Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
- DaysleepeR
#33776 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Potpuno ste zaboravili srbe kao dio identiteta Hercegovine.
Trebinje, Bileća, Gacko, Nevesinje, sve ponosni Hercegovci.
Ni trun hrvatskog identiteta a bogme ni srbijanskog.
- dr_Evil
#33777 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Zanimljiv je to vakat bio, Gatalo dok prica o pomirenju i Nino Raspudic sa onom palestinskom kefijom ili ti ga salom. S druge strane puno povjerenje bilo u Zuljevica, nesto malo ko nade bilo. Ova dvojica otisla u totalitarne desnicare, a Zuljevic u populiste ko i Dzubur.
- dr_Evil
#33778 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nisam, ja cesto "pripovjedim" da je Mostar bez Srba isto kao i Trebinje bez Bosnjaka - qrc od ovce ili ti ga kasaba. Ali nije bio smisao postaDaysleepeR wrote: ↑30/08/2024 10:58 Potpuno ste zaboravili srbe kao dio identiteta Hercegovine.
- Prpa.ba
#33779 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Hoce li organizator, JP Katolicke Autoceste u FBiH organizovati i kakve popove i prskanje svetom vodicom?
Pitam za lice N. Niksica.
ps
Mogli ste makar jos i Enisa Beslagica zvati, Medjugorje mu je blizu, a po njemu modelirate vlast.
Pitam za lice N. Niksica.
ps
Mogli ste makar jos i Enisa Beslagica zvati, Medjugorje mu je blizu, a po njemu modelirate vlast.
- dr_Evil
- Prpa.ba
#33781 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Sasvim bespotreban upis, a jos i bez osnove. Eto, meni je ljigo Hadzihafizbegovic idol.

A komentar na svetu vodicu za N. Niksica, to nista?
A komentar na svetu vodicu za N. Niksica, to nista?
-
sumirprimus
#33782 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Da li ce se izabrani predstavnik hrvatskg naroda u predsjednistvu bih komsic pojaviti na svecanosti? Ili za njega hercegovina i ne postoi?
- dr_Evil
#33783 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
https://www.klix.ba/vijesti/bih/efendic ... /240830061
Gledajte ovog ljige kako izvrce cinjenice. Pali nacionalnu netrepeljivost za par jeftinih poena. Nije problem reci neke stvari kako jesu, kao sto je ova ceremonija, ali ko da smo svi zaboravili zasto autoput ide prema Plocama, i kako je do toga dosla, jer ebi ga, imamo luku u Neumu pa cemo prema tamo vozit. Koji likovi zare i pale bosnjackom politickom scenom, okrecu se Dzema i Pozderac u mezaru.
Gledajte ovog ljige kako izvrce cinjenice. Pali nacionalnu netrepeljivost za par jeftinih poena. Nije problem reci neke stvari kako jesu, kao sto je ova ceremonija, ali ko da smo svi zaboravili zasto autoput ide prema Plocama, i kako je do toga dosla, jer ebi ga, imamo luku u Neumu pa cemo prema tamo vozit. Koji likovi zare i pale bosnjackom politickom scenom, okrecu se Dzema i Pozderac u mezaru.
-
sumirprimus
#33784 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
dr_Evil wrote: ↑30/08/2024 11:32 https://www.klix.ba/vijesti/bih/efendic ... /240830061
-
palermo
#33785 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Bogati zemo, vidim uporrijwbio si termin prpinom spektru.....na cijem si ti spektru, koji jos postoje..dr_Evil wrote: ↑30/08/2024 10:54E jesi nasao koga ces citirati, covjeka koji zivi od mrznje, pod zivi mislim da ga ona motivira ujutru da ustane, a od iste i placa svoje racune svakog prvog. Jest da je kolega forumas i on, ali na prpinom je spektru.JohnnyS wrote: ↑30/08/2024 10:50
Izuzev za ove iz Duvna i Livna, i to ne svih, ja nisam naišao na Hrvata iz Bosne koji neće za sebe reći da je Bosanac.
A od Hercegovine u, što bi Kajan rekao, slobodnom dijelu opštine Mostar je ostao samo Hercegovina Promet s trgovinom, autosalonom i benzinskom pumpom. I zato sigurno nije Hrvatska kriva.
Nisam ja rekao da je kriva Hrvatska, nego i Sarajevo. No dobro, to svakako nije bio smisao mog posta. Nejma veze susjed.
Kad smo vec kod bivsih poznatih forumasa, odavno nam nema kolege Gatala. Imao je Dodik velike planove za njega.
- Prpa.ba
#33786 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Izgleda da ako si Bosnjak, ili si Prpa ili si Enis Beslagic.
Imponuje mi, ne mogu nijekati.
Imponuje mi, ne mogu nijekati.
- dr_Evil
#33787 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ne znam kako ti susjed ali kod mene su dva spektra
Prvi crnokosuljaski. Tu imas tri podspektra desnice, podijeljeno po etnijama.
Drugi antifa, to je ovaj sta svaki dan sve vise nestaje. Tu imas komunjare i liberale; mada se oni medjusobno ne podnose jer se medjusobno iskljucuju.
Ne znam valah sta bih ti kazao. Dva podspektra od prvog spektra za sebe kazu da su najveci borci protiv fasizma. Prvi podspektar drugog spektra se buca u prsa da je najveci patriJota.
Sve u svemu.. dobro je, ne puca. Ali da puca, i da imamo postavke WWII, ja i Prba bi pucali jedan na drugog. Valjda je to vrijeme iza nas, prvi spektar je pobijedio.
