upravo to i jeste razlog neuspjeha - da bi se "prodao" nekome mora i čuti za tebe i zbog čega si tu a ovako si samo jedno od mora imena na spiskovima... meni je samo žao kada se to desi jer ljudi jednostavno ne znaju da je sve u tome kako se "prodaš" a ne zapravo šta su ti namjere i koliko su časne jer to niko ne zna sem tebe...joint union wrote: ↑27/08/2024 11:56Opstinski nivo, marketing slovom i brojem 0 KM.VladaFBiH wrote: ↑27/08/2024 10:54možda sve jeste tako ali se prvo treba pitati koliko je uložio u marketing odnosno kako je došao do potencijalnih birača i predstavio se njima?joint union wrote: ↑27/08/2024 10:05 Ljudi kod nas moraju shvatiti da imamo to sto imamo, i da cemo jos dugo birati manje zlo.
Nacekacemo se da biramo "boljeg", jer je stranacki sistem takav da na povrsinu isplivavaju dupeuvlakaci, poltroni i stranacki tajkuni u svim bojama.
Ono sto obican covjek-glasac moze uraditi je da pokusa da kaznjava prethodne, a da bira barem mrvicu bolje, i tako svaki put.
Na kvalitet, kako rekoh, cemo cekati. Nije da sami nismo krivi za to.
Moj dobar drug je prije desetak godina sa rajom napravio stranku (Novo Sarajevo), pravnik, borac, otresit i cestit covjek.
Na izborima dobio 7 (sedam) glasova.
Očito je nikako i da nije imao nikakav marketing iza sebe jer imati samo 7 glasova a osnovati stranku sa rajom znači da ni tvoja raja nije glasala za tebe a porodicu neću ni spominjati...
Samo porodica je i glasala, on, mama mu i dvije tetke + jos tri glasa nepoznatog porijekla.
Ostali glasali za sebe, bilo ih je mescini 4-5 na listi.
Ne mogu da se sjetim kako se stranka zvala, odoh probati naci.
Gradonačelnica Sarajeva
- VladaFBiH
#8576 Re: Gradonačelnica Sarajeva
- VladaFBiH
#8577 Re: Gradonačelnica Sarajeva
vala tim ko da glas poslije Aprilskog paketa vjerovatno ima IQ manji od amebepemanapemani wrote: ↑27/08/2024 11:44 Sad Bandic, a za Opce izbore slucajno bili Hadzidedic na drzavnom i Cavalic na federalnom nivou.
Ma samo glasati za ljude, jarane, ne za stranke.
Kad je vec sve u kurcu, neka barem raja klepi koji pausal.
Igrom slucaja, ta raja, nekako vazda iz Stranke za BiH.
![]()
-
giannibelif
#8578 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Čitam sad baš ko je ovaj Bandić i naletio na članak u kojem mu na kafi u kafani Hadzibajrićev neki daje podršku za kandidaturu. Jadna majko.
-
suspect_zero
#8579 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Da moram glasati u NS prije bih glas dala nikakvom Tanoviću koji je ništa, nego ovom Bandiću koji je svašta ali gluho bilo, jad i čemer.
Fakat ko vam njega podvali da odvlači glasove
U NG kakva situacija?
Jeli Efendić još uvijek nedodirljiv kao kod nas što je bio Hadžibajrić?....nikad neću zaboraviti onu noć kod Senada kada je Hadžibajrić još bio sa brojke strankom, pita ga Senad koji mu je mandat....on kao nonšalantan 4-5...a može bude i 6-7
....joj pa donesite zakon da je dva puta i kapak, jebo više krađu decenijsku.
Protiv Berila postupak ali ipak može kandidatura
Fakat ko vam njega podvali da odvlači glasove
U NG kakva situacija?
Jeli Efendić još uvijek nedodirljiv kao kod nas što je bio Hadžibajrić?....nikad neću zaboraviti onu noć kod Senada kada je Hadžibajrić još bio sa brojke strankom, pita ga Senad koji mu je mandat....on kao nonšalantan 4-5...a može bude i 6-7
Protiv Berila postupak ali ipak može kandidatura
- teskeredzic_22
- Grijem se na: Toplane
- Vozim: Peugeot
#8580 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Nije tačno.JoseMujica wrote: ↑27/08/2024 07:48SpoilerShowne znam o kojim vi pričaš![]()
klijentelizam i korupcija su jednako relevantan problem koliko i imperijalne ideologije susjeda i komšija
Bake i Seka su jednako zlo koliko i Guardianov i Čirilicin šovinizam
ali ono što neki ljudi ne žele da vide je da se micanjem Don Neonka nismo kutarisali klijentelizma i korupcije već su isti procvjetali, a istovremeno je Čirilici i Guardianu otvoren prostor za pljačku i razvaljivanje države. Među velike uspjehe ove vlasti ostat će upisano i zatvaranje NUBBiH...to četaljima nije uspjelo ni 1992. godine.
