Da ne bude Penaradna 2 ili, još gore, Viveros 2 ...insaneinthebrain wrote: ↑22/08/2024 12:06 Kakve su ovo transfer bombe. Odakle nam pare
7 utakmica.odigrao u 2024. God. Ne znam odakle ovog izvukosmo. Vidjecemo jel promasaj. Samo da ne bacamo pare bezveze
FK Željezničar
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Charuga
- Globalni moderator
#89476 Re: FK Željezničar
- insaneinthebrain
#89477 Re: FK Željezničar
Gluho bilo, uvijek su macak u vreci ovi juznoamerikanci. Mozes da nadjes nekog vrhunskog igraca ili viverosa. Sta te zapadneCharuga wrote: ↑22/08/2024 13:19Da ne bude Penaradna 2 ili, još gore, Viveros 2 ...insaneinthebrain wrote: ↑22/08/2024 12:06 Kakve su ovo transfer bombe. Odakle nam pare
7 utakmica.odigrao u 2024. God. Ne znam odakle ovog izvukosmo. Vidjecemo jel promasaj. Samo da ne bacamo pare bezveze![]()
- Tvrtko II Kotromanić
#89478 Re: FK Željezničar
bas takoinsaneinthebrain wrote: ↑22/08/2024 13:22Gluho bilo, uvijek su macak u vreci ovi juznoamerikanci. Mozes da nadjes nekog vrhunskog igraca ili viverosa. Sta te zapadneCharuga wrote: ↑22/08/2024 13:19Da ne bude Penaradna 2 ili, još gore, Viveros 2 ...insaneinthebrain wrote: ↑22/08/2024 12:06 Kakve su ovo transfer bombe. Odakle nam pare
7 utakmica.odigrao u 2024. God. Ne znam odakle ovog izvukosmo. Vidjecemo jel promasaj. Samo da ne bacamo pare bezveze![]()
ali eto, hajde vidjet cemo
iskreno draze bi mi bilo da Jaber produzi, eventualno se mozda opet uganja Santos nego ovo
ali General je tu, njemu vjerujem
- insaneinthebrain
#89479 Re: FK Željezničar
Vec stigo. Ja reko za par dana dok se srede papiri a on vec tu
https://www.klix.ba/sport/nogomet/cilea ... /240822070
https://www.klix.ba/sport/nogomet/cilea ... /240822070
- UnKnownBA
#89480 Re: FK Željezničar
Ništa nismo naučili … ne tako davno smo isto ovako gomilali sve i svašta a nikakvog rezultata ne postigosmo, samo u minus odosmo.
Daj bože da ovo na dobro izađe ali, realno, šanse su nikakve.
Bar ulažu u ove već provjerene (Muftića, Jabera …) pa ih to malo razlikuje, što je realno odlična politika a i najpametnije (ako su u pitanju dugogodišnji ugovori).
Bar ulažu u ove već provjerene (Muftića, Jabera …) pa ih to malo razlikuje, što je realno odlična politika a i najpametnije (ako su u pitanju dugogodišnji ugovori).
- ultima_palabra
#89481 Re: FK Željezničar
Mislim da ovo finansiraju “prijatelji kluba”.
- UnKnownBA
#89482 Re: FK Željezničar
Samo nek’ nisu pozajmice, unazadiše nas.
-
Melbourne_Australia
#89483 Re: FK Željezničar
A sta to nismo naucili??Znaci ako si promasio par puta da vise nikad ne bi trebao dovesti igraca iz vana?Ne kontam ljude koji su negativni,evo ja se smijem kladiti da ima vise nogama nego 90% igraca ko nas.I nije on dosao da igra za kikiriki kod nas i siguran sam da nije dosao jer ga niko nije gledao ili da barem nema neke informacije o njemu..Rahimic je tu,nije Bekric..Na kraju krajeva Cileanska liga je za nasu svemiriski brod.UnKnownBA wrote: ↑22/08/2024 16:06 Ništa nismo naučili … ne tako davno smo isto ovako gomilali sve i svašta a nikakvog rezultata ne postigosmo, samo u minus odosmo.
- UnKnownBA
#89484 Re: FK Željezničar
Jedno su naše želje a drugo realnost!
Želje su nam da ubodu sa njim i da je ovo neki vanzemaljac ali koliko je realno da vanzemaljac prođe skaute toliko svjetskih klubova širom svijeta a da ga niko ne primjeti pa da mu je kao takvom majstoru Željo opcija?
