BiH - Crna hronika
- Laplace
#2202 Re: BiH - Crna hronika
Ono, pola foruma sam blokirao zbog priča kako su prosvjetni radnici uhljebi i neradnici.
Onda jedan direktor pokuša da u školu uverde red, rad i disciplinu.
Neradnik ga ubije.
Forumaši: "mora da je bio mobing", "ne bi ga ubio bez razloga", "ne podržavam ubistvo, ali...".
-
amunike
#2203 Re: BiH - Crna hronika
Ženu sam odveo 20 minuta prije na posao, ne mogu vjerovati da je to bio posljednji put da sam je vidio - govori dan nakon velike tragedije suprug ubijene profesorice Gordane Midžan.
Podsjetimo, domar Mehmed Vukalić došao je u srijedu ujutro u školu s oružjem i, osim profesorice Midžan, ubio i direktora Gimnazije Sanski Most Nijaza Halilovića te sekretaricu Nisvetu Kljunić. Nezapamćena je to tragedija u Sanskome Mostu.
Ne znam što je tačno bilo, sve još traje, nemam nikakav izvještaj. Nikako se ne osjećam, užasno se osjećam. Poznavao sam domara, i ja sam radio u toj ustanovi. Umirovio sam se prije godinu dana. Nije to bio nikakav čovjek. Nije bio na disciplinskom, to su samo priče, nikakav se disciplinski nije vodio protiv njega. Riječ je o jednom od većih neradnika. Nije imao šefa, radio je što je htio. Nije imao neprijatelja u nama, ali svi prema takvima imamo jednaki odnos - rekao je za 24sata suprug ubijene profesorice.
Znam da je riječ o automatskom oružju, ali ne znam detalje. U školi su bili moja žena, sekretarica i direktor škole, održao se sastanak i onda je bio razlaz. Nastradale su tri osobe koje su bile u tom trenutku u školi. Velika tragedija - zaključio je suprug.
Inače, ranije je načelnik Sanskog Mosta, Faris Hasanbegović, potvrdio informaciju kako je svim ubijenima ostalo jako malo do penzije.
Podsjetimo, domar Mehmed Vukalić došao je u srijedu ujutro u školu s oružjem i, osim profesorice Midžan, ubio i direktora Gimnazije Sanski Most Nijaza Halilovića te sekretaricu Nisvetu Kljunić. Nezapamćena je to tragedija u Sanskome Mostu.
Ne znam što je tačno bilo, sve još traje, nemam nikakav izvještaj. Nikako se ne osjećam, užasno se osjećam. Poznavao sam domara, i ja sam radio u toj ustanovi. Umirovio sam se prije godinu dana. Nije to bio nikakav čovjek. Nije bio na disciplinskom, to su samo priče, nikakav se disciplinski nije vodio protiv njega. Riječ je o jednom od većih neradnika. Nije imao šefa, radio je što je htio. Nije imao neprijatelja u nama, ali svi prema takvima imamo jednaki odnos - rekao je za 24sata suprug ubijene profesorice.
Znam da je riječ o automatskom oružju, ali ne znam detalje. U školi su bili moja žena, sekretarica i direktor škole, održao se sastanak i onda je bio razlaz. Nastradale su tri osobe koje su bile u tom trenutku u školi. Velika tragedija - zaključio je suprug.
Inače, ranije je načelnik Sanskog Mosta, Faris Hasanbegović, potvrdio informaciju kako je svim ubijenima ostalo jako malo do penzije.
