Ogromno uzimanje para i bogacenje.DonieBrasco wrote: ↑17/09/2023 11:43.Cijela im zemlja sakupljala pomoć za liječenje bolesti oni kupili Golfa 7
https://n1info.ba/regija/cijela-im-zeml ... i-golfa-7/
Gdje je Batko fali li njemu para ?
Citam na hrvatskim portalima vezano za ovaj slucaj, ljudi pisu koliko je tih udruga kod njih samo pljacka i izvlacenje para, kod nas je vjervatno gore.
Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
- nepass1
#1101 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
- sinuhe
#1102 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Osim sto je za zatvora morao bi Batko i kod kakvog psihijatra otici. Bogapitaj kako je on to sve sebi objasnio.
-
nekome
#1103 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Istraga protiv Almira Čehajića Batka: “Tužilaštvo već 4 godine ne zna šta će”
https://crna-hronika.info/istraga-proti ... -ce/642178
-
Ci-Nick
- Didier
#1105 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Čudi me da ga neko nije roknuo, posebno ovi ljudi koji su bili na samrti. Ne gube ništa...
- konektovan
- Vozim: Francusku kantu
#1106 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Nedavno vidim.batka u BCC na gasyro kdjeku, raspricao ses neki..poznanicima, hebote med i mlijeko,..vazi ko hodza.
A taj lik.Cuzovic Elvir sto se spomjnje da je uplatio.80 i kusur hiljada, takodjer ga vidjam u BCC kako je otvoren,..sjedi u vatri stalno, nekad sam nekad sa zenom/curom/svalerkom...
ne znam ni ja,..
Frajer mirise nemoguce, nekakvi parfemi toliko mocni, skulpocjeni sigurno, obucen full u markirano..vozi novijeg passata,...ima love sigurno, odakle i kako?!
A taj lik.Cuzovic Elvir sto se spomjnje da je uplatio.80 i kusur hiljada, takodjer ga vidjam u BCC kako je otvoren,..sjedi u vatri stalno, nekad sam nekad sa zenom/curom/svalerkom...
Frajer mirise nemoguce, nekakvi parfemi toliko mocni, skulpocjeni sigurno, obucen full u markirano..vozi novijeg passata,...ima love sigurno, odakle i kako?!
- stubrijez
#1107 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Joj narode imal goreg smeca od nas... nisam imo srca ovo sve ni da procitam, pa zar smo tolka hovna sami sebi. Ovo skupljanje pomoci i korupcija u zdravstvu mi je dno dna. Sta ocekivati od drugih kad smo sami sebi ovakvi...

- banjaluka078
#1108 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Zna se šta će. Pustiti da nastupi zastara za odrrđeni postotak iznosa za koji se tereti.nekome wrote: ↑26/08/2024 11:26 Istraga protiv Almira Čehajića Batka: “Tužilaštvo već 4 godine ne zna šta će”
- dječak sa šibicama
#1109 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Kradu svi, vidim na yt da skoro svi oni za koje je Srecko apelovao da imj se pomogne, danas varaju druge ljude, prvi onaj debil "bosanski Hulk" Ramulj ili kako se zove. Fol on skuplja pare, budale iz dijaspore salju, on i zena toliko nepismeni da otvoreno priznaju da od skupljenih para recimo 3000 km, onome za koga skupljaju daju dvije i po. Gdje je ostatak, ne govore.
Taj neki Babanovic sto mi je izgledao jedini posten, skupili pare za njega covjek kupio kamion traktor, poceo raditi, skucio se. Neki dan, zena ga ostavila, dala se na tiktok upoznala nekog lika i otisla napustila njega i djecu. Jos se prica da je ona bila zena njegovog brata, prije nego ju je on ozenio.
Sve je to smuckaj i prolij, go prevarant. Sjetimo se "haram im bilo" akcije.
Taj neki Babanovic sto mi je izgledao jedini posten, skupili pare za njega covjek kupio kamion traktor, poceo raditi, skucio se. Neki dan, zena ga ostavila, dala se na tiktok upoznala nekog lika i otisla napustila njega i djecu. Jos se prica da je ona bila zena njegovog brata, prije nego ju je on ozenio.
