IRAN

Haris.ba

#37176 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Opasan ovaj Iran, nema sta. Izrael se trese od smijeha.....
JohnnyS

#37177 Re: IRAN

Post by JohnnyS »

Dok čekamo iranski napad, jedan glazbeni intermezzo

https://m.youtube.com/shorts/wNptd3zLPMw
Hendrix

#37178 Re: IRAN

Post by Hendrix »

Ispade Kim Jong ozbiljniji lik od njih. Bruka nema sta. Bolje im je da sute i bave se svojim problemima i ekonomijom.
Quaresma

#37179 Re: IRAN

Post by Quaresma »

Izgleda da su i zaboravili da ce napast Izrael.
swanfilter

#37180 Re: IRAN

Post by swanfilter »

Hendrix wrote: 29/08/2024 23:44 Ispade Kim Jong ozbiljniji lik od njih. Bruka nema sta. Bolje im je da sute i bave se svojim problemima i ekonomijom.
Znaci, i mi smo bruka jer tamo jedan Mile ima sve poluge vlasti i ne pita nikog nista. Ozbiljan lik, a nama je bolje da se poklopimo ...

Samo poređenje S Koreje i Irana dovoljno govori.

Nego, mali debeli toliko ozbiljan igrac, da mu je slanje smeca preko granice i jedini pokusaj sirenja utjecaja. Sreca njemu je samo pacifisticka J Koreja. Pametni ljudi, koji ne zele unistiti decenije mukotrpnog rada zbog budale kojeg boli briga zbog decenijskog gladovanja vlastitog naroda.

Mnogi su iznenađeni bili vidjevsi iransku sposobnost sirenja zadnjih godina.

Sirija se odbranila od revolucije i kalifata. Irak nije zavrsio u jos jednom sektaskom krvoprolicu. I tamo Iran zaustavi Isil. Isto po pitanju Libana.

Nakon sto ne ostvarise svoje ciljeve preko Iraka, Sirije i Libana, Gaza im ostala zadnji pokusaj uvlacenja Irana u rat. Al, ni Gaza ne ide planski i oduzilo se. Pa, sta cemo onda, nego cackati Iran atentatima u sred Teherana.

Sve se radi, samo da se Iran izvuce na cistinu. Jer nakon blamaze u Iraku i Afg, ne mogu bas sebi dozvoliti jos jedan slucaj manipulacije sopstvene javnosti. Ma, koliko Izrael potpaljivao. Ma koliko bili spremni cijeli svijet pospremiti u provaliju, samo zato jer se jedna drzava usuđuje nazvati stvari pravim imenom-cionizam je zlo. Slijepa ideologija, utemeljena na fasizmu i rasizmu. Ideologija koja ne mari ni za vlastite, koliko god Jevreji bili. Jer si njihov Jevrej ako mrzis, otimas, protjerujes i ubijas.

Ono sto ne shvatam, krscanski zapad zatvara oci pred ocitim. Samo su pijuni u realizaciji izraelskih namjera.
Ludzak

#37181 Re: IRAN

Post by Ludzak »

swanfilter wrote: 30/08/2024 01:59
Hendrix wrote: 29/08/2024 23:44 Ispade Kim Jong ozbiljniji lik od njih. Bruka nema sta. Bolje im je da sute i bave se svojim problemima i ekonomijom.
Znaci, i mi smo bruka jer tamo jedan Mile ima sve poluge vlasti i ne pita nikog nista. Ozbiljan lik, a nama je bolje da se poklopimo ...

Samo poređenje S Koreje i Irana dovoljno govori.

Nego, mali debeli toliko ozbiljan igrac, da mu je slanje smeca preko granice i jedini pokusaj sirenja utjecaja. Sreca njemu je samo pacifisticka J Koreja. Pametni ljudi, koji ne zele unistiti decenije mukotrpnog rada zbog budale kojeg boli briga zbog decenijskog gladovanja vlastitog naroda.