- Ateista
#2204 Re: BiH - Crna hronika
Nisam gledao, ali znam da oni ulaze u ogromne rizike sa ovim sto rade, toliko brodova za krijumcarenje je zadnjih godina potonulo, sigurno je da i oni znaju u sta se upustaju i koliko je to rizicno. Ostaje pitanje da li je taj rizik stvarno vrijedan, od cega stvarno bjeze i slicno, u to ne bih ulazio jer ima sigurno raznih primjera i raznih motiva, kao sto i raznih primjera migranata ima kod nas. Najstrasnije je za tu bebu, ona jadna sigurno nije mogla birati ni kalkulisati.moimoi wrote: ↑22/08/2024 21:06Jesi gledao dokumentarce o njima? They called it “the game”Ateista wrote: ↑22/08/2024 20:12Valjda manje vrijede jer su migranti, pa nisu vrijedni pominjanja...GandalfSivi wrote: ↑22/08/2024 19:12
Kakvi smo to ljudi da niko drugi ne spomene ovo? Ovo je jedna od najvecih tragedija od rata. 30 ljudi bilo na camcu, 10 tijela izvuceno, od toga jedna mala bebica od devet mjeseci i niko nista. Tuga do neba.![]()
Idu svjesno u to… svi do jednog.. a u to vode i svoju djecu.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2205 Re: BiH - Crna hronika
ja sam prvi spomenuo i sanski most i mignante
a forumaši nastavili nakon spomena migranata svoje teorije zavjere o ubici i manijaku
inflacija je pojela dobar post
a forumaši nastavili nakon spomena migranata svoje teorije zavjere o ubici i manijaku
inflacija je pojela dobar post
-
ljubijankic
#2206 Re: BiH - Crna hronika
Klasicni SDA uhljeb. I u zatvor al nece raditi ovo sto mu je posao, a kojeg je dobio preko veze za par glasova iz sire familije.amunike wrote: ↑23/08/2024 08:05 Ženu sam odveo 20 minuta prije na posao, ne mogu vjerovati da je to bio posljednji put da sam je vidio - govori dan nakon velike tragedije suprug ubijene profesorice Gordane Midžan.
- ZoomZoomKiwi
#2207 Re: BiH - Crna hronika
Sto posto, tačno kako sam na početku i napisao.ljubijankic wrote: ↑23/08/2024 08:48Klasicni SDA uhljeb. I u zatvor al nece raditi ovo sto mu je posao, a kojeg je dobio preko veze za par glasova iz sire familije.amunike wrote: ↑23/08/2024 08:05 Ženu sam odveo 20 minuta prije na posao, ne mogu vjerovati da je to bio posljednji put da sam je vidio - govori dan nakon velike tragedije suprug ubijene profesorice Gordane Midžan.
I svako ko je radio makar mjesec u bilo kojoj JU zna o čemu je riječ.
Ovakvih SDA uhljeba pune javne ustanove i javna preduzeća. Izmišljena ili prava radna mjesta, svejedno je, zajedničko je nerad, javašluk, bahatost i nedodirljivost.
Ali ne, kad tražiš od nekog da radi svoj posao za koji je plaćen, to je mobing.
I kad vidiš da ga 70% stanovništva podržava, ako su komentari na portalima i forum reprezentativan uzorak, onda ti je jasno da ovdje nade nema.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#2208 Re: BiH - Crna hronika
inače domari su svuda baš posebna priča
- dr_Evil
#2209 Re: BiH - Crna hronika
Ja sam samo uvijek tvrdio da se makar sto se tice HNK zaposljava iskljucivo preko stranacke veze, nema bodovanja, nema iskustva ni znanjaLaplace wrote: ↑22/08/2024 22:42Ono, pola foruma sam blokirao zbog priča kako su prosvjetni radnici uhljebi i neradnici.
Neradnik ga ubije.
Forumaši: "mora da je bio mobing", "ne bi ga ubio bez razloga", "ne podržavam ubistvo, ali...".
A uhljebi i neradnici ne, da mi zlatom placaju ko bi trpio danasnju djecu kojim ne mozes nista, krvav hljeb.
