Neurolog
Moderator: anex
-
leptirica27
#1 Neurolog
Ljudi, imam problem sa vratnom kicmom ukocenost, trnci u rukama, u desnoj nozi. Isla na fizikalne, primila bezbroj inekcija, pijem pronerv itd.... Moze li neko preporuciti dobrog neurologa , mislim da mi ova moja dr nista ne pomaze.
- Vegetastar
#2 Re: Neurolog
Prim. dr. Emir Talirevic, PZU Moja klinika u zgradi Vojne bolnice. Boljeg nema, znam iz vlastitog i iskustva vise clanova familije. Pozdrav
- Sanjarko
#3 Re: Neurolog
Čitam i čitam odavno da su neurolozi i još neki drugi doktori zaduženi za poremećaje spavanja.
Previše spavam i sumnjam da imam Narkolepsiju godinama, a moj psihijatar pripisuje šta previše spavam Šizofreniji.
Nije ovo normalno koliko spavam, a ponekad imam nesanicu.
Evo 3 dana zaredom spavam skoro po čitav dan.
Previše spavam i sumnjam da imam Narkolepsiju godinama, a moj psihijatar pripisuje šta previše spavam Šizofreniji.
Evo 3 dana zaredom spavam skoro po čitav dan.
- MMM1977
#4 Re: Neurolog
https://n1info.ba/vijesti/a309705-centa ... -spavanja/Sanjarko wrote: ↑23/08/2024 19:35 Čitam i čitam odavno da su neurolozi i još neki drugi doktori zaduženi za poremećaje spavanja.
Evo 3 dana zaredom spavam skoro po čitav dan.![]()
- Sanjarko
#5 Re: Neurolog
Hvala, ali tesko ce to ici mozda jer sam iz Nicaze.MMM1977 wrote: ↑23/08/2024 19:43https://n1info.ba/vijesti/a309705-centa ... -spavanja/Sanjarko wrote: ↑23/08/2024 19:35 Čitam i čitam odavno da su neurolozi i još neki drugi doktori zaduženi za poremećaje spavanja.
- MMM1977
#6 Re: Neurolog
Traži uputnicu od svog doktora, ovo pripada javnom zdravstvu i jedino oni rade sa bolestima spavanja u BiH tako da neće biti problem da te upute.Sanjarko wrote: ↑23/08/2024 22:17Hvala, ali tesko ce to ici mozda jer sam iz Nicaze.MMM1977 wrote: ↑23/08/2024 19:43https://n1info.ba/vijesti/a309705-centa ... -spavanja/Sanjarko wrote: ↑23/08/2024 19:35 Čitam i čitam odavno da su neurolozi i još neki drugi doktori zaduženi za poremećaje spavanja.
- Sanjarko
#7 Re: Neurolog
Moze li se privatno otici u ovaj centar? Tesko ce ici preko doma zdravlja i porodicnog doktora.
- nepass1
#8 Re: Neurolog
Clanak iz 2019, treba provjeriti rade li uopste. Cuo sam da ne radi vise, ali ne smijem garantovati.
Ima privatno negdje u BiH. Guglaj
U sarajevu je preskupo, tako sam cuo. Nisam koristio usluge
- Sanjarko
#9 Re: Neurolog
nepass1 wrote: ↑24/08/2024 22:51Clanak iz 2019, treba provjeriti rade li uopste. Cuo sam da ne radi vise, ali ne smijem garantovati.
Ima privatno negdje u BiH. Guglaj
U sarajevu je preskupo, tako sam cuo. Nisam koristio usluge
Prvi put preko 60 sati nisam spavao, tokom prve hospitalizacije prije vise od 12 godina, a zadnji put, zadnja hospitalizacija, nisam 2 dana spavao jos me izbacilo ono njesra Izrael-Hamas.
Prvi put tj prva hospitalizacija sam i bio bolestan ali nisu na Internem odjelu KB ovdje odradili nalaze. Trebao sve raditi od kolonoskopije do spirometrije. Tada je otkriveno da mi je i jetra bila bolesna, a da je se oporavila.
Bolje da odem Neurologu pa cak i privatno koliko da kosta jer opet kako gledam kad me hospitaliziraju u bolnicu na psihijatrijski odjel nas vise mozda kosta i kostalo je nego da njemu odem pa i privatno.
Racunao i ja i stara jednom da me je hospitalizacija izasla jedna oko 3 000 KM, a gdje je jos stres itd sta se desi tokom ispada/prijenosa koji dobijem.
A imao sam do sada oko 7 ili 8 hospitalizacija. Triggeri neki uvijek bili, neko njesra i nesanica. A ona mi rijetko se pojavi, mozda godisnje nekoliko puta, a mjesecno nekoliko puta slabije spavam.
Vecinom spavam pretjerano, po oko 12 cak i vise sati. Evo prije neki dan 3 dana zaredom sam spavao po citav dan. Nisam skoro ni ustajao da kako treba idem u VC i da jedem.
Psihijatar pripisuje to Sizofreniji, ali mene ovo muci od 14 godine, kad sam i u skoli na casovima pomalo spavao/kunjao, i htio mi je dati ponovo neki kao lijek za raspolozenje ali nije on za raspolozenje uopste nego je i on antipsihotik i malo nedostajalo zadnji put kad mi je dao ovaj lijek da poludim od njega, pucao od njega.