Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
-
izbjeglica_iz_besmisla
#21201 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Pa bolje i to nego da sad zatvore cestu na sedmicu ili dvije.
Tako su jednom radili veliku petlju blizu stana mi, pa pola godine sam se maltene svaki dan drugim putem vracao kuci - kako koji dan rade na necemu, tako preusmjere promet na drugu stranu
Tako su jednom radili veliku petlju blizu stana mi, pa pola godine sam se maltene svaki dan drugim putem vracao kuci - kako koji dan rade na necemu, tako preusmjere promet na drugu stranu
- Better Man
#21202 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
A mogli su prvo to asfaltirati ili barem prvi sloj asfalta staviti.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑27/08/2024 15:02 Pa bolje i to nego da sad zatvore cestu na sedmicu ili dvije.
- DaysleepeR
#21203 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Bošnjak voli šljunak, džaba je.
- So What!
#21204 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Dobar je Steta, ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji uopste brane Efendica, ja se zaista nadam uskoro bivseg nacelnika Novog Grada.
Sto se tice Stete, jedina bitka koju je izgubio je ona protiv GRAS-a, nazalost ostaje njima sve novo sto je kupljeno i ja mislim da to nece jos dugo ostati ovako lijepo, ali covjek je pokusao, dao i GRAS-u i gradjanima na cuvanje, to sto stoka unistava javnu imovinu to je njihov problem.
U ovom mandatu bi ozbiljnije trebao napasti cestogradnju i sigurno bi ostao upamcen kao jedan od najsposobnijih ministara u nezavisnoj BiH.
Bas kao sto neko rece, zanimljivo, kako lik koji nije toliko ni skolovan je pokazao ozbiljan entuzijazam za rad. Ne treba tu mnogo gledati neciji stranacki predznak, Skaka je dosao na prevaru do mjesta gradonacelnika, nije znao tri recenice da sastavi, a pokazao je najozbiljnije inicijative na mjestu gradonacelnika jos od Semihe Borovac.
Sto se tice Stete, jedina bitka koju je izgubio je ona protiv GRAS-a, nazalost ostaje njima sve novo sto je kupljeno i ja mislim da to nece jos dugo ostati ovako lijepo, ali covjek je pokusao, dao i GRAS-u i gradjanima na cuvanje, to sto stoka unistava javnu imovinu to je njihov problem.
U ovom mandatu bi ozbiljnije trebao napasti cestogradnju i sigurno bi ostao upamcen kao jedan od najsposobnijih ministara u nezavisnoj BiH.
Bas kao sto neko rece, zanimljivo, kako lik koji nije toliko ni skolovan je pokazao ozbiljan entuzijazam za rad. Ne treba tu mnogo gledati neciji stranacki predznak, Skaka je dosao na prevaru do mjesta gradonacelnika, nije znao tri recenice da sastavi, a pokazao je najozbiljnije inicijative na mjestu gradonacelnika jos od Semihe Borovac.
- VladaFBiH
#21205 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Na žalost Efendić ostaje jer mu je protukandidatSo What! wrote: ↑27/08/2024 16:10 Dobar je Steta, ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji uopste brane Efendica, ja se zaista nadam uskoro bivseg nacelnika Novog Grada.
-
Ambula
#21206 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nije njemu protukandidat upitan vec je problem sto Nacelnici imaju neogranicen broj mandata i lako se ustolice na tim pozicijama i onda njihov protukanidat je anonimus, nepoznat, wtf-ovac jer su oni izgradili neko ime u toj opcini jer vladaju 15 godina i jedino da stavis Štetu il vec neko profilisano ima za kandidata al to niko ne radi na taj nacinVladaFBiH wrote: ↑27/08/2024 16:52Na žalost Efendić ostaje jer mu je protukandidatSo What! wrote: ↑27/08/2024 16:10 Dobar je Steta, ne mogu da vjerujem da ima ljudi koji uopste brane Efendica, ja se zaista nadam uskoro bivseg nacelnika Novog Grada.
