Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
dale cooper wrote: ↑21/08/2024 23:26
Da, da, to si ti risiveri kodirani sa karticama. A kartica i paketa kanala bilo na desetine. Skup hobi.
Ne znam, jednom davno sam iz zezancije priključio taj stari receiver. Bilo haman pa milion kanala, od naših pa sve do arapskih i istočno-azijatskih. E sad, ne znam koliko je toga bilo odključano.
Pa ima i sad gomila tih otključanih tzv free to air programa, samo što većina tih nisu neki programi sa premium sadržajem.
Ali u ono vrijeme u bivšoj Jugi kada si imao svega dva kanala gledati recimo MTV, Eurosport ili njemači RTL je bio svojevrstan šok.
Iako televizija na prostorima bivše države nije imala uopšte loš program.
Opstanak je bio najzanimljiviji....ostalo što sam gledala bio je Nedjeljni zabavnik, Tobogan, znanje i imanje, Kockicu, Mitove i legende, fore i fazone, .....prenos Eurosonga, OI, i naravno serije i filmove o partizanima
Bila dječija emisija nešto kao lutkarska, na taj fazom, bio onaj kao neki šeik sa svojim kamilom....joj ne mogu se sjetiti
suspect_zero wrote: ↑21/08/2024 23:52
Opstanak je bio najzanimljiviji....ostalo što sam gledala bio je Nedjeljni zabavnik, Tobogan, znanje i imanje, Kockicu, Mitove i legende, fore i fazone, .....prenos Eurosonga, OI, i naravno serije i filmove o partizanima
Bila dječija emisija nešto kao lutkarska, na taj fazom, bio onaj kao neki šeik sa svojim kamilom....joj ne mogu se sjetiti
Imali smo solidnu vlastitu produkciju, a znao se probrati i dobar strani program.
ZoomZoomKiwi wrote: ↑21/08/2024 23:27
Kad se sjetim viacces kartice, pa poslije došla viacces 2, pa se išlo kod nekog lika na Odmutu da se to otključa on imao nekakve kodove
Ja sam imao sat receiver kao karticu u racunaru, zaboravio sam ime. Elem softverski se otkljucavalo ali to je bila jebada svakodnevna kad promjene kodove.
Prikljucim na TV u dnevnoj da starom pokazem ponosno 500 kanala za filmove i po sata se zajebavo s novim kodovima dok stari nije popizdio i otjero me.
Sve je to postalo proslost sa streamingom sada ali da je bio hobi...jeste. Pa ganjaj antene sa vise onih LNBova ganjaj novi satelit koji je otkljucan.
Njemacki kanali su imali F1 prenos na 20 kanala, svaki kanal druga kamera ili posebno po vozacu. To je bila ludnica tada.
dječak sa šibicama wrote: ↑22/08/2024 12:31
Pa Lutkomendija, to je novosadska serija, a ovo su oni nesto na engleski prevodili mozda prodali negdje tv prava.
U vezi sa kokuzlukom - šta je alternativa za ekupon? Da jeftino obavim neke preglede i čišćenje kamenca na zubima.
Na ekuponu je znalo biti dobrih akcija, sad ništa.
The BEN10 wrote: ↑22/08/2024 12:51
U vezi sa kokuzlukom - šta je alternativa za ekupon? Da jeftino obavim neke preglede i čišćenje kamenca na zubima.
Ma znam za ovo, nego me interesuje ultrazvučno skidanje kamenca. U par navrata sam to radio preko e-kupona, baš onako za džaba. A stvarno budu dobri rezultati.
Ma znam za ovo, nego me interesuje ultrazvučno skidanje kamenca. U par navrata sam to radio preko e-kupona, baš onako za džaba. A stvarno budu dobri rezultati.
Svaka ordinacija ima ultrazvucni skidac, nece ti rastvarati kiselinom i izvlaciti kukicama mehanicki kao sto se radilo. Nije to ekskluzivan aparat, uostalom imas u svakoj ordinaciji
vjeshalica wrote: ↑22/08/2024 21:47
Svaka ordinacija ima ultrazvucni skidac, nece ti rastvarati kiselinom i izvlaciti kukicama mehanicki kao sto se radilo. Nije to ekskluzivan aparat, uostalom imas u svakoj ordinaciji
Da, ali pitam gdje se mogu naći popusti na te usluge.
Tamo su bile redovne ponude, reda veličine 30 KM skidanej kamenca i popravak zuba u paketu.
dale cooper wrote: ↑21/08/2024 20:00
I ja se sjećam da sam imao MTV krajem 80-tih. U Tuzli je u to vrijeme na jednoj od Kula zgrada bio postavljen predajnik koji je eksperimentalno puštao satelitske kanale (u to vrijeme još nije bilo masovno individualnih satelitskih antena) tako da je jedan dio Tuzle imao jedno otprilike dvadesetak kanala. Između ostalih je tu bio i MTV, Eurosport kao i Super Kanal koji je puštao kombinaciju muzike, serija i filmova i koji sam često gledao.
Zato si ti zastranio pa ti mi sad ne valjamo
moj stan okrenut naopako, nisam imala ni lokalne televizije kad su pocele s emitovanjem