Npr. Gledao je i trenirao Ješić onog što je 100 golova dao pa dođe kod komšinica a realno frajer hodati ne zna.
Mislim priča je neozbiljna ako neko misli da je neko ovog frajera ikada gledao. Samo bog zna kojom linijom je ovaj došao do Grbavice i šta je problem sa njim pa mu je Željo rješenje.
Svi bi mi voljeli da je on Maradona ali vrlo vjerovatno je miljama od toga. Vjerovatno su mu, za naše uslove, neku masnu platu dali … i dalje sam mišljenja da nam je pametnije to usmjeriti ka već provjerenim mlađim igračima koji su se već dokazali igrajući u klubu, na kojim možemo kasnije i zaraditi eventualnom prodajom, nego rizikovati sa ovakvim. I ćorava koka zrno ubode pa tako mogu i ovi ali dugoročno ova politika je čista kocka, ruski rulet!
Maloprije čitam, neki malac iz omladinskog pogona otišao u Arabiju …
Želje su nam da ubodu sa njim i da je ovo neki vanzemaljac ali koliko je realno da vanzemaljac prođe skaute toliko svjetskih klubova širom svijeta a da ga niko ne primjeti pa da mu je kao takvom majstoru Željo opcija?
Npr. Gledao je i trenirao Ješić onog što je 100 golova dao pa dođe kod komšinica a realno frajer hodati ne zna.
Mislim priča je neozbiljna ako neko misli da je neko ovog frajera ikada gledao. Samo bog zna kojom linijom je ovaj došao do Grbavice i šta je problem sa njim pa mu je Željo rješenje.
Svi bi mi voljeli da je on Maradona ali vrlo vjerovatno je miljama od toga. Vjerovatno su mu, za naše uslove, neku masnu platu dali … i dalje sam mišljenja da nam je pametnije to usmjeriti ka već provjerenim mlađim igračima koji su se već dokazali igrajući u klubu, na kojim možemo kasnije i zaraditi eventualnom prodajom, nego rizikovati sa ovakvim. I ćorava koka zrno ubode pa tako mogu i ovi ali dugoročno ova politika je čista kocka, ruski rulet!
Maloprije čitam, neki malac iz omladinskog pogona otišao u Arabiju …
- UnKnownBA
#89485 Re: FK Željezničar
Sad se sjetih da sam negdje na forumu, ili ovdje ili negdje u komentarima pročitao da je izvjesni “Stan” (Stanislav Ćubela) “ušao u klub”. Njegovo ime se veže za Stupačnicu i njihovu afirmaciju, navodno je on zaslužan i za njihove pripreme u Turskoj. Kao i da nam je Stupačnica filijala za mlade igrače ili će nam biti. Tom linijom su navodno i ovi igrači dolazili iz Stupačnice. Sad koliko je istina ne znam, može biti i da raja lupeta.
Malo sam i guglao o njemu, čovjek je porijeklom iz Hercegovine a živi u Turskoj, vlasnik neke tvornice tekstila u blizini Sarajeva i upravnik slične u Zagrebu.
Ima i nekakav Stanislav Ćubela veliki navijač Zrinjskog, brat jednog od osnivača kluba pa mi onda baš ništa nije jasno, da li je to isti lik ili neki drugi i da li je ovo sve zajebancija.
- ultima_palabra
#89486 Re: FK Željezničar
Nije on jedini, ima ih jos. A poklonu se ne gleda u zube, jelte.
- UnKnownBA
#89487 Re: FK Željezničar
Ako je poklon naravno, ali bilo je i onih zbog čijih “poklona” na sudu završismo, tako da se više ne radujem ničijim. 
-
noviforumas
#89488 Re: FK Željezničar
Dobro si sve cuo, tu je Cubela. Imamo saradnju sa Stupcanicom. Mislim da su na dvojnoj registraciji sa njima Gabriel Macic i Ognjen Lausevic. Obojica na probama bili kod nas i prosli. Odinaka je isto preko njega dosao.UnKnownBA wrote: ↑22/08/2024 18:46Sad se sjetih da sam negdje na forumu, ili ovdje ili negdje u komentarima pročitao da je izvjesni “Stan” (Stanislav Ćubela) “ušao u klub”. Njegovo ime se veže za Stupačnicu i njihovu afirmaciju, navodno je on zaslužan i za njihove pripreme u Turskoj. Kao i da nam je Stupačnica filijala za mlade igrače ili će nam biti. Tom linijom su navodno i ovi igrači dolazili iz Stupačnice. Sad koliko je istina ne znam, može biti i da raja lupeta.
