SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

zubi

#84126 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zubi »

BadBoy wrote: 24/08/2024 20:01 Ništa, treba Omaru oduzeti licencu, onda će svi odmah dobijati 40 godina za sve i tako ćemo iskorijeniti kriminalitet na prostoru Kantona Sarajevo.
Odlicna ideja!

https://www.youtube.com/watch?v=ZZDigaIVAHQ
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#84127 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote: 24/08/2024 23:35
Chmoljo wrote: 24/08/2024 23:24 Pa nije pravo samo krivicno pravo :lol:

Vecina pravnika nikad i ne postanu advokati.
Nije naravno, ali u firmi ces da suprotstavis interes firme sa interesom nekog hranitelja porodice, u opstini, bo gdje... uvijek ces kreirati neciju sudbinu.
Jedino gdje bi ti savjest bila mirna jeste pro bono.
A od cega zivjeti onda?
Nigdje veze. Masa sporova koji proizadju izmedju firme i radnika se rijesi prije samog suda. Na kraju krajeva ti kao pravnik u nekoj firmici ne mozes kreirati neciju sudbinu vec to rade zakoni i sud.

Dobar pravnik ce te stvari popeglati prije nego sto eskaliraju ili se uopste dese.
Chmoljo

#84128 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

suspect_zero wrote: 24/08/2024 23:39

Znamo Čmoljo :oops: ali ipak ne volimo Omču 🤮
Moguće i što se godinama većinom on pojavljuje da brani ove monstrume svakakve vrste....odvratni su meni i oni malo "pismeniji" zato što znam da brane lopine...kada je počela afera "tri F", ne znam ko mi je bio odvratniji, osuđeni ili ovi koji ih brane.
Pravo i pravda nisu isto, nažalost.
Pa ko to moze podijeliti pravdu osim nekog bozanskog bica koje ima uvid u svaciju dusu?

Pravo i pravda nisu jednaki upravo jer ljudi nisu savrseni i jer je pravo evoluiralo u to da ce radije pustiti krivog na slobodu nego zadrzati nevinog u zatvoru. Sve drugacije se pokazalo uzasno neispravnim.

Sto se Omara tice on je samo razradio poso. Njegovo se ne zavrsava sa presudom, vec on njih prilazi u kada su u zatvoru. Biraju ga po sluzbenoj duznosti. I to je to. Za masu njih je mogao i vise izvuci, al njegovo se najcesce zavrsava nagodbama.

Svima dobro.
drug_profi

#84129 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Chmoljo wrote: 25/08/2024 00:24
drug_profi wrote: 24/08/2024 23:35

Nije naravno, ali u firmi ces da suprotstavis interes firme sa interesom nekog hranitelja porodice, u opstini, bo gdje... uvijek ces kreirati neciju sudbinu.
Jedino gdje bi ti savjest bila mirna jeste pro bono.
A od cega zivjeti onda?
Nigdje veze. Masa sporova koji proizadju izmedju firme i radnika se rijesi prije samog suda. Na kraju krajeva ti kao pravnik u nekoj firmici ne mozes kreirati neciju sudbinu vec to rade zakoni i sud.

Dobar pravnik ce te stvari popeglati prije nego sto eskaliraju ili se uopste dese.
Kako i sam reče, pravo i pravda nisu jednaki i sa tim saznanjem ja sam završio svoju karijeru prije nego je i počela.
suspect_zero

#84130 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

zubi wrote: 24/08/2024 23:52
BadBoy wrote: 24/08/2024 20:01 Ništa, treba Omaru oduzeti licencu, onda će svi odmah dobijati 40 godina za sve i tako ćemo iskorijeniti kriminalitet na prostoru Kantona Sarajevo.
Odlicna ideja!

https://www.youtube.com/watch?v=ZZDigaIVAHQ
Bježi ba, ispod video "sve uloge prve žene u Bošnjaka" :lol: ne dade đavo da preskočim :D
vjeshalica

#84131 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by vjeshalica »

Na majmunovom FB profilu neko je stavio podatke ko mu je otac,mater i brat
Chmoljo

#84132 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote: 25/08/2024 01:08
Kako i sam reče, pravo i pravda nisu jednaki i sa tim saznanjem ja sam završio svoju karijeru prije nego je i počela.
Zaista ne zelim biti cinican niti te zajebavati, ali ako si zelio biti marvelov junak, trebao si razvijati neke druge vjestine.