Sve je to smuckaj i prolij, go prevarant. Sjetimo se "haram im bilo" akcije.
-
Ci-Nick
#1110 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Mi još imamo taj fenomen da ne smiješ postaviti pitanje.
Dovoljno je da se neko predstavi kao osoba kojoj je potrebna pomoć i da to još jedna (naivna) osoba potvrdi i gotovo je. To je ovjereno kao vjerodostojno.
Ko pocne propitivati taj je nehuman, kamena srca.
Dovoljno je da se neko predstavi kao osoba kojoj je potrebna pomoć i da to još jedna (naivna) osoba potvrdi i gotovo je. To je ovjereno kao vjerodostojno.
Ko pocne propitivati taj je nehuman, kamena srca.
- Didier
#1111 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Bravo.
Ja vodim četiri dijasporske Fejsbuk grupe, u prosjeku po 20.000 članova.
Svaki put kad uklonim neku "dobrotvornu akciju", budem označen kao monstrum, a od njih deset koje su dosad prošle, svih deset su bile prevare.
-
Ci-Nick
#1112 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Kad je ovdje bila tema onaj: "Dajte mom djetetu, ja mogu i gladan" mene zbog propitivanja mnogi izvrijeđaše.
Onaj kome je potrebna pomoć prvo se obraća porodici, komsijama, sugrađanima. Onaj ko vara obraća se sirokim narodnim masama, ljudima koji ga ne poznaju.
- nepass1
#1113 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Sve je to prevara i lov u mutnom. Ali narod uplati dvije markice, nista mu ne znaci a valjda lakse zaspi.
-
ramizovstrasni388
#1114 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Ko god ima dvojbe o batkoniju, nek ode do njegove hacijende u Bojniku i samo će mu se kazati
-
nekome
#1115 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Jel mulja i pomozi ba
-
Ci-Nick
#1116 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Oni spadaju u najtransparentnije humatinarne organizacije u Europi .
Jasno navedu za koga skupljaju, i vidi se kako ide prikupljanje.
Da su poprilicno pouzdani dokaz je i veliki broj donatora kako firmi tako i fizickih lica.
Još uvijek ih niko nije optuzio.
Kroz pomozi.ba prođu stotine volontera.
Da ima značajnije muljaze neko bi primjetio i prijavio.
Ove male humanitarne, drustva jedne porodice su sumnjive.
Neka njemacka organizacija je utvrdila da humanitarne pojedu 80% donacija a samo 20% stigne do krajnjih korisnika.
Kod pomozi.ba je to vjerovatno obrnuto
Sto bi bilo OK.
- dembele
#1117 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Pomozi.ba su ok
Batka je trebalo uhapsiti zbog neprestane priče u studiju. Čovjek se doslovno ne gasi. Dovede goste u studio, postavi im pitanje i onda on odgovara umjesto njih. Svi oni koji su se pitali može li neko ubiti pričom više od Adila Kulenovića, saznali su da može.
- skrbavi-admin
#1118 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
bosna zasluzuje batka i batko zasluzuje bosnu, ubij im batko sveijednu marku 
- konektovan
#1119 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Zakonom, ovozemaljskim, Bozijim,..je dozvoljen procenat onima koji prikupljaju humanitarnu, samo ne znam tacno koliko..Ci-Nick wrote: ↑26/08/2024 18:58Oni spadaju u najtransparentnije humatinarne organizacije u Europi .
Da su poprilicno pouzdani dokaz je i veliki broj donatora kako firmi tako i fizickih lica.
Neka njemacka organizacija je utvrdila da humanitarne pojedu 80% donacija a samo 20% stigne do krajnjih korisnika.
Sto bi bilo OK.