Malo sam i guglao o njemu, čovjek je porijeklom iz Hercegovine a živi u Turskoj, vlasnik neke tvornice tekstila u blizini Sarajeva i upravnik slične u Zagrebu.
Ima i nekakav Stanislav Ćubela veliki navijač Zrinjskog, brat jednog od osnivača kluba pa mi onda baš ništa nije jasno, da li je to isti lik ili neki drugi i da li je ovo sve zajebancija.![]()
Taj Cubela sto je navijac Zrinjskog je skroz druga osoba, nema nikakve veze sa nama. Ovog naseg Stena neces tako lako izguglati
I u pravu je @ultima da nije jedini koji gura s parama, jak je ovo UO.
- UnKnownBA
#89489 Re: FK Željezničar
Ako je tako, vezano za te dvojne ugovore, onda mi je jasnije ovo “gomilanje” igrača, smišljeno i planski. Ni nalik onom prijašnjem! 
-
duffy_duck
#89490 Re: FK Željezničar
Željezničar In
Čileanac, Jeisson Vargas.
Čileanac, Jeisson Vargas.
Last edited by duffy_duck on 22/08/2024 23:07, edited 1 time in total.
- sime_cipol
- Location: Jedan grad, dva kluba. Jedan osnovala raja, drugi UDBA.
- Grijem se na: Zdrvima
- Vozim: Clio 1.2 43kw
#89491 Re: FK Željezničar
Mene samo strah da ovo ne budemo kihali za 2-3 godine. Na hajr
- tramvajtrojka
#89492 Re: FK Željezničar
a bukvalno nismo nista doveli sto nam ne treba, samo smo navikli u prethodnim sezonama da se krpimo da nemamo akibetli krila il veznog igraca pa ovo sada dodje kao gomilanje
jbg kad od subasica i gasala dodjes do normalnih krila sve se cini kao san
- sime_cipol
#89493 Re: FK Željezničar
Koga zmija ujede, taj i u hladan jogurt puse.tramvajtrojka wrote: ↑22/08/2024 23:12a bukvalno nismo nista doveli sto nam ne treba, samo smo navikli u prethodnim sezonama da se krpimo da nemamo akibetli krila il veznog igraca pa ovo sada dodje kao gomilanje![]()
![]()
jbg kad od subasica i gasala dodjes do normalnih krila sve se cini kao san![]()
- luckylaka
#89494 Re: FK Željezničar
Za 2-3 godine smo u grupnoj fazi i sve ce se vratit
- Charuga
- Globalni moderator
#89495 Re: FK Željezničar
Ta neka tvornica je Alma Ras.UnKnownBA wrote: ↑22/08/2024 18:46Sad se sjetih da sam negdje na forumu, ili ovdje ili negdje u komentarima pročitao da je izvjesni “Stan” (Stanislav Ćubela) “ušao u klub”. Njegovo ime se veže za Stupačnicu i njihovu afirmaciju, navodno je on zaslužan i za njihove pripreme u Turskoj. Kao i da nam je Stupačnica filijala za mlade igrače ili će nam biti. Tom linijom su navodno i ovi igrači dolazili iz Stupačnice. Sad koliko je istina ne znam, može biti i da raja lupeta.
- mist
#89497 Re: FK Željezničar
Na misice veceras,da je ostao makedonac na krilu davno bi ovo bilo gotovo.
U21 bas skripi kao i odbrana.
U21 bas skripi kao i odbrana.
- Tvrtko II Kotromanić
#89498 Re: FK Željezničar
Treba znati dobiti i ovakve utakmice
Aljaber
Idemo dalje
Aljaber
Idemo dalje
- sime_cipol
#89499 Re: FK Željezničar
Prebili nas.
Vazna 3 boda.
Sto prije skupiti 40 bodova, da ne brinemo za opstanak. Ostalo sta bude
Vazna 3 boda.
Sto prije skupiti 40 bodova, da ne brinemo za opstanak. Ostalo sta bude