prosjek ok a ugrozavam zivotom
Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
azdralovic
#21376 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
udjem u Vlakovu na AP i idem 300, stanem na Inu po hot-dog i nastavim 300 do kraja
-
bonersa
#21377 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Srdjan Mandić je na svom profilu objavio da je počela rekonstrukcija ulice Koste Hermana (jedna od ulica iza parlamenta BiH). Može se reći da se de fakto rekonstruiše parking parlamentaraca.
Vezano za ovu ali i okolne ulice, znam da nije u nadležnosti opštine, ali zašto je Kanton Sarajevo dozvolio da se može na godišnjem nivou rezervisati javno ulično parking mjesto po cijeni od 250 KM mjesečno za korištenje, za neograničen broj mjesta. Ako niste znali, Parlamenarna skupština BiH je u ulici Koste Hermana zakupila skoro sva parking mjesta (mislim oko 40), za svoje parlamentarce, tako da se njima parking za lična vozila (ne službena) plaća iz budžeta BiH, a javni parking se smanjuje.
Neko će reći da je sve po zakonu, ali ovo pod hitno treba ograničiti...
Cjenovnik: https://rad.com.ba/upload/documents/odluka_26_19.pdf
Vezano za ovu ali i okolne ulice, znam da nije u nadležnosti opštine, ali zašto je Kanton Sarajevo dozvolio da se može na godišnjem nivou rezervisati javno ulično parking mjesto po cijeni od 250 KM mjesečno za korištenje, za neograničen broj mjesta. Ako niste znali, Parlamenarna skupština BiH je u ulici Koste Hermana zakupila skoro sva parking mjesta (mislim oko 40), za svoje parlamentarce, tako da se njima parking za lična vozila (ne službena) plaća iz budžeta BiH, a javni parking se smanjuje.
Last edited by bonersa on 29/08/2024 15:21, edited 1 time in total.
- VladaFBiH
#21378 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
ovo sam isto jučer prokomentarisao - imat će novi parkingbonersa wrote: ↑29/08/2024 15:14 Srdjan Mandić je na svom profilu objavio da je počela rekonstrukcija ulice Koste Hermana (jedna od ulica iza parlamenta BiH). Može se reći da se de fakto rekonstruiše parking parlamentaraca.
Vezano za ovu ali i okolne ulice, znam da nije u nadležnosti opštine, ali zašto je Kanton Sarajevo dozvolio da se može na godišnjem nivou rezervisati javno ulično parking mjesto po simboličnoj cijeni od 250 KM godišnje, plus 60 KM mjesečno za korištenje, za neograničen broj mjesta. Ako niste znali, Parlamenarna skupština BiH je u ulici Koste Hermana zakupila skoro sva parking mjesta (mislim oko 40), za svoje parlamentarce, tako da se njima parking za lična vozila (ne službena) plaća iz budžeta BiH, a javni parking se smanjuje.
-
bonersa
-
noviclan
#21380 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
"Moze" on voziti lijevon ali moragledati u centralni retovizor da. Brze bolje pobjegne i propusti letilicu, ali nazalost slabo raja gleda retrovizore kad spominjem retrovizore nema mi nista gore kada me pusta da se ukljucim u saobracaj a iza njega u suprotnom smjeru nema nikoga pa proleti pasa ne koci ja se ukljucim bez gasanja i srkletanepass1 wrote: ↑29/08/2024 07:12Je li zajebavas? Vozis uvjek desnom trakom. Zaobilazis sporijeg lijevom i vracas se u desnu. Nemas ti sta gledati koliko ko vozi.dječak sa šibicama wrote: ↑28/08/2024 12:39 Pa naravno ako je to najveca dopustena brzina, ne vidim u cemu je problem. Ako ti vozis 130, niko te ni ne smije preticati jer ni on ne smije voziti vecom brzinom.
Prosto ko pasulj.
Koja rasprava jbt
-
last mohicans
#21381 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kako ga nije stid, kakvih ulica ima, prečih 10 puta, odmah mi naupada oko stadiona, pa ono je za zatvora, ja ne znam je li ikad bila rekonstruisana ona ulica.VladaFBiH wrote: ↑29/08/2024 15:17ovo sam isto jučer prokomentarisao - imat će novi parkingbonersa wrote: ↑29/08/2024 15:14 Srdjan Mandić je na svom profilu objavio da je počela rekonstrukcija ulice Koste Hermana (jedna od ulica iza parlamenta BiH). Može se reći da se de fakto rekonstruiše parking parlamentaraca.
