Meni glupaca vani nije zeljela prihvatiti medjunarodni vjencani list, jer ona u svom fajlu ima primjerak BiH vjencanog lista iz 1990 i neke… pa mi je zahtjevala da joj takav donesem, preveden i ovjeren apostile pecatom
Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
-
moimoi
#21576 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Salteruse su cudna sorta svugdje
Meni glupaca vani nije zeljela prihvatiti medjunarodni vjencani list, jer ona u svom fajlu ima primjerak BiH vjencanog lista iz 1990 i neke… pa mi je zahtjevala da joj takav donesem, preveden i ovjeren apostile pecatom
-
sumirprimus
-
sumirprimus
#21578 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
ja ovo prosto ne mogu da vjerujem.ibizza wrote: ↑25/08/2024 20:24 Sinoć u jednom manjem bh gradiću, setam sa suprugom, kad neki njen drugar iz osnovne pridje da se pozdravi. I tako kroz priču, kaže on i trojica burza su u Njemačkoj već 10 godina, ali eto, svi se vraćaju nazad sa porodicama. Kaže da je već najavio otkaz, te da je kćerku upisao ovdje u školu, a on će nazad da odradi te posljednje dane...
Meni nešto drago bi![]()
iskreno njemacka je obecana zemlja, za sve ljude, koji vole zakone, propise, i hoce da rade.
Za neradnike i sibicare je takodje raj na zemlji.
bolja od njemacke je skandinavija, bolja od skandinavije je amerika, otprilke tako se i krecu.
Last edited by sumirprimus on 26/08/2024 12:54, edited 1 time in total.
-
sumirprimus
#21579 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
sto za rusiju?suspect_zero wrote: ↑22/08/2024 23:17To za Rusiju letiš?sumirprimus wrote: ↑22/08/2024 10:24 Kad god odem iz bosne, odma instant pomislim kako se isplati iselit iz bosne.Znaci odma poslije save, drine, iz pticje perspektive.
- hatemondays
#21580 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
O bato , materijal predat moh haveru da to upismeni, znmne ti javi fino sarat. Vizavi milface, izjava id oca popisana, donio izvadak iz kc, zadnji racun od komunalnog, njegovu licnu kartu ali ono nadrkano i tacka Znao sam da ce napraviti facu kad sam starog doveo, vidi mora ispecatiti nece na kraju biti po njenom pa makar starog na ledjima donio. Nauci se na zapadu red pa cemo lakapo, ja izganjao licnu, malo se setalo , dobro je za zdravlje ali njen posao ostaje i ostace nadrkana. Necu pominjati da pola usrane opstine znam i nije mi palo napamet da trznem ikoga da pogura. Hocete red eto ispostova cemo ali cemu kreveljenje I dizanje tona. I cemu lupanje po usranoj izjavi dok moj stari bukvalno polako prilazi njenom salteru brzinom kornjace._BataZiv_0809 wrote: ↑26/08/2024 09:55Ostalo ne mogu komentarisati, ali "milfaca" samo radi svoj posao to jeste provodi Zakon o prebivalistu u djelo. To je li ona bila svadjalacki raspolozena ili ne, ne znam, ali tebi je ona jedna a ti si njoj jedan od dvjesto za taj dan i svakodnevno je izlozena raznim budalastinama sa ovim neobrazovanim i neokupanim narodom.hatemondays wrote: ↑25/08/2024 19:18 Meni se isplatilo, evo me ponovo u carsiji sve losije I losije. Grad u kom sam odrastao lici na nesto sto ni sanjao nisam. Gdje god sjednes na fuka usta puna para, onaj zigu onu itd. Samo se nos zabada u tudje. Ne zelim pomisliti kako ova kasaba izgleda u novembru.
Komsija sije paradajz i paprike ispred ulaza , hrani golubove ostacima hrane, prozori su mi usrani , ima 2 centa pticijih govana. Pitam starog sta je ovo jebote, kaze nemoj se zamjerati valja meni zivjeti sa njima. Doslo sve poslije rata i ono siba samo svoj rules
Otisao malo do Spice, starim stazama, koji potencijal da se nesto napravi ali mrka kapa. Vazno je da ima kafana na Kuli.
Vadjenje licne karte ko vadjenje zuba, morao sam tegliti starog od 85 da milfaci iz opstine sarne papir da je on vlasnik stana, inace sam se rodio tu i haman 60 godina imam istu adresu ali milfaca kaze moras dovesti paucka koji hoda 10 metara 5 minuta.
Dovedem ga u saltersku salu , kazem mu sjedi tu da ne stojis, dodjem na red kazem joj evo doveo sam ovog hairlju, ono bi se opet svadjalo ali klokan polako do starog I lagano 5 minuta setnje do saltera. Ona udara pecate odmah , cujem kako udara zestoko po onom uvjerenju. Cekaj gospojo, cekaj sad. Slikanje za licnu , kaje nema u sorcu, pa ne slikas mi medjunozje bem ti pravilo. Stolica za slikanje u totalnom raspadu.
