BiH - Crna hronika

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
Haris.ba

#2051 Re: BiH - Crna hronika

Post by Haris.ba »

Naljepnica na ustanovi da se ne smije unositi oruzje je samo obavjestenje. Ne smije se unositi po zakonu.

Inace, naljepnica na nekom objektu je za legalno naoruzanje. Nema logike da je za nelegalno. Jer nelegalno i ne smijes posjedovati ikako.

Znaci, niko ne smije imati oruzje u skoli. Mislim cak i da bi problem bio zastitar sa naoruzanjem.
vjeshalica

#2052 Re: BiH - Crna hronika

Post by vjeshalica »

Laplace wrote: 22/08/2024 08:12

Demobilisani borac. Odavno pričam kako davanje tolike prednosti demobilisanim borcima pri zapošljavanju u školama neće izaći na dobro. Do revizije boračkih naknada ih posao u školi nije i zanimao, a onda su odjednom pohrelili u škole. Arogantni, agresivni i bez dana radnog staža uvijek među prvima na radnim mjestima za koje se prijavljuju.
Oni svugdje imaju beneficije, ali ne mozes mu onemoguciti socijalizaciju i zaposljavanje samo zato sto je demobilisan. Nek ima svoje primanje i neko svoje pravo na konto statusa ali ima da postiva pravila. Kraj price.
mali_balon

#2053 Re: BiH - Crna hronika

Post by mali_balon »

vjeshalica wrote: 22/08/2024 09:06

Demobilisani borac. Odavno pričam kako davanje tolike prednosti demobilisanim borcima pri zapošljavanju u školama neće izaći na dobro. Do revizije boračkih naknada ih posao u školi nije i zanimao, a onda su odjednom pohrelili u škole. Arogantni, agresivni i bez dana radnog staža uvijek među prvima na radnim mjestima za koje se prijavljuju.
Oni svugdje imaju beneficije, ali ne mozes mu onemoguciti socijalizaciju i zaposljavanje samo zato sto je demobilisan. Nek ima svoje primanje i neko svoje pravo na konto statusa ali ima da postiva pravila. Kraj price.
Pa ljudima obecane zlOtne lasike dobili mudo marjanovo.....sta ocekivat od prevarenih ljudi
muha_sa

#2054 Re: BiH - Crna hronika

Post by muha_sa »

Evo me živ zdrav i prav demobilisani borac i NIKAD za NIKAD nikakvu beneficiju imo nit koristio nisam.
Kako znam za sebe sve što sam zaradio zaradio sam sU svojih 10 prstiju i ledjima bome :D
dr_Evil

#2055 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

kB27

#2056 Re: BiH - Crna hronika

Post by kB27 »

...
Last edited by kB27 on 22/08/2024 19:11, edited 3 times in total.
Ateista

#2057 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ateista »

Laplace wrote: 22/08/2024 08:51
ZoomZoomKiwi wrote: 21/08/2024 14:38
Ateista wrote: 21/08/2024 14:32

Vjerujem da ima dosta slucajeva gdje se ljudi ni krivi ni duzni nadju u raznim situacijama, ali opet mislim da tu oruzje rijetko moze biti korisno i da moze samo dovesti do jos gore situacije, plus sto to znaci da ga moras stalno nositi sa sobom ako ti zatreba, a to je tek suludo. Zamisli vodis dijete u vrtic ili skolu i nosis oruzje, ili zamisli da vidis nekog od roditelja ko vodi svoje dijete da nosi oruzje u skolu sta bi pomislio... :-)
Zato se kod nas po zakonu oružje ne smije biti vidljivo, i nije vidljivo. A na ulazu u svaku javnu ustanovu stoji znak zabrane unošenja vatrenog oružja. Naravno ne misli se na ilegalno vatreno oružje, nego je to baš znak za ljude koji legalno posjeduju oružje. Onaj što ga ilegalno posjeduje, taj znak svakako i ne primjećuje.

Velkoski wrote: 21/08/2024 14:33 šta mislite da će se desiti kada ispucate nekoga?
zenica bluz
Pa bolje par godina Zenice (ako i to) nego na Bare.

