Liverpool FC
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
convict
#80076 Re: Liverpool FC
A ako se ne izbori liga šampiona, onda svakako neće biti para za kupovinu. To je taj zacarani krug.
- ismar2215
#80078 Re: Liverpool FC
Sve su ove prodaje uredu. Ovi ljudi svakako mjesta ne bi trebali imati medju 23 igraca jer to nisu igraci za nekog ko se bori za titulu. Ali bez njih nismo jaci ako se ne pojacamo boljim igracima, pa valjda je to jasno.
Evo širine trenutne:
GKs: Alisson, Kelleher
RBs: Trent, Ramsey
LBs: Robertson, (Tsimikas?)
CBs: Virgil, Konate, Quansah, Gomez
DMs: Gravenberch, Endo, (Bajcetic?)
CMs: Mac Allister, Szoboszlai, Jones, Elliott
FWDs: Diaz, Jota, Salah, Darwin, Gakpo
Znaci ovo je knap knap. Gledaj nam odbrane jbt, na ivici katastrofe
Evo širine trenutne:
GKs: Alisson, Kelleher
RBs: Trent, Ramsey
LBs: Robertson, (Tsimikas?)
CBs: Virgil, Konate, Quansah, Gomez
DMs: Gravenberch, Endo, (Bajcetic?)
CMs: Mac Allister, Szoboszlai, Jones, Elliott
FWDs: Diaz, Jota, Salah, Darwin, Gakpo
Znaci ovo je knap knap. Gledaj nam odbrane jbt, na ivici katastrofe
- BHF_Manijak
#80079 Re: Liverpool FC
Dan te jebo 19 igraca za rotaciju. Pa to moras sanjati da imas savrsenu sezonu bez ijedne jedine povrede!
Ovi su totalni idioti dede mi, ali totalni!
S ovim u sezonu krenuti, pa to ni u picki materinoj nema!
- BHF_Manijak
#80080 Re: Liverpool FC
Znaci samo od prodaja su zaradili oko 80mil, a gdje su svakako planirana sredstva... E jebem vam sestre ucmale, one americke!
- vaučer
#80081 Re: Liverpool FC
Pa nije baš 19. Tu su i Nyoni, Danns, onaj treći golman, ima klinaca za zlu ne trebalo. Dovesti će još kog ne brini.BHF_Manijak wrote: ↑22/08/2024 20:12 Dan te jebo 19 igraca za rotaciju. Pa to moras sanjati da imas savrsenu sezonu bez ijedne jedine povrede!
- BHF_Manijak
#80082 Re: Liverpool FC
Evo ja ti garantujrm da Nyoni nece skupiti vise od 100 minuta ove sezone. Jedino da svi pomru u vezi.
- no_sekirli
#80083 Re: Liverpool FC
Do 1.11. cemo imati barem 4 igraca van stroja 
- ismar2215
#80085 Re: Liverpool FC
Ma ja, to
- drug_profi
#80089 Re: Liverpool FC
Sviđa mi se što mu nije mrsko lajat.
Moj čovjek.
Moj čovjek.
- BHF_Manijak
#80090 Re: Liverpool FC
Drugo kolo i vec je pocelo...
Ali ne treba kaze sirine,ima dovoljno igraca... Nema veze Celo, opalit ce te po glavi tamo nekad u novembru.
Sto se njega tice, ne istice pojedince definitivno, samo tim i to je dobro.
- drug_profi
#80091 Re: Liverpool FC
Evo neki pisu da je Hincapie dogovren za 50.
Ali sa dosta soli uzeti.
Ali sa dosta soli uzeti.
- Gandalf
#80093 Re: Liverpool FC
Vidim, nastavljamo sa uobičajenim načinom poslovanja. Kupujemo djecu, vozamo ih po posudbama i miki maus kupovima, da bi ih na kraju prodali i zaradili 5-10-15 miliona.
Lijepa klupska politika ako si Brajton, Ipswich ili Brentford. Postali smo razvijači talenata i šverceri omladine, bez ikakvih ambicija da se borimo za trofeje. Ako nas posluži sreća, pa ne bude mnogo ozljeđenih, možda nam se i posreći pa uzmemo neki trofej, nekada.
Lijepa klupska politika ako si Brajton, Ipswich ili Brentford. Postali smo razvijači talenata i šverceri omladine, bez ikakvih ambicija da se borimo za trofeje. Ako nas posluži sreća, pa ne bude mnogo ozljeđenih, možda nam se i posreći pa uzmemo neki trofej, nekada.
- vaučer
#80094 Re: Liverpool FC
Priče o manjku ambicija za trofeje su mi smiješne kad smo se lani borili za naslov, uzeli kup i bili blizu drugog. Nije baš ekipa koja se nije borila za trofeje. Po toj logici se Chelsea najviše od svih bori za trofeje, jer bubaju transfere kao pijan mornar - u stvarnosti transferi su samo jedan, ne nužno glavni način za građenje momčadi i borbu za naslove.
