SFF je ustrojen prema modelu svog osnivača a to je SDA._BataZiv_0809 wrote: ↑22/08/2024 23:05Nema drugog objasnjenja
Ne mijenjaju se ljudi dok ne umru ili dok sami ne odu.
Ko zasjedne, zasjeo je.
Moderator: _BataZiv_0809
SFF je ustrojen prema modelu svog osnivača a to je SDA._BataZiv_0809 wrote: ↑22/08/2024 23:05Nema drugog objasnjenja
Ma vazda je zadnja trećina augusta bila ledara naveče. Prije 20 god sam nosio dzempere, jakne na otvorene projekcije. Isto oktobar. Ovo sad nije normalno.So What! wrote: ↑22/08/2024 14:15Kako je bilo hladno tu noc ne moze vjerovati, august bio, ja srecom u nekoj kosulji dugih rukava pa se nisam sledio. Mislim nisam ulovio ulaznice za taj dogadjaj, ali sam bio tu u hotelu Evropa i mislim da je cak i prijem koji je organizovan u potpunosti preseljen unutra.Dzontra_Volta wrote: ↑22/08/2024 11:39Ne mora značiti.
Ja sam izašao (sa suprugom i još par prijatelja) sa projekcije filma Taksist (De Niro bio tada u Metalcu), ali zato što sam se smrz'o k'o pingvin. To veče je tako hladno bilo, a mi se "uljetili", da nismo mogli izdržati više od pola filma.
Jedva čekali da uđemo u neku kafanu da se ugrijemo.
Nedavno sam nekome govorio, da je meni asocijacija na SFF hladnije vrijeme i uvijek malo kise. Prosle godine je bilo uglavnom lijepo, ove godine ponovo se vratilo na default.
De nam reci sta o Djed Mrazu u Bosni, meni termini nisu odgovarali.team87 wrote: ↑22/08/2024 14:09 Pogledah sinoc Djeda Mraz u Bosni, odlican film, sve preporuke. Dobri glumci, odlicno snimljeno, nije neka budget varijanta, mene je bas dojmio![]()
Pogledao sam tri nasa filma na ovom SFF i ovako bih ih poredao od najboljeg do najgoreg:
1. Djeda Mraz u Bosni
2. Gym
3. Nakon ljeta
Tanovicev me bas razocarao, dosadan, nikakve radnje, nista.
Ni ove godine nismo mogli proci bez paralelnog masakra sa festivalom, javnost je cak i cudno reagovala, nekako je postalo normalno, sreca u nesreci po festival da nije bilo nekih masovnijih poziva da se sve prekine i proglasi nacionalni dan zalosti, koji ce vjerovatno biti proglasen za vikend._BataZiv_0809 wrote: ↑23/08/2024 09:52 Unaprijed se izvinjavam ako nisam upratio, ali cini mi se da se nije spominjala minuta sutnje zbog pokolja u Sanskom Mostu
https://www.klix.ba/magazin/film-tv/min ... /240823030
Sto se tice posjeta velikana glumista ove godine, stvarno odlicno izdanje, Alexander Payne, Paul Scharder, Meg Ryan, John Turturro, Noomi Rapace i onda se bezveze podize prasina oko Emme Stone u medijima, tako da valjda pouka SFF-u nek bude da nikom nista ne govore oko tih iznenadnih gostiju dok isti ne bude na letu za Sarajevo.
Najvece ime ovogodisnjeg festivala....moje licno misljenje..
Dobar je onaj njen film, Tom Hardy i James Gandolfini isto glume,chakany wrote: ↑23/08/2024 13:13 A meni Noomi izgleda tako nekako jednostavna i normalna žena. Baš vidiš nekako kad je gledaš na crvenom tepihu koliko je normalna.
Glumila je u sjajnim filmovima, što švedskim, što islandskim. Slavu je svakako stekla u trilogiji Millennium, to joj je bila dobra karta za Hollywood.
Snimala je nedavno i neki film u Makedoniji, ali ga nisam još pogledao.
