kočnici
kaže ostavi bajk
pa vidiš da vozim na poso dok je ovo malo suncanih dana
sacekat cu koliko vama traje to...
ma nece ni da cuju
razumijem ja sve ali stavljati ozbiljnog dedicu u rang sa djecom koja se bave rekreacijom...
gledam bajkove u hodniku sve stoje po 4 5 6 7 dana...prema onim tefterima
haha
i ko mi garantuje sutra da ce biti gotovo
i tako u 2 radnje
nisam htio ici u trecu izgubih beze pola sata a prijetnja je kise svaki dan
necu ni popravljati dok ne budem imao vremena da sam zategnem
ali kad je bakj star neće da pogledaju zategnuti sajle na kočnici
kaže ostavi bajk
pa vidiš da vozim na poso dok je ovo malo suncanih dana
sacekat cu koliko vama traje to...
ma nece ni da cuju
razumijem ja sve ali stavljati ozbiljnog dedicu u rang sa djecom koja se bave rekreacijom...
gledam bajkove u hodniku sve stoje po 4 5 6 7 dana...prema onim tefterima
haha
i ko mi garantuje sutra da ce biti gotovo
i tako u 2 radnje
nisam htio ici u trecu izgubih beze pola sata a prijetnja je kise svaki dan
necu ni popravljati dok ne budem imao vremena da sam zategnem
- Ateista
#8345 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Za koju godinu u restoranima ce biti natpis - molimo zastrpljenje dok cekate jelo koje ste narucili, ako vam se zuri mozete doci u kuhinju i sami sebi ispeci/skuhati.
- ShnjaZZZ
#8346 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ni tad "gazde" neće shvatit da moraju platit radnika i dat mu dobre uslove
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8347 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Koji ne shvate ti ce i propast jelde šnjaz?
- ShnjaZZZ
#8348 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Ma koprcat će se ta stoka uvijek nekako, rijetki su idioti ko Kalen da proćerdaju imperiju
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#8349 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
-
nekome
#8350 Re: "Ima ko hoće radit" - davno prošlo vrijeme
Mozda je osoba koja zaposljava prestala raditi pa nema ko da uposli novevjeshalica wrote: ↑03/09/2024 08:03Paščadija propala lazu da im treba ljudi, kod mene momcic iz komsiluka se prijavljivao na te oglase sve zivo od vozaca do tih prodavaca unutra niko ga ne zove. Samo bezveze vrte oglase nikome se ne javljaju.dječak sa šibicama wrote: ↑01/09/2024 22:54 Blizu mene u lokalnom konzumu jedna radnica na godisnjem druga ozljedila ruku, nema ko raditi, skratili radno vrijeme i ne rade nedeljom dok se ove ne vrate.
Kakva firma...
Ima neki razlog vjerovatno nazor idu da propadnu ko ih jebe.
"not my fucking job"