Nekad sam se uzbudjivao ali sad znam da se zajebao nisam, milfaco uzivaj u onome sto smo ti moji drugovi i ja krvlju dali, halalosum i tebi i komsiji i ostalima, uostalom samo sam se borio da spasim svoju guzicu I guzice svoje familije.
Prodjose ove 2 hefte a drago mi da se vracam kuci, valjda je kuca tamo gdje je covjek sretan.
Nije ti otac trebao sarnut da je vlasnik stana, za to sluzi ZK izvadak. Prije da je trebala njegova saglasnost da ti imas prebivaliste u tom stanu. Dovoljno je bilo da on da izjavu da je saglasan da ti tu zivis pred notarom. Notar izlazi na teren, nije bilo potrebe da star i bolestan covjek dolazi u tu guzvu i ceka sa tobom.
Opet mi je cudno da vas nisu pustili odmah, nas narod jeste svakakav, neobrazovan i bezobrazan, ali trudnice, starije, osobe sa posebnim potrebama i osobe sa malom djecom se u pravilu uvijek pustaju.
Samo cu napomenuti da sam 5 godina radio posao koji je podrazumijevao svakodnevni susret sa administracijom i cekanje u svim mogucim i nemogucim redovima, pa ponesto znam o tome.
Budi pozdravljen i da znas da cekamo knjigu o Grbavici![]()
Vidim vuna joj morace uraditi svoj posao, all good darling vidimo se next year valjda ce menopauza proci.
Za kraj , problem je sto kod nas sluzbenici sve uzimaju personalno. Odmah se tonalitet mijenja odma nervoza. Nema nista normalno, samo ista vergla, znas koliko ja budala vidim danas na salteru, iskreno boli me racku za to si placena ako ti smeta mijenjaj posao nadji nesto bez stresa.
Jebo milfacu, familija se vidjela, dobro se papalo, cugalo se u kasne sate, vrijeme bilo odlicno ma nema Bosne nigdje...
-
sumirprimus
#21581 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Svi mladji treba da bez razmsljanja idu vani, pa ako bas bas zapne toliok da ne valja ili se ne moze uviek se mogu vratiti u ovo ovde.
A ovo ovde nije dobro za omladinu i njihove planove. Ko god vam kaze drukcije laze!
A ovo ovde nije dobro za omladinu i njihove planove. Ko god vam kaze drukcije laze!
-
detroit-mercy
#21582 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
To ti sve zavisi na koga naletis. Vjeruj da ti cesto na jednom salteru traze nesto, premjestis se na drugi, ma ne treba ti to, moze i bez toga.hatemondays wrote: ↑26/08/2024 15:32O bato , materijal predat moh haveru da to upismeni, znmne ti javi fino sarat. Vizavi milface, izjava id oca popisana, donio izvadak iz kc, zadnji racun od komunalnog, njegovu licnu kartu ali ono nadrkano i tacka Znao sam da ce napraviti facu kad sam starog doveo, vidi mora ispecatiti nece na kraju biti po njenom pa makar starog na ledjima donio. Nauci se na zapadu red pa cemo lakapo, ja izganjao licnu, malo se setalo , dobro je za zdravlje ali njen posao ostaje i ostace nadrkana. Necu pominjati da pola usrane opstine znam i nije mi palo napamet da trznem ikoga da pogura. Hocete red eto ispostova cemo ali cemu kreveljenje I dizanje tona. I cemu lupanje po usranoj izjavi dok moj stari bukvalno polako prilazi njenom salteru brzinom kornjace._BataZiv_0809 wrote: ↑26/08/2024 09:55Ostalo ne mogu komentarisati, ali "milfaca" samo radi svoj posao to jeste provodi Zakon o prebivalistu u djelo. To je li ona bila svadjalacki raspolozena ili ne, ne znam, ali tebi je ona jedna a ti si njoj jedan od dvjesto za taj dan i svakodnevno je izlozena raznim budalastinama sa ovim neobrazovanim i neokupanim narodom.hatemondays wrote: ↑25/08/2024 19:18 Meni se isplatilo, evo me ponovo u carsiji sve losije I losije. Grad u kom sam odrastao lici na nesto sto ni sanjao nisam. Gdje god sjednes na fuka usta puna para, onaj zigu onu itd. Samo se nos zabada u tudje. Ne zelim pomisliti kako ova kasaba izgleda u novembru.