Mnogi su iznenađeni bili vidjevsi iransku sposobnost sirenja zadnjih godina.

Sirija se odbranila od revolucije i kalifata. Irak nije zavrsio u jos jednom sektaskom krvoprolicu. I tamo Iran zaustavi Isil. Isto po pitanju Libana.

Nakon sto ne ostvarise svoje ciljeve preko Iraka, Sirije i Libana, Gaza im ostala zadnji pokusaj uvlacenja Irana u rat. Al, ni Gaza ne ide planski i oduzilo se. Pa, sta cemo onda, nego cackati Iran atentatima u sred Teherana.

Sve se radi, samo da se Iran izvuce na cistinu. Jer nakon blamaze u Iraku i Afg, ne mogu bas sebi dozvoliti jos jedan slucaj manipulacije sopstvene javnosti. Ma, koliko Izrael potpaljivao. Ma koliko bili spremni cijeli svijet pospremiti u provaliju, samo zato jer se jedna drzava usuđuje nazvati stvari pravim imenom-cionizam je zlo. Slijepa ideologija, utemeljena na fasizmu i rasizmu. Ideologija koja ne mari ni za vlastite, koliko god Jevreji bili. Jer si njihov Jevrej ako mrzis, otimas, protjerujes i ubijas.

Ono sto ne shvatam, krscanski zapad zatvara oci pred ocitim. Samo su pijuni u realizaciji izraelskih namjera.
Mi smo odavno bruka.
A Iran ne da je bruka, već je osramoćen do kraja života. Laju, a u njihovoj mahali im ubijaju komadante. Sem ako nije neka igranka, pa da su ih oni smakli. Ali je osramoćen, a tako će i ostati
sakib_jebivjetric

#37182 Re: IRAN

Post by sakib_jebivjetric »

Vazno je znati koliko mozes, ali jos vaznije koliko ne mozes. Perzija je civilizacija hiljadama godina, nisu nastali prije 50 ili 100 godina.
Haris.ba

#37183 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Svu bih ja ovu pricu pokusao ko supicu da sam Iran nije izasao i vikao o odmazdi i napadu na Izrael.

Stara civilizacija, klinci palci.
Ko te tjerao da prijetis? A, nisi sposoban prijetnju ispuniti.

Djeca mala to nauce u odnosima medju drugom djecom. Ako te nasilnik nasamara, nemas ti njemu sta prijetiti, ako nisi sposoban uzvratiti. Opet ce te jos vise nasamarati.
Nije sramota biti slabiji. Sramota je kad nisi svjestan sebe i svoje slabosti.
Sefket007

#37184 Re: IRAN

Post by Sefket007 »

Haris.ba wrote: 30/08/2024 09:41 Svu bih ja ovu pricu pokusao ko supicu da sam Iran nije izasao i vikao o odmazdi i napadu na Izrael.

Stara civilizacija, klinci palci.
Ko te tjerao da prijetis? A, nisi sposoban prijetnju ispuniti.

Djeca mala to nauce u odnosima medju drugom djecom. Ako te nasilnik nasamara, nemas ti njemu sta prijetiti, ako nisi sposoban uzvratiti. Opet ce te jos vise nasamarati.
Nije sramota biti slabiji. Sramota je kad nisi svjestan sebe i svoje slabosti.
Trenutna situacija je takva da Izrael moze baciti atomsku na Iran, a USA i EU POLITIČARI bi aplaudirali.

Iran i Iran i se godinama intenzivno u medijima dehumaniziraju i priprema se krvavi pokolj tog naroda. Iran i igraju koliko mogu da to izbjegnu, da se pri tome ne predaju ovim Cionistima.
Haris.ba

#37185 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Sefket007 wrote: 30/08/2024 09:53 Trenutna situacija je takva da Izrael moze baciti atomsku na Iran, a USA i EU POLITIČARI bi aplaudirali.