Al najlakše je botati u torskim sistemima mi vi i oni...to nije diskusija o bilo čemu već navijanje
SDA je prva pogazila sve principe , patriotske , etičke , ideološke - sve.
Ali to nije poenta ko je "prvi" , njeni "nasljednici" u vidu desetina hiljada namikarenih na budžet i onih koji žele da se namikare ili koji žele da namire vlastiti biznis rušeći sistem rade jednako.
Gledaju samo sebe i svoje pozicije.
Tu se bar slažemo ?
Retorička borba sa ćirilicom i guardianom je samo to - retorička , koja nažalost još uvijek može prikupiti pokoji poen , više koristi nego što šteti u političkom marketingu.
A o čemu se to drugo može pričati za ovih 30 godina ?
Reformi zdravstva , obrazovanja , kulture , rastu BDP-a , nezavisnosti sudstva , tužilaštva i insepkcija , beskompromisnom i jednakopravičnom prikupljanju direktnih i indirektnih poreza o gradnji savermene putne infrastrkture za zemlju koja ima milion stanovnika manje od njene socijalističke dvojnice ?
Ne , o tome se ne može pričati.
Gejevi će jedan dan blokirati grad - i to je korisno.
Država kriminala , korupcije , nepotizma , država bez svijesti , savjesti i brige o bilo čemu.
Zato što ne postoji , ne dozvoljavaju joj da postoji već 30 godina.
Tvoje poistovjećivanje sa "vi" je posljedica tvoje aktivne agitacije kako je sa trojkom došao kraj svijeta.
Nije.
Sa trojkom su Konaković , Nikšić i Kojović došli na vlast.
Pozivati da se glasa za ikog je legitimno ali savršeno besmisleno , tražiti da se SDA vrati je besmislica , govoriti kako je Trojka šatro bolja - isto tako.
Ko je u poziciji da se smije svemu ovome - smijaće se.
Ostaju oni koji gledaju samo sebe i savršeno im je svejedno za zajedničko sutra.
I ostaju oni koji će plakati.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8581 Re: Gradonačelnica Sarajeva
pa jarane ti meni pišeš ko da ja branim SDAteskeredzic_22 wrote: ↑27/08/2024 12:41Nije tačno.JoseMujica wrote: ↑27/08/2024 07:48SpoilerShowne znam o kojim vi pričaš![]()
klijentelizam i korupcija su jednako relevantan problem koliko i imperijalne ideologije susjeda i komšija
Bake i Seka su jednako zlo koliko i Guardianov i Čirilicin šovinizam
ali ono što neki ljudi ne žele da vide je da se micanjem Don Neonka nismo kutarisali klijentelizma i korupcije već su isti procvjetali, a istovremeno je Čirilici i Guardianu otvoren prostor za pljačku i razvaljivanje države. Među velike uspjehe ove vlasti ostat će upisano i zatvaranje NUBBiH...to četaljima nije uspjelo ni 1992. godine.
Al najlakše je botati u torskim sistemima mi vi i oni...to nije diskusija o bilo čemu već navijanje
SDA je prva pogazila sve principe , patriotske , etičke , ideološke - sve.
Ali to nije poenta ko je "prvi" , njeni "nasljednici" u vidu desetina hiljada namikarenih na budžet i onih koji žele da se namikare ili koji žele da namire vlastiti biznis rušeći sistem rade jednako.
Gledaju samo sebe i svoje pozicije.
Tu se bar slažemo ?
Retorička borba sa ćirilicom i guardianom je samo to - retorička , koja nažalost još uvijek može prikupiti pokoji poen , više koristi nego što šteti u političkom marketingu.
A o čemu se to drugo može pričati za ovih 30 godina ?
Reformi zdravstva , obrazovanja , kulture , rastu BDP-a , nezavisnosti sudstva , tužilaštva i insepkcija , beskompromisnom i jednakopravičnom prikupljanju direktnih i indirektnih poreza o gradnji savermene putne infrastrkture za zemlju koja ima milion stanovnika manje od njene socijalističke dvojnice ?
Ne , o tome se ne može pričati.
Gejevi će jedan dan blokirati grad - i to je korisno.
Država kriminala , korupcije , nepotizma , država bez svijesti , savjesti i brige o bilo čemu.
Zato što ne postoji , ne dozvoljavaju joj da postoji već 30 godina.
Tvoje poistovjećivanje sa "vi" je posljedica tvoje aktivne agitacije kako je sa trojkom došao kraj svijeta.
Nije.
Sa trojkom su Konaković , Nikšić i Kojović došli na vlast.