-
sumirprimus
#33788 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ti si samo najradilakniji predstavink bosnjackih nacionalista na ovom forumu(nis icak ni nacionalista, vise etniĆAR), onih koji bi najsretniji bili da su bosnjaci u totalnoj izolaciji od svijeta jer ne odgovara trenutnoj politickoj kompoziciji ,samo da bi mogli rahat vladati dijelom bosne i njenog budzeta. Takvi su autodestruktivna rak rana svakog naroda. Vjerujem da ti imponuje.
-
palermo
#33789 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Nista te nisam shvatio zemo....vjerujem da nisi ni sam sebe.dr_Evil wrote: ↑30/08/2024 11:58Ne znam kako ti susjed ali kod mene su dva spektra
Prvi crnokosuljaski. Tu imas tri podspektra desnice, podijeljeno po etnijama.
Drugi antifa, to je ovaj sta svaki dan sve vise nestaje. Tu imas komunjare i liberale; mada se oni medjusobno ne podnose jer se medjusobno iskljucuju.
Ne znam valah sta bih ti kazao. Dva podspektra od prvog spektra za sebe kazu da su najveci borci protiv fasizma. Prvi podspektar drugog spektra se buca u prsa da je najveci patriJota.
Sve u svemu.. dobro je, ne puca. Ali da puca, i da imamo postavke WWII, ja i Prba bi pucali jedan na drugog. Valjda je to vrijeme iza nas, prvi spektar je pobijedio.
A sto se tice Prpe, rekoh citajte Prpu, on je na ovom forumu glas sutljive bosnjacke vecine....jebi ga Prpa, izvini na spominjanju tebe, ali ti ga ovdje dodjes kao neki simbol)
-
sumirprimus
#33790 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ALA SDAOVAC podilazi dfovcu 
zabirnuti bosnjaci
zabirnuti bosnjaci
-
sumirprimus
#33791 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ako ste vi glas sutljive bosnjacke vecine, ja od danas navijam za sve elemente protiv pa kako god se zvali
-
Nisamsdaali
#33792 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Enis Bešlagić trn u oku i ustašama i SDAovcima, postaje mi drag
- dr_Evil
#33793 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa to sam i rekao, glas sutljive bosnjacke vecine, ona koja je pobijedila, zajedno sa vecinom one druge 2 etnije koje su pobijedile. Ove druge 2 su malo glasnije.
Iz prvog spektra
- cyprus
#33794 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Hm, u mojoj percepciji tiha bošnjačka većina nema baš elemente nacionalističkog ekstremizma
-
palermo
#33795 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa to znamo sumire, jebo ga missumirprimus wrote: ↑30/08/2024 12:10 ako ste vi glas sutljive bosnjacke vecine, ja od danas navijam za sve elemente protiv pa kako god se zvali
-
sumirprimus
#33796 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
-
sumirprimus
#33797 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
ma jarane jbo suplju sta znas? Nisam ja vucicev bot, niti kako onaj rece soa, nego sam vise prenerazen, davno nekad bio ogorcen i razocaran, vise mi ne stane ni jot, od raznorazne suplje kvazi patriotske od koje se ne zivi.palermo wrote: ↑30/08/2024 12:14Pa to znamo sumire, jebo ga missumirprimus wrote: ↑30/08/2024 12:10 ako ste vi glas sutljive bosnjacke vecine, ja od danas navijam za sve elemente protiv pa kako god se zvali![]()
-
palermo
#33798 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa znas kako, Prpin izricaj je I za moj ukus malo ekstreman i pokaykad pretjeran. Al kao sto rekoh u dobro mjeri oslikava syanje duha te tihe bosnjacke vecine ( ja barem yako mislim).
Al sta znaci nacionalisticki ekstremizam ? Nemojmo pod ekstremizam podvlaciti, da citiram ono suvarevsko, potrebu da se " bobu kaze bob, a popu pop"
- cyprus
#33799 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Ekstremizam nije "mene tvoj stav ne zanima, jer nisi Bošnjak"?palermo wrote: ↑30/08/2024 12:21Pa znas kako, Prpin izricaj je I za moj ukus malo ekstreman i pokaykad pretjeran. Al kao sto rekoh u dobro mjeri oslikava syanje duha te tihe bosnjacke vecine ( ja barem yako mislim).
Al sta znaci nacionalisticki ekstremizam ? Nemojmo pod ekstremizam podvlaciti, da citiram ono suvarevsko, potrebu da se " bobu kaze bob, a popu pop"
Trebam sačekat ratne uslove, pa da vidim šta to u praksi znači?
-
palermo
#33800 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2
Pa sad.....ne bih ja da budem u ylozi nicijeg advokaya a ni sudije .....cyprus wrote: ↑30/08/2024 12:22Ekstremizam nije "mene tvoj stav ne zanima, jer nisi Bošnjak"?palermo wrote: ↑30/08/2024 12:21Pa znas kako, Prpin izricaj je I za moj ukus malo ekstreman i pokaykad pretjeran. Al kao sto rekoh u dobro mjeri oslikava syanje duha te tihe bosnjacke vecine ( ja barem yako mislim).
Al sta znaci nacionalisticki ekstremizam ? Nemojmo pod ekstremizam podvlaciti, da citiram ono suvarevsko, potrebu da se " bobu kaze bob, a popu pop"![]()
Trebam sačekat ratne uslove, pa da vidim šta to u praksi znači?