Komsija sije paradajz i paprike ispred ulaza , hrani golubove ostacima hrane, prozori su mi usrani , ima 2 centa pticijih govana. Pitam starog sta je ovo jebote, kaze nemoj se zamjerati valja meni zivjeti sa njima. Doslo sve poslije rata i ono siba samo svoj rules
Otisao malo do Spice, starim stazama, koji potencijal da se nesto napravi ali mrka kapa. Vazno je da ima kafana na Kuli.
Vadjenje licne karte ko vadjenje zuba, morao sam tegliti starog od 85 da milfaci iz opstine sarne papir da je on vlasnik stana, inace sam se rodio tu i haman 60 godina imam istu adresu ali milfaca kaze moras dovesti paucka koji hoda 10 metara 5 minuta.
Dovedem ga u saltersku salu , kazem mu sjedi tu da ne stojis, dodjem na red kazem joj evo doveo sam ovog hairlju, ono bi se opet svadjalo ali klokan polako do starog I lagano 5 minuta setnje do saltera. Ona udara pecate odmah , cujem kako udara zestoko po onom uvjerenju. Cekaj gospojo, cekaj sad. Slikanje za licnu , kaje nema u sorcu, pa ne slikas mi medjunozje bem ti pravilo. Stolica za slikanje u totalnom raspadu.
Nekad sam se uzbudjivao ali sad znam da se zajebao nisam, milfaco uzivaj u onome sto smo ti moji drugovi i ja krvlju dali, halalosum i tebi i komsiji i ostalima, uostalom samo sam se borio da spasim svoju guzicu I guzice svoje familije.
Prodjose ove 2 hefte a drago mi da se vracam kuci, valjda je kuca tamo gdje je covjek sretan.
Nije ti otac trebao sarnut da je vlasnik stana, za to sluzi ZK izvadak. Prije da je trebala njegova saglasnost da ti imas prebivaliste u tom stanu. Dovoljno je bilo da on da izjavu da je saglasan da ti tu zivis pred notarom. Notar izlazi na teren, nije bilo potrebe da star i bolestan covjek dolazi u tu guzvu i ceka sa tobom.
Opet mi je cudno da vas nisu pustili odmah, nas narod jeste svakakav, neobrazovan i bezobrazan, ali trudnice, starije, osobe sa posebnim potrebama i osobe sa malom djecom se u pravilu uvijek pustaju.
Samo cu napomenuti da sam 5 godina radio posao koji je podrazumijevao svakodnevni susret sa administracijom i cekanje u svim mogucim i nemogucim redovima, pa ponesto znam o tome.
Budi pozdravljen i da znas da cekamo knjigu o Grbavici![]()
Vidim vuna joj morace uraditi svoj posao, all good darling vidimo se next year valjda ce menopauza proci.
Za kraj , problem je sto kod nas sluzbenici sve uzimaju personalno. Odmah se tonalitet mijenja odma nervoza. Nema nista normalno, samo ista vergla, znas koliko ja budala vidim danas na salteru, iskreno boli me racku za to si placena ako ti smeta mijenjaj posao nadji nesto bez stresa.
Jebo milfacu, familija se vidjela, dobro se papalo, cugalo se u kasne sate, vrijeme bilo odlicno ma nema Bosne nigdje...
Ove godine vadio djeci drzavljanstva, bilo puno jednostavnije nego sto su mi neki govorili jos su uradili i neke stvari koje nisam ni trazio, cisto onako da imam
-
sumirprimus
#21583 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
da moras birat ,americko ili bosansko? drzavljanstvo?
-
detroit-mercy
#21584 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Jel ovo pitanje ili sta
- Didier
#21585 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
To je u Tuzli tako, nije svugdje.sumirprimus wrote: ↑26/08/2024 15:37 Svi mladji treba da bez razmsljanja idu vani, pa ako bas bas zapne toliok da ne valja ili se ne moze uviek se mogu vratiti u ovo ovde.
- zubi
#21586 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Didier wrote: ↑26/08/2024 16:38To je u Tuzli tako, nije svugdje.sumirprimus wrote: ↑26/08/2024 15:37 Svi mladji treba da bez razmsljanja idu vani, pa ako bas bas zapne toliok da ne valja ili se ne moze uviek se mogu vratiti u ovo ovde.
-
sumirprimus
#21587 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Da ti stave na tas biraj ili ili, usa ili bih. Koje bi izabrao a da ne moze oba? Sa trenutnim zivotnim iskustvom
-
sumirprimus
#21588 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma ja nije, rugala se sova sjenici. Kad su ljudi oko tebe isfrustrirani i nesretni mislis da ce i tebi biti dobro? Mislis da tad pomaze dobar posao ili obrazovanje? Mislis da nece isplivati i mislis da ne isplivavaju sve devijacije i poremecen sistem vrijednosti na povrsinu i udarati nas tamo gdje smo najtanji i najslabiji na sjiro svakim koraku u nasem drustvu? Lijep je zivot u zabludama, ali ja ipak vise cijenim istinu makar me i kostala .Didier wrote: ↑26/08/2024 16:38To je u Tuzli tako, nije svugdje.sumirprimus wrote: ↑26/08/2024 15:37 Svi mladji treba da bez razmsljanja idu vani, pa ako bas bas zapne toliok da ne valja ili se ne moze uviek se mogu vratiti u ovo ovde.