A ako vidiš da je opasnost iminentna, i da je frajer potegao pištolj i da te drži na nišanu, vjerujem da bi i ti pucao prije nego bi sačekao da on opali. A svakako se u 95% slučajeva ovaj što je poludio smiri kad naiđe na isto tako ludog koji je spreman da ubije da ostane živ.

Ako ne prekoračiš nužnu obranu, i uradiš sve onako kako ti je objašnjeno na obaveznoj obuci, ne ugroziš treća lica, niti oštetiš tuđu imovinu, ne izazoveš strah kod okoline, sam pozoveš policiju i pružiš osnovnu prvu pomoć ovome na kojeg si pucao, i ako si uz to primjeran građanin koji nema prijašnjih bilo kakvih problema sa zakonom (što je i uslov za dobijanje dozvole) vjeruj mi da nećeš dobiti ni minute uvjeta, a kamoli zatvora.

Opet kažem, ako i ne ispoštuješ sve gore navedeno, bolje i u tvorza par godina nego mrtav pod dva metra ilovače. Plus još što u prvom slučaju vrlo se brzo pročuje da ni sa tvojom ženom ni djecom a bogami ni roditeljima ne treba da se zajebavaju kojekakvi kokošari, jer imaju triggerhappy sina/muža/oca, a danas u BiH je to itekako bitno. :bih:
Problem je u tome što je u situacijama koju komentarišemo (i mnogim sličnim) napadać u ogromnoj prednosti. Na sastanku si, ne očekuješ probleme, odjednom ti upada lik sa napunjenim i otkočenim oružjem uperenim u tebe. Tvoje oružje je zakočeno i u sefu ili futroli. Nemaš ni teoretske šanse da išta poduzmeš.
:thumbup:

To sam i ja pomenuo, ako ides uredno i po zakonu i oruzje ti je iskljucivo za samoodbranu, nemas nista od oruzja jer onaj ko te napada je uvijek u prednosti. Kako god da dodjes u situaciju da ti oruzje zatreba, onda kada ti stvarno zatreba je vec kasno. Sansa da dodjes u situaciju gdje si ugrozen a imas vremena da uzmes oruzje je gotovo zanemarljiva.

Jedini nacin da imas "korist" je da se u nekim situacijama vadi oruzje preventivno prije nego sto te neko napadne, a to se logicno ne bi smjelo raditi jer tada postajes nasilnik koji bezveze prijeti pistoljem, tako da sve u svemu obicnim ljudima oruzje tesko moze biti korisno, a puno je veci problem to sto skoro svako moze legalno imati oruzje jer znamo kakvi su nasi pregledi i testovi generalno.
muha_sa

#2058 Re: BiH - Crna hronika

Post by muha_sa »

dr_Evil wrote: 22/08/2024 09:16 https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /240822009

Moj muha, sta ti bi od grada :)
Procitah samo naslov--bolje i pjesma nego svadja i belaj :D danas haman svi nešto nadrkani :-)
Laplace

#2059 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

korisnicki wrote: 21/08/2024 14:53 Ja vjerujem da su čovjeka mobingovali, po svemu sudeć bio je laka meta za zlostavljanje ili su bar tako mislili.

Znamo svi da ovje doći na položaje i na njima se održati mogu isključivo psihopate, uvlakači, prodane duše...
Vjeruješ na osnovu čega? Na osnovu toga što je ubijeni direktor a ubica čistač?

Ovdje je itekako moguće biti direktor škole a da nisi niti psihopata niti uvlakač niti prodana duša. Znam ih desetine koji ne spadaju u te kategorije. A kao neko ko 25 godina radi u školi valjda znam bolje od random forumaša.

S druge strane, urpavo zbog iskustva u raznim školama, imam razloga vjerovati da je ubica naprosto bio loš radnik, uz to i agresivan i arogantan. Naročito su takvi oni koji se zaposle na osnovu potvrda iz boračkih organizacija - lično iskustvo stečeno godinama rada sa gorepomenutim, ne pričam napamet.
Laplace

#2060 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

Niko to i ne tvrdi, ali oni bukvalno imaju apsolutnu prednost na konkursima za rad u školi na osnovu dokumenata koji veze nemaju sa radom u školi. Problem je što se mladi zbog njih ne mogu zaposliti, a ti ljudi u kasnim pedesetim odluče da je vrijeme da počnu nešto da (legalno) rade.