- BHF_Manijak
#80095 Re: Liverpool FC
Je li tebi jasno da ti je kadar "uzi" za 2-3 ona klinca koja su gurala kad je potrebno bilo, minus Matip i Thiago kojeg svakako nije bilo? Ovaj kadar broji trenutno 19 imena.
To je cirkus, jer na to ces imati 99,9% barem 2-3 povrede!
Ovo je odron sto se sirine tice, jedna-dvije povrede te dijele od katastrofe, a nemas ni neke djece koja ce ti uskocit.
Jeste, ja kukam, serem, jer ovo je najgori prelazni rok u zadnjih 10 godina. Jedino se moze poredit ono sranje kad stopera ne dovedose!
To je cirkus, jer na to ces imati 99,9% barem 2-3 povrede!
Ovo je odron sto se sirine tice, jedna-dvije povrede te dijele od katastrofe, a nemas ni neke djece koja ce ti uskocit.
Jeste, ja kukam, serem, jer ovo je najgori prelazni rok u zadnjih 10 godina. Jedino se moze poredit ono sranje kad stopera ne dovedose!
- AmiĐa_Idriz
#80096 Re: Liverpool FC
Teško mi je povjerovati da smo jedina ekipa u top 6-7 liga Europe koja se ne može poboljšati, ali haj 
- vaučer
#80097 Re: Liverpool FC
Jedino što je meni jasno je da nismo prodali nikog dosad tko je išta značajno doprinijeo lani.
Sepp van den Berg - Bio na posudbi, nije ništa igrao za nas.
Fábio Carvalho - Bio na posudbi.
Bobby Clark - Jedini koji je nešto odigrao a i to samo jer smo imali katastrofalan niz ozljeda. Jedini način na koji mu možemo garantirati utakmice je valjda da opet imamo takvu situaciju s ozljedama.
Adrián - Ništa.
Calvin Ramsay - Ništa.
Rhys Williams - Ništa.
Joel Matip - Malo prije ozljede, onda ništa.
Thiago Alcántara - Debelo ništa.
Dakle koja dva tri klinca su gurala kad je potrebno?
Bobby Clark - Jedini koji je nešto odigrao a i to samo jer smo imali katastrofalan niz ozljeda. Jedini način na koji mu možemo garantirati utakmice je valjda da opet imamo takvu situaciju s ozljedama.
Adrián - Ništa.
Calvin Ramsay - Ništa.
Rhys Williams - Ništa.
-
convict
#80098 Re: Liverpool FC
Ne mozes jedan ekstrem u kojem se mi nalazimo braniti time sto postoji jos gori ekstrem. Negdje izmedju je valjda neka zdravna i razumna transfer politika.
Nije bas da smo prosle godine bili blizu naslova, ali uz 1-2 igraca bi bila mrtva trka. Godinu ranije, tih 1-2 igraca nas je kostalo plasmana u Ligu sampiona.
Ove godine imamo prakticno istu ekipu, ali ne mozemo ocekivati isti rezultat. Svi drugi su se pojacali, a osim toga ove godine igramo Ligu sampiona, prosle jeseni u Europa ligi se mogao prvi tim odmarati u svakoj utakmici.
Nije bas da smo prosle godine bili blizu naslova, ali uz 1-2 igraca bi bila mrtva trka. Godinu ranije, tih 1-2 igraca nas je kostalo plasmana u Ligu sampiona.
Ove godine imamo prakticno istu ekipu, ali ne mozemo ocekivati isti rezultat. Svi drugi su se pojacali, a osim toga ove godine igramo Ligu sampiona, prosle jeseni u Europa ligi se mogao prvi tim odmarati u svakoj utakmici.
- ismar2215
#80099 Re: Liverpool FC
Ja licno ne sumnjam da imaju ambicije za sami vrh. Meni se samo cini da su Edwards i Hughes tvrdoglavi u svojoj ideji da se minimalnim trosenjem i minimalnim rizikom na trzistu mogu ostvariti te ambicije. Bojim se da su toliko u tom fazonu da to ide u jednu krajnost iz koje cemo izaci popisani.
Ne moze me niko ubjediti da imamo dovoljno stopera trenutno u ekipi. Čak i sa pretpostavkom da ce svi biti 100% spremni i bez povreda cijelu sezonu (sto nema sanse da se desi), od 4 igraca, Quansah je neiskusan i jos uvijek na nivou ogromnog talenta, Gomez je nakon nekoliko losijih sezona imao jednu dobru i nikad nije ostvario potencijal kojem smo se nadali, a Konate prilicno stagnira, ssto se vidi i na cinjenici da je Quansah startao sezonu ispred njega. Jednostavno, to ni izbliza nije dovoljno dobro. Nama ovdje treba ozbiljna faca u odbrani da mozemo reci, e to je to. Utakmica je more ove sezone, liga prvaka se prosirila, dva su kupa, liga standardno, neozbiljno je uci u sezonu sa 4 seniorska stopera, pogotovo ovakva 4. Cak evo i da taj Hincapie ako dodje, nije to wow pojacanje, ali cemo bar imati ok odbranu, imat cemo neku širinu. Nama za dobru odbranu treba prodaja Gomeza, neki tipa Bastoni kao top opcija i jedan ovaj neki li-la tipa Hincapiea.
