Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
DaysleepeR wrote: ↑29/08/2024 14:34
Neka za početak pritisnu firme da prijavljuju radnike na puni iznos plate i drastično kažnjavaju firme koje prijavljuju radnike na minimalac i isplaćuju plate u koverti.
To će se lakše riješiti nego zaustaviti odlazak ljudi.
Privreda je svakako preopterecena nametima, dadzbinama, inspekcijama. Ti ko da na Marsu zivis, il si se uvalio na budzet pa kontas da pare rastu na drvetu.
Za pocetak vece oporezivanje kladionica i luksuza. Kompletna Hercegovina je Eldorado, malo uvesti reda tamo putem inspekcija. Znas, istih onih od kojih ne mozes zivjeti u Sarajevu. Ali avaj, nece im sefovi iz Mostara to dopustiti. Smrc....
Moze i zakon o nelegalno stecenoj imovini, ali da gradjani moraju dokazati odakle im nekretnine i skupe pokretnine, a cijeli zivot nezaposleni ili na minimalacum Sve sto se ne moze dokazati, oduzumanje ili velike kazne aka "legalizacija" I eto milijardi, prosto, zar ne ? Sad ce to Kifla, Forto Agendas i Njiva za odrade
Ovi iz Trojke su ko ovi zeleni, nesposobni zohari sa tendencijom uvaljivanja na budzet. Jedina je razlika sto su ovi zeleni zohari, a ovi drugi zohari u duginim bojama
Mora da plaćaš radnike u koverti i da su ti prijavljeni na minimalac.
I ne nisam na budžetu.
Dakle početi od firmi da se ukine plaćanje u kovertama i prijava na minimalac.
Ne može firma imati milione prihoda a da radnici rade na minimalcu.
Niko iz Trojke da si stavi prst na čelo i zapita zašto na otvaranje dionice autostrade dolazi premijer druge države i to države koja nije ni finansirala projekat?
Gutanje žaba, godina druga.
Iz Javnog preduzeća Autoceste Federacije jutros je emitirano saopćenje – u najmanju ruku – skandaloznog sadržaja! Medijima je poslata objava samo na hrvatskom jeziku, što i nije toliki problem, koliki je tekst objave. Kako se navodi, dio autoputa na koridoru 5c otvorit će premijer Hrvatske Andrej Plenković.
Pored njega, ceremoniji će prisustvovati Borjana Krišto, predsjedavajuća vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Denis Lasić, direktor JP Autoceste FBiH. Kao “lijevo smetalo”, ‘prikačen’ je u manifestaciju Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine.
“Ceremonija će započeti u 19 sati svečanim programom koji će svojim nastupima obogatiti Hrvatska glazba Mostar, Klapa Drača, Antonija Batinić i HKUD Rodoč, a program će voditi Sanja Pehar.
Point. wrote: ↑30/08/2024 12:58
Niko iz Trojke da si stavi prst na čelo i zapita zašto na otvaranje dionice autostrade dolazi premijer druge države i to države koja nije ni finansirala projekat?
Iz Javnog preduzeća Autoceste Federacije jutros je emitirano saopćenje – u najmanju ruku – skandaloznog sadržaja! Medijima je poslata objava samo na hrvatskom jeziku, što i nije toliki problem, koliki je tekst objave. Kako se navodi, dio autoputa na koridoru 5c otvorit će premijer Hrvatske Andrej Plenković.
Pored njega, ceremoniji će prisustvovati Borjana Krišto, predsjedavajuća vijeća ministara Bosne i Hercegovine, Denis Lasić, direktor JP Autoceste FBiH. Kao “lijevo smetalo”, ‘prikačen’ je u manifestaciju Nermin Nikšić, premijer Federacije Bosne i Hercegovine.
“Ceremonija će započeti u 19 sati svečanim programom koji će svojim nastupima obogatiti Hrvatska glazba Mostar, Klapa Drača, Antonija Batinić i HKUD Rodoč, a program će voditi Sanja Pehar.
Sve će to rastjerati Željko Komšić kada se nepozvan pojavi na otvorenju.
Sud u Istočnom Sarajevu
SNSD-ovi direktori šumskih preduzeća idu u pritvor: Bašević izbornu kampanju dočekuje iza rešetaka
Gojković i Golijanin uhapšeni su 26. augusta, dok se Bašević dan kasnije predao policiji nakon čega je, također, lišen slobode. S njima su u ovom predmetu osumnjičeni još i Lazo Čarkić te Mladen Jakić.
Gledajte ovog ljige kako izvrce cinjenice. Pali nacionalnu netrepeljivost za par jeftinih poena. Nije problem reci neke stvari kako jesu, kao sto je ova ceremonija, ali ko da smo svi zaboravili zasto autoput ide prema Plocama, i kako je do toga dosla, jer ebi ga, imamo luku u Neumu pa cemo prema tamo vozit. Koji likovi zare i pale bosnjackom politickom scenom, okrecu se Dzema i Pozderac u mezaru.
