Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Locked
dr_Evil

#33576 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

kakabanja213 wrote: 27/08/2024 15:08
E jebiga. Ali eto nek bude po tvom, policija u Sarajevu nakon smjene vlasti fantasticno obavlja svoj posao.
Ma sta ce obavljat, obecali nam more optuznica ko za vrijeme alijanse, a dobili smo 2 opstinska bega iza resetaka. Pregulili se v'oma.
JohnnyS

#33577 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JohnnyS »

Isak poručuje da se nacionalističkim i fašističkim ponašanjima, kao i o nedopustivom nasilju dijela navijača u Hercegovačko-neretvanskom kantonu mora stati u kraj.

Federalno ministarstvo unutrašnjih poslova, kao i svaki put do sada, spremno je pomoći Ministarstvu unutrašnjih poslova Hercegovačko - neretvanskog kantona u borbi protiv svih pojavnih oblika kriminaliteta, a koji su u njihovoj nadležnosti.

Evo što HDZ pred izbore dobije od batinanja, priliku da kaže kako dolaze iz Sarajeva kad nastrada netko na "onoj strani", a kad netko "na ovoj" e onda nema FUPa. Dakle, samo HDZ čuva Hrvate i brine za Hrvate, dakle glasajte za HDZ.
dr_Evil

#33578 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

Anex je masakr nad postovima pocinio :D
Haris.ba

#33579 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Haris.ba »

Istinu vjerovatno necemo u javnosti saznati.

Skoro je nemoguce da je lik koji se godinama drogirao, i ocito imao povremenu adresu u ludari izvan sluzbenih evidencija.

I u sustini - sto je na slobodi bez adekvatne pomoci je ono sto narod najvise grebe. Je li sada ono stara prica, policija zavede, druge institucije zakazu....problem je sto se nista ne mijenja.

Gledam napali ministricu obratovanja sto se usudila jednu stvar promjeniti oko Mjedenice. A, izgleda da je bila u pravu. Mogu misliti kako je u Jagomiru okostalo.
Cherry-Cherry

#33580 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Cherry-Cherry »

Ništa se neće promijeniti sve dok se mentalni sklop ne promijeni.
zigson

#33581 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by zigson »

tramvajtrojka wrote: 27/08/2024 14:49
kakabanja213 wrote: 27/08/2024 14:41
tramvajtrojka wrote: 27/08/2024 14:33

za sve vase probleme vam je kriva kantonalna vlast gdje birate iste u zadnjih tridesetak godina, od policije, inspekcija, itd.itd. kad budete birali drugacije il zahtijevali nesto drugo osim da ste zaledjeni u 96u tek tada bice vam bolje, al mostarac ce uraditi sve osim da se pokrene za svoje dobro :-)
Jos uvijek nam navijaci nisu poceli klati zene po stanovima. To je valjda sljedeci nivo.
vi fkt ne znate primiti dobronamjerni savjet nego odmah krenete sa najprizemnijim uvredama, za sve vase probleme u Mostaru vam je kriva kantonalna vlast koju birate u istom sastavu zadnjih tridesetak godina, da se malo mrdnete i odlucite promijeniti paradigmu dole mozda bi vam se i nesto popravilo dole
A kad se prozove katica za sigurnosnu situaciju u sarajevu ti napises eto sta on moze.. :lol:
dr_Evil

#33582 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

zigson wrote: 28/08/2024 10:42
Jos uvijek nam navijaci nisu poceli klati zene po stanovima. To je valjda sljedeci nivo.
vi fkt ne znate primiti dobronamjerni savjet nego odmah krenete sa najprizemnijim uvredama, za sve vase probleme u Mostaru vam je kriva kantonalna vlast koju birate u istom sastavu zadnjih tridesetak godina, da se malo mrdnete i odlucite promijeniti paradigmu dole mozda bi vam se i nesto popravilo dole
A kad se prozove katica za sigurnosnu situaciju u sarajevu ti napises eto sta on moze.. :lol:
Nama treba potpuno novi reset. Smjena kantonalne vlasti ne vodi nicemu. Treba nam reset kakav se desio 45'e i 95'e.
DaysleepeR

#33583 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

Pa eto, čekajte ga narednih 30 godina...
I opet nek vam ga neko drugi donese, nemojte vi mijenjati ništa.
tramvajtrojka

#33584 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by tramvajtrojka »

dr_Evil wrote: 28/08/2024 10:46

Nama treba potpuno novi reset. Smjena kantonalne vlasti ne vodi nicemu. Treba nam reset kakav se desio 45'e i 95'e.
Sto na 95u sto ne na 94u i Washingtonski sporazum i točku broj 2 iz tog sporazuma :mrgreen: :mrgreen:
Sanjarko

#33585 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Sanjarko »

Nisu mentalni bolesnici agresivci i sl. To vam je u zavisnosti od ličnosti itd. Kao i sa zdravim ljudima, mentalno zdravim i fizički zdravim.