- vjeshalica
#1120 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Nisam upucena, ali procitaj tekst iz 2017 godinekonektovan wrote: ↑26/08/2024 16:46 Nedavno vidim.batka u BCC na gasyro kdjeku, raspricao ses neki..poznanicima, hebote med i mlijeko,..vazi ko hodza.![]()
A taj lik.Cuzovic Elvir sto se spomjnje da je uplatio.80 i kusur hiljada, takodjer ga vidjam u BCC kako je otvoren,..sjedi u vatri stalno, nekad sam nekad sa zenom/curom/svalerkom...ne znam ni ja,..
https://www.klix.ba/vijesti/humanitarne ... /170512015
Pare je skupio, pa je potrosio 40.000 preko otvorene mreze za ciscenje arterija zacepljenih
pa je ostalo da ponovo skupi 40.000 da obavi kadavericnu transplantaciju
nigdje ne pominje prevaru
-
detroit-mercy
#1121 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Svaka ta organizacija ima svoje troskove koji se moraju nekako nadomjestiti, nisam siguran da postoji neki zakonom propisani procenat koliki mogu biti troskovi ali moguce i da postoji.konektovan wrote: ↑26/08/2024 19:32Zakonom, ovozemaljskim, Bozijim,..je dozvoljen procenat onima koji prikupljaju humanitarnu, samo ne znam tacno koliko..Ci-Nick wrote: ↑26/08/2024 18:58Oni spadaju u najtransparentnije humatinarne organizacije u Europi .
Sto bi bilo OK.
-
moimoi
#1122 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
I ti ljudi moraju od necega ziviti. Moraju imati svoje uposlenike koji primaju normalnu platu, knjigovodstvo, pravnika.. sta vam je ljudi?!detroit-mercy wrote: ↑26/08/2024 19:40Svaka ta organizacija ima svoje troskove koji se moraju nekako nadomjestiti, nisam siguran da postoji neki zakonom propisani procenat koliki mogu biti troskovi ali moguce i da postoji.konektovan wrote: ↑26/08/2024 19:32Zakonom, ovozemaljskim, Bozijim,..je dozvoljen procenat onima koji prikupljaju humanitarnu, samo ne znam tacno koliko..Ci-Nick wrote: ↑26/08/2024 18:58
Sto bi bilo OK.
Sto se Batka tice- nemam pojma… vjerujem “gdje ima dima,ima i vatre”. Pa neka mu sude oni koji su za to placeni.
- Pandakonda
#1123 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Mislim da sam negdje procitao da imaju pravo nekih 20-30% uzeti za sebe upravo radi vlastitih troskovadetroit-mercy wrote: ↑26/08/2024 19:40Svaka ta organizacija ima svoje troskove koji se moraju nekako nadomjestiti, nisam siguran da postoji neki zakonom propisani procenat koliki mogu biti troskovi ali moguce i da postoji.konektovan wrote: ↑26/08/2024 19:32Zakonom, ovozemaljskim, Bozijim,..je dozvoljen procenat onima koji prikupljaju humanitarnu, samo ne znam tacno koliko..Ci-Nick wrote: ↑26/08/2024 18:58
Sto bi bilo OK.
- konektovan
#1124 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Ma ko ce vise znati...vjeshalica wrote: ↑26/08/2024 19:33Nisam upucena, ali procitaj tekst iz 2017 godinekonektovan wrote: ↑26/08/2024 16:46 Nedavno vidim.batka u BCC na gasyro kdjeku, raspricao ses neki..poznanicima, hebote med i mlijeko,..vazi ko hodza.![]()
A taj lik.Cuzovic Elvir sto se spomjnje da je uplatio.80 i kusur hiljada, takodjer ga vidjam u BCC kako je otvoren,..sjedi u vatri stalno, nekad sam nekad sa zenom/curom/svalerkom...ne znam ni ja,..
https://www.klix.ba/vijesti/humanitarne ... /170512015
Pare je skupio, pa je potrosio 40.000 preko otvorene mreze za ciscenje arterija zacepljenih
pa je ostalo da ponovo skupi 40.000 da obavi kadavericnu transplantaciju
nigdje ne pominje prevaru
- vjeshalica
#1125 Re: Batko - humanista ili vrhunski manipulator?
Da je Batko lopovcina malo je reci jer ako ti neko kaze ukro si 10miliona onda je to previse. Nego mi nije jasno Tuzilastvo, ocito da je neko vazan upetljan u to,poput doktora itd