Problem je suprotan: ako nisi demobilisan, skoro je nemoguće dobiti opsao u školi. I sve je teže i teže. Neko rođen 1996. sad ima 28 godina,diplomu mastera (a možda je i na doktorskom studiju) a nema šanse dobiti posao sve i da ima pet godina radnog staža jer se neko par godina pred penziju dosjetio da je vrijeme da počne raditi.
dr_Evil

#2061 Re: BiH - Crna hronika

Post by dr_Evil »

muha_sa wrote: 22/08/2024 09:18
dr_Evil wrote: 22/08/2024 09:16 https://www.klix.ba/magazin/zanimljivos ... /240822009

Moj muha, sta ti bi od grada :)
Procitah samo naslov--bolje i pjesma nego svadja i belaj :D danas haman svi nešto nadrkani :-)
Nek se pjeva, samo odabir pjesmice :D Moze Vucko da koristi u svojim prirucnicima
Laplace

#2062 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

geralt wrote: 21/08/2024 14:53
korisnicki wrote: 21/08/2024 14:53 Ja vjerujem da su čovjeka mobingovali, po svemu sudeć bio je laka meta za zlostavljanje ili su bar tako mislili.

Znamo svi da ovje doći na položaje i na njima se održati mogu isključivo psihopate, uvlakači, prodane duše...
Fuj. Jedini dokazani psihopata u ovoj prici je onaj koji je ubio troje ljudi sa predumisljajem.
Nevjerovatno je koliko ljudi doslovno podržava ubistvo. Čak im je OK što je usput ubijena profesorica u penziji, koja je tu došla samo da u posao uvede novu profesoricu,dakle OK je ubiti nevinog ako ćeš usput ubiti direktora.

Na članku na Crnoj hronici skoro svi komentari podržavaju ubistvo. Merhametli narod, nema šta.
P.Starck

#2063 Re: BiH - Crna hronika

Post by P.Starck »

Laplace wrote: 22/08/2024 08:19
ZoomZoomKiwi wrote: 21/08/2024 13:58
A koliko ima domara/čistača/portira/ložača i ostalih koji ne rade svoj posao definisan jasno u ugovoru, ne jebu živu silu nakon što se uhljebe na budžet tako u nekoj od JU?
I ne možeš mu ništa nego prvo pismene naredbe, pa kad se ogluši onda disciplinske komisije, pa prva opomena, pa druga, pa tek onda otkaz. I onda te tuži još, i ako si napravio bilo kakvu proceduralnu ili tehničku grešku moraš ga vratiti na posao i isplatiti mu sve plate dok je bio supendovan.

Ne znam za ovaj konkretan slučaj nit pričam o njemu, govorim generalno da je stvarno prejebeno kod nas danas jer su svi uhvatili boga za muda. Jedno znam, da svaka medalja ima dvije strane.

Znam iz ženinog iskustva s čime se sve susretala, a nikad nije s visine gledala ta zanimanja niti je takva osoba. Ali kad ti čistačica dođe i kaže da neće očistiti učionicu i onda ti kao diplomirani profesor moraš krpu u ruku i čisti da ne sjediš u pesinluku. I nije ni to problem, al' onda mi daj i njen dio plate, a nju nabij nogom. Ako se direktoru požališ na istu, poslije ti još pljuje po učionici, samo što se ne posere na sred. Znači jebe te direktor, jebe te domar, jebe te čistačica. I onda kaže odoše nam svi ljudi. :bih:
Upravo to. Takvih poznajem barem dvadesetak samo u mojoj školi, a za potpuniju sliku treba biti u komisiji za bodovanje na konkursima u avgustu. Tu vidiš svu arogantnost, agresivnost i bahatost kandidata sa potvrdama od boračkih organizacija i kandidata sa preko 50 godina života i bez dana radnog staža igdje.
Tražili smo ali sve i da nismo evo nam kapitalizma i demokracije. Kada je već tako ne može biti malo kapitalizma i malo demokracije.

Šta hoću reći...Šta će čistačica na platnom spisku škole? Šta će domar? To sve treba outsorsat!

