palermo wrote: ↑22/08/2024 13:55Pa koliko ja znam, ja zivim u Mostaru a ti u inosyranstvu. Ergo, trebao bih bolje znati neke stvari. Trebao ja prije par mjeseci krecenje stana, negdje oko 70 kvadraya I plus nesto vrlo malo drvenarije ( neke stokove). Znas, koliko je jaro trazio za taj rad, 4 000 KM, meni nije jedino jasno kako ga nije bilo sramota da uopste napise takvu cifru. Haj, nasao sam ja puno jefyinije, al znas li ti kako se obican mostarac pati sa nalazenjem tih I takvih usluga. Em ga nem, em trazi enormnu cifru.....naravno da mu je onda stranac prihvatljiv i jedva ga ceka...dr_Evil wrote: ↑22/08/2024 13:32Moram susjed ponavljati, jer zaboravljamo gradivo. Da burzuji drze vlast nije nista posebno, to je tako u vecini drzava, ali zbog stepena razvoja u kojem se mi nalazimo potrebno je ponavljati. Popricaj sa ljudima i upitaj sta je uzrok uvoza radne snage, da vidimo hoces li dobiti odgovor koji sam ti dao ili floskule koje se provlace kroz medije.palermo wrote: ↑22/08/2024 13:17
Pobogu zemo, pa ti kao da otkrivaš ameriku pa vičeš...eno jeeee. To što ti pričaš postoji otkako je svijeta i vijeka......postoje gornji i donji......oni koji odlučuju i oni koji slušaju...elita i raja....
Najveći problem je zapravo što ovi koji kod nas odlučuju nisu tome dorasli......da su dorasli, onda bi, kako je ti zoveš, akumulacija kapitala buržuja i opstanak i ostanak bili zapravo uzajamni procesi
I onda mi reci jel uredu da vicem "uhvati lopova".
Nije stvar u tome ko je gornji i donji, ko kosi ko vodu nosi ili ostale budalastine iz narodne riznice. Problem je taj sto smo mi kao nacija, a kao i drzava u nezavidnom polozaju, a nas suverenitet je predat 20 familija kojima to nista ne znaci. Nesto kao sto smo imali za vrijeme AUstrije kada su begovi predali naciju, jezik i drzavnost za prolognaciju oduzimanja posjeda.
Nista mi nismo drugaciji od ostalih zemalja, samo, kako vec napisa drugi forumas, malo kasnimo sa yrendovima....
A ovo o 20 familija I slicno....pa zar je drugacije u bastionu demokracije I slobodarskog svijeta .....Americi
ponavljam, nas problem je nedozrelost I nekvalitet nase elita (prevashodno bosnjacke) ...a koliko je porodica, familija I slicno unutar tih elita je ono...manje-vise..
Citam par puta i ne vjerujem i dalje. 4 000 maraka za KRECENJE stana od 70 kvadrata !!!!!!!!!!!!!!!