Iran i Iran i se godinama intenzivno u medijima dehumaniziraju i priprema se krvavi pokolj tog naroda. Iran i igraju koliko mogu da to izbjegnu, da se pri tome ne predaju ovim Cionistima.
I kakve to veze ima sa praznim iranskim prijetnjama odmazdom?

Izrael ima atomsku? I ti napravis atomsku, a ne mases fatvom da je to neislamski.

Time bi osigurao da nema masakra na tvojim narodom.
Ali, cime se oni bave? Imaju li zene mahramu po cesti....
Hendrix

#37186 Re: IRAN

Post by Hendrix »

Ma njima je problem sto se citav rezim odrzava na konstantnoj prijetnji ratom i borbom protiv Zapada kako znaju i umiju. Sta je recimo s Pakistanom? Islamska drzava, imaju nuklearke i sta sad. Jel ratuju sa Amerikom? Ili Izraelom? Gledaju svoja posla i ekonomske interese.

Iran da ima sredjenu vanjsku politiku bi dosao u situaciju da raja krene preispitivati unutrasnje uredjenje i diktaturu.

Ovako i kad nema problema ili Izraela oni nagare par stotina novih centrifuga i odma ide belaj oko nuklearke.

Mislim da muslimanski svijet treba prestati traziti krivca u Izraelu za svoju nesposobnost. Jbg imali su sansu u Oktobarskom ratu i zajebali stvar. Imali su Izrael u saci i bili su ravnopravni sa naoruzanjem od Sovjeta. Ali jbg arapska glupost i autoritativni rezimi koji ne daju generalima da vode vojsku morali su zasrat.

Gotovo je sad.
Haris.ba

#37187 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Hendrix wrote: 30/08/2024 10:13 Mislim da muslimanski svijet treba prestati traziti krivca u Izraelu za svoju nesposobnost. Jbg imali su sansu u Oktobarskom ratu i zajebali stvar. Gotovo je sad.
Pa nema izbora. Propitkivanje vlasti u svojim drzavama pa i nije bas sigurno. Zato - vanjski neprijatelj

Bas oko spomenutog Pakistana, nedavno sam slusao snimljeni razgovor nekog tviterasa kojem su kidnapovali brata da ne bi pisao o vlasti. Lik valjda ima dualno drzavljanstvo pa je zasticen donekle.

Lahko je nama iz Bosne. Mi smo jedno od rijetkih drustava sa muslimanima gdje postoje izbori, visok stepen drustvene kritike, kakvi takvi slobodni mediji, odsustvo otvorene represije vlasti....
Hendrix

#37188 Re: IRAN

Post by Hendrix »

Haris.ba wrote: 30/08/2024 10:17
Hendrix wrote: 30/08/2024 10:13 Mislim da muslimanski svijet treba prestati traziti krivca u Izraelu za svoju nesposobnost. Jbg imali su sansu u Oktobarskom ratu i zajebali stvar. Gotovo je sad.
Pa nema izbora. Propitkivanje vlasti u svojim drzavama pa i nije bas sigurno. Zato - vanjski neprijatelj

Bas oko spomenutog Pakistana, nedavno sam slusao snimljeni razgovor nekog tviterasa kojem su kidnapovali brata da ne bi pisao o vlasti. Lik valjda ima dualno drzavljanstvo pa je zasticen donekle.

Lahko je nama iz Bosne. Mi smo jedno od rijetkih drustava sa muslimanima gdje postoje izbori, visok stepen drustvene kritike, kakvi takvi slobodni mediji, odsustvo otvorene represije vlasti....
Ma znam ja to ali me nerviraju ove zalopojke na Izrael. Uradite nesto povodom toga jbg 2 milijarde muslimana na svijetu ne moze sjebat 10 miliona Izraelaca ili koliko ih ima?

Jao nepravda oni ubise ljude...i sta? Koga briga za nepravdu i zlo. Isto ko sto i mi mozemo o Srbiji a oni opet rade po svom i svijet ih jos i cijeni i radi s njima. Jednostavno svijet je zivotinjsko carstvo i meni je nevjerovatno da ljudi ne mogu da shvate da je to sve borba za vlastite interese.