Ložači, vozači, čistačice, domari i ostale servise trebaju da pružaju firme gdje rade svi takvi. A mi miješamo decenijama babe i žabe.
Ne može na platnom spisku i tamo gdje je za zapošljavanje nadležno npr. minstarstvo obrazovanja biti čistačica ili nekakav domar.
Šta treba da radi direktor te škole, da brine ima li deterdženta i da li je ispravna aku bušilica ili da vodi obrazovnu instituciju?

Outsourcing! Odmah. Svuda. Od Doma zdravlja i bolnice i do škole i vrtića. Sve javne ustanove.
Ovako se to pretvorilo u socijalu i jasle iz kojih ništa dobro neće nikada izaći.
Laplace

#2064 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

ZoomZoomKiwi wrote: 21/08/2024 14:59

A ovo se preskoči tako lako
..povod ovog disciplinskog postupka je bilo neizvršavanje redovnih obaveza. On se nije redovno odazivao na svoje radne zadatke niti je radno vrijeme provodio na svom radnom mjestu.
Naravno da se to preskače. Dovoljno je što je ubijeni direktor a ubica običan radnik i našim ljudima to sve govori.
Laplace

#2065 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

P.Starck wrote: 22/08/2024 09:26
Laplace wrote: 22/08/2024 08:19
ZoomZoomKiwi wrote: 21/08/2024 13:58
A koliko ima domara/čistača/portira/ložača i ostalih koji ne rade svoj posao definisan jasno u ugovoru, ne jebu živu silu nakon što se uhljebe na budžet tako u nekoj od JU?
I ne možeš mu ništa nego prvo pismene naredbe, pa kad se ogluši onda disciplinske komisije, pa prva opomena, pa druga, pa tek onda otkaz. I onda te tuži još, i ako si napravio bilo kakvu proceduralnu ili tehničku grešku moraš ga vratiti na posao i isplatiti mu sve plate dok je bio supendovan.

Ne znam za ovaj konkretan slučaj nit pričam o njemu, govorim generalno da je stvarno prejebeno kod nas danas jer su svi uhvatili boga za muda. Jedno znam, da svaka medalja ima dvije strane.

Znam iz ženinog iskustva s čime se sve susretala, a nikad nije s visine gledala ta zanimanja niti je takva osoba. Ali kad ti čistačica dođe i kaže da neće očistiti učionicu i onda ti kao diplomirani profesor moraš krpu u ruku i čisti da ne sjediš u pesinluku. I nije ni to problem, al' onda mi daj i njen dio plate, a nju nabij nogom. Ako se direktoru požališ na istu, poslije ti još pljuje po učionici, samo što se ne posere na sred. Znači jebe te direktor, jebe te domar, jebe te čistačica. I onda kaže odoše nam svi ljudi. :bih:
Upravo to. Takvih poznajem barem dvadesetak samo u mojoj školi, a za potpuniju sliku treba biti u komisiji za bodovanje na konkursima u avgustu. Tu vidiš svu arogantnost, agresivnost i bahatost kandidata sa potvrdama od boračkih organizacija i kandidata sa preko 50 godina života i bez dana radnog staža igdje.
Tražili smo ali sve i da nismo evo nam kapitalizma i demokracije. Kada je već tako ne može biti malo kapitalizma i malo demokracije.

Šta hoću reći...Šta će čistačica na platnom spisku škole? Šta će domar? To sve treba outsorsat!

Ložači, vozači, čistačice, domari i ostale servise trebaju da pružaju firme gdje rade svi takvi. A mi miješamo decenijama babe i žabe.
Ne može na platnom spisku i tamo gdje je za zapošljavanje nadležno npr. minstarstvo obrazovanja biti čistačica ili nekakav domar.
Šta treba da radi direktor te škole, da brine ima li deterdženta i da li je ispravna aku bušilica ili da vodi obrazovnu instituciju?

Outsourcing! Odmah. Svuda. Od Doma zdravlja i bolnice i do škole i vrtića. Sve javne ustanove.
Ovako se to pretvorilo u socijalu i jasle iz kojih ništa dobro neće nikada izaći.
Istina je da se zapošljavanje u školama pretvorilo u uhljebljenje, kupovanje socijalnog mira i namicanje glasova za vladajuću stranku. ne direktno preko štela nego kroz kriterije za bodovanje po konkursima. Najgore je to što ti za uhljebljenje u prosvjeti više i ne treba štela, samo treba iskuristiti rupe u sistemu. Recimo, 20+ godina nigdje ne radiš i daleko si ispred onih koji rade u struci 10 godina.