Pozivati da se glasa za ikog je legitimno ali savršeno besmisleno , tražiti da se SDA vrati je besmislica , govoriti kako je Trojka šatro bolja - isto tako.
Ko je u poziciji da se smije svemu ovome - smijaće se.
Ostaju oni koji gledaju samo sebe i savršeno im je svejedno za zajedničko sutra.
I ostaju oni koji će plakati.
de se malo vrati u realu...imamo isto mišljenje o tom periodu i vladavini SDA i ne pomećite da tražim povratak SDA...to je budalaština
nego de se malo okreni oko sebi i gledaj šta danas ovi rade i ono što ja vidim je da se ništa nije promijenilo.
- Styling
#8582 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Sto se tice NG, kakav mu je protivkandidat nije ni cudo sto Efendic dominira. Selimbegovic apsolutno nije ni kapacitet ni materijal za nacelnika. Kandidovanjem njega Trojka pokazala da u najbrojnijoj opstini nisu u stanju naci kvalitetnog kandidatasuspect_zero wrote: ↑27/08/2024 12:33 Da moram glasati u NS prije bih glas dala nikakvom Tanoviću koji je ništa, nego ovom Bandiću koji je svašta ali gluho bilo, jad i čemer.
Fakat ko vam njega podvali da odvlači glasove![]()
U NG kakva situacija?
Jeli Efendić još uvijek nedodirljiv kao kod nas što je bio Hadžibajrić?....nikad neću zaboraviti onu noć kod Senada kada je Hadžibajrić još bio sa brojke strankom, pita ga Senad koji mu je mandat....on kao nonšalantan 4-5...a može bude i 6-7....joj pa donesite zakon da je dva puta i kapak, jebo više krađu decenijsku.
Protiv Berila postupak ali ipak može kandidatura![]()
Inace mislim da ce konkretno NIP jako lose proci u NG bez obzira na kandidata za nacelnika. Maksimalno 4-5 mjesta u Vijecu.
-
Seawolf
#8583 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ali će zato doći do drastične promjene ako Muamer Bandić bude izabran na poziciju općinskog načelnika u Novom Sarajevu i ako tvoji drugovi i poznanici sa liste Stranke za BiH, osvoje što više mjesta u općinskoj skupštini.JoseMujica wrote: ↑27/08/2024 13:40 ....
nego de se malo okreni oko sebi i gledaj šta danas ovi rade i ono što ja vidim je da se ništa nije promijenilo.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#8584 Re: Gradonačelnica Sarajeva
nije korektno da mi stavljaš usta što nisam napisao, a ni pomislio...malo je reći da je to zlonamjeran šupaklukSeawolf wrote: ↑27/08/2024 13:54Ali će zato doći do drastične promjene ako Muamer Bandić bude izabran na poziciju općinskog načelnika u Novom Sarajevu i ako tvoji drugovi i poznanici sa liste Stranke za BiH, osvoje što više mjesta u općinskoj skupštini.JoseMujica wrote: ↑27/08/2024 13:40 ....
kod mene nije isključeno da tog istog popljujem za dvije godine ako nastavi stopama prethodnika
shvatite da niti slijepo mrzim nekoga, niti slijepo podržavam nekoga
ovdje je barem jednostavno vidjeti jel neko ima ili nema rezultate...to svi vidimo i po svom novčaniku i čim izađemo na ulicu
svaku vlast koja ne radi svoj posao treba mijenjati i sve tako raditi dok ne dođu neki koji će raditi
- ultima_palabra
#8585 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Sreca pa nije rat, imali bi novog Gigu Bosnica iz pjesme Pusenja…Truba wrote: ↑27/08/2024 11:15 dobar je on ja sam na unutarstranačkim izborima foruma mladih novo sarajevo SDP dobio 4 glasa
a mogao si za sebe glasovatii za jos 3 osobe
mislim da nas je bilo oko 150
a kad su sjednice oko 40
kad se radi bude oko 10-15 ljudi (odnijeti humanitarnu pomoć ugroženoj obitelji koju prikupiš ko deda mraz u u robotu, lijepljenje postera itd)
- Cherry-Cherry
#8586 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Možda ga uhapse.Styling wrote: ↑27/08/2024 13:45Sto se tice NG, kakav mu je protivkandidat nije ni cudo sto Efendic dominira. Selimbegovic apsolutno nije ni kapacitet ni materijal za nacelnika. Kandidovanjem njega Trojka pokazala da u najbrojnijoj opstini nisu u stanju naci kvalitetnog kandidatasuspect_zero wrote: ↑27/08/2024 12:33 Da moram glasati u NS prije bih glas dala nikakvom Tanoviću koji je ništa, nego ovom Bandiću koji je svašta ali gluho bilo, jad i čemer.