Pravo ovakvo kakvo ga imamo daje mnoge benefite koje bi osjetili tek kada bi ih nestalo.
zubi

#84133 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by zubi »

Chmoljo wrote: 25/08/2024 00:28 Svima dobro.
Njemu najbolje.

Sibicar obicni, kad ga vidis udijelio bi mu marku a on milioner, i to od nasih para.
drug_profi

#84134 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Chmoljo wrote: 25/08/2024 08:14
drug_profi wrote: 25/08/2024 01:08
Zaista ne zelim biti cinican niti te zajebavati, ali ako si zelio biti marvelov junak, trebao si razvijati neke druge vjestine.

Pravo ovakvo kakvo ga imamo daje mnoge benefite koje bi osjetili tek kada bi ih nestalo.
Nisi me shvatio.
Moji mladalacki ideali su razbijeni tim saznanjem i tad sam shvatio da to nije za mene.
Za nekog jeste. Neko sa tim moze zivjeti.
Chmoljo

#84135 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote: 25/08/2024 09:55
Nisi me shvatio.
Moji mladalacki ideali su razbijeni tim saznanjem i tad sam shvatio da to nije za mene.
Za nekog jeste. Neko sa tim moze zivjeti.
Nisi ti mene shvatio. Pricas o tome kao da je rijec o zanimanju koje je nuzno zlo i gdje stalno moras praviti kompromise sa sobom. Kao da se to ne radi u gotovo svakom zanimanju i kao da se to ne radi i mimo zanimanja - od braka, drustvenih odnosa, pa nadalje.

Dakle, nidje veze.
drug_profi

#84136 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by drug_profi »

Ma ne slazemo se i tacka.
Ne znam u kojoj jos profesiji imas sukob prava i pravde.
Nebitno. Nije za mene.
dječak sa šibicama

#84137 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by dječak sa šibicama »

Omar po sluzbenoj duznosti, dakle "nisam ja htio, sluzbeno moram", uzme nase pare da brani klosare ubice narkomane, dogovori se sa sudijom, smanji se kazna, i tako to ide. A klorsari na slobodi ubijaju i kolju ljude.

I onda kaze sta imas protiv Omara, sta nemam, dio je sugavog korumpiranog nesposobnog sistema. Samo jedan od ugradjenih smradova.
bumerangss

#84138 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by bumerangss »

dječak sa šibicama wrote: 23/08/2024 12:47 ako je lik "poremecen i ne sjeca se nicega", kako dodje do zavrsne godine najtezeg fakulteta, medicinskog?

Opet nas neko preko vode zedne pokusava prevesti.

Imao sam takvog komsiju, koji ima "dijagnozu sa psihijatrije", "RVI" citaj nadrogiran se sudario u ratu sa golfom i dobio neke ozljede glave pa uz dva svjedoka postao RVI, sva njegova "dijagnoza sa psihijatrije" se zapravo temeljila na narkoticima koji su mu sjebali mozak, pa je doticni kao lazni rvi imao prednost u ambulanti ulazio bez cekanja (i nije jedini, ima ih ko kusih pasa) zloupotrebljavao medikamente koje je dobijao kao "psihijatrijski slucaj" i kao takav slucaj imao je i papir pa je mogao ubiti nekoga bez da odrobija. A bio je sve samo ne mentalni bolesnik, odlicno je taj znao sta radi, sta smije, sta ne smije, nego mu je sistem osigurao alibi. Garant i kladim se, isti slucaj je i ovo, i takvih ima koliko hoces.

Srecom, ovaj mi vise nije komsija, a svi smo ga se plasili jer idiotu ne znas kad ce prevrnuti.
Nije student medicinskog nego fakulteta zdravstvenih studija! Da bude diplomirani medicinski tehničar a ne ljekar!
Jedan od lakših fakulteta sa cijom diplomom mozes stražnjicu obrisati izuzev ako si vec med tehnicar dupelizac direktoru zdravstvene ustanove pa direktor hoce da te unaprijedi u glavnu sestru-tehnicara da bi imao platu kao VSS
laserShow
Grijem se na: nacionalizam

#84139 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by laserShow »

dječak sa šibicama wrote: 25/08/2024 11:34 Omar po sluzbenoj duznosti, dakle "nisam ja htio, sluzbeno moram", uzme nase pare da brani klosare ubice narkomane, dogovori se sa sudijom, smanji se kazna, i tako to ide. A klorsari na slobodi ubijaju i kolju ljude.