Samo jednom dnevno fakat treba pogledat vijesti i procitati crnu horniku da se dobije bolji uvid u stanje duha drustva.
-
detroit-mercy
#21589 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Djecije pitanje, naravno pasos zemlje u kojoj zivim i ostvarujem svoja prava. Na kraju sta znaci drzavljanstvo ili odricanje od drzavljanstva. Neko je manje Bosanac ili vise Amerikanac tim cinom.sumirprimus wrote: ↑26/08/2024 19:47Da ti stave na tas biraj ili ili, usa ili bih. Koje bi izabrao a da ne moze oba? Sa trenutnim zivotnim iskustvom
Nama ne traze odricanje jer Amera boli kurac koliko pasosa imas ali sasvim razumijem one koji su bili pred tim izborom i koji su izabrali ono sto ce im olaksati zivot.
-
sumirprimus
#21590 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Eee ovde je to pitanje patruiotizma. Narqvno da je djecije, svaka prica o patruotizmu je ionako infantilna
Ili recimo sada njemacko drzavljanatvo aktuelna je tema
Svaka cast ko izabere bh oasos
Ili recimo sada njemacko drzavljanatvo aktuelna je tema
Svaka cast ko izabere bh oasos
- Digla_da_kreci
#21591 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pa i Njemacka sada dozvoljava dvojna.
-
sumirprimus
#21592 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Vezano na tu temu a da je svjeze.
..
Dvojno državljanstvo BiH i Njemačke: Inicijativa bez podrške u Parlamentu BiH
Problek je opet u nama
Zato i velim mladima samo bjezite i ne osvrcite se.
-
detroit-mercy
#21593 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Sada ali nije prije za sve. Imam u familiji osobu koja se je morala odreci BH da bi uzela Njemacko. A uzela je Njemacko upravo iz prakticnih razloga, kroz posao je putovao dosta i jednostavno mu bilo dokurcilo cimanje sa vizama ili natezanje moze, ne moze.
Ja uvijek kazem, gdje si moze olaksati olaksaj, ne komplikuj ako ne moras.
-
sumirprimus
#21594 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Aha dopizdilo mu natezanje, legitimno, a ja sam antipatriota jer se natezem 30 godina i jbe mi se vise i za patirotizom i svim samo da se ne natezem oko ovakvih gluposti i dalje do kraja zivotadetroit-mercy wrote: ↑26/08/2024 21:01Sada ali nije prije za sve. Imam u familiji osobu koja se je morala odreci BH da bi uzela Njemacko. A uzela je Njemacko upravo iz prakticnih razloga, kroz posao je putovao dosta i jednostavno mu bilo dokurcilo cimanje sa vizama ili natezanje moze, ne moze.
Ja uvijek kazem, gdje si moze olaksati olaksaj, ne komplikuj ako ne moras.
- Digla_da_kreci
#21595 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Ma kakav crni patriotizam, ko je lood toliko.
-
sumirprimus
#21596 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Heh, pa vecina oko nas. U bih
Forum svakako nije mjerilo
-
sumirprimus
#21597 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Pogledaj malo druge teme kako se lako pokaze pravo lice bosnjackog nacionalizma, nazalost, ni g od gradjanskog duha. Kako bi to lako ukidalo slobodu govora i sta sve ne.
Samo bjezat odavde dok se jos moze
-
suspect_zero
#21598 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
sumirprimus wrote: ↑26/08/2024 12:52sto za rusiju?suspect_zero wrote: ↑22/08/2024 23:17To za Rusiju letiš?sumirprimus wrote: ↑22/08/2024 10:24 Kad god odem iz bosne, odma instant pomislim kako se isplati iselit iz bosne.Znaci odma poslije save, drine, iz pticje perspektive.
Nemam pojma, takav dojam sam stekla.
-
sumirprimus
#21599 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
U rusiji sam bio ali prije ove invazije, sada neka hvala. Ocigledna agresorska diktstura nema nista vrijedno spremna ili za vidjeti nauciti , pored toliko ljepota zapada
- Optimus09
#21600 Re: Kada se isplati iseljenje iz BiH u druge države?
Platim ti kartusumirprimus wrote: ↑26/08/2024 21:26 Pogledaj malo druge teme kako se lako pokaze pravo lice bosnjackog nacionalizma, nazalost, ni g od gradjanskog duha. Kako bi to lako ukidalo slobodu govora i sta sve ne.