Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
moimoi wrote: ↑21/08/2024 22:04
Znaci, svi trebamo nabaviti kalase pa da pocnemo uvoditi red?
A na osnovu cega Boga ti zakljuci da to znaci to? Ja ne znam sta trebamo. Ali ako ti znas, konkretno za ove gore slucajeve koje sam kratko opisao, molim te da mi napises jer ces stvarno pomoci meni bliskim ljudima.
Pa nije mi jasno sta ti zagovaras? Lik se(iz procitanog) obracao novinarima umjesto da se obracao ministarstvu i advokatima… konacno i doktorima.
Kucaj brate na PRAVA VRATA.
Trebamo njegov postupak opravdati jer je eto bio “labilan”? A ovi ga maltretirali?
moimoi wrote: ↑21/08/2024 22:04
Znaci, svi trebamo nabaviti kalase pa da pocnemo uvoditi red?
A na osnovu cega Boga ti zakljuci da to znaci to? Ja ne znam sta trebamo. Ali ako ti znas, konkretno za ove gore slucajeve koje sam kratko opisao, molim te da mi napises jer ces stvarno pomoci meni bliskim ljudima.
Pa nije mi jasno sta ti zagovaras? Lik se(iz procitanog) obracao novinarima umjesto da se obracao ministarstvu i advokatima… konacno i doktorima.
Trebamo njegov postupak opravdati jer je eto bio “labilan”? A ovi ga maltretirali?
Ne opravdavamo njegov postupak vec je otkaz trebao dobiti neko drugi a ne on, i to davno
Sumnjam da je ovo smislio jutros radi događaja od jucer
E tu je kvakica
Last edited by mk ultra on 21/08/2024 22:22, edited 1 time in total.
Pa ko bi drugo trebao da radi nego institucije?
Hocu li ja ili ti ici po kucama i skupljati oruzje?
Nas svijet je digao ruke od institucija umjesto da upravo NJIH pritisce.
moimoi wrote: ↑21/08/2024 22:22
Koje institucije
Pa meni se desilo jednom u mahali pucnjava iz automatskog oruzja za Bajram, dosla polcija rekla nemojte i otisli
Ne opravdavamo njegov postupak vec je otkaz trebao dobiti neko drugi a ne on, i to davno
Sumnjam da je ovo smislio jutros radi događaja od jucer
E tu je kvakica
To niko od nas ne zna. Mozda je najveci zabusant koji ama bas nista ne radi. Uglavnom- nema opravdanja.
last mohicans wrote: ↑21/08/2024 22:00
Nisam čitao postove detaljno, niti anamnezu ubice, ali mi zaparaše oči utrkivanje kvazinovinara da ga opišu i nazovu monstrumom. Tri života ugašena, u nepovrat, hajmo prvu vidjeti je li čovjek normalan, pa ga onda opisivati epitetima.
Dokaz da nije normalan je taj sto je ugasio tri zivota. Ne znam sta ti vise treba.
Naravno da nije normalan, ali je li epitet monstrum adekvatan, pa nije počinio ubistva kao onaj krvnik iz Gračanice. Za njega se komotno može da jeste monstrum.
Da. Nije u pitanju sekund ni minut afekta ni trenutno pomracen um. Otisao do kuce, uzeo kalas, napunio ga, dosao do skole u kojoj su se u tom trenutku nalazila djeca, te trazio zrtve po prostorijama dok ih nije ubio.
Za mene je to monstrum, a mozda se tvoja licna definicija monstruma razlikuje.
Koje institucije
Pa meni se desilo jednom u mahali pucnjava iz automatskog oruzja za Bajram, dosla polcija rekla nemojte i otisli
I jesi ti dalje pisao? Trazio odgovore?
Kako vi mislite da demokratija na zapadu fercera?
Drugi se bore za vas? Kurko (da prostos)… Onaj Heinz sa brcicima za sve sto mu smeta se mjesecno obraca nadleznim.
geralt wrote: ↑21/08/2024 22:01
Dokaz da nije normalan je taj sto je ugasio tri zivota. Ne znam sta ti vise treba.
Naravno da nije normalan, ali je li epitet monstrum adekvatan, pa nije počinio ubistva kao onaj krvnik iz Gračanice. Za njega se komotno može da jeste monstrum.
Da. Nije u pitanju sekund ni minut afekta ni trenutno pomracen um. Otisao do kuce, uzeo kalas, napunio ga, dosao do skole u kojoj su se u tom trenutku nalazila djeca, te trazio zrtve po prostorijama dok ih nije ubio.
Za mene je to monstrum, a mozda se tvoja licna definicija razlikuje.
Jeste
I sta je drzava po tom pitanju zakazala:
1. Kalaš
2. Bullying
3. Uposlenik skole koji je mentalno labilan
4. Ako ima VD treba uhapsiti doktora koji mu je izdao
5. Mentalno labilna osoba koja je dogurala do 6x godine bez dijagnoze...wtf
Koje institucije
Drugi se bore za vas? Kurko (da prostos)… Onaj Heinz sa brcicima za sve sto mu smeta se mjesecno obraca nadleznim.
Jednom jesam, za slucaj prije tog, gurao da bi na kraju institucije zakljucile da se desila greska i to je to, na kraju pisalo vako nesto nematw pravo zalbe itd... ima 8-9g od toga.
