Aktuelnosti: FK Sarajevo
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- nota1969
#10376 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Sretno Hamza !
-
swanfilter
#10377 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jel ovo onaj Turkes sto je trebao biti pozvan u reprezentaciju i odose ligamenti?
U Svicarskoj je redovno zabijao prije povrede. Al je i dugo pauzirao. Ako jos uvijek ima nesto od njega, mogao bi cak i do prvog strijelca lige ...
U Svicarskoj je redovno zabijao prije povrede. Al je i dugo pauzirao. Ako jos uvijek ima nesto od njega, mogao bi cak i do prvog strijelca lige ...
-
duffy_duck
-
mond
#10379 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Vidjeh maloprije trening. Mali Krdža radi sa loptom, trebat će mu još sigurno 4 mjeseca. Baš šteta i baksuzluk.
- van Basten
#10380 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kad ti najbolji strijelac ode u tursku drugu ligu, nije to baš za pohvaliti se. Bez obzira na sve ostale okolnosti
- Ultraviolent
#10381 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Kad ti jedan od najboljih igraca ode u Tursku ligu uopsteno, osim par najjacih klubova to nije za pohvalu. Kad cujem transfer u neki "spor" nije mi dobro.
Kazu za pola milke otiso
Kazu za pola milke otiso
-
gold'n'brown
#10382 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
ojra?Ultraviolent wrote: ↑23/08/2024 22:34 Kad ti jedan od najboljih igraca ode u Tursku ligu uopsteno, osim par najjacih klubova to nije za pohvalu. Kad cujem transfer u neki "spor" nije mi dobro.
Kazu za pola milke otiso![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#10383 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
da, mahalska je da je u pitanju 1.1 milion maraka 
-
Adobeg
#10384 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Generalno je ovo malo para sto je otisao,za ovaj klub prvi put cujem a znam dosta turskih klubova,sad kakvi su ovi sa placanjem,ovi turski drugoligasi nisu bas redovni u placanju,po meni je ovo promasaj transfer,ali ne pitam se ja.gold'n'brown wrote: ↑24/08/2024 06:38ojra?Ultraviolent wrote: ↑23/08/2024 22:34 Kad ti jedan od najboljih igraca ode u Tursku ligu uopsteno, osim par najjacih klubova to nije za pohvalu. Kad cujem transfer u neki "spor" nije mi dobro.
Kazu za pola milke otiso![]()
-
sencobih
#10385 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Svakako su ga navijači već počeli prozivati da je bolikurac , da neće da trči, da mu treba deset sansu za jedan gol, a sad kad je otišao ,propašćemo bez njega, objektivna sarajevska publika na djelu.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#10386 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Do kad mu je ugovor bio?
Ako je do 2025, nesto ne mislim da su se mogle vece pare uzeti. Meni hamza nije za neke top lige - odlican je za nase lige, mozda i ovih tipa turska ili ceska ili poljska, ali vise od toga vjerovatno ne.
Igra sa jednom nogom maltene i generalno mu treba da se namjesti puno, vidjelo se na evropskim tekmama. Sad evo ima dobru priliku da se dokaze i dovoljno je mlad da dobaci do prve turske lige i uzme ozbiljnije pare.
Sretno Hamza, hvala ti i ako ne bude valjalo tamo - bujrum nam nazad
Ako je do 2025, nesto ne mislim da su se mogle vece pare uzeti. Meni hamza nije za neke top lige - odlican je za nase lige, mozda i ovih tipa turska ili ceska ili poljska, ali vise od toga vjerovatno ne.
Igra sa jednom nogom maltene i generalno mu treba da se namjesti puno, vidjelo se na evropskim tekmama. Sad evo ima dobru priliku da se dokaze i dovoljno je mlad da dobaci do prve turske lige i uzme ozbiljnije pare.
Sretno Hamza, hvala ti i ako ne bude valjalo tamo - bujrum nam nazad
-
last mohicans
#10387 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
O ovome zborimo, ovako rade klubovi koji znaju posao. Mi na prvu odmah poletimo.