- Laplace
#2210 Re: BiH - Crna hronika
Tačno. Zato bježi odavde i vodi mene sa sobom.ZoomZoomKiwi wrote: ↑23/08/2024 10:02Sto posto, tačno kako sam na početku i napisao.ljubijankic wrote: ↑23/08/2024 08:48Klasicni SDA uhljeb. I u zatvor al nece raditi ovo sto mu je posao, a kojeg je dobio preko veze za par glasova iz sire familije.amunike wrote: ↑23/08/2024 08:05 Ženu sam odveo 20 minuta prije na posao, ne mogu vjerovati da je to bio posljednji put da sam je vidio - govori dan nakon velike tragedije suprug ubijene profesorice Gordane Midžan.
I svako ko je radio makar mjesec u bilo kojoj JU zna o čemu je riječ.
Ovakvih SDA uhljeba pune javne ustanove i javna preduzeća. Izmišljena ili prava radna mjesta, svejedno je, zajedničko je nerad, javašluk, bahatost i nedodirljivost.
Ali ne, kad tražiš od nekog da radi svoj posao za koji je plaćen, to je mobing.
I kad vidiš da ga 70% stanovništva podržava, ako su komentari na portalima i forum reprezentativan uzorak, onda ti je jasno da ovdje nade nema.![]()
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
- ShnjaZZZ
#2212 Re: BiH - Crna hronika
Ja trenutno imam kolegu na poslu koji prijeti da će nas sve kalašem pobit
narkoman je i ima paranoičnu šizofreniju, čim ga ružno pogledaš ili nedo Bog kažeš mu da uradi nešto od svog posla odmah si mu na crnoj listi. U slobodno vrijeme na poslu se drogira, sluša muziku pa ilahije, priča sam sa sobom, galami, krišči pa onda zviždi po 2-3 sata pa uzme čekić i lupa uvijek nešto sa njim.
- ZoomZoomKiwi
- ZoomZoomKiwi
#2214 Re: BiH - Crna hronika
ShnjaZZZ wrote: ↑23/08/2024 10:19 Ja trenutno imam kolegu na poslu koji prijeti da će nas sve kalašem pobitnarkoman je i ima paranoičnu šizofreniju, čim ga ružno pogledaš ili nedo Bog kažeš mu da uradi nešto od svog posla odmah si mu na crnoj listi. U slobodno vrijeme na poslu se drogira, sluša muziku pa ilahije, priča sam sa sobom, galami, krišči pa onda zviždi po 2-3 sata pa uzme čekić i lupa uvijek nešto sa njim.
- Laplace
#2215 Re: BiH - Crna hronika
Takvi (uhljebi) i ne rade. K'o fol zaposli djecu i u nastavnički kabinet, cigara, kafa, novine i uživancija.dr_Evil wrote: ↑23/08/2024 10:07Ja sam samo uvijek tvrdio da se makar sto se tice HNK zaposljava iskljucivo preko stranacke veze, nema bodovanja, nema iskustva ni znanjaLaplace wrote: ↑22/08/2024 22:42Ono, pola foruma sam blokirao zbog priča kako su prosvjetni radnici uhljebi i neradnici.
Neradnik ga ubije.
Forumaši: "mora da je bio mobing", "ne bi ga ubio bez razloga", "ne podržavam ubistvo, ali..."., pardoniram moze to ako treba koga zamijenit dok je na porodiljnom i onda noga!
A uhljebi i neradnici ne, da mi zlatom placaju ko bi trpio danasnju djecu kojim ne mozes nista, krvav hljeb.
Najpoštenije je, opet, bilo kad nije bilo kriterije, koliko god naopako zvučalo. Većinom se bodovalo diplomu i radni staž - što je po kriterijima u ZDK skoro pa nebitno.
