Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
"moj branjenik se ne sjeca nicega" ali se sjetio da odabere omara mjesecara
DaysleepeR wrote: ↑23/08/2024 12:59
Ništa njemu ne ide u prilog to što kaže da se ne sjeća.
Dokazi dovoljno govore o tome šta se desilo.
Ta amnezija je značajna jedino ako je ključni svjedok u pitanju - čitaj Alisa Mutap.
Ti ako si ubio nekog, i ako dokazi svi ukazuju na to, sjećao se ti ili ne, ti si donji.
Za neuračunljivost, to će odrediti sudski vještak.
bitna je razlika,
"ne sjecam se" => nisam planirao, eto desilo se, dajte mi nizu kaznu => za par godina vani,
"bio svjestan" => mogao sam stat ali nisam => visoka kazna
Sonron wrote: ↑23/08/2024 10:52
Šta se tu ima kontati, likova ovakvih ima i kod Manijaka i Hordi Zla. Zato sam prestao ići na utakmice na jugu zbog našmrkane djece koja se oleše bobama, alkoholom i život im se vrti oko navijačkih grupa i klubova. A znam par slučajeva prijatelja gdje im je druga već mozak pojela i to nisu više ljudi koji mogu funkcionisati normalno. Sve ih neka paranoja puca em to može na agresiju povući ili se povuku, popušili plast trave i našmrkani hodali godinama pa sad ne znaju gdje udaraju. A može biti da mu je žena nešto dobacila i njemu prekipilo, ovo je stravično. Treba se pozabaviti sa navijačkim grupama i čak im zabraniti ulazak dok se ne riješe debila koji dolaze takvi. Ovo nije ništa novio, duže vremena je ovako samo se vuklo od prije a sada neke stvari isplivavaju.
bejzik wrote: ↑23/08/2024 11:38
Hajde što mjesečar degradira instiucije svojim oblačenjem i pojavom , ali vidi što je instruisao ovog monstruma da dođe fol u pidžami i liči na luđaka kada smo vidjeli da je u normalnoj odjeći uhapšen i zadržan u tužilaštvu - fakat ako mu je on organizovao ovu luđačku pidžamu da ga izvlači na kartu neuračunjivosti onda užas horor
Čime, kako "mjesečar degradira institucije svojim oblačenjem i pojavom"
Ne možemo propisivati ljudima norme po kojima će se odijevati i kako će izgledati u javnom prostoru, u privatnom. Postoji kodeks ponašanja u Sudu, i Omar ga poštuje. To je to...
Omar izdejstvuje za klijente najpovoljnije kazne i opcije njima u prilog. Nijedan nije ostao bez kazne u principu. Osim toga, u tome svemu Omar nije sam, ima nesto i do Sudije koji donosi presudu. Tako da traziti krivca u Omaru ne pije bas vode
Kako je na početku ročišta kazano, Duran je 1997. godište, živi u naselju Bojnik, student je završne godine Fakulteta zdravstvenih studija u Sarajevu, nezaposlen i slabog imovinskog stanja.
Riječ je potom dobio branitelj optuženog Durana advokat Omar Mehmedbašić koji je kazao da se njegov branjenik ne sjeća ničega.
Moze li mi neko objasniti kako mjesecar brani nekoga slabog imovinskog stanja?
Po sluzbenoj duznosti. Po ZKPu klijent ima pravo na to
sime_cipol wrote: ↑23/08/2024 13:18
Kako je slabijeg imovinskog stanja, a ima par hiljada da plati godinu na Fakultetu. Mislim da je godina 3500 na ovom Fakultetu Zdravstvenih Nauka (nije medicina). Plus ostali troškovi.
Nisi pretpostavio mogucnost da mu je neko platio od roditelja ili porodice?
Kako je slabijeg imovinskog stanja, a ima par hiljada da plati godinu na Fakultetu. Mislim da je godina 3500 na ovom Fakultetu Zdravstvenih Nauka (nije medicina). Plus ostali troškovi.
ko god je platio taj je podjednako lud kao i ubica
ko god je platio taj je podjednako lud kao i ubica
Sto je lud? Sto mu je platio skolovanje, a lik ocito nije dangubio vec ispite polagao? Osim toga, ne mozes mu zabraniti da se skoluje ako ispunjava uslove za to. Znam da ces mi reci da branim ubicu, ali ta prica ne pije vode.
kruska wrote: ↑23/08/2024 17:15
Ja sam danas cula od nekih ljudi koji zive gore..da je ovaj ubojica sin nekog poznatog biznismena. Sve mislim da mu je droga ocigledno pojela mozak.
Scheduler wrote: ↑23/08/2024 16:23
Svaka treca osoba do 25 nesto konzumira, ako ne i svaka druga. Pa djeca u osnovnoj skoli samo sto se ne bodu, ni gandza im vise nije izazov
nedavno s jaranom sjedim u Meteopolisu u SCC- u i kako je prazno bilo konobar, mlađi momak sa nama u priču.
Kaže momak njegova generacija sve je na drogama.
i pitam ga ja jel puše travu? A kaže on: Ma to je za vas starce...ovi moji su redom na speedu
Čime, kako "mjesečar degradira institucije svojim oblačenjem i pojavom"
Ne možemo propisivati ljudima norme po kojima će se odijevati i kako će izgledati u javnom prostoru, u privatnom. Postoji kodeks ponašanja u Sudu, i Omar ga poštuje. To je to...
Ovaj je vjerovatno i sam psihopata.
Kaze nicega se ne sjeca, bolje da je letio sa zgrad
Svaka treca osoba do 25 nesto konzumira, ako ne i svaka druga. Pa djeca u osnovnoj skoli samo sto se ne bodu, ni gandza im vise nije izazov
nedavno s jaranom sjedim u Meteopolisu u SCC- u i kako je prazno bilo konobar, mlađi momak sa nama u priču.
i pitam ga ja jel puše travu? A kaže on: Ma to je za vas starce...ovi moji su redom na speedu
ja osto
Bobe su kod nas uzele maha jos davne 2000te, pa hors, speed..
Ne znam zasto se cudis
ja osto
Bobe su kod nas uzele maha jos davne 2000te, pa hors, speed..
Ne znam zasto se cudis
Ne kontam da covjek za lovu može ovog klošarcica ubicu branit ima nešto bitnije od love--zove se OBRAZ.
Klošar iz objesti izmasakriro ženu i sad se nadje advokat koji ce ga branit
Razumijem da mora imat advokata-al šuti majke ti, ne traži olakšavajuce okolnosti vec ga tako brani da doživotnu dobije i nikad iz kazamata ne izadje.