Dinamo pomjera granice transfer politike, glatko je odbijeno 20 miliona eura
http://www.klix.ba/clanak/240824025
-
Adobeg
#10388 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Realno njihovi igraci su precjenjeni ne vrijede tolike pare,ali liga drzava i koeficijent diktira trziste ima dosta igraca koje je mamic talno od 10 do 20 miliona dok su trenutno bili aktuelni,poslije se izgubili nigdje ih rijetki su uspjeli,covjek je bio maher za pare okrenuti.last mohicans wrote: ↑24/08/2024 10:23 O ovome zborimo, ovako rade klubovi koji znaju posao. Mi na prvu odmah poletimo.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#10389 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
I mi bismo tako, da smo zadnjih 20 godina gradili reputaciju i sistem koju dinamo ima danas. Vi bi sve preko noci izgleda.
Na dobrom smo putu (cini mi se, konacno), ali ne moze preko noci ... a i necemo nikad dobaciti do dinamovog nivoa sigurno, iz vise razloga, ali da dodjemo u do 10 miliona odstete za deset godina od danas, to je uspjeh.
Na dobrom smo putu (cini mi se, konacno), ali ne moze preko noci ... a i necemo nikad dobaciti do dinamovog nivoa sigurno, iz vise razloga, ali da dodjemo u do 10 miliona odstete za deset godina od danas, to je uspjeh.
-
molotovljev
#10390 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Majstore, vrijedjas nam inteligenciju. Mojne, ziv bio.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑24/08/2024 11:00 I mi bismo tako, da smo zadnjih 20 godina gradili reputaciju i sistem koju dinamo ima danas. Vi bi sve preko noci izgleda.
-
last mohicans
#10391 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nije poenta o ciframa samo, nego u politici vođenja kluba i umijeća vođenja. Mi smo udarili standard za transfere u nasoj ligi i svi najjači trasferi zadnju deceniju su iz naseg kluba i to je dobro. Ali, nije dobro da se daju najbolji strijelci u drugu tursku ligu za realno male pare, a nisi još ništa osvojio, zaigro grupu i sl. S čime ćeš to postći ako ne sa jakim rosterom. Sto puta smo elglenisali o DZ, jasno je svima da su nebeska sfera za nas, ali uči, prepisuj, vidi kako ljudi rade pa i u nekoj našoj mjeri to primjeni. Ne mozeš prodat jednog najperspektivnijeg mladog igrača i najboljeg strijelca iz prošle sezone i očekivati da prekucavaš u novoj sezoni. Treba istrpiti igrače i trenera. Svi zaboravili kad se Dudiću prodao Mujakić, kad je krpio i ostao bez stopera. Pa smo izgubili vrijeme i novac, rezultat i zivce a kinta za transfer se potrošila. Osvajanjem titule i ulaskom u grupe dobijes veću paru dva do tri puta od transrefa Buljubašića, recimo, a da ne spominjemo ako se potkrpijepi koji dobar rezultat i igra gdje ti u izlog Evrope iskoče još neki igrači.
-
Adobeg
#10392 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Invenstitori su tu 11 godina,mi se ne micemo na sportskom planu sa mrtve tacke,ne moze preko noci kada za 50 godina mozda.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑24/08/2024 11:00 I mi bismo tako, da smo zadnjih 20 godina gradili reputaciju i sistem koju dinamo ima danas. Vi bi sve preko noci izgleda.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#10393 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ovo sad je malo drukcije nego 2013, nije vise Tan gazda na daljinski nego nas lik koji zna nas naopaki mentalitet i cesto je tu licno. I sto je mozda "korisnije", ima americki pristup poslu - vjerovatno je za nas navijace bolji bio vijetnamski pristup, ali za klub nije bilo (vidjeli smo kako je to zavrsilo, umalo da sve stane).
I dalje mislim da nas Ismir nece dovesti do nivoa Dinama nikad, iz vise razloga, ali ako je pametan moze podici ljestvicu od onog sto smo imali 2021. Ako nista zbog svog interesa.