Fakat ko vam njega podvali da odvlači glasove![]()
U NG kakva situacija?
Jeli Efendić još uvijek nedodirljiv kao kod nas što je bio Hadžibajrić?....nikad neću zaboraviti onu noć kod Senada kada je Hadžibajrić još bio sa brojke strankom, pita ga Senad koji mu je mandat....on kao nonšalantan 4-5...a može bude i 6-7....joj pa donesite zakon da je dva puta i kapak, jebo više krađu decenijsku.
Protiv Berila postupak ali ipak može kandidatura![]()
Inace mislim da ce konkretno NIP jako lose proci u NG bez obzira na kandidata za nacelnika. Maksimalno 4-5 mjesta u Vijecu.
-
pemanapemani
#8587 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Da li bi ova prica bila drugacija, da je proslo 15 unutarstranackih glasova protiv Mjesne zajednice Dolac Malta 2?ultima_palabra wrote: ↑27/08/2024 15:55Sreca pa nije rat, imali bi novog Gigu Bosnica iz pjesme Pusenja…Truba wrote: ↑27/08/2024 11:15 dobar je on ja sam na unutarstranačkim izborima foruma mladih novo sarajevo SDP dobio 4 glasa
a mogao si za sebe glasovatii za jos 3 osobe
mislim da nas je bilo oko 150
a kad su sjednice oko 40
kad se radi bude oko 10-15 ljudi (odnijeti humanitarnu pomoć ugroženoj obitelji koju prikupiš ko deda mraz u u robotu, lijepljenje postera itd)
- vjeshalica
- vjeshalica
#8590 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Sta je sa ovom zenom, sta se mijesa u odnose Jeberine i Srbije? Koja je ona civija i cime je povezana sa tim dogadjajem?
Intelektualni sloj drustva se u Alijinoj drzavici izgubio i zato ovakve prostakusetine imaju mogucnost da brukaju mjesto sa kojeg se petljaju u stvari o kojima pojma nemaju
Intelektualni sloj drustva se u Alijinoj drzavici izgubio i zato ovakve prostakusetine imaju mogucnost da brukaju mjesto sa kojeg se petljaju u stvari o kojima pojma nemaju
- nivla
#8591 Re: Gradonačelnica Sarajeva
nakon ovog ne vidim razloga da se smijemo
isacima, jednostavno ova poslasticarka prekucala i isake
isacima, jednostavno ova poslasticarka prekucala i isake
- nineinchnails
#8592 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Bitno je da se prosere pa sta god da bilo. Nego, treba li jos kakvu fasadu obnoviti? Neku svoju jos?
- Chloe
- Photo mod
#8593 Re: Gradonačelnica Sarajeva
E svašta, prvo Konaković, sad i ona ...
Jaoooo Sele šta nam radiš ...
Jaoooo Sele šta nam radiš ...
- shbc
#8594 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Vec par dana se samo ta prica vrti. Mene bi vise sokiralo da je propustila sansu da se nakaci na ovo. Blistava karijera je ceka. Definitivno je prekucala sve i jednog politicara u BiH, a vala i regionu po populizmuvjeshalica wrote: ↑28/08/2024 07:47 Sta je sa ovom zenom, sta se mijesa u odnose Jeberine i Srbije? Koja je ona civija i cime je povezana sa tim dogadjajem?
-
Sid the sloth
#8595 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Ova izgleda samo cita klix pa gdje vidi najvise komentara o tome se oglasi 
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8596 Re: Gradonačelnica Sarajeva
možda se gradonačelnica boji za svoj sigurni prolaz kroz nebesku srbiju
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#8597 Re: Gradonačelnica Sarajeva
ženska je obrisala patos s njima a kažu pevaljkashbc wrote: ↑28/08/2024 08:43Vec par dana se samo ta prica vrti. Mene bi vise sokiralo da je propustila sansu da se nakaci na ovo. Blistava karijera je ceka. Definitivno je prekucala sve i jednog politicara u BiH, a vala i regionu po populizmuvjeshalica wrote: ↑28/08/2024 07:47 Sta je sa ovom zenom, sta se mijesa u odnose Jeberine i Srbije? Koja je ona civija i cime je povezana sa tim dogadjajem?
pa kako bi s njima obrisao patos neko ko se bavi intelektualnim radom
ako je istina ono što je rekla graničarima ono bolje niko ne bi smislio
nartavno ako ne laže
- muha_sa
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
-
izvrsni direktor
- Vozim: Premium
#8600 Re: Gradonačelnica Sarajeva
Dosao bi ižnjemacke maksuz_BataZiv_0809 wrote: ↑28/08/2024 14:03 https://www.klix.ba/magazin/muzika/aca- ... /240828091
Daj nam Lukasa, doslo bi 300 hiljada ljudi![]()