Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Imaju li kakve gume All Season da valjaju, da se kupe, barem dok se ne odlučim za 3-4 godine ,da kupim zimske pa onda i ljetne gume i da skidam i mijenjam 195/65 15.
Hvalaa..
senturk wrote: ↑22/08/2024 21:04
Imaju li kakve gume All Season da valjaju, da se kupe, barem dok se ne odlučim za 3-4 godine ,da kupim zimske pa onda i ljetne gume i da skidam i mijenjam 195/65 15.
Hvalaa..
senturk wrote: ↑22/08/2024 21:04
Hvalaa..
Ove sto kolega kaze, ili Goodyear Vector G3.
3 do 4 godine si rahat 100%
NediM17 wrote: ↑20/08/2024 20:14
205/55R16 zimske gume sa V indexom brzine, ima li takvih? Sve sto nadjem na internetu je max. H, sto je u principu good enough.
https://energydoo.com/
Prijatelj je kod njih našao "18 GoodYear za A4 3.0 TDI.
U Sarajevu ih je morao čekati 10ak dana, a Energy je imao odmah na stanju.
Treba uzeti allseason kao zimske a ljeti ljetne.
Nema ovo vise smisla, prave zimske trebaju pet dana u godini, ako i to, u novembru i martu ih unistavas.
Crossclimate 2 po pravoj zimi nije losiji ni od jedne prave zimske, a na 20-25 stepeni bolji za svjetlosnu godinu i nece se unistiti kao ona.
kravamuzara wrote: ↑23/08/2024 14:51
Nema ovo vise smisla, prave zimske trebaju pet dana u godini, ako i to, u novembru i martu ih unistavas.
Crossclimate 2 po pravoj zimi nije losiji ni od jedne prave zimske, a na 20-25 stepeni bolji za svjetlosnu godinu i nece se unistiti kao ona.
Ko vozi po gradu i po ravnom jeste najbolja opcija. Ko zivi u brdu ili ide cesto na planinu, ipak je sigurnije ici sa pravom zimskom gumom.
kravamuzara wrote: ↑23/08/2024 14:51
Nema sanse da all season “nije losiji” od zimske na zimi.
Sad koliko je losiji isl zavisi…ali jeste
Qwerty1234 wrote: ↑23/08/2024 17:46
Ta guma je kompromis i to je to.
Ti previđaš da je i zimska kompromis u odnosu na all season većim dijelom perioda kojim se vitze zimske. Želim reći da je zimska bolja od all season recimo nekih mjesec dana. Neka 2 mjeseca su u 5 deka a ostala 2 mjeseca je bolja all season. Ta 2 mjeseca gdje je bolja bi bila novembar i mart.
I ja sam sve više mišljenja da je all season bolja zimska od zimske ako ne živiš u Alpama ili Nordijskim zemljama.
Qwerty1234 wrote: ↑23/08/2024 17:46
Ta guma je kompromis i to je to.
Ti previđaš da je i zimska kompromis u odnosu na all season većim dijelom perioda kojim se vitze zimske. Želim reći da je zimska bolja od all season recimo nekih mjesec dana. Neka 2 mjeseca su u 5 deka a ostala 2 mjeseca je bolja all season. Ta 2 mjeseca gdje je bolja bi bila novembar i mart.
I ja sam sve više mišljenja da je all season bolja zimska od zimske ako ne živiš u Alpama ili Nordijskim zemljama.
Globalno zagrijavanje ima i dobrih strana.
Ako tako gledas, tacno je da ce u nasim krajevima uglavnom biti vise dana koje odgovaraju all seasson gumama nego zimskim. Fazon je u tome sto ako neko ide makar jednom u dvije sedmice na planinu, postoji velika sansa da ce bar 3-4 puta u sezoni naletiti na neociscenu cestu gdje tek pada snijeg, da ce morati izaci iz neke garaze ili sa parkinga kroz dubok snijeg i slicno, gdje ce biti jako bitna ta razlika i gdje ce mozda zaglaviti sa all seasson gumama, ili ce morati odgoditi put zbog nanosa snijega.
Ja sam prosle zime koja je bila bas nikakva, par puta bio u situaciji gdje je bilo guravo za izaci i sa novim zimskim gumama.
Da ponovim što sam nekada već i pisao...
Prvi put kada ja kupim all season gume snijeg će da padne u novembru i neće se dizati do aprila, a ljeto će biti dugo i kišovito.
Naslovnica wrote: ↑23/08/2024 19:19
Da ponovim što sam nekada već i pisao...
Prvi put kada ja kupim all season gume snijeg će da padne u novembru i neće se dizati do aprila, a ljeto će biti dugo i kišovito.
Castim te onda ja all seasson gumama ove zime, jel moze?
Haris.ba wrote: ↑23/08/2024 19:23
U Sarajevu i na ovom zatopljenju zimi se zalome dani po minus 10-15.
Da ne pricam o.standardnom ciscenju i fazonu "iznenadio nas snijeg".
Kazu da olsizn guma je do 7 stepeni sa ok karakteristikama.
Pa nek svako sebi bira.
Netacno, ljetnima je granica 7 stepeni, allseason radi i na -20.
A vozio sam ljetne asymmetric na kisi i 2 stepena i cudio se koliko su i tad dobre.