Vezano za ovu ali i okolne ulice, znam da nije u nadležnosti opštine, ali zašto je Kanton Sarajevo dozvolio da se može na godišnjem nivou rezervisati javno ulično parking mjesto po simboličnoj cijeni od 250 KM godišnje, plus 60 KM mjesečno za korištenje, za neograničen broj mjesta. Ako niste znali, Parlamenarna skupština BiH je u ulici Koste Hermana zakupila skoro sva parking mjesta (mislim oko 40), za svoje parlamentarce, tako da se njima parking za lična vozila (ne službena) plaća iz budžeta BiH, a javni parking se smanjuje.
Last edited by last mohicans on 29/08/2024 23:59, edited 1 time in total.
- Haris.ba
#21382 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Sta su ovo zeleni val na bms poremetili. Haman svaki semafor hvata za stati.
-
username_here
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#21384 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Debilcina rekonstruise tu ulicu u kojoj zivi 20 ljudi ako i toliko a Bolnicka ko makadam a veze sigurno 5000 (Breka, Visnjik, Grdonj, Panjina kula) domacinstava ako ne i vise da ne lupam.bonersa wrote: ↑29/08/2024 15:14 Srdjan Mandić je na svom profilu objavio da je počela rekonstrukcija ulice Koste Hermana (jedna od ulica iza parlamenta BiH). Može se reći da se de fakto rekonstruiše parking parlamentaraca.
- VladaFBiH
- Haris.ba
- VladaFBiH
#21387 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
nije možda do prije 4-5 godina ili malo više ali je već jako dugo ovako
- Haris.ba
#21388 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kada stalno prolazis neku dionicu, onda vise i naucis ritam semafora. Kada se bilo sta promjeni, osjetis u voznji. Jucer su semafori bili mimo standarndog intervala.
Hajde, vidjecemo hoce li sta javiti.
- nepass1
#21389 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jeste promjenjeno, malo ali se osjeti
Kad skrenem iz nedjarica prema carsiji ne moram cekati zeleno, prije je uvjek bilo da se dodje na crveno pa se ceka 10ak sec. I nikad na malti nisam morao stajati na crveno, tu skrecem desno, od srijede stojim na crvenom na malti, cekam zeleno
- VladaFBiH
#21390 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
moguće je da su jučer dodatno "popravljeni" (jučer se nisam nešto posebno vozao pa i nisam primijetio) ali trenutno svaka raskrnica vodi svoju politiku - otkako su najavili adaptivno upravljanje stvari su otišle u neku stvar
-
lavic
#21391 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
I zbog tog razloga ce abd u penziju nacelnik zajedno sa strankom!!!F&N wrote: ↑29/08/2024 23:55Debilcina rekonstruise tu ulicu u kojoj zivi 20 ljudi ako i toliko a Bolnicka ko makadam a veze sigurno 5000 (Breka, Visnjik, Grdonj, Panjina kula) domacinstava ako ne i vise da ne lupam.bonersa wrote: ↑29/08/2024 15:14 Srdjan Mandić je na svom profilu objavio da je počela rekonstrukcija ulice Koste Hermana (jedna od ulica iza parlamenta BiH). Može se reći da se de fakto rekonstruiše parking parlamentaraca.
- DaysleepeR
#21392 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Vi se ne javljajte, vaše aferime niko nadmašiti ne može.lavic wrote: ↑30/08/2024 09:21I zbog tog razloga ce abd u penziju nacelnik zajedno sa strankom!!!F&N wrote: ↑29/08/2024 23:55Debilcina rekonstruise tu ulicu u kojoj zivi 20 ljudi ako i toliko a Bolnicka ko makadam a veze sigurno 5000 (Breka, Visnjik, Grdonj, Panjina kula) domacinstava ako ne i vise da ne lupam.bonersa wrote: ↑29/08/2024 15:14 Srdjan Mandić je na svom profilu objavio da je počela rekonstrukcija ulice Koste Hermana (jedna od ulica iza parlamenta BiH). Može se reći da se de fakto rekonstruiše parking parlamentaraca.
- Haris.ba
#21393 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A sta su najavljivali da ce prosiriti Bolnicku na tri trake?
Tamo kod ulaza za auta pacijenata vjerovatno?
