Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Hajlac wrote: ↑26/08/2024 21:40
Da li je (i kako?) normalno da proizvod Govedji temeljac bukvalno SMRDI na nesto izmedju crkotine pored puta i potparenih sintetickih carapa u obuci
Kupljeno u DM-u - neka domaca kompanija Foodish iz Mostara, u roku do 5.2025-e
Pise da je sporo iskuhavano s zacinima.
Tegla tj. poklopac bio uredno pod vakumom.
Nisam jednom iskuhavao govedju koljenicu - nikad ovakav smrad nisam dozivio, pa ni od bilo kakvih zacina.
Cak iz ponovo zatvorene teglice i dalje se osjeca
Pošalji im mail ili nazovi te u Mostaru.
Moja komšinica voli samo Franck kafu, kupila jednom kisela joj, kupila i manje pakovanje isto.
Nazvala ove zastupnike, i rekla im....oni rekli da pošalje proizvod ....poslala, kasnije joj se javili i izvinuli, rekli da su testirali i da je upravu....poslali joj paket sa nekoliko pakovanja kafe i još nekih điđa.
Mislim, ja se ne bih peglala sa tim....njoj dosadno, penzionerka ali njeno pravo.
Hajlac wrote: ↑26/08/2024 21:40
Da li je (i kako?) normalno da proizvod Govedji temeljac bukvalno SMRDI na nesto izmedju crkotine pored puta i potparenih sintetickih carapa u obuci
Kupljeno u DM-u - neka domaca kompanija Foodish iz Mostara, u roku do 5.2025-e
Pise da je sporo iskuhavano s zacinima.
Tegla tj. poklopac bio uredno pod vakumom.
Nisam jednom iskuhavao govedju koljenicu - nikad ovakav smrad nisam dozivio, pa ni od bilo kakvih zacina.
Cak iz ponovo zatvorene teklice i dalje se osjeca
Pa pokvareno je, baci odmah!
Neka ne baca.
Neka ne njede, ali neka spakuje i nosi, sa računom, u neku inspekciju.
Nek' radi šta mu je volja s tim temeljcom, samo nek' ne jede, ni on ni njegovi... Ni psima da daje.
A što se tiče inspekcije - iluzija.... Nemoguće dokazati djelo, i drugo: neće inspekcije da se bave ovakvim predmetima: sitno, nebitno i izlazi im iz okvira rada. A i nema ih dovoljno.
suspect_zero wrote: ↑26/08/2024 21:43
Ponikla mi lubenica svaki dan je nadgledam i evo heftu ne raste više....sada je veličine dinje a šljiva ko jaja L, slatke ko med (kažu, ja ih ne volim).
Večeras zaljevam i kontam da posadim smokvu ili kajsiju
Počni ti razmišljati o ananasu i bananama. Kakva je klima, to će doći na red.
Ja ću muškatni orah i šafran
Sjemenke banane u pretpostavljam one crne tačkice unutra? ...ananas blage veze nemam gdje mu je sjeme, raste po tlu čini mi se.
Ovo za muškatni isto ne znam, trebala bih proguglati a šafran kontam da neće moći kod nas....on baš traži posebnu nadmorsku visinu, klimu ...jbg ne bi bio skuplji od zlata.
Što misliš da smokva neće?....bila blaga zima, vruće ljeto....da ja probam sa mandarinom prvo
Ponikla mi lubenica svaki dan je nadgledam i evo heftu ne raste više....sada je veličine dinje a šljiva ko jaja L, slatke ko med (kažu, ja ih ne volim).
Sjemenke banane u pretpostavljam one crne tačkice unutra? ...ananas blage veze nemam gdje mu je sjeme, raste po tlu čini mi se.
Ovo za muškatni isto ne znam, trebala bih proguglati a šafran kontam da neće moći kod nas....on baš traži posebnu nadmorsku visinu, klimu ...jbg ne bi bio skuplji od zlata.
Što misliš da smokva neće?....bila blaga zima, vruće ljeto....da ja probam sa mandarinom prvo
Smokva će ti izrasti u veliku krošnju, možda čak da za 3-4 godine i da plod, ali će biti sitan i nejestiv. U Sarajevu, da. Mandarina neće, ubit će je prva zima.
Ne da neće, nego odmah da preskočimo korake.
Muškatni orah je pravo koristan i skup, mi ovdje koristimo samo košpicu, a cijeli se koristi.
Bio jedan dokumentarac, sjajna je to igračka, dobro rađa, ,skup je (kada se cijeli iskoristi), povrat ulaganja i zarada su odlični.
Ali, traži određene uslove, zato ne uspijeva bilo gdje.
Smokva će ti izrasti u veliku krošnju, možda čak da za 3-4 godine i da plod, ali će biti sitan i nejestiv. U Sarajevu, da. Mandarina neće, ubit će je prva zima.
Ma, pravimo planove zbog promjene klime, vidiš da nam dolazi tropska. Pa da budemo prvi
"Govedji temeljac" iz Mostara prosut u wc solju (da ne napravi havariju u kontejneru/kamionu) ali kanta za smece i dalje nesnosno bazdi od vrucom vodom isprane pa zatvorene tegle
Sta je ovo bok te hebo
Zanima me kakve se to hemijske promjene moraju desiti u hrani da ista pocne smrditi na kombinaciju lesine pored ceste i usmdjelih sintetickih carapa?
Neke bakterije jos u procesu "sporog iskuhavanja"? Jer poklopac nije bio napuhan. Ne zelim vjerovati da su neke poluraspale kosti stavljali u lonac...
Tegle u prodavnici stoje na sobnoj temperaturi - dakle proizvodjac smatra da nije u pitanju lako kvarljiv proizvod, i rok je skoro godinu dana.
Hajlac wrote: ↑27/08/2024 08:42
"Govedji temeljac" iz Mostara prosut u wc solju (da ne napravi havariju u kontejneru/kamionu) ali kanta za smece i dalje nesnosno bazdi od vrucom vodom isprane pa zatvorene tegle
Sta je ovo bok te hebo
Zanima me kakve se to hemijske promjene moraju desiti u hrani da ista pocne smrditi na kombinaciju lesine pored ceste i usmdjelih sintetickih carapa?
Neke bakterije jos u procesu "sporog iskuhavanja"? Jer poklopac nije bio napuhan. Ne zelim vjerovati da su neke poluraspale kosti stavljali u lonac...
Tegle u prodavnici stoje na sobnoj temperaturi - dakle proizvodjac smatra da nije u pitanju lako kvarljiv proizvod, i rok je skoro godinu dana.
Kupljeno u DM-u na Dolac Malti.
Pa svrati makar ponovo do DM-a i reci, ozbiljna je to firma da se ogluše na takve stvari. Povuku oni i svoje proizvode kada ima pritužbi ili se utvrde neke neregularnosti.
MagicIce sladoledi su mi svi top i okus i cijena, prva im je godina vidit cemo hoceli zadrzati kvalitet ili ce kao svi ostali posle jedne dobre godine poceti stediti i srozati se..
ananasu koji kupis "odsarafi" dio sa listovima, donjih par listova otkini i baci...upratices malene izdanke korijena... to posadi u saksiju i narasce ti kao neka niska palma... na vrhu palme ce se pojaviti cvijet i iz cvijeta ce nastati ananas iz kojeg ce opet rasti listovi i nova palma koja ce dati ananas...inception...