PS @molotovljev moze to i kulturnije, bez sukanja. Eto napisi s cime se ne slazes i kako bi po tvom trebalo, pa da pricamo
I dalje mislim da nas Ismir nece dovesti do nivoa Dinama nikad, iz vise razloga, ali ako je pametan moze podici ljestvicu od onog sto smo imali 2021. Ako nista zbog svog interesa.
PS @molotovljev moze to i kulturnije, bez sukanja. Eto napisi s cime se ne slazes i kako bi po tvom trebalo, pa da pricamo
-
sencobih
#10394 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Jbg Dinamo ima podršku saveza kao borac ovdje ili zvezda u srbiji, uz to dinamo pravi transfere i zato sto hrvatska igra svako evropsko i svjetsko prvenstvo i to zapaženu ulogu. Dinamo ima Mamiće koji su napravili dinamo takvim klubom, ali zato Mamići su u bjekstvu od zakona itd.itd. Hrvatska liga i naša liga nisu ni blizu, sve ima svoje. Cuj porediti dinamo kako odbija transfer od 20miliona i našu prodaju Hamze je niđe veze ali eto nek se naglaba malo i o tome. Uzgred kad je Ajla produzila ugovor Hamzi svi smo je nabijali na čunu, a sad ne.bi dali Hamzu za 20 miliona 
-
molotovljev
#10395 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nemam volje da pisem opsirne komentare, moj stav je manje vise svima poznat i jasan, ponavljam se svaki prelazni rok... Kao da gledam da u januaru odlaze mali Nidal i mozda Guliasvili u tamo neki Čelikspor.izbjeglica_iz_besmisla wrote: ↑24/08/2024 12:13 Ovo sad je malo drukcije nego 2013, nije vise Tan gazda na daljinski nego nas lik koji zna nas naopaki mentalitet i cesto je tu licno. I sto je mozda "korisnije", ima americki pristup poslu - vjerovatno je za nas navijace bolji bio vijetnamski pristup, ali za klub nije bilo (vidjeli smo kako je to zavrsilo, umalo da sve stane).
Napisao je iznad Mohikanac, a imas na prethodnoj stranici dva komentara od @ svi u napad, kao da sam ih ja pisao.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#10396 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Aha to. OK.molotovljev wrote: ↑24/08/2024 12:31 Nemam volje da pisem opsirne komentare, moj stav je manje vise svima poznat i jasan, ponavljam se svaki prelazni rok... Kao da gledam da u januaru odlaze mali Nidal i mozda Guliasvili u tamo neki Čelikspor.
Napisao je iznad Mohikanac, a imas na prethodnoj stranici dva komentara od @ svi u napad, kao da sam ih ja pisao.
-
sencobih
#10397 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ispade da je bolje sačekati da istekne ugovor pa da idu dzabe, kao sa Duljevićem onda, ili zadnju polusezonu ucjenjivati igrača pa ga na tribinama držati ako neće da produži. Negdje sam procitao da ce Hamza imati platu 35 milja eura , mozemo li mi zadržati igrača kad klub iz druge ili treće lige plaća toliko ? Treba praviti igrače, kupovati talente i prodavati i tako dizati nivo i kluba i lige.
-
molotovljev
#10398 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
tzv. fabrikazacija FK Sarajevo
Ako zeli da se bavi proizvodnjom i prodajom neka kupi
komad zemlje u industrijskoj zoni, napravi fabriku, zaposli stotinjak ljudi i zaradice sigurno vise nego u FKS.
Ako zeli da se bavi proizvodnjom i prodajom neka kupi
komad zemlje u industrijskoj zoni, napravi fabriku, zaposli stotinjak ljudi i zaradice sigurno vise nego u FKS.
-
izbjeglica_iz_besmisla
#10399 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Nama najvise fali da igraci iz FKS "eksplodiraju" u toj "lijevoj" zemlji u koju odu, da se konstantno dokazuju kao potencijal za lige petice i donesu i sljedecem klubu pare. Da strani klubovi vide da se nasi igraci mogu jos nadograditi, i da kupovina od nas nije macak u vreci uvijek.