I onda kaze sta imas protiv Omara, sta nemam, dio je sugavog korumpiranog nesposobnog sistema. Samo jedan od ugradjenih smradova.
meni je omar sasvim ok. Koristi ono sto smo mu dali, jos ga za to placamo. Ne bih rekao da je on budala ili da u njega treba upirati prstom.
bumerangss wrote: 25/08/2024 11:39 Jedan od lakših fakulteta sa cijom diplomom mozes stražnjicu obrisati
Kako smo mi ogavan narod koji voli da pljuje sve sto je njemu strano ili ono sto nije on. Pa covjece, pored ljekara, ko ti je najbitnija osoba u zdravstvu ako ne medicnski tehnicari? Sramota kakve gadosti pises.
Chmoljo

#84140 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Chmoljo »

drug_profi wrote: 25/08/2024 11:00 Ma ne slazemo se i tacka.
Ne znam u kojoj jos profesiji imas sukob prava i pravde.
Nebitno. Nije za mene.
U svakoj u kojoj se primjenjuju zakoni.

Da ne povjerujes, jel de?
suspect_zero

#84141 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by suspect_zero »

Iz ovog gore videa ja sam skontala da su povezani policija, Omar i sudije.....nije baš da svako bira njega nego mu se "sugeriše". Vjerovatno talovi, ne uzima on te milione samo sebi.....vjerujem da mu trebaju al eto.
dječak sa šibicama

#84142 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Tali se sto posto, garant uradili sistem, njemu daju po sluzbenoj ove klosare, on ih kao brani, uzme pare i onda se tali sa onim ko mu daje slucajeve.

Ako se nacelnici opcina tale sa izvodjacima radova, i slicni marifetluci, sto ne bi i sudije sa advokatima.

Ovdje je sve korumpirano, razmjere vidis tek kad pocnu hapsenja kao ovaj zadnji slucaj direktora suma. Na zalost, sve ostane na hapsenju, sportski ribolov.
billy organ

#84143 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by billy organ »

Da nema Omara bio bi neko drugi. Ja znam najmanje deset osoba koji su govorili da bi isto tako radili kao i Omar.
dječak sa šibicama

#84144 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Naravno da znas, svaki drugi covjek kojeg sam ja cuo kako prigovara zbog kriminala, korupcije, nepotizma, ne radi to jer mu se to sve gadi vec zato sto on nije u prilici da je na toj poziciji.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#84145 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by konektovan »

Mi smo najgori od sve djece,..kao narod.
Haris.ba

#84146 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by Haris.ba »

dječak sa šibicama wrote: 25/08/2024 13:01 Tali se sto posto, garant uradili sistem, njemu daju po sluzbenoj ove klosare, on ih kao brani, uzme pare i onda se tali sa onim ko mu daje slucajeve.

Klosari sa liste sluzbenih biraju sami. Niko im ne namece.

Lista sluzbenih je samo lista advokata koji su voljni braniti onoga ko nema para za odbranu, a mora je imati po zakonu.

Lik nosa cigare u pritvor klijentima. Skontoo fazon. Isto ko sto ti pitas nekoga imas li kakvog majstora kad ti treba, klosari izmedju sebe znaju za Omara
Last edited by Haris.ba on 25/08/2024 13:07, edited 2 times in total.
billy organ

#84147 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by billy organ »

Ne bi se bez razloga snimala serija Better Call Saul. Znaci Omara ima na svakom cosku planete Zemlje.
AmiĐa_Idriz

#84148 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by AmiĐa_Idriz »

Saul je varao sistem, dok se Omar samo utopio u ovaj.
dječak sa šibicama

#84149 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Cijelo ljudsko drustvo je koruptivno, da sam na nekoj poziciji i da mogu zaposliti sina od brata tj bratica, sigurno bi ga zaposlio prije nego nekog koga ne znam.

Jedina je razlika sto je lika ne bi zaposlio ako je notorni idiot i neradnik, a neko bi i tada jer ruka ruku mije ja tebi ti meni. I sto u nekim drustvima postoji opasnost od sankcija pa se mozda ne bi usudio to uraditi, a ovdje mozes bez problema nema sankcija a i ti ako si na poziciji, dosao si na nju preko veze.
billy organ

#84150 Re: SARAJEVO - CRNA HRONIKA Vol. 5

Post by billy organ »

Ako ti je rodjak taj notorni idiot i budala, postoje velike sanse da bi ga ti zaposlio. Mozda i ja. I da se vratimo na ono - lako je pametovati kad trenutno nismo u toj poziciji.
Post Reply