A vala smo i na ostalim pozicijama knap. Proslo ljeto smo promijenili solidan broj igraca, sezonu odigrali, realno, iznad ocekivanja, svi igraci odigrali odlicnu sezonu. Ko to od igraca moze bolje od prosle sezone? Mozda Szoboszlai, eventualno Darwin, al ostali? Ok neki mozda mogu bolje, al nece sigurno Gakpo zabiti 30 golova, a Diaz 20 i 15 asistencija. Ko to u odbrani moze bolje? Gomez sezonu zivota odigrao.
I naravno da ovi McConnelli, Beckovi, Clarkovi i ostali nisu dovoljno dobri za Liverpool. Par utakmica pod ludom Kloppovom energijom ne govori nista. Super, nek su ih prodali. Ali ti su momci dobili sansu jer nam je falilo igraca u sezoni u kojoj smo imali manje tekmi i slabijih protivnika nego sto cemo u ovoj imati. A oni su prodali sve te momke i nisu nikog doveli. Znaci sad kad nam zafali igrac, ne moze ni neki Clark uci.
Pricati da ce neki doprinos dati Nyoni sa 17 i 2 pripremne tekme sa seniorima je po meni bas naivno.
Ja stvarno nisam za dovodjenje igraca samo da se neko dovede, ali ostaviti tim koji ulazi u sezonu sa potencijalom od 60tak utakmica sa 4 seniorska stopera je stvarno idiotluk. Stoper mora doci, kakav bilo, radi širine. Necemo valjda morat Phillipsa gledat.
Ne moze me niko ubjediti da imamo dovoljno stopera trenutno u ekipi. Čak i sa pretpostavkom da ce svi biti 100% spremni i bez povreda cijelu sezonu (sto nema sanse da se desi), od 4 igraca, Quansah je neiskusan i jos uvijek na nivou ogromnog talenta, Gomez je nakon nekoliko losijih sezona imao jednu dobru i nikad nije ostvario potencijal kojem smo se nadali, a Konate prilicno stagnira, ssto se vidi i na cinjenici da je Quansah startao sezonu ispred njega. Jednostavno, to ni izbliza nije dovoljno dobro. Nama ovdje treba ozbiljna faca u odbrani da mozemo reci, e to je to. Utakmica je more ove sezone, liga prvaka se prosirila, dva su kupa, liga standardno, neozbiljno je uci u sezonu sa 4 seniorska stopera, pogotovo ovakva 4. Cak evo i da taj Hincapie ako dodje, nije to wow pojacanje, ali cemo bar imati ok odbranu, imat cemo neku širinu. Nama za dobru odbranu treba prodaja Gomeza, neki tipa Bastoni kao top opcija i jedan ovaj neki li-la tipa Hincapiea.
A vala smo i na ostalim pozicijama knap. Proslo ljeto smo promijenili solidan broj igraca, sezonu odigrali, realno, iznad ocekivanja, svi igraci odigrali odlicnu sezonu. Ko to od igraca moze bolje od prosle sezone? Mozda Szoboszlai, eventualno Darwin, al ostali? Ok neki mozda mogu bolje, al nece sigurno Gakpo zabiti 30 golova, a Diaz 20 i 15 asistencija. Ko to u odbrani moze bolje? Gomez sezonu zivota odigrao.
I naravno da ovi McConnelli, Beckovi, Clarkovi i ostali nisu dovoljno dobri za Liverpool. Par utakmica pod ludom Kloppovom energijom ne govori nista. Super, nek su ih prodali. Ali ti su momci dobili sansu jer nam je falilo igraca u sezoni u kojoj smo imali manje tekmi i slabijih protivnika nego sto cemo u ovoj imati. A oni su prodali sve te momke i nisu nikog doveli. Znaci sad kad nam zafali igrac, ne moze ni neki Clark uci.
Pricati da ce neki doprinos dati Nyoni sa 17 i 2 pripremne tekme sa seniorima je po meni bas naivno.
Ja stvarno nisam za dovodjenje igraca samo da se neko dovede, ali ostaviti tim koji ulazi u sezonu sa potencijalom od 60tak utakmica sa 4 seniorska stopera je stvarno idiotluk. Stoper mora doci, kakav bilo, radi širine. Necemo valjda morat Phillipsa gledat.
- ismar2215
#80100 Re: Liverpool FC
Haj ti nadji jedan klub u ligama petice u top 5 da ima 4 seniorska stopera trenutno u timu. A da ne pricam o poredjenju kvaliteta sa konkurentima.vaučer wrote: ↑23/08/2024 12:37 Jedino što je meni jasno je da nismo prodali nikog dosad tko je išta značajno doprinijeo lani.
Adrián - Ništa.
Calvin Ramsay - Ništa.
Rhys Williams - Ništa.
Pa nikom nije drugi stoper talentovani 21-godisnjak.