dr_Evil wrote: ↑29/08/2024 14:49
So What! wrote: ↑29/08/2024 14:46
sumirprimus wrote: ↑28/08/2024 21:22
Brte sta fali doljanima ? Kakac sindrom, budite realni Kad se prodje radnim danom i dalje je najbrzi put za juznu dalmaciju . Naravno vikednima i praznicima izbjegavati
Sindrom Doljani po definiciji opisuje komformizam bosanskog covjeka, strah od promjene i nikakva informisanost o alternativama.
Ja srecom nikada u zivotu tako ljetovao nisam, ali kako sam shvatio jedan dobar dio stanovnika BiH, pogotovo iz ovog iz sliva rijeke Bosne godinama ima jedan te isti recept za more, dogovori smjestaj negdje na Makarskoj rivijeri gdje obicno ljetuje godinama, izadje autom na magistralnu cestu M17, svrati u Jablanicu na janjetinu i ide samo pravo dok ne ugleda granicu. Cekanje na Doljanima, vjerujem da je mnogima neki oblik mazohizma, jer jednom u zivotu sam isao busem do Splita i kolona je pocinjala tacno kod table Doljani. Godinama su TV ekipe dolazile da snimaju ljude u koloni i pita ih, a zasto ne neki drugi granicni prijelaz, odgovor je tipicno bosanski 'A sta cu?'. Eh to je sindrom Doljani, ako je van sezone, pa vjerovatno je i OK, ali ici u sezoni tamo je suludo.
Ovisno o tome kad polazim na more koristim sve granicne prelaze, ove godine smo ipak isli na more polazak oko 13:00, preko Doljana, nikad vise od 4 auta nisu bila ispred nas. Povratak polazak u 18:00. Znaci na granici sam bio oko 13:45, ili 18:45 kako uzmes.
Prosle godine smo isli ranije pa nisam ni pokusavao na Doljane, bila je Bijaca ili Crveni Grm. Jednom smo preko Gabele, ali i tu je bilo guzve.
Sve je ok oko Doljana ako dobro tajmiras. Ako ne tajmiras onda si ljubitelj BDSM
Jednostavno ne znaju

Najbrzi put za dalmacju iz mog pravca kretanja je definitivno preko doljana. Kada se otvori ovaj most pocitelj, preracunavacemo put i vrijeme dolaska. Jos jedna stvar ce tu uticati na vrijeme dolaska a zavrsit ce se prije naseg koridora wc, a to je u hrvatskoj.
Ne tvrdim da su doljani najbolji put do dole, ali su i najbrzi. Fiizicki iskustveno, na stopericu kak hocete. Zedo kanton ne racunam ,njihva racunica je nesto drugo preko kupresa.
Samo sto ti kazes ako dobro tajmiras, ne vikendom i ne u spici kada svi prelaze preko istih.
Gabela je definitivno laki prelaz ali isto vazi ko i za doljane, dakle ostaje treci bijaca, s tm da je pegla ovaj obilazak oko capljine. tu se izgubi od 15 do 20 minuta, sto je puno a da uzmes u obzir ukupno vrijeme voznje.
I da ne svracam na janetinu nikad. Gubitak vremena