Ili ces se boriti da opstanes ili nestanes. Borba ne znaci rat i tenzije, pogledaj Tursku. Nema s kim ne suruje, Iran, Izrael, Rusija, Ukrajina, Srbija...svejedno.
Sefket007

#37189 Re: IRAN

Post by Sefket007 »

Haris.ba wrote: 30/08/2024 09:56
Sefket007 wrote: 30/08/2024 09:53 Trenutna situacija je takva da Izrael moze baciti atomsku na Iran, a USA i EU POLITIČARI bi aplaudirali.

Izrael ima atomsku? I ti napravis atomsku, a ne mases fatvom da je to neislamski.

Sa obzirom da je Iran pod žestokim sankcijama preko 40 godina rade svašta... Razvijaju, prave, grade...

Iran postoji dugo to je Najstarija država na svijetu i nisu oni glupi, a još manje su opasnost za sigurnost. Najveća opasnost za generalnu sigurnost u svijetu je Izrael. Ti ljudi su sposobni za sve i imaju veliku moć koju su stekli na razne načine a posebno ucjenama i korupcijom širom svijeta.
Ludzak

#37190 Re: IRAN

Post by Ludzak »

Današnji Iran se ne može porediti sa nekadašnjom Perzijom. Perzija je nešto drugo. A 1979 godine su odbacili perzijsku historijsku kulturu
Hendrix

#37191 Re: IRAN

Post by Hendrix »

Tipicna prica kako je nekad nesto bilo. To ba apsolutno nema veze danas. Grcka nam je dala filozofiju, matematiku, medicinu i gdje su danas? Propala drzava bankrotirala koliko vec puta. To su nasljednici velikog carsta kao i Iranci. I sta im to znaci danas kad je drzava sjebana, ne zivi se od stare slave.
skupljac_zeljeza

#37192 Re: IRAN

Post by skupljac_zeljeza »

U krizi energenata zakucat će i na vrata Irana...
Rusija s ukupno 47,8 milijardi kubnih metara raspolaže s najviše rezervi prirodnog plina u svijetu. Potom slijede Iran s 33,9 milijardi, Katar 23,8, Saudijska Arabija 15,9 i SAD s 13,1 milijardi kubnih metara.

https://bhsc.trtbalkan.com/world/drzave ... na-9709231
....i četvrti u svijetu sa rezervama nafte. Nikšićev VW Touareg proizveden ove godine goni na dizel.
jeza u ledja

#37193 Re: IRAN

Post by jeza u ledja »

Sefket007 wrote: 30/08/2024 11:11
Haris.ba wrote: 30/08/2024 09:56

Sa obzirom da je Iran pod žestokim sankcijama preko 40 godina rade svašta... Razvijaju, prave, grade...

Iran postoji dugo to je Najstarija država na svijetu i nisu oni glupi, a još manje su opasnost za sigurnost. Najveća opasnost za generalnu sigurnost u svijetu je Izrael. Ti ljudi su sposobni za sve i imaju veliku moć koju su stekli na razne načine a posebno ucjenama i korupcijom širom svijeta.
Bla bla. Iranci zele unistenje Izraela, ne obratno.

Kad odustane od te namjere rijesice se siguran sam i bilo kakvih sankcija.

Ali njima je bitnije biti na ratnoj nozi sa njima od sankcija.
Hendrix

#37194 Re: IRAN

Post by Hendrix »

Hajmo malo istorije u ne tako davna vremena kada je Iran saradjivao sa Izraelom tokom rata sa Irakom. Znaci kada su interesi i zajednicki neprijatelji u pitanju, sve se moze.

Ostavite ideologije i idealizme, vanjska politika je samo vlastiti interes.