Ma ljigavac baš, i sada svu ljagu baca na Trojku a hud ni sam ne zna da su odluke za izgradnju te dionice donesene kada je Terzić bio direktor autocesta F.BiH i kada je SDA vedrila i oblačila. Efendić je baš primjer populističkog hajvana bez presedana.
dr_Evil wrote: ↑30/08/2024 11:58
Ali da puca, i da imamo postavke WWII, ja i Prba bi pucali jedan na drugog.
Ovo je zalosno. Ja tebe vidim kao sunarodnjaka Bosnjaka sa drugacijim stavovima, a ti mene vidis kao nekoga na koga treba pucati ili ko ce pucati u tebe.
To znaci da si razliku u stavovima stavio iznad nase bosnjacke nacije, do nivoa da mislis da fizicki jedni drugima ugrozavamo sigurnost i zivot.
Zar nam katolicke i pravoslavne politike nisu dovoljni neprijatelji?
gutanje jeste, ali ne žaba već Čirilicinih punoglavca
pa kuda vodi ovaj put, mene i tebe ? u hrvatsku, tmao je premijer plenkovic.
premijer nama prijateljske i susjedne zemlje...
sta nas vise spajaju, to su ovi radikali sve ogorceniji.
ljude treba spajati a ne razdvajati.
realno hdz radi odlican posao za sovj narod svaka im cast ,izbore se uvijek za marku vise, a ne ko ovi iz probosnjackog bloka, pobise se izmedju se ko ce vise marnut za sebe i imt,.
j ne vidjoh vodje sda sdp szbih df sbb d da se ovako redaju da otvoer neki novi most ili traku na putu tuzla sarajevo, ili prema orasju, samo cujem nemas papir. islade se u podjebanciji kako se nema projektna dokumentacija ili sredstava. ono jos likuju, sta ce nas i spajat, i onda ocekujete neko dobro
Last edited by sumirprimus on 30/08/2024 14:35, edited 1 time in total.
cyprus wrote: ↑30/08/2024 12:22
Ekstremizam nije "mene tvoj stav ne zanima, jer nisi Bošnjak"?
Trebam sačekat ratne uslove, pa da vidim šta to u praksi znači?
Sto se osjecas ugrozeno zbog toga sto me tvoj stav o bosnjackim pitanjima ne zanima? S tobom mogu, ako boravis u Sarajevu npr, pricati o kvaliteti javnog saobracaja, vodosnabdjevanju, tako to. Mozes mi i pohvaliti kako je to uredjeno u npr. Zagrebu ili drugdje po zapadu.
U ratnim uslovima znaci da ti ne vjerujem nista, i samo to.
Vrlo ekstremno. Vjerovatno, poredeci sa Enisom Beslagicem i Nerminom Niksicem.
Sud u Istočnom Sarajevu
SNSD-ovi direktori šumskih preduzeća idu u pritvor: Bašević izbornu kampanju dočekuje iza rešetaka
Gojković i Golijanin uhapšeni su 26. augusta, dok se Bašević dan kasnije predao policiji nakon čega je, također, lišen slobode. S njima su u ovom predmetu osumnjičeni još i Lazo Čarkić te Mladen Jakić.
trenutno dv kandidata za načelnike početak izborne kampanje dočekuju iza rešetaka Ibro i ovaj sa Sokoca
dr_Evil wrote: ↑30/08/2024 11:58
Ali da puca, i da imamo postavke WWII, ja i Prba bi pucali jedan na drugog.
Ovo je zalosno. Ja tebe vidim kao sunarodnjaka Bosnjaka sa drugacijim stavovima, a ti mene vidis kao nekoga na koga treba pucati ili ko ce pucati u tebe.
To znaci da si razliku u stavovima stavio iznad nase bosnjacke nacije, do nivoa da mislis da fizicki jedni drugima ugrozavamo sigurnost i zivot.
Zar nam katolicke i pravoslavne politike nisu dovoljni neprijatelji?
jedna je nacija bosanska. ti bi i meni bio na kontra strani
Last edited by sumirprimus on 30/08/2024 15:01, edited 1 time in total.
palermo wrote: ↑30/08/2024 11:36
Bogati zemo, vidim uporrijwbio si termin prpinom spektru.....na cijem si ti spektru, koji jos postoje..
Ne znam kako ti susjed ali kod mene su dva spektra
Prvi crnokosuljaski. Tu imas tri podspektra desnice, podijeljeno po etnijama.
Drugi antifa, to je ovaj sta svaki dan sve vise nestaje. Tu imas komunjare i liberale; mada se oni medjusobno ne podnose jer se medjusobno iskljucuju.
Ne znam valah sta bih ti kazao. Dva podspektra od prvog spektra za sebe kazu da su najveci borci protiv fasizma. Prvi podspektar drugog spektra se buca u prsa da je najveci patriJota.
Sve u svemu.. dobro je, ne puca. Ali da puca, i da imamo postavke WWII, ja i Prba bi pucali jedan na drugog. Valjda je to vrijeme iza nas, prvi spektar je pobijedio.