Bas kao sto neko rece, zanimljivo, kako lik koji nije toliko ni skolovan je pokazao ozbiljan entuzijazam za rad. Ne treba tu mnogo gledati neciji stranacki predznak, Skaka je dosao na prevaru do mjesta gradonacelnika, nije znao tri recenice da sastavi, a pokazao je najozbiljnije inicijative na mjestu gradonacelnika jos od Semihe Borovac.što se tiče Štete ima dobrih stvari to niko ne spori ali mu zamjeram jer ništa nije urađeno na cestogradnji pa barem da su počeli eksproprijacije na longitudinalama i transverzalama da se ima za šta uhvatiti a ne ovako...
a Skaka je Ronaldo za instagramušu (nisam vjerovao da ću ovo ikada izjaviti ali je tako)
- dječak sa šibicama
#21207 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Kad je nastavak sudjenja Ronaldu za sve one marifetluke i kriminal?
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#21208 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
dječak sa šibicama wrote: ↑27/08/2024 17:12 Kad je nastavak sudjenja Ronaldu za sve one marifetluke i kriminal?
- PreWiBa
- Grijem se na: Plin i centralno
- Horoskop: Lav
#21209 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Meni nije jasno zašto se ne rješavaju neke, makar običnom insanu, veoma jednostavne stvari.
Meni je na primjer najveća smijurija ona pruga na sred brze ceste Ilidža-Blažuj. Iz kojeg razloga se ne može naći neko da ono riješi i nađe način da ne moraš auto usporavati na 20-25 km/h?
Namjerno bi neko trebao onda protutnjati sa velikom brzinom i onda tražiti odštetu. Možda bi se onda nešto pokrenulo.
Meni je na primjer najveća smijurija ona pruga na sred brze ceste Ilidža-Blažuj. Iz kojeg razloga se ne može naći neko da ono riješi i nađe način da ne moraš auto usporavati na 20-25 km/h?
Namjerno bi neko trebao onda protutnjati sa velikom brzinom i onda tražiti odštetu. Možda bi se onda nešto pokrenulo.
-
laik1981
#21210 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Raskopali su citav grad. Sve sto se trebalo raditi cetiri godine strpali su u jednu i to obavezno radove koji se mogu uraditi za mjesec razvukli na 3-5 mjeseci jer nema kapaciteta da se to uradi u zdravorazumskim rokovima. Silovanje mozdanih vijuga u stilu SDA. Degutantno.
-
sumirprimus
#21211 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
sehohari wrote: ↑27/08/2024 17:36 Meni nije jasno zašto se ne rješavaju neke, makar običnom insanu, veoma jednostavne stvari.
- vjeshalica
#21212 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nisu u stanju Bulevar Mimar Sinana ni pola da okoncaju kod Pancirke danima stoji "skakalo" dok sidje trolejbus sa njega zatvori se semafor ili neko auto...mrcvarenje po Safeta Hadzica kao ultra prometne ulice,dizanje prasine zivotom kako se javaslucarenje i ljendohasenje brzo zaboravi kad bude gotovo i krenu hvalospjevi na sve usrane strane
-
noviclan
#21213 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Jeste li slucajno vidjeli kako su braca dzekos i debos zakrpili ljubljansku ulicu koliko su prokopali toliko i zakrpili a xx miliona KM prodali stanova
-
laik1981
#21214 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Meni su se toliko zgadili da cisto sumnjam da cu ikad vise i pomisliti da izadjem na izbore. Sve go papak sa malogradjanskom filozofijom i mentalnim sklopom. Fuj.
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
-
laik1981
#21216 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Ma ovo kako rade je pokazatelj da narod smatraju maloumnim ovcama. Vjerovatno su i u pravu.
- vjeshalica
#21217 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Nas narod je zasluzio da se utopi u govnima. Hvalospjevi pred izbore,mrcvarski rad isto pred izbore. Umjesto kontinuiteta u radu i stvaranju jebu mozak par mjeseci. I onda glupanderi krenu da fale...
-
izbjeglica_iz_besmisla
#21218 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Mislim da je predizborna kampanja vec pocela na ovoj temi.
Pustite vi Stetu, kad je vec direktiva da se pljuje Trojka idite kritikujte Rad zbog smeca, mandica i tanovica jer vegetiraju, benjaminu za koju bi zapravo bolje bilo da vegetira
Imate tu materijala za opravdane kritike, pa opletite s razlogom.