Tamo kod ulaza za auta pacijenata vjerovatno?
-
lavic
#21394 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Greska, nisam stranacki ama bas nikako aktivan,,,,, ali od ovoga tesko da moze gore, bar sto se tice gore pomenutih naselja!DaysleepeR wrote: ↑30/08/2024 09:25Vi se ne javljajte, vaše aferime niko nadmašiti ne može.
Na Bolnickoj od svega obecanog uspjeli zaljepit usporivace kod prvog nebodera (guzonja neki stanuje i kod Bosfora) e svaka im cast!!!
- DaysleepeR
#21395 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zadnjih 47 godina živim u Bolničkoj ulici, ne znam da je iko išta obećavao da će se raditi.
-
F&N
- Location: Od Ciglana do Podhrastova, Breke i Mejtasa including Jezero...
#21396 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ali hajde sto je ulica puna lezecih policajaca koji su nastali kvalitetnim asfaltiranjem nakon zamjene vodovodnih i kanalizacionih cijevi pdije 11 godina, nego su postavili sad na 3 mjesta one bijele trake, sto inace odbijaju lafete. Ali su hvala Bogu toliko plitke da ih ne osjetis manje vise kad predjes autom preko njih. Ko vozi po onakoj cesti brzo ni pravi lezeci mi nije prepreka.
-
lavic
#21397 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jesu obecavali, rekonstrukcija, prosirenje i kruzni na spoju sa ulicom Z. Sarca, tako da se izuzne dio zemljista od "KC Kosevo".DaysleepeR wrote: ↑30/08/2024 09:51 Zadnjih 47 godina živim u Bolničkoj ulici, ne znam da je iko išta obećavao da će se raditi.
Razlog su guzve u skolskom periodu u udarnim terminima i smanjnje guzvi i olaksanje za autobuse kojima treba vise prostora za motanje.... itd, itd,
- DaysleepeR
#21398 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
bilo kakav izvor bi napravio čudolavic wrote: ↑30/08/2024 10:37Jesu obecavali, rekonstrukcija, prosirenje i kruzni na spoju sa ulicom Z. Sarca, tako da se izuzne dio zemljista od "KC Kosevo".DaysleepeR wrote: ↑30/08/2024 09:51 Zadnjih 47 godina živim u Bolničkoj ulici, ne znam da je iko išta obećavao da će se raditi.
Razlog su guzve u skolskom periodu u udarnim terminima i smanjnje guzvi i olaksanje za autobuse kojima treba vise prostora za motanje.... itd, itd,
- dječak sa šibicama
#21399 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Zeleni botovi imaju legitimno pravo nadati se izboru covjeka sa dva imena i dva prezimena + 4 politicka stava citaj maske za lice, za nacelnika Centra. I botovati za to.
-
1Dante1
#21400 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Tako je bilo u srbiji, pa su napredovaliazdralovic wrote: ↑29/08/2024 13:43 udjem u Vlakovu na AP i idem 300, stanem na Inu po hot-dog i nastavim 300 do kraja
prosjek ok a ugrozavam zivotom![]()
Raniji sistem predviđao je da se kontrola brzine vrši između dve naplatne rampe, tako što je postojalo minimalno vreme koje je potrebno da se stigne od tačke A do tačke B, odnosno od jedne do druge naplatne stanice, a ukoliko bi neko stigao brže, to bi automatski značilo da je vozio brže od dozvoljenih 130 km/sat.
Međutim, po novom sistemu skoro će u potpunosti biti isključene raznorazne mahinacije kakvih je bilo u prethodnom periodu kada se dešavalo da, na primer, vozač na auto-putu vozi nedozvoljenom brzinom, a onda sedne na benzinsku pumpu, napravi pauzu i smanji srednju brzinu, te ne zaradi nikakvu kaznu.
Postavljeno 50 "kontrolnih punktova"
Za razliku od prethodnog perioda kada se brzina merila između desetak glavnih naplatnih rampi, novi sistem previđa merenje prosečne brzine između više od 50 lokacija na kojima su postavljene kamere.
Tako će, na primer, kako je otkrila u svom najnovijem broju revija Sat plus, na auto-putu od Beograda do Niša kamere snimati na 12 lokacija - Vrčin, Mali Požarevac, Umčari, Vodanj, Smederevo, Velika Plana, Markovac, Batočina, Jagodina, Paraćin, Pojate i Aleksinac.