Nista te nisam shvatio zemo....vjerujem da nisi ni sam sebe.
A sto se tice Prpe, rekoh citajte Prpu, on je na ovom forumu glas sutljive bosnjacke vecine....jebi ga Prpa, izvini na spominjanju tebe, ali ti ga ovdje dodjes kao neki simbol)
Šutljiva bošnjačka većina uopšte ne izlazi na izbore, a pogotovo ne glasa za SDA, niti ima radikalne stavove.
Šutljiva bošnjačka većina su oni ljudi kojima recimo Ajnadžić dovodi kriminalce na javnu raspravu o Hastahani da ih zastraši.
Šutljiva bošnjačka većina je ona koju SDA plaši vehabijama i kriminalcima.
Da šutljiva bošnjačka većina prestane da šuti, SDA se nikad ne bi vlasti približila.
Ponosim se vojinom. Mi smo liku koji nikakvog dodira sa pederacijom nema dali da odlucuje za nas. Ponos sta je uradio sa sebe i koliko je napredovao. Aferim vojine.
Ne znam kako ti susjed ali kod mene su dva spektra
Prvi crnokosuljaski. Tu imas tri podspektra desnice, podijeljeno po etnijama.
Drugi antifa, to je ovaj sta svaki dan sve vise nestaje. Tu imas komunjare i liberale; mada se oni medjusobno ne podnose jer se medjusobno iskljucuju.
Ne znam valah sta bih ti kazao. Dva podspektra od prvog spektra za sebe kazu da su najveci borci protiv fasizma. Prvi podspektar drugog spektra se buca u prsa da je najveci patriJota.
Sve u svemu.. dobro je, ne puca. Ali da puca, i da imamo postavke WWII, ja i Prba bi pucali jedan na drugog. Valjda je to vrijeme iza nas, prvi spektar je pobijedio.
A sto se tice Prpe, rekoh citajte Prpu, on je na ovom forumu glas sutljive bosnjacke vecine....jebi ga Prpa, izvini na spominjanju tebe, ali ti ga ovdje dodjes kao neki simbol)
Šutljiva bošnjačka većina uopšte ne izlazi na izbore, a pogotovo ne glasa za SDA, niti ima radikalne stavove.
Šutljiva bošnjačka većina su oni ljudi kojima recimo Ajnadžić dovodi kriminalce na javnu raspravu o Hastahani da ih zastraši.
Da šutljiva bošnjačka većina prestane da šuti, SDA se nikad ne bi vlasti približila.
Yako je drug, da je po sutljivoj bosnjackoj vecini Nasa syranka bi pomela izbore...al eto, ne da se
pa ne bi pomela nijedna liberalna stranka prozapadnih i gradjanskih svejtonazora ovde nikad. ne znam kakve kadrove da imaju, jer kakav narod takvai vlast
Yako je drug, da je po sutljivoj bosnjackoj vecini Nasa syranka bi pomela izbore...al eto, ne da se
Ovisi od toga ko ti je okruzenju. ali po mom vecina bosnjacka sve po spisku … sda ,i dobar dio bogami i dedi presvetom u SDA .Obilazi sela vidi sta ljudi misle a ne uhljebi
Bosnjaci su zaistq daleko od sda
Last edited by Vjecita_zavrzlama on 30/08/2024 15:16, edited 2 times in total.
Možemo mi šupljirat do sutra, matematika je jasna.
Na izbore izađe 45% registrovanog glasačkog tijela, a vlast osvoji stranka sa 19% glasova od tih 45%.
Znači manjina vlada većinom.
Neka za početak smanje poreze, namete i doprinose poslodavcima pa će i oni početi prijavljivati na puni iznos pa će i budžet biti veći. Vrlo je jednostavno.
Jednostavnije je plaćanje rada u bruto iznosu. Ja ću platiti sebi zdravstvo, penziono i ostalo ako želim. Ili neću, ako ne želim
I naravno nece niko, pa ce sadakasi traziti da ljudi ne umkru ispred zdravstvenih ustanova iako nisu davali u zdravstveni fond. Uvijek ce biti neka socijala. Eto da je davo djeca bi mu pomrla od gladi, a ovamo se kurcio jer je racunao na sadaku kad zapne.
Znamo svi da bi bilo tako more slucajeva.
Kod nas ljudi nikako nisu u stanju da se nose sa posljedicama svojih odluka, odnosno vlastitih zajeba, tako da, to definitivno nije rjesenje.
Kakva je praksa u drugim državama Zapada i ostalim, u kojima je zdravstveni sistem uredan? Je li kao u BiH, ili se plaće isplaćuju u njihovi punim iznosima?
Ponosim se vojinom. Mi smo liku koji nikakvog dodira sa pederacijom nema dali da odlucuje za nas. Ponos sta je uradio sa sebe i koliko je napredovao. Aferim vojine.
Zato smo mi našli čovjeka koji će da odrati sve to mnogo bolje od Vojina. U inat Vojinu.