Jednom jesam, za slucaj prije tog, gurao da bi na kraju institucije zakljucile da se desila greska i to je to, na kraju pisalo vako nesto nematw pravo zalbe itd... ima 8-9g od toga.
Ne zagovaram nista, ilustriram ti da institucije cesto nisu rjesenje. A ti opet navalila da on rjesava kroz institucije.
Sto njih troje nisu rjesavali kroz institucije - prijavili prijetnje? Pa fino institucije "koje se bavu tim problemom" i rijese problem, posto je psihicki nestabilna osoba upucuje prijetnje privedu ga, pretresu mu kucu, nadju kalas i ponosno na press konferenciji objave kako su "operativnim radom" sprijecili trostruko ubistvo. Evo, tjeras me da ovako pisem za (mozda ni krive ni duzne) mrtve ljude.
Nego, imas li par primjera stvari koje si rijesila kroz institucije, kucanjem na prava vrata? Ili u zivotu nemas ama bas niti jedan problem, i nikad ti niko nije ucinio nepravdu (drago mi je ako je tako, i malo ti zavidim).
Ponovo ponavljam, ne opravdavam.
Pa oni su institucija koja je pokusala rijesiti problem. Da. Sam sluso svakoga ko se zajebava sa institucijama nista u zivotu ne bih rijesio.
A u tim istim ima dosta ljudi koji rade svoj posao, korektno i posteno.
Ima mnogo i ogranicenosti i kada neka institucija ne moze riejsiti problem jer jednostavno nije joj to u opisu posla, nasi ljudo zavedu pod - nasli smo na zatvorena vrata.
Chmoljo wrote: ↑21/08/2024 22:34
Pa oni su institucija koja je pokusala rijesiti problem.
Mislis na to da su pokusali rijesiti problem sto domar, navodno, nije htio raditi svoj posao? Za to, mozda, jesu nadlezna institucija, ali za to kada ti neko uputi prijetnje smrcu nisu. Dakle ni oni koji su institucija se nisu obratili (drugoj nadleznoj) instituciji.
Da se na osnovu ubicu te i jebacu ti mater mogu tako stanovi pretresati mup bi trebao hamale zaposljavati da nosaju i preturaju namjestaj.
Za mene je to monstrum, a mozda se tvoja licna definicija monstruma razlikuje.
Slucaj djevojcice Nadin na KCUS. Otac dosao od kuce sa pistoljem, unio ga tamo gdje ne smije, dosao do doktorice ili koga vec, zaprijetio pistoljem u bolnici u kojoj su u tom momentu bili pacijenti i drugo osoblje. I Bog zna sta bi bilo da nije dobio sto je htio.
Heroj ili monstrum? Naravno da je heroj, izborio se za svoje dijete u jednom propalom sistemu i jednoj propaloj INSTITUCIJI.
Gdje je granica izmedju heroja i monstruma?
Sta bi bilo da je danas slucaj zavrsio sa "sretnim krajem", tako sto su oni povukli disciplinsku i svih cetvero zivjelo sretno do kraja zivota - domar bi bio heroj ili monstrum?
Kako se otac od Nadin izborio i za sta se izborio? Dijete je na kraju lijeceno u Turskoj o privatnom trosku roditelja, a on je dobio sudsku presudu. Da je on pobio ljekare KCUS-a, i on bi za mene bio monstrum.
Odgovor na pitanje gdje je granica izmedju heroja i monstruma je jednostavan i oko njega nema mnogo filozofije, svako ko oduzme drugi ljudski zivot sa predumisljajem je monstrum.
I indikativno je da je za tebe "sretan kraj" da se povukla disciplinska i da je na posao vracen opasan i labilan neradnik.
kB27 wrote: ↑21/08/2024 22:26
Imas nekog odgovornog sefa smjene u stanici pa ih bar posalje, meni obicno kazu "sto ti smeta".
Moraš se naučiti lagat, ti policajci na centralama čekaju da kažeš ključne riječi da pošalju patrolu . Budi malo maštovit i navedi ih da je moguce da se desio neki zločin, jesi skontao ?
koja infantilna forumska zajednica, podrzava ubicu i jos ga haman i "gazijom" proglasi.
Domar je ubica, "miran, povucen coVa" (iz mire 300 djavla vire poznata bh postapalica), "sikanirali" ga na poslu pa "malo eksplodirao", "nabavio" ilegalno automatsku pusku pa ih porokao zbog disciplinskog i "sikaniranja"?!
Cikica ne zna za advokata, sud, radno pravo, bolovanje,... ali zna da rokne na prvu,.... kao haman i vecina vas koji ga opravdavate
narcisaa wrote: ↑21/08/2024 22:46 koja infantilna forumska zajednica, podrzava ubicu i jos ga haman i "gazijom" proglasi.
Domar je ubica, "miran, povucen coVa" (iz mire 300 djavla vire poznata bh postapalica), "sikanirali" ga na poslu pa "malo eksplodirao", "nabavio" ilegalno automatsku pusku pa ih porokao zbog disciplinskog i "sikaniranja"?!
Cikica ne zna za advokata, sud, radno pravo, bolovanje,... ali zna da rokne na prvu,.... kao haman i vecina vas koji ga opravdavate
Labilni likovi koji u slobodno vrijeme mastaju kako bi nekoga "porokali", pa pokusavaju na forumu "rokanje" prikazati kao nesto drustveno prihvatljivo sto se moze opravdati.