Mislio sam da ce Cimi biti takav al nije. Nije ni Rahman, ni Mujakic, ni Djokanovic, ni A Kovacevic, ni Sabanovic (iako je uspio pravo u Francusku otici). Mozda eventualno bude Dal.
Za sada je jedino Vladan takav ispao, da je zaradio transfer u top ligu. I samo na konto toga smo istom klubu odmah prodali Muhameda, koji nije realno toliki potencijal. To je taj efekat. Isto se desava sa Rizesporom, identicno.
E to nam treba ako zelimo ici iznad buljubasicevih para - a ne puko zadrzavanje igraca kod nas. To sve zahtijeva jos ozbiljniji rad s djecom a pogotovo u njihove prve dvije-tri seniorske godine. Do tada, kockanje turskih sporova s potencijalom nase djece i polugotovim igracima je maksimalni domet, koji treba unovciti ovako kad dobijemo dobru ponudu.
Dok se ne uozbiljimo jos (Rozman a pogotovo Zekic su dobar smjer), ostaviti Buljubasica kod nas bi bio samo nazadak za njega. Ne bi on vrijedio 3 miliona za dvije godine, ako bi klub radio kako radi danas. Vidjeti primjer Djokanovica.
A ako se unaprijedi i prvi tim i Akademija, i bolje sinhronizuju, onda se slazem da je glupost prodavati rano. Al imamo mi pure za pojesti do tad.
Mislio sam da ce Cimi biti takav al nije. Nije ni Rahman, ni Mujakic, ni Djokanovic, ni A Kovacevic, ni Sabanovic (iako je uspio pravo u Francusku otici). Mozda eventualno bude Dal.
Za sada je jedino Vladan takav ispao, da je zaradio transfer u top ligu. I samo na konto toga smo istom klubu odmah prodali Muhameda, koji nije realno toliki potencijal. To je taj efekat. Isto se desava sa Rizesporom, identicno.
E to nam treba ako zelimo ici iznad buljubasicevih para - a ne puko zadrzavanje igraca kod nas. To sve zahtijeva jos ozbiljniji rad s djecom a pogotovo u njihove prve dvije-tri seniorske godine. Do tada, kockanje turskih sporova s potencijalom nase djece i polugotovim igracima je maksimalni domet, koji treba unovciti ovako kad dobijemo dobru ponudu.
Dok se ne uozbiljimo jos (Rozman a pogotovo Zekic su dobar smjer), ostaviti Buljubasica kod nas bi bio samo nazadak za njega. Ne bi on vrijedio 3 miliona za dvije godine, ako bi klub radio kako radi danas. Vidjeti primjer Djokanovica.
A ako se unaprijedi i prvi tim i Akademija, i bolje sinhronizuju, onda se slazem da je glupost prodavati rano. Al imamo mi pure za pojesti do tad.
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 24/08/2024 13:22, edited 6 times in total.
- Maharadza
#10400 Re: Aktuelnosti: FK Sarajevo
Ma nema od nas ozb. kluba dok god su na mnogim pozicijama nekakve Oriflame ženturače-pijavice beskorisne koje ni same ne znaju šta tu rade...ali neka je samo plata redovna. 
A Hamzi želim svu sreću svijeta, mada sam svome krajišniku uvijek želio da se izvuče negdje na zapad, makar to bila i susjedna hrvatska (koja je i pored svih nedostataka, za nas ipak zapad) a u idealnom slučaju da ostane kod nas do kraja karijere ali eto...očito smo daleko od takvog scenarija da nekoga zadržimo duže od par god. u klubu (ali da i on to želi tj. bude zadovoljan a ne ostane samo zato što ne može naći ništa vani...)
A Hamzi želim svu sreću svijeta, mada sam svome krajišniku uvijek želio da se izvuče negdje na zapad, makar to bila i susjedna hrvatska (koja je i pored svih nedostataka, za nas ipak zapad) a u idealnom slučaju da ostane kod nas do kraja karijere ali eto...očito smo daleko od takvog scenarija da nekoga zadržimo duže od par god. u klubu (ali da i on to želi tj. bude zadovoljan a ne ostane samo zato što ne može naći ništa vani...)