Manipulacija jeste bilo, ali ih ima i sada, uprkos kriterijima ili upravo kroz njih.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#2216 Re: BiH - Crna hronika
realno, koga nije strah malo rizika, idealan životZoomZoomKiwi wrote: ↑23/08/2024 10:22
Pa onda malo Portugal, malo Tenerife Šppanija, malo Fiji, malo Novi Zeland![]()
pa brt, ili nađite nekog lokalnog ramba da to završi ili policiji svaki dan. Da ne moramo da vadimo ovaj tvoj post kad se nešto desiShnjaZZZ wrote: ↑23/08/2024 10:19 Ja trenutno imam kolegu na poslu koji prijeti da će nas sve kalašem pobitnarkoman je i ima paranoičnu šizofreniju, čim ga ružno pogledaš ili nedo Bog kažeš mu da uradi nešto od svog posla odmah si mu na crnoj listi. U slobodno vrijeme na poslu se drogira, sluša muziku pa ilahije, priča sam sa sobom, galami, krišči pa onda zviždi po 2-3 sata pa uzme čekić i lupa uvijek nešto sa njim.
- ShnjaZZZ
#2217 Re: BiH - Crna hronika
Nedavno nam je svima ponudio po crtu pa kad smo odbili naljutio se, sutradan svima u ormariće na katance stavio sekundarno ljepilo pa smo razvaljivali, meni je u 3 ujutru ušao ko razbojnik u kancelariju sa čekićem i pitao me imam li kakvih želja, napao je jednu kolegicu iz čista mira i rekao joj da je kurva, crta grafite na poslu i uništava imovinu itd lista je zaista preduga. I mogao je ovako dokle je htio da šefovima nije stao na žulj pa ga poslali na vanredni sistematskiZoomZoomKiwi wrote: ↑23/08/2024 10:22ShnjaZZZ wrote: ↑23/08/2024 10:19 Ja trenutno imam kolegu na poslu koji prijeti da će nas sve kalašem pobitnarkoman je i ima paranoičnu šizofreniju, čim ga ružno pogledaš ili nedo Bog kažeš mu da uradi nešto od svog posla odmah si mu na crnoj listi. U slobodno vrijeme na poslu se drogira, sluša muziku pa ilahije, priča sam sa sobom, galami, krišči pa onda zviždi po 2-3 sata pa uzme čekić i lupa uvijek nešto sa njim.
![]()
- Laplace
#2218 Re: BiH - Crna hronika
Sve sam bliže rješenju takvog ili sličnog tipa. Samo me niko neće - star, čangrizav, neurotičan i stalno zaboravlja (krenuo na more bez knjige - gdje si to vidio?!).
- ZoomZoomKiwi
#2219 Re: BiH - Crna hronika
E vidiš, ti bi trebao na posao sa utokomShnjaZZZ wrote: ↑23/08/2024 10:27Nedavno nam je svima ponudio po crtu pa kad smo odbili naljutio se, sutradan svima u ormariće na katance stavio sekundarno ljepilo pa smo razvaljivali, meni je u 3 ujutru ušao ko razbojnik u kancelariju sa čekićem i pitao me imam li kakvih želja, napao je jednu kolegicu iz čista mira i rekao joj da je kurva, crta grafite na poslu i uništava imovinu itd lista je zaista preduga. I mogao je ovako dokle je htio da šefovima nije stao na žulj pa ga poslali na vanredni sistematskiZoomZoomKiwi wrote: ↑23/08/2024 10:22ShnjaZZZ wrote: ↑23/08/2024 10:19 Ja trenutno imam kolegu na poslu koji prijeti da će nas sve kalašem pobitnarkoman je i ima paranoičnu šizofreniju, čim ga ružno pogledaš ili nedo Bog kažeš mu da uradi nešto od svog posla odmah si mu na crnoj listi. U slobodno vrijeme na poslu se drogira, sluša muziku pa ilahije, priča sam sa sobom, galami, krišči pa onda zviždi po 2-3 sata pa uzme čekić i lupa uvijek nešto sa njim.
![]()
sad je na bolovanju ali ako ga vrate nazad najavio je pohod pa eto da smo upozoreni
doduše raduje me činjenica da je obećao da će krenuti od šefova.