Outsourcing bi riješio dio problema. Ovakvi ljudi se zapošljavaju kao profesori, a tu nema outsourcinga. Jedan takav bi sutra mogao upasti u razred sa automatskom puškom i pucati na učenika koji ga je nervirao na ranijim časovima.
Laplace

#2066 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

Digla_da_kreci wrote: 21/08/2024 15:00
Bosanski_kralj wrote: 21/08/2024 14:56

Teško je znati istinu. Hiljadu je verzija

Vrlo je moguća i situacija da nije dolazio na posao, da je radio sve i svašta i da napokon kad mu se htjelo stati u kraj, on uradi ovo.
Pa evo pise u tekstu (nezvanicno doduse) da nije izvrsavao radne zadatke zbog cega su mu dali neke sankcije i otuda krecu razmirice...
O motivima zločina se još ne zna ništa pouzdano, ali se nagađa kako je ubojica s ubijenima od ranije imao određene razmirice koje se tiču određenih disciplinskih sankcija kojima je bio izložen zbog neizvršavanja radnih zadataka. Navodno im je i ranije upućivao verbalne prijetnje.

Inače, za ubojicu kažu kako je bio miran i povučen, sudjelovao je u proteklom ratu, a oni koji su ga bolje poznavali tvrde da je bio psihički labilna osoba. U nekoliko navrata žalio se lokalnim novinarima kako je izložen mobingu na radnom mjestu.
Sad se postavlja pitanje kakopsihičkilabilna ličnost prolazi obavezne godišnje sistematske preglede (pri kojima se rade psihotestovi - očito, samo formalnosti radi).

Mada, da nije prošao psihotest sad bismo diskutovali o vijesti da je radnik na održavanju higijene ubio psihologa i njegovog pacijenta pa pokušao ubiti sebe.
Ateista

#2067 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ateista »

Laplace wrote: 22/08/2024 09:23

Niko to i ne tvrdi, ali oni bukvalno imaju apsolutnu prednost na konkursima za rad u školi na osnovu dokumenata koji veze nemaju sa radom u školi. Problem je što se mladi zbog njih ne mogu zaposliti, a ti ljudi u kasnim pedesetim odluče da je vrijeme da počnu nešto da (legalno) rade.

Problem je suprotan: ako nisi demobilisan, skoro je nemoguće dobiti opsao u školi. I sve je teže i teže. Neko rođen 1996. sad ima 28 godina,diplomu mastera (a možda je i na doktorskom studiju) a nema šanse dobiti posao sve i da ima pet godina radnog staža jer se neko par godina pred penziju dosjetio da je vrijeme da počne raditi.
Generalno nema smisla da bilo kakve socijalne kategorije imaju prednost kod dobijanja posla. Posao je posao i tu treba fokus da bude na radu i na znanju, da posao dobijaju najbolji za taj posao. Socijalne kategorije se trebaju rjesavati na drugi nacin.
korisnicki

#2068 Re: BiH - Crna hronika

Post by korisnicki »

Laplace wrote: 22/08/2024 09:19

Vjeruješ na osnovu čega? Na osnovu toga što je ubijeni direktor a ubica čistač?

Ovdje je itekako moguće biti direktor škole a da nisi niti psihopata niti uvlakač niti prodana duša. Znam ih desetine koji ne spadaju u te kategorije. A kao neko ko 25 godina radi u školi valjda znam bolje od random forumaša.

S druge strane, urpavo zbog iskustva u raznim školama, imam razloga vjerovati da je ubica naprosto bio loš radnik, uz to i agresivan i arogantan. Naročito su takvi oni koji se zaposle na osnovu potvrda iz boračkih organizacija - lično iskustvo stečeno godinama rada sa gorepomenutim, ne pričam napamet.
Možemo samo nagadati šta je uistinu posrijedi. Ali nemože niko poricati da je mobinga u ogromnim količinama i da su zlostavljani bespomoćni. Pa se onda čude kada takvima "prekipi".
Laplace

#2069 Re: BiH - Crna hronika

Post by Laplace »

ZoomZoomKiwi wrote: 21/08/2024 15:04
moimoi wrote: 21/08/2024 15:04 Kiwi ba, legalno oruzje se mora drzati zakljucano u ormaru. Je li ti fakat mislis kada ti neko naoruzan upadne ispred tebe da ces uspjeti doci do oruzja da se odbranis?