Image
Haris.ba

#37195 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Hendrix wrote: 31/08/2024 08:28 Hajmo malo istorije u ne tako davna vremena kada je Iran saradjivao sa Izraelom tokom rata sa Irakom. Znaci kada su interesi i zajednicki neprijatelji u pitanju, sve se moze.

Stvarno dramaticno. Izrael koristio Iran u borbi protiv tadasnjeg glavnog protivnika u regionu Sadama.

Isto se moze izvaditi i da se nisu pretgrli da hapse ljude i ukidaju kanale finansiranja koji su doveli do uspona Hamasa jer im je odgovaralo da postoji razdor medju Palestincima.

Ljudi rjesavaju trenutni problem. To sto pripomognu u stvaranju nekog drugog...ni prvi ni zadnji.
Hendrix

#37196 Re: IRAN

Post by Hendrix »

Haris.ba wrote: 31/08/2024 08:41
Hendrix wrote: 31/08/2024 08:28 Hajmo malo istorije u ne tako davna vremena kada je Iran saradjivao sa Izraelom tokom rata sa Irakom. Znaci kada su interesi i zajednicki neprijatelji u pitanju, sve se moze.

Stvarno dramaticno. Izrael koristio Iran u borbi protiv tadasnjeg glavnog protivnika u regionu Sadama.

Isto se moze izvaditi i da se nisu pretgrli da hapse ljude i ukidaju kanale finansiranja koji su doveli do uspona Hamasa jer im je odgovaralo da postoji razdor medju Palestincima.

Ljudi rjesavaju trenutni problem. To sto pripomognu u stvaranju nekog drugog...ni prvi ni zadnji.
Uvijek Izrael mastermind, Iran iskoristen bla bla. Postaje dosadno slusati uvijek isti izgovor. Iran bi trebao biti jedna od najbogatijih zemalja na svijetu sa bogatstvima koje ima. Ali nije. I opet su svi ostali krivi vjerujem.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#37197 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

meni je nevjerovatno da se neko loži na ovu zaostalu i promašenu ideologiju :?

to je jednako da se furaš da će ti komunizam, kao diktatura proleterijata, donijeti napredak i boljitak, a svijet već ima iskustvo kako to izgleda i koji su rezultati
Haris.ba

#37198 Re: IRAN

Post by Haris.ba »

Hendrix wrote: 31/08/2024 10:24
Uvijek Izrael mastermind, Iran iskoristen bla bla. Postaje dosadno slusati uvijek isti izgovor. Iran bi trebao biti jedna od najbogatijih zemalja na svijetu sa bogatstvima koje ima. Ali nije. I opet su svi ostali krivi vjerujem.
Jesam ja nesta napisoa sto nije? I to nije nikakav izgovor. Realno stanje stvari kakvo je bilo.

Sta zeli narod Irana je valjda najbitnije, a ne sta bi trebalo i sta im mi zelimo? Sta ja znam, mozda oni ganjaju neko drugo bogatstvo od onoga sto ti smatras da je bogatstvo.
ragib

#37199 Re: IRAN

Post by ragib »

JoseMujica wrote: 31/08/2024 10:29 meni je nevjerovatno da se neko loži na ovu zaostalu i promašenu ideologiju :?

to je jednako da se furaš da će ti komunizam, kao diktatura proleterijata, donijeti napredak i boljitak, a svijet već ima iskustvo kako to izgleda i koji su rezultati
Islamska revolucija moze se samo siriti.
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#37200 Re: IRAN

Post by JoseMujica »

ragib wrote: 31/08/2024 12:27
JoseMujica wrote: 31/08/2024 10:29 meni je nevjerovatno da se neko loži na ovu zaostalu i promašenu ideologiju :?

Islamska revolucija moze se samo siriti.
:lol:

iranska revolucija ni Iranu nije donijela boljitak

već 40 godina jašu na antiamerikanizmu i antizapadnjaštvu, a ne na pozitivnim rezultatima vladavine sopstvene ideologije
Post Reply