Ne bi vjerovali koliko šege i sl ima na psihijatriji.

Ali ima i agresivaca i sl, ali njih zatvore i svežu.

Čak znamo i mi praviti probleme koji nismo agresivci i sl.

Zadnji put meni tokom hospitalizacije vezali jednu ruku. Nisam bio agresivan i sl nego u vrata stavljao svoj ključ.

Ali stvarno kako to da nema evidencije, to je stvarno dobro pitanje?
dr_Evil

#33586 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by dr_Evil »

tramvajtrojka wrote: 28/08/2024 10:49
dr_Evil wrote: 28/08/2024 10:46

Sto na 95u sto ne na 94u i Washingtonski sporazum i točku broj 2 iz tog sporazuma :mrgreen: :mrgreen:
Pa dobro koja je tacka 2, konfederacija ili okupirane teritorije?
JohnnyS

#33587 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JohnnyS »

@palermo eno Salem na bljesku satra se pričajući kako stalno pred izbore budu "navijačka" sranja
kakabanja213

#33588 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

tramvajtrojka wrote: 27/08/2024 14:33

za sve vase probleme vam je kriva kantonalna vlast gdje birate iste u zadnjih tridesetak godina, od policije, inspekcija, itd.itd. kad budete birali drugacije il zahtijevali nesto drugo osim da ste zaledjeni u 96u tek tada bice vam bolje, al mostarac ce uraditi sve osim da se pokrene za svoje dobro :-)
Ne postoji grad, u svijetu, u kojem dominantno zive bijelci (bez ikakve rasisticke konotacije), a da u njemu vlada veci nered, trenutno, od Sarajeva. Ovakav Mostar, sa ovakovom strukturom stanovnistva koja trenutno obutava u Mostaru, sa HDZ i SDA na vlasti, Sarajevo je uspjelo nadmasiti. Nije to mala stvar, vjeruj mi.
PM72

#33589 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PM72 »

kakabanja213 wrote: 28/08/2024 11:31
Ne postoji grad, u svijetu, u kojem dominantno zive bijelci (bez ikakve rasisticke konotacije), a da u njemu vlada veci nered, trenutno, od Sarajeva. Ovakav Mostar, sa ovakovom strukturom stanovnistva koja trenutno obutava u Mostaru, sa HDZ i SDA na vlasti, Sarajevo je uspjelo nadmasiti. Nije to mala stvar, vjeruj mi.
U pravu su,eno manijaci stalno zasreću horde zla i obratno...kukasti krstovi na sve strane i devastiraju se partizanski grobovi...
Piaty

#33590 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Piaty »

Imam dojam da se u Mostaru prebijaju samo Bošnjaci, jrl tako?

Odgovara li neko za to?
Ne odgovara!

Da li se šta poduzima van institucija (obzirom da institucije ne poduzimaju)?
Ne poduzima se ništa!

E pa da su Sandžaklije umjesto tih Mostaraca (bolaa, raaajaa) onda bi ga kurca iko smio nos promoliti na istok jer bi ljudi odavno uzeli stvar u svoje ruke, da ne kažem da bi vjerovatno ovi sa zapada strahovali za svoju guzicu.

Žalosno je sve to da se svjesno ne sprječava takav nered jer na kraju dana će svačije dijete biti u opasnosti.
Tvrtko II Kotromanić

#33591 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Tvrtko II Kotromanić »

kakabanja213 wrote: 28/08/2024 11:31
:lol: :lol: vjeruj mi
DaysleepeR

#33592 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by DaysleepeR »

Kakvi potezi očajnika...
palermo

#33593 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by palermo »

JohnnyS wrote: 28/08/2024 11:19 @palermo eno Salem na bljesku satra se pričajući kako stalno pred izbore budu "navijačka" sranja
Bogami, ja preslušaj Salema i ne čuh to što si ti čuo :D , nego čuh o povezanosti HDZ-a i Ultrasa , o tome da zapošljavaju vođe Ultrasa, i još o ponečem...
al haj, evo nek ljudi sami čitaju (odnsonos slušaju)

https://bljesak.info/sport/nogomet/mari ... kog/464873
PreWiBa
Grijem se na: Plin i centralno
Horoskop: Lav

#33594 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by PreWiBa »

Piaty wrote: 28/08/2024 11:44 Imam dojam da se u Mostaru prebijaju samo Bošnjaci, jrl tako?

Odgovara li neko za to?
Ne odgovara!

Ne poduzima se ništa!

E pa da su Sandžaklije umjesto tih Mostaraca (bolaa, raaajaa) onda bi ga kurca iko smio nos promoliti na istok jer bi ljudi odavno uzeli stvar u svoje ruke, da ne kažem da bi vjerovatno ovi sa zapada strahovali za svoju guzicu.

Žalosno je sve to da se svjesno ne sprječava takav nered jer na kraju dana će svačije dijete biti u opasnosti.
Ako se dobro sjećam, Sandžaklije su veći ljubitelji Vučićevih neo-radikala nego Šumadijci.

Slab primjer, iskreno.
Piaty

#33595 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by Piaty »

sehohari wrote: 28/08/2024 11:52
Piaty wrote: 28/08/2024 11:44 Imam dojam da se u Mostaru prebijaju samo Bošnjaci, jrl tako?

Odgovara li neko za to?
Ne odgovara!

Ne poduzima se ništa!

Ako se dobro sjećam, Sandžaklije su veći ljubitelji Vučićevih neo-radikala nego Šumadijci.

Slab primjer, iskreno.
Ma to je nekakvo čudno zastranjivanje koje stvarno ne razumijem. Ali takvih je nekih 40% njih (što je ogroman procenat da se razumiemo)
Ali znaš ti dobro kakav je prosječan čovjek odozdo. Da ja ispričam vic Pazarcu ili nešto na njegov račun?

Nevažno, poenta se shvata: neko će te j.... koliko ti to dozvoliš. Sandže to u suštini ne dozvoljavaju, glasanje na izborima je druga priča.
A_A_AKCIJA

#33596 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by A_A_AKCIJA »

kakabanja213 wrote: 28/08/2024 11:31 Ne postoji grad, u svijetu, u kojem dominantno zive bijelci (bez ikakve rasisticke konotacije), a da u njemu vlada veci nered, trenutno, od Sarajeva. Ovakav Mostar, sa ovakovom strukturom stanovnistva koja trenutno obutava u Mostaru, sa HDZ i SDA na vlasti, Sarajevo je uspjelo nadmasiti. Nije to mala stvar, vjeruj mi.
Padoh sa stolice od smijeha, kakabanja prosuo sam makijato zbog tebe

Iskreno, kada si zadnji put bio u Sarajevu?

Ali, iskreno :D

Fakat, iskreno...
kakabanja213

#33597 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by kakabanja213 »

A_A_AKCIJA wrote: 28/08/2024 12:19
kakabanja213 wrote: 28/08/2024 11:31 Ne postoji grad, u svijetu, u kojem dominantno zive bijelci (bez ikakve rasisticke konotacije), a da u njemu vlada veci nered, trenutno, od Sarajeva. Ovakav Mostar, sa ovakovom strukturom stanovnistva koja trenutno obutava u Mostaru, sa HDZ i SDA na vlasti, Sarajevo je uspjelo nadmasiti. Nije to mala stvar, vjeruj mi.

Fakat, iskreno...
Zadnjih godinu i po te sljedecih godinu i po sam recimo dva puta sedmicno. Bio u nedelju pa me eto sutra. Zaima Sarca preko puta Honde. Onaj haos, nered, peksinluk tesko je rijecima opisati. Takodjer je moguce da vi koji zivite tu to drugacije dozivljavate. Ali ovo je moje vidjenje. Dugo vremena mi je Mostar bio pojam haosa, ali ovo sto gledam od februara 2023. I sto su izgleda gledati do februara 2025. je neopisivo.
Moguce da ti je ovo smijesno, ali i meni je.
drag_gost

#33598 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by drag_gost »

sehohari wrote: 28/08/2024 11:52

Odgovara li neko za to?
Ne odgovara!

Ne poduzima se ništa!

Slab primjer, iskreno.
I ovi sto su te branili 90ih?
drag_gost

#33599 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by drag_gost »

kakabanja213 wrote: 28/08/2024 12:37
A_A_AKCIJA wrote: 28/08/2024 12:19

Fakat, iskreno...
Zadnjih godinu i po te sljedecih godinu i po sam recimo dva puta sedmicno. Bio u nedelju pa me eto sutra. Zaima Sarca preko puta Honde. Onaj haos, nered, peksinluk tesko je rijecima opisati. Takodjer je moguce da vi koji zivite tu to drugacije dozivljavate. Ali ovo je moje vidjenje. Dugo vremena mi je Mostar bio pojam haosa, ali ovo sto gledam od februara 2023. I sto su izgleda gledati do februara 2025. je neopisivo.
Moguce da ti je ovo smijesno, ali i meni je.
Nemas ti pojma, vjeruj mi.
JohnnyS

#33600 Re: Politicko desavanje u BiH (all inklusive) Vol 2

Post by JohnnyS »

Ne dam da na Mostar govore stanovnici grada gdje se u pola ulica dva auta ne mogu rutinski mimoići :D
Locked