Pa i Sebastian Cavazza je zajedno sa njom u žiriju, ni riječ o Sebastianu, zaista mi nije jasno zašto tako rade te propuste. Ali hajde Sebastian dolazi svake godine skoro na SFF, pa i nije veliki propust, a Noomi je došla sad i Bog sami zna hoće li ikad ponovo doći![]()
I Al Pacino se spominjao.So What! wrote: ↑23/08/2024 12:18Sto se tice posjeta velikana glumista ove godine, stvarno odlicno izdanje, Alexander Payne, Paul Scharder, Meg Ryan, John Turturro, Noomi Rapace i onda se bezveze podize prasina oko Emme Stone u medijima, tako da valjda pouka SFF-u nek bude da nikom nista ne govore oko tih iznenadnih gostiju dok isti ne bude na letu za Sarajevo.
na festivalima je običaj, pogotovo ako se radi o takmičarskom programu, i ako je tu ekipa filmaJoseMujica wrote: ↑23/08/2024 12:25 jel ovo normalno da se aplaudira na kraju filma ili je ovo autohtoni doživljaj običaj u našoj kasabi
razumio bih da je film vrhunski, al ovaj sinoć rumunski ispodprosječan
Ali zato ovi bolidi sa klix portala ko god prođe crvenim tepihom zasjala ova, zablistala ona, pažnju privukla ova, poglede privukla ona a u stvari autor sam napravi pompu ni oko čega. Pa onda su svi izvrsno raspoloženi, svugdje je ludi provod i atmosfera a vrhunac je kada napišu mnogo slavnih i poznatih ličnosti prošetali crvenim tepihom a ono Kifla, Čengić, Tarik Filipović, palestinski režiser i obavezno dodatak "i još mnogi drugi".
Da. Definitivno najveće ime festivala. Ali zato naši portali pišu o raznim starletama, manekekenkama i političarima koji su prošetali crvenim tepihom, umjesto da ih ignorišu i pišu o osobama poput Noomi Rapace, kojima jeste mjesto na crvenom tepihu.
2001. godine u Metalcu gledao Patriot od Mela Gibsona i znam da je bila baš vrela noć. Bio u šorcu, majici i sandalama.last mohicans wrote: ↑23/08/2024 09:30Ma vazda je zadnja trećina augusta bila ledara naveče. Prije 20 god sam nosio dzempere, jakne na otvorene projekcije. Isto oktobar. Ovo sad nije normalno.So What! wrote: ↑22/08/2024 14:15Kako je bilo hladno tu noc ne moze vjerovati, august bio, ja srecom u nekoj kosulji dugih rukava pa se nisam sledio. Mislim nisam ulovio ulaznice za taj dogadjaj, ali sam bio tu u hotelu Evropa i mislim da je cak i prijem koji je organizovan u potpunosti preseljen unutra.Dzontra_Volta wrote: ↑22/08/2024 11:39Ne mora značiti.
Ja sam izašao (sa suprugom i još par prijatelja) sa projekcije filma Taksist (De Niro bio tada u Metalcu), ali zato što sam se smrz'o k'o pingvin. To veče je tako hladno bilo, a mi se "uljetili", da nismo mogli izdržati više od pola filma.
Jedva čekali da uđemo u neku kafanu da se ugrijemo.
Nedavno sam nekome govorio, da je meni asocijacija na SFF hladnije vrijeme i uvijek malo kise. Prosle godine je bilo uglavnom lijepo, ove godine ponovo se vratilo na default.
De nam reci sta o Djed Mrazu u Bosni, meni termini nisu odgovarali.team87 wrote: ↑22/08/2024 14:09 Pogledah sinoc Djeda Mraz u Bosni, odlican film, sve preporuke. Dobri glumci, odlicno snimljeno, nije neka budget varijanta, mene je bas dojmio![]()
Pogledao sam tri nasa filma na ovom SFF i ovako bih ih poredao od najboljeg do najgoreg:
1. Djeda Mraz u Bosni
2. Gym
3. Nakon ljeta
Tanovicev me bas razocarao, dosadan, nikakve radnje, nista.
Ode Noomi dođe Seka Aleksić.Better Man wrote: ↑23/08/2024 14:31Da. Definitivno najveće ime festivala. Ali zato naši portali pišu o raznim starletama, manekekenkama i političarima koji su prošetali crvenim tepihom, umjesto da ih ignorišu i pišu o osobama poput Noomi Rapace, kojima jeste mjesto na crvenom tepihu.