Ono… oprostite, samo malo da nesto uzmem.
Mora u kući, ali kad si van kuće nosiš ga onako kako je propisano. Neprimjetno, može biti napunjeno, ne smije biti metak u cijevi, i safety mora biti ON ako ga ima.
I dok ga izvadiš, otključaš i ubaciš metak u cijev (znam, posljednje dvoje ne traje dugo), već si dobio akutno trovanje olovom.
izbjeglica_iz_besmisla

#2070 Re: BiH - Crna hronika

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

korisnicki wrote: 22/08/2024 09:50 Možemo samo nagadati šta je uistinu posrijedi. Ali nemože niko poricati da je mobinga u ogromnim količinama i da su zlostavljani bespomoćni. Pa se onda čude kada takvima "prekipi".
Jarane, promijeni se posao ako je mobing. Ako vec ne vjerujete sudovima advokatima ili "sivim metodamac rjesavanja problema.

Osim ako je uhljebska pozicija, pa bi ljudi da ne rade nista. Ili im je stranka sredila to i bez nje nemaju jista drugo.

Ako je to slucaj, nije im pistolj odgovor. Nek se malo za sebe zapitaju i svoje odluke u zivotu.
Ateista

#2071 Re: BiH - Crna hronika

Post by Ateista »

Mobinga ima dosta, da li je to slucaj ovdje ili ne sad ne mozemo znati, puno je mogucnosti, ali opravdanja za tri ubistva nema i ne moze biti. Sta god da su mu mozda radili, njegov odgovor na to je blago receno pretjeran i nesrazmjeran steti koja je mozda njemu ucinjena.
tovarish

#2072 Re: BiH - Crna hronika

Post by tovarish »

Saznajemo da je se još uvijek utvrđuje šta je bio tačan motiv ovog ubistva, jer je Vukalić, koji je navodno bio nezadovoljan na poslu, itekako situiran a ranije je bio i na bolovanju. Vlasnik je butika u Sanskom Mostu i ranije nije prijavljivan za bilo kakvo nasilje niti prijetnje. (Avaz)
Eto vam vjerovatni uzroka svega.

Zabušavao na poslu zbog butika!

Đubre nek istrune, a ko ga brani i dalje, nabijam ga na hašimagu.
skupljac_zeljeza

#2073 Re: BiH - Crna hronika

Post by skupljac_zeljeza »

A kako je mogao raditi u javnoj ustanovi sa 68 godina, a da po sili zakona nije trebao u penziju? Nemoguće da u cijelom gradu nisu mogli naći drugog domara da promijeni sifon ili česmu kada zatreba. Ili eto okreči ako je u opisu posla.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#2074 Re: BiH - Crna hronika

Post by plain vanilla »

tovarish wrote: 22/08/2024 10:28
Saznajemo da je se još uvijek utvrđuje šta je bio tačan motiv ovog ubistva, jer je Vukalić, koji je navodno bio nezadovoljan na poslu, itekako situiran a ranije je bio i na bolovanju. Vlasnik je butika u Sanskom Mostu i ranije nije prijavljivan za bilo kakvo nasilje niti prijetnje. (Avaz)
Eto vam vjerovatni uzroka svega.

Zabušavao na poslu zbog butika!

Đubre nek istrune, a ko ga brani i dalje, nabijam ga na hašimagu.
Ljudi nabacaju cinjenice, sto provjerene, sto onako iz komentara na vijest i ti odmah imas motiv za trostruko ubistvo. Jedno je u svadji, u afektu izvuci pistolj i pucati, trostruko ubistvo i pokusaj samoubistva je sasvim druga stvar.
izbjeglica_iz_besmisla

#2075 Re: BiH - Crna hronika

Post by izbjeglica_iz_besmisla »

Mislim da lik ima 62 godine, ne 68.
Negdje sam vidio da je sezdeset i neko godiste, nije za penzije uglavnom
Last edited by izbjeglica_iz_besmisla on 22/08/2024 10:41, edited 1 time in total.
Post Reply