Ma ako mu je na ljekarskom utvrđena neka dijagnoza koja je trajnog karaktera, onda će mu i bolovanje biti trajno, valjda jebem ga ja. Koja će to komisija reć' e sad si dobar haj nazad. Pored toga što frajer koji je narkoman nema teorije da uopće prođe ljekarski, i za zloupotrebu droga nema bolovanja, nego nogica, to je teško kršenje bilo kojeg ugovora, kolektivnog ugovora, pa i zakona.
- ShnjaZZZ
#2220 Re: BiH - Crna hronika
Ma ne pomaže ovdje ništa, ima papire da nije uredan, kolegi koji se drznuo požalit na njega je probušio sve 4 gume na autu, razvalio retrovizore i išarao auto. Neki dan pred direkciju firme otišao, skinuo se gol i zvao ih da izađu da se obračunaju sa njim. Došla murija i otjerali ga, on sutradan opet došao. Prekosutra se čitav dan na biciklu vozao kraj direkcije ukrug, a oni se svi zaključali
- ShnjaZZZ
#2221 Re: BiH - Crna hronika
Ma ko fol prijavi se na odvikavanje šta li već, uglavnom državno JP, ne možeš mu otkaz tek tako dat, pogotovo dok je na bolovanjima i tim pizdarijama.ZoomZoomKiwi wrote: ↑23/08/2024 10:30 E vidiš, ti bi trebao na posao sa utokom![]()
Ma ako mu je na ljekarskom utvrđena neka dijagnoza koja je trajnog karaktera, onda će mu i bolovanje biti trajno, valjda jebem ga ja. Koja će to komisija reć' e sad si dobar haj nazad. Pored toga što frajer koji je narkoman nema teorije da uopće prođe ljekarski, i za zloupotrebu droga nema bolovanja, nego nogica, to je teško kršenje bilo kojeg ugovora, kolektivnog ugovora, pa i zakona.
- Laplace
#2222 Re: BiH - Crna hronika
Pa, kad ga mobingujete.ShnjaZZZ wrote: ↑23/08/2024 10:19 Ja trenutno imam kolegu na poslu koji prijeti da će nas sve kalašem pobitnarkoman je i ima paranoičnu šizofreniju, čim ga ružno pogledaš ili nedo Bog kažeš mu da uradi nešto od svog posla odmah si mu na crnoj listi. U slobodno vrijeme na poslu se drogira, sluša muziku pa ilahije, priča sam sa sobom, galami, krišči pa onda zviždi po 2-3 sata pa uzme čekić i lupa uvijek nešto sa njim.
- Laplace
#2223 Re: BiH - Crna hronika
Tenerife ima opservatoriju, kako sam čuo. To mi odgovara.
https://www.volcanoteide.com/en/the_sky ... bservatory
Možda traže nekog da im otvara i zatvara kupolu.
- skupljac_zeljeza
#2224 Re: BiH - Crna hronika
Domarev brat valjda hoće reći da nije to uradio u ludilu.

- Laplace
#2225 Re: BiH - Crna hronika
Ili dilera da mu nabavlja kvalitetniju robu.Velkoski wrote: ↑23/08/2024 10:24realno, koga nije strah malo rizika, idealan životZoomZoomKiwi wrote: ↑23/08/2024 10:22
Pa onda malo Portugal, malo Tenerife Šppanija, malo Fiji, malo Novi Zeland![]()
pa brt, ili nađite nekog lokalnog ramba da to završi ili policiji svaki dan. Da ne moramo da vadimo ovaj tvoj post kad se nešto desiShnjaZZZ wrote: ↑23/08/2024 10:19 Ja trenutno imam kolegu na poslu koji prijeti da će nas sve kalašem pobitnarkoman je i ima paranoičnu šizofreniju, čim ga ružno pogledaš ili nedo Bog kažeš mu da uradi nešto od svog posla odmah si mu na crnoj listi. U slobodno vrijeme na poslu se drogira, sluša muziku pa ilahije, priča sam sa sobom, galami, krišči pa onda zviždi po 2-3 sata pa uzme čekić i lupa uvijek nešto sa njim.