Al jok, udarili po necemu sto je unaprijedjeno u 5 nego za 30 proslih godina. Bit ce da je trn u oku toliki.
Pustite vi Stetu, kad je vec direktiva da se pljuje Trojka idite kritikujte Rad zbog smeca, mandica i tanovica jer vegetiraju, benjaminu za koju bi zapravo bolje bilo da vegetira
Al jok, udarili po necemu sto je unaprijedjeno u 5 nego za 30 proslih godina. Bit ce da je trn u oku toliki.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 27/08/2024 17:59, edited 1 time in total.
-
laik1981
#21219 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Svi su oni SDA na ovaj ili onaj nacin. Iz ovog drustva nista bolje ne moze ni proizaci. Pregorak je taj sendvic za koji ih iko normalan moze pohvaliti.
- PreWiBa
#21220 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Gospodine, ja već duže vrijeme ovdje boravim i počesto dolazim.sumirprimus wrote: ↑27/08/2024 17:38sehohari wrote: ↑27/08/2024 17:36 Meni nije jasno zašto se ne rješavaju neke, makar običnom insanu, veoma jednostavne stvari.
Namjerno bi neko trebao onda protutnjati sa velikom brzinom i onda tražiti odštetu. Možda bi se onda nešto pokrenulo.e u ovo je da ostsnes par godina u bosni i sve bi ti se samo kazalo, i da dobijes vise zasto nego zato shvatio bi onu temu o iseljavanju iz bosne .
Niti živite, niti boravite u Sarajevu ili Kantonu Sarajevo, ne znam zašto dolazite na ovu temu.
- vjeshalica
#21221 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Efendic se ne moze uporediti sa Stetom. Nije Steta osmislio projekat rekonstrukcije pruge vec je izvrsena realizacija kao i kupovina vozila. Javni saobracaj je umro samo ti niko nije javio. Nije JS samo novi tramvaj i trolejbus, da nema Centrotransa da krpi neke rupe bio bi pakao. I sad je na nekim linijama gdje zive gradjani drugog reda jer pojedinci samo vide tramvaj.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑27/08/2024 17:56 Mislim da je predizborna kampanja vec pocela na ovoj temi.
Pustite vi Stetu, kad je vec direktiva da se pljuje Trojka idite kritikujte Rad zbog smeca, mandica i tanovica jer vegetiraju, benjaminu za koju bi zapravo bolje bilo da vegetiraImate tu materijala za opravdane kritike, pa opletite s razlogom.
Ako je u sklopu rekonstrukcije pruge predvidjena rekonstrukcija okretnice 1 Zeljeznicka stanica, i dan danas tamo kabur stoji iskopan. Zasto?
Smijesno sta pisete. Ljudi se i sad voze u doniranom smetlju iz Turske crkavaju svaki dan vozila.
-
RJ57
#21222 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
pisano je na forumu već više puta o tim šinama kojima nikad voz nije prošao, mada ih ima par koji pametuju da jeste. ja se uvijek pitam koliko je tu auta stradalo. to je jednostavno za robije! strašno!!
- tramvajtrojka
#21223 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Koliko se kuka na to a i to se uskoro sredjuje bila vijest o tome al ljudi ne vole citati pa to ti je, ljudi bi ukinuli šine koje vode u novoobnovljene naftne terminale
-
Seawolf
#21224 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Na tom mjestu nije nikakva brza cesta, nego najobičnija cesta kroz naseljeno mjesto, sa dvije kolovozne trake i sa ograničenjem brzine od 60 km/h.sehohari wrote: ↑27/08/2024 17:36 Meni nije jasno zašto se ne rješavaju neke, makar običnom insanu, veoma jednostavne stvari.
- PreWiBa
#21225 Re: Izgradnja saobraćajnica u Kantonu Sarajevo
Na većini dionice je 80km/h.Seawolf wrote: ↑27/08/2024 18:18Na tom mjestu nije nikakva brza cesta, nego najobičnija cesta kroz naselje, sa dvije kolovozne trake i sa ograničenjem brzine od 60 km/h.sehohari wrote: ↑27/08/2024 17:36 Meni nije jasno zašto se ne rješavaju neke, makar